43. teden: 22. - 27. oktober

Sara Kager - fotografska razstava

23. 10. tor / Mirisi (HR)
24. 10. sre / Jazz - Žiga Smrdel trio
25. 10. čet / Fotografska razstava Jutra v g-molu - Sara Kager ob 20h
25. 10. čet / Blues★Rock - Wacky’s Trio + Aleš Uhan
26. 10. pet / JAL Ska/Reggae/Crossover band Novi Sad
27. 10. sob / Etno Pulz - Balkan open Jam

Začetek koncertov ob 21:00. Vstop prost.


◬ Na začetek

23. 10. tor / Mirisi (HR) 

U bendu Mirisi iz Čakovca nalaze se trojica braće, Ando (vokal i gitara), Mat (vokal i bas) i Timi Miri (vokal i bubnjevi).

Počeli su s radom 2016. godine i rade autorske pjesme na hrvatskom jeziku.

“Nismo nikad razmišljali da to mijenjamo jer nas ne zanima neka svjetska slava, već smo se orijentirali na naše prostore. Snimili smo svoj prvi album koji bi trebao izaći do kraja ove godine”, kažu dečki.





◬ Na začetek

24. 10. sre / Jazz - Žiga Smrdel trio 


Sredin jazz večer združuje izvajalce in poslušalce v vrhunskem glasbenem dogodku. Kot je v navadi, določena zasedba začne s koncertom, ki traja dobro uro. Po kratki pavzi se nadaljuje improvizacija z muzikalnimi gosti. Neuveljavljeni delijo oder z izkušenimi, profesorji z študenti, obiskovalci in glasbeniki se spoznavajo, družijo ter ustvarjajo slovensko jazzovsko noto. Najlepši jazz standardi v inteligentni interpretaciji mednarodno priznanih slovenskih in tujih glasbenikov vsako sredo v Prulčku. Program vodi legendarni kontrabasist Nikola Matošić.


Zasedba:
Nejc Škofic - klavir
Peter Smrdel - kontrabas
Žiga Smrdel - bobni



◬ Na začetek

25. 10. čet / Fotografska razstava Jutra v g-molu - Sara Kager ob 20h 


Sara Kager je umetnica, ki deluje na več področjih umetniškega ustvarjanja, vse od oblikovanja, video produkcije in poezije, najbolj prepoznavna pa je na področju fotografije. Kljub svoji mladosti je že večkrat razstavljala v Ljubljani, Mariboru, Celju in na Ptuju, kjer je prejela odlične kritike s strani akademskih umetniških krogov. Prav tako je dobitnica mnogih fotografskih nagrad v tujini in pri nas, kar ji je prineslo prepoznavnost doma ter širše. V svoja fotografska dela vnaša čustva, mistiko, sanjavost, po drugi strani pa ji uspe opazovalca prepričati s surovostjo in realnostjo življenja. Skozi medij fotografije nas za trenutek spusti v delček svojega sveta in nam z njim odpre lastno domišljijo.

Fotografska razstava Jutra v g-molu je serija aktov, ki temelji predvsem na lepoti naravnega, kar je tudi rdeča nit. Prikazati telo v obliki, kakšrni je, prikazati trenutke življenja brez olepševanja in v njegovi surovosti najti krhkost in mehkobo. Je odraz enostavnosti in hkrati kompleknosti človeka, kontrast pridiha mistike in čiste realnosti, svetlobe in senc, barvne in črnobele tehnike. Celotna serija je posneta na različnih lokacij in z različnimi modeli, povsod uporabljena le naravna svetloba in minimalno postprodukcije. Z namenom, da silhuete, čustva in trenutki govorijo zase, in nas ujamejo v dimenzijo prostora in časa.

Razstava je prodajne narave.

Za več informacij o odkupu printov se obrnite na sara.kager@gmail.com ali na telefonsko številko +386 51 267 795.

www.sarakager.com


◬ Na začetek

25. 10. čet / Blues★Rock 


Četrtkov Blues★Rock Jam Session, ki ga vodi neverjetni Julijan Erič iz Prismojenih Professorjev, je edinstven dogodek, kjer lahko v totalni emfazi doživiš old-school blues rock s sodobnim energetskim pridihom. Poslastica za poznavalce glasbe 70-ih in razodetje za ljubitelje novodobnih godb. Začenjamo ob 21h s koncertom, po pavzi sledi skupno muziciranje in druženje, tako na odru kot pod njim.

Wacky’s Trio + Aleš Uhan 


Zlatko, Miha in Julijan bodo tokrat ustvarjalne namere združili z prijateljem Alešem Uhanom, s katerim so, kot Prismojeni Profesorji, nastopili že v Cankarjevem domu marca letos. Pred dvema koncertoma v Beogradu bodo zaigrali še za domače občinstvo v Prulčku.

Julijan Erič - kitara,vokal
Zlatko Djogič - bobni, vokal
Miha Ribarič - bas kitara
Aleš Uhan - klaviature

Foto: Sara Kager


◬ Na začetek

26. 10. pet / JAL Ska/Reggae/Crossover band Novi Sad 


The band JAL (Josip A Lisac), was formed in 2009 in Novi Sad, Serbia. The initiator of the idea, also the singer, songwriter and composer of most songs was Vedran Ferizović, while the band signed all the arrangements. JAL , brings together musicians of different music styles and affinity, and therefore their music can’t tame some of our famous lines of rock and roll, yet the bulk of creativity relies on a ska / reggae forms and rhythms. Musical styles which in contact with each other achieves unique possibilities of the twenty-first century alternative music, are also rock, blues, folk, jazz, punk and mainly Balkan ska.

Ferizovic Vedran - Vokal,Gitara (vocal, guitar)
Ratko Madžar - Vokal,Gitara (vocal, guitar)
Dejan Zec - Bas gitara (bass guitar)
Predrag Milojkovic Gumeni - Bubnjevi (drums)
Božidar Maletić - Klavijature (keyboard)
Nemanja Sovtić - trombon (trombone)
Sandra Dropo Ramaji - Vokal, saksofon (vocal, saxophone)





◬ Na začetek

27. 10. sob / Etno Pulz - Balkan open Jam  


En krat mesečno sobotni Etno Jam - Balkan Open vodi večkratno nagrajena skladatelica in glasbenica Jelena Soro, ki pravi, da sta glasba in umetnost najboljše zdravilo za človeško dušo.


Tam, kjer večno sonce sije ....... ljuba Makedonija, ki jo bomo prepotovali od Ohrida do Pirin planine. Po tem se pa tradicionalno razširimo po celem Balkanu.

Na odru z nami bodo:
Jelena Soro - vokal, oboa
Dino Murtezani - kaval
Aleksander Kozmič - kitara
Peter Lebar - bas
Dejan Jovanov - tapan

Vabljeni vsi pogumni in manj pogumni, glasbeniki, plesalci in poslušalci, da se nam pridružite na odru. Prinesite svoje instrumente. Če pesmi ne znaš, nič ne skrbi, te bomo že naučili.

◬ Na začetek