47. teden: 19. - 24. november

Edi Nulz

19. 11. pon / Trivia unplugged
20. 11. tor / Kadenca - Unknown elements
21. 11. sre / Jazz - Robert Jukič Trio. Nastop dijakov KGBL
22. 11. čet / Supershow #1 - Bad Notion & Midnight Lightnin’
23. 11. pet / Otvoritev razstave posterjev Tras Design
23. 11. pet / Edi Nulz (AT)
24. 11. sob / J.R. August (HR)

Začetek koncertov ob 21:00. Vstop prost.

◬ Na začetek

19. 11. pon /Trivia unplugged 


Začetki zasedbe Trivia segajo v leto 2008. Ustanovila sta jo njena glavna protagonista, brata kitarist Slavko in basist Marjan Lebar. Brata Lebar imata za seboj že precej glasbene kilometrine. V preteklosti sta namreč delovala v slovenskih kultnih zasedbah Izvir, Predmestje, 12. Nasprotje in Spin. Poleg tega sta sodelovala pri mnogih studijskih projektih po celi Jugoslaviji. Po dobrem desetletju glasbene neaktivnosti sta spet prijela za svoja inštrumenta in najprej ustanovila zasedbo Morning Fire, ki se je kasneje preimenovala v Regulus. Leta 2009 se jima je pridružil kitarist Dušan Korbar. Letos, ko sta se zasebi pridružila še pevec Andrej Reljič in bobnar Andrej Ipavec, je zasedba odprla novo stran in se preimenovala v Trivia.

Osnova njihove glasbene identitete je melodični rock, pri čemer člani zasedbe nenehno črpajo navdih v drugih glasbenih zvrsteh, tudi v kvalitetni pop glasbi iz preteklosti. Fuzija članov zasebe Trivia vam ponuja takšen rock, kot ga ne ponuja nihče drug. Izkušnje starih mačkov, združene z energijo mladih nadobudnežev, bodo preko inštrumentov in glasilk na vas prenesli čustva v obliki melodičnega rocka, ki vam bo pognal mravljince po telesu.





◬ Na začetek

20. 11. tor / Kadenca - Unknown elements 


Nov cikel nastopov v Prulčku -- Kadenca. Jošt Lampret je pripravil izbor bendov z mlado ustvarjalno energijo in nestandardnim pogledom na glasbene standarde. Uvertura bo set koncertnega programa (traja približno 60 min), po pavzi pa se vse skupaj prelije v neponovljiv jam session.

Unknown elements


Tuje, prikrito, neopredeljeno... zasedba Unknown Elements raziskuje neznane elemente glasbe in z njimi ekperimentira, odkriva njihov skrivnostni obstoj in neskončno obsežnost. Vse to bodo predstavili v Prulčku na unikaten način.

Blaž Škrbec - kitara
Gaj Bostič - bobni
Maj Kavšek - trobenta
Matic Štemberger - klaviature




◬ Na začetek

21. 11. sre / Jazz - Robert Jukič Trio. Nastop dijakov KGBL 


Sredin jazz večer združuje izvajalce in poslušalce v vrhunskem glasbenem dogodku. Kot je v navadi, določena zasedba začne s koncertom, ki traja dobro uro. Po kratki pavzi se nadaljuje improvizacija z muzikalnimi gosti. Neuveljavljeni delijo oder z izkušenimi, profesorji z študenti, obiskovalci in glasbeniki se spoznavajo, družijo ter ustvarjajo slovensko jazzovsko noto. Najlepši jazz standardi v inteligentni interpretaciji mednarodno priznanih slovenskih in tujih glasbenikov vsako sredo v Prulčku. Program vodi legendarni kontrabasist Nikola Matošić.

Robert Jukič Trio. Nastop dijakov KGBL


  • Prvi del: Nastop dijakov Konzervatorija za jazz Kgbl Ljubljana pod mentorstvom Roberta Jukiča in kasneje samih mentorjev.
  • Drugi del: Robert Jukič trio opening in jamm

Slovenski basist Robert Jukič se zadnja leta več pojavlja na odrih tujih jazzovskih klubov in festivalov kot na domačih prizoriščih. Seznam izvajalcev in skupin, s katerimi sodeluje, ne pozna meja, ne narodnostnih ne glasbenih. S svojim polnim zvokom je obogatil zvočne posnetke raznih zasedb in njihovih nazorov.



◬ Na začetek

22. 11. čet / Supershow #1 - Bad Notion & Midnight Lightnin’


Glasbeniki in glasbenice vabljeni! Supershow bo neke vrste bolj organizirani jam session večer, zavzemamo se da bi se na naši mali sceni cim bolj povezali in enkrat mesečno dobili na jamu, kjer se lahko spoznamo, podruzmo in kej zaigramo. Bendi oz. posamezniki se bodo lahko prijavili prek spleta in nastopili v naključni ali organizirani zasedbi ter zaigrali skladbe, ki bodo ali vnaprej dogovorjene ali spontano izmišljene.

Večer se bo začel s kratko otvoritvijo benda gostitelja (cca 20 min), nato bo sledil jam. Jam bo potekal tako, da gostujoči band ostane na odru, prijavljeni pa se mu pridruzijo (oz zamenajo kakšnega člana) in skupaj zaigrajo.

1. Supershow v četrtek 22.11. bodo gostili glasbeniki iz zasedb Bad Notion in Midnight Lightnin'.



◬ Na začetek

23. 11. pet / Edi Nulz (AT) 


Edi Nulz was founded in 2011, originally as Valentin Schuster’s band for his graduation concert at the University of Music and dramatic arts in Graz, Austria, after years of working as a duo with Julian Pajzs.

This concert was so successful that the three musicians rented a studio in September 2011 to record their first album „Jetzt“ which was released by the Austrian label Sessionwork Records in February 2012.

The following years saw the band touring extensively in the whole of Europe, Israel, Kazachstan and Kyrgyztan. Venues included the Porgy&Bess Jazz Club Vienna, Stockwerk Graz, Jazzwerkstatt Graz, Musikfest Waidhofen/Thaya, Bohemia Jazz Fest (CZ), B-Flat Berlin, Ammertöne Festival Weilheim, STOFFEL Festival Frankfurt, Opus Jazz Club Budapest, Jazzwerkstatt Bern, Südtirol Jazz Festival and many more...

Siegmar Brecher - bass clarinet
Julian Adam Pajzs: - tenor and baritone guitar
Valentin Schuster - drums and pocket piano



V sodelovanju s Ausrtijskim kulturnim forumom - Kulturnim centrom Veleposlaništva Avstrije v Ljubljani.





◬ Na začetek

24. 11. sob / J.R. August (HR) 


J.R. August, the Croatian based singer-songwriter, multi-instrumentalist and producer possess a captivating enigmatic style which we can guarantee you won’t have heard the likes of before. The artist’s small town roots and his connection to mountains and rivers are practically tangible as you listen to the ease and grace of his songs as they unfold under the light yet powerful notes of the piano. Placing his music into a genre would be blasphemy, so, keep an open mind and an open heart and enter the J.R. August world.

J.R. August - piano, vocal
Miroslav Lehpamer - drums
Pavle Miljenović - el. gitara
Lujo Parežanin - tenor sax
Marko Gudelj - bariton sax

Jasmina Bošnjak - back vocal
Ana Anić - back vocal
Lana Veljačić - back vocal
Livija Zgurić - back vocal
Katarina Matković - back vocal
Tinka Bulić - back vocal





◬ Na začetek