50. teden: 10. - 15. december

Cava

10. 12. pon / ReRum
11. 11. tor / Kadenca - Cava
12. 12. sre / Jazz - Jani Moder trio
13. 12. čet / Excite! Beatles Tribute
14. 12. pet / Melanholiki
15. 12. sob / Featless

Začetek koncertov ob 21:00. Vstop prost.


◬ Na začetek

10. 12. pon / ReRum 


Življenje vsak doživlja na svoj način. Trenutek po trenutek, malo slabših, več dobrih in tistih pravih. Moj pravi občutek pa je, ko svoje misli spremenim v verze in melodije, se prepustim glasbi, jo občutim. Prepustite se in začutite jo po svoje.

Dejan Likar - Vocal, Guitar, Song Writer
Andrej Česnik - Guitar, Song Writer
Jure Vučko - Drums




◬ Na začetek

11. 11. tor / Kadenca - Cava 


Nov cikel nastopov v Prulčku -- Kadenca. Jošt Lampret je pripravil izbor bendov z mlado ustvarjalno energijo in nestandardnim pogledom na glasbene standarde. Uvertura bo set koncertnega programa (traja približno 60 min), po pavzi pa se vse skupaj prelije v neponovljiv jam session.

Cava 


Cava je zasedba, ki odkriva nove dimenzije starega zvoka. Po spirali glasbenih okusov se pomikajo od avtorske do improvizirane glasbe, pri kateri je najbolj pomembna svoboda in veselje.

Matej Potokar - el kitara, vokal
Nikola Kail Cava Popović - el kitara, vokal
Matic Fortuna - saks
Blaž Avsenik - klaviature
Nel Daugul - bobni
Jošt Lampret - el bas





◬ Na začetek

12. 12. sre / Jazz - Jani Moder trio


Sredin jazz večer združuje izvajalce in poslušalce v vrhunskem glasbenem dogodku. Kot je v navadi, določena zasedba začne s koncertom, ki traja dobro uro. Po kratki pavzi se nadaljuje improvizacija z muzikalnimi gosti. Neuveljavljeni delijo oder z izkušenimi, profesorji z študenti, obiskovalci in glasbeniki se spoznavajo, družijo ter ustvarjajo slovensko jazzovsko noto. Najlepši jazz standardi v inteligentni interpretaciji mednarodno priznanih slovenskih in tujih glasbenikov vsako sredo v Prulčku. Program vodi legendarni kontrabasist Nikola Matošić.



◬ Na začetek

13. 12. čet / Excite! Beatles Tribute 


Četrtkov Excite!, ki ga vodita neverjetni Julijan Erič iz Prismojenih Professorjev in Grega Smola Crnković iz Bad Notion, je edinstven dogodek, kjer lahko v totalni emfazi doživiš old-school blues rock s sodobnim energetskim pridihom. Poslastica za poznavalce glasbe 70-ih in razodetje za ljubitelje novodobnih godb. Začenjamo ob 21h s koncertom, po pavzi sledi skupno muziciranje in druženje, tako na odru kot pod njim.



◬ Na začetek

14. 12. pet / Melanholiki


Zasedba: Marko Stabej (vokal, klaviature), Miha Muck (kitara), Žiga Arh (klarinet, spremljevalnivokal), Jernej Bolka (saksofon, spremljevalni vokal), Matjaž Zorko (bas kitara) in Jaka Vadnjal (bobni, spremljevalni vokal),

Pomagajte nam reševati skladbe pred originali: naše izvedbe drugih avtorjev niso priredbe, ampak podredbe! Imamo pa tudi široko paleto lastnih neuspešnic in nevergrinov!

Melanholiki, obetavni bend že sedemintrideseto leto!

Aleš Podbrežnik je ob zadnjem nastopu Melanholikov v Prulčku svojo uničujočo kritiko na rockline.si zaključil takole: »Če so v vaši bližini, si storite uslugo in si popestrite večer z obiskom njihovega koncerta. Brezkončni šaljivci in odlični interpreti vas bodo nesebično napolnili z energijo sebi lastnega glasbenega artizma, naphanega s šegavo porogljivostjo velikega komedijanstva.«

Zdi se nam, da smo mu bili všeč, če se ne motimo. Upam, da bo spet prišel 2. 2.! Res da ima naš Miha novo kitaro, Jaka novo stojalo za hi-hat in Marko novo talahko klaviaturco. Res pa je tudi, da ima naš Mičo isto frizuro, Žiga isti klarinet, Nejc pa isti saksofon kot pred slabimi štirimi leti. Res da je naša tedanja razmeroma nova plošča zdaj že uležana zgodovina. Res pa je tudi, da igramo še vedno vse sorte. Od Azzura do Zenice Blues!




◬ Na začetek

15. 12. sob / Featless 



V prvem setu koncerta boste slišali glasbo z albuma Saša S - Featless. Še ne slišana zasedba, ki je zbrala funky avtorsko glasbo o smislu življenja. Drugi set bo jam session.

Saša Starovojtov - glasba, vokal
Gašper Flajs - klaviature
Jelena Milojević - kitara
Žiga Šercer - bobni
Damir Vintar - bas
Uroš Podboj - kitara



◬ Na začetek