49. teden: 3. - 8. december

Maj Kavšek

3. 12. pon / Jakob Koval band Odpovedan
5. 12. sre / Jazz - Maj Kavšek Kvartet
6. 12. čet / Excite! Powerback
8. 12. sob / 10. Balkan Open Jam

Začetek koncertov ob 21:00. Vstop prost.


◬ Na začetek

3. 12. pon / Jakob Koval band 


Jakobova glasba lebdi med umirjenimi in sproščeni zvoki, ki nam dajo občutek brezskrbnega poletnega večera, pa vse do središča odprtega oceana, razburkanih valov, kjer prevladujejo kaotični, mistični ritmi in melodije. Vse pa je povezano in prepleteno, na trenutke melanholično, dopolnjuje se kakor dan in noč. Besedila temelijo predvsem na njegovih mislih ter doživetjih in vanje vključuje občutke ki so pristni in večni.

V zasedbi ga spremljajo
Nace Kogej - sax/tolkala in klavijature,
Primož Podobnik - bobni
Aljaž Hrastar - bas




◬ Na začetek

4. 12. tor / Kadenca


Nov cikel nastopov v Prulčku -- Kadenca. Jošt Lampret je pripravil izbor bendov z mlado ustvarjalno energijo in nestandardnim pogledom na glasbene standarde. Uvertura bo set koncertnega programa (traja približno 60 min), po pavzi pa se vse skupaj prelije v neponovljiv jam session.




◬ Na začetek

5. 12. sre / Jazz - Maj Kavšek Kvartet


Sredin jazz večer združuje izvajalce in poslušalce v vrhunskem glasbenem dogodku. Kot je v navadi, določena zasedba začne s koncertom, ki traja dobro uro. Po kratki pavzi se nadaljuje improvizacija z muzikalnimi gosti. Neuveljavljeni delijo oder z izkušenimi, profesorji z študenti, obiskovalci in glasbeniki se spoznavajo, družijo ter ustvarjajo slovensko jazzovsko noto. Najlepši jazz standardi v inteligentni interpretaciji mednarodno priznanih slovenskih in tujih glasbenikov vsako sredo v Prulčku. Program vodi legendarni kontrabasist Nikola Matošić.

Maj Kavšek kvartet 


Maj Kavšek - trobentaLuka Dobnikar - kontrabas
Borut Rampih - bobni
Jure Slapar - kitara


◬ Na začetek

6. 12. čet / Excite! Powerback


Četrtkov Excite!, ki ga vodita neverjetni Julijan Erič iz Prismojenih Professorjev in Grega Smola Crnković iz Bad Notion, je edinstven dogodek, kjer lahko v totalni emfazi doživiš old-school blues rock s sodobnim energetskim pridihom. Poslastica za poznavalce glasbe 70-ih in razodetje za ljubitelje novodobnih godb. Začenjamo ob 21h s koncertom, po pavzi sledi skupno muziciranje in druženje, tako na odru kot pod njim.

Powerback


Žgejo Rejđe k norci.

vokal: Marko Petriček
kitara: Tim Tajič
bas: Damir Vintar
bobni: Luka Kuhar



◬ Na začetek

8. 12. sob / 10. Balkan Open Jam


Enkrat mesečno sobotni Etno Jam – Balkan Open vodi večkratno nagrajena skladateljica in glasbenica Jelena Soro, ki pravi, da sta glasba in umetnost najboljše zdravilo za človeško dušo.


Že desetič se bomo dobili in so Tradicionalni Balkan Open Jami zdaj, res, že tradicionalni. Tokrat gremo do Srbije, prisluhnit glasu Morave, vranjanskem tamburinu, ritmih plesajočega kola skozi gozdove in hribe, mesta in vasi.

Po tem se pa tradicionalno razširimo po celem Balkanu.

Na odru z nami bodo:
Jelena Soro - oboa, vokal
Nejc Poljanec - harmonika
Peter Lebar - bas
Dejan Jovanov - perkusije

specijalni gosti: KUD Božur

Vabljeni vsi pogumni in manj pogumni, glasbeniki, plesalci in poslušalci, da se nam pridružite na odru. Prinesite svoje instrumente. Če pesmi ne znaš, nič ne skrbi, te bomo že naučili.

Dogodek podpirata JSKD in Društvo Kulturni Vikend


◬ Na začetek