48. teden: 26. november - 2. december

Hi5

26. 11. pon / Potnik
27. 11. tor / Privat večer, zaprto od 18h
28. 11. sre / Jazz - Hi5 (AT)
29. 11. čet / Excite! BorZ
30. 11. pet / TRY! John Mayer Tribute
1. 12. sob / Sorbonne Sexual (HU)
2. 12. ned / Literarni većer


Začetek koncertov ob 21:00. Vstop prost.


◬ Na začetek

26. 11. pon / Potnik


Potnik je nova zasedba v slovenskem alternativnem rock okolju. Njihovo delo se osredotoča predvsem na avtorsko glasbo, besedila pa so vsa v slovenskem jeziku.

Potnik, s klasično rock zasedbo, sestavljajo:
Luka Furlan - glas in kitara
Žiga Dodič - kitara in glas
Erik Filipčič - bas
Manuel Kocjančič - bobni in glas

Potnik se s svojimi besedili in glasbo postavlja v probleme malega človeka, od modernih na pogled nepomembnih problemov v odnosih ljudi, do eksistenčnih problemov posameznika. S potovanjem med ljubeznijo, prijateljstvom in družbenimi pogledi na posameznika, se Potnik trudi vsakemu od nas postat trenutno zavetje ali samo dobra družba na potovanju skozi dogodivščine vsakdana.





◬ Na začetek

28. 11. sre / Jazz - Hi5 (AT) 


HI5 - Minimal Jazz Chamber Music Drums, guitar, vibes and bass are enough for HI5 to casually tear down limited music genre, being playful and creative at the same time. A „jazz-band“ that spends much time rehearsing and working on elaborate arrangements, just so they can surprise the audience at a live concert with the greatest of ease, playing freely and not demonstrating the hard work behind it: This is music you won’t hear every day. Listening to HI5 is both adventure and pleasure. Their current CD „FÜNF" would by no means be described as ordinary or trivial. The band itself uses the terms „minimal jazz chamber music“ and hence opens a wide spectrum of playful and intellectual possibilities.

Matthias Legner - vibes
Philipp Ossanna - guitar
Clemens Rofner - bass
Chris Norz - drums



V sodelovanju s Ausrtijskim kulturnim forumom - Kulturnim centrom Veleposlaništva Avstrije v Ljubljani.





◬ Na začetek

29. 11. čet / Excite! BorZ


Četrtkov Excite!, ki ga vodita neverjetni Julijan Erič iz Prismojenih Professorjev in Grega Smola Crnković iz Bad Notion, je edinstven dogodek, kjer lahko v totalni emfazi doživiš old-school blues rock s sodobnim energetskim pridihom. Poslastica za poznavalce glasbe 70-ih in razodetje za ljubitelje novodobnih godb. Začenjamo ob 21h s koncertom, po pavzi sledi skupno muziciranje in druženje, tako na odru kot pod njim.

BorZ 


Dobrodošli na še en prulčkov četrtek, tokrat skupaj z BorZ!

Bor Zakonjšek je izurjeni bobnar, kitarist in avtor, ki se predaja klasiki, jazzu, afriški, afrokubanski, vzhodnjaški muziki, bluzu in funku.

Soustanovitelj benda Moonlight Sky je koncertiral doma in v tujini, glasbeno pot pa nadaljeval s skupino CikCak, v kateri je igra muziko, zgrajeno na izročilu malijskih blues kitaristov. Kot bobnar je sodeloval tudi z Dejanom Lapanjo, Tadejem Koširjem, Galom Gjurinom, Igorjem Leonardijem, Lolito, Prismojenimi profesorji bluza, Katjo Šulc, Matijo Krečičem ...

V zasedbi BorZ se predstavlja v afrobeat-funk-blues-jazz zgodbi, z bendom, ki ga ob njem tvorijo še saksofonistka Jasna Kmetec (redna gostja Prismojenih profesorjev), basistom Aljošo Strugo in kitaristom Julijanom Eričem (soustanovitelj Profesorjev). Razvijajo glasbo, ki je v našem prostoru nekaj svežega in se počasi odpirajo širšemu občinstvu. Igrajo glasbo trenutka ter se prepuščajo spontanim občutkom, kjer prostor in čas dobita novo dimenzijo.

Jasna Kmetec (saksofon)
Julijan Erič (kitara)
Aljoša Struga (bas)
Bor Zakonjsek (bobni)





◬ Na začetek

30. 11. pet / TRY! John Mayer Tribute 


Zasedba:
Matic Kotnik (vokal/kitara), 
Marko Loredan (bass), 
Aljoša Bolje (vocal/bobni)

TRY! John Mayer Tribute je trio glasbenikov z obsežnimi izkušnjami v mnogih zasedbah. Njihovo predanost glasbi nadgrajujejo s preigravanjem skladb znanega ameriškega kantavtorja. Poslušalcu ponudijo spektakel in podoživetje, ki je zmes zvrsti rocka in bluesa s popom.Repertoar obsega več kot dve uri glasbe izvedene v živo, aranžirane v minimalistični vendar čustveno in izvajalsko močni predstavi.





◬ Na začetek

1. 12. sob / Sorbonne Sexual (HU) 

Karádi Gergő - gitár, szöveg
Dörögdi Dávid - dob
Vitányi Dávid - basszusgitár
Galgóczi Olivér - gitár





◬ Na začetek

2. 12. ned / Literarni većer 


Literarno - glasbeni večer posvečen spominu na pesnika in glasbenika Aleša Češnovarja.

◬ Na začetek