42. teden: 15. - 20. oktober

Nikolaj Efendi

15. 10. pon / Lunine mene - Ice on fire
16. 10. tor / RoadkillSoda (RO)
17. 10. sre / Jazz - Lado Rebrek in New Hopes trio
18. 10. čet / Blues★Rock
19. 10. pet / POP - Nikolaj Efendi (AT/SLO)
20. 10. sob / Vokalna skupina Bird-land

Začetek koncertov ob 21:00. Vstop prost.


◬ Na začetek

15. 10. pon / Lunine mene - Ice on fire 


Lunine Mene se odvijajo v znamenju raznolikih in žanrsko neopredeljenih skupin s strogo nedoločenim poreklom, ki jih vodi vsestranski urednik prulčkovega programa Saša S. Po koncertu sledi interkomunikacija vseh prisotnih umetniških prvakov in seveda popolnih obiskovalcev, ki kreše iskre svetlih trenutkov.

Ice On Fire 


Ice On Fire je novomeška skupina, katere zvrst je mešanica punkrocka, hardrocka, pussycora in pridiha melodike metala. Je skupina, ki izvaja avtorsko glasbo, kar dokazuje tudi izid prvega albuma marca 2018 z naslovom “Dobro V Slabem”. Nekateri jim pravijo led, ki nikoli ne izgori, nekateri jim rečejo vročina, ki zmrazi, definitivno pa predstavljajo nepričakovano, novo in drugačno v vsem smislu. Njihovi koncerti so resnično nabiti z energijo, zelo glasni in predvsem pristni, kar v današnjih časih žal težko najdemo. So eni izmed predstavnikov bendov nove generacije glasbene scene, ki zadnje dve leti navdušujejo po slovenskih odrih. To je Ice On Fire.

V Prulčka fantje prihajajo drugače kot kadarkoli do sedaj. Prvič bodo svojo glasbo izvedli povsem akustično, čeprav si nekaj mesecev nazaj morda tega niso znali niti predstavljati in tistemu ki bo glasba sama všeč bo lahko takoj čez 4 dni prišel tudi na "električno" izvedbo komadov, saj fantje nastopajo v Kino Šiški.





◬ Na začetek

16. 10. tor / RoadkillSoda (RO) 


RoadkillSoda’s sound is a trippy collection of ripping solos and pounding drums, heavy bass and a wicked voice, fast-paced and intense , so it can get the heartbeat racing.

Old school with a twist, 1970’s rock and roll influence with a dash of grunge. A perfect amalgam of elements that can get you high, and then let you come down with the next riff. The type of sound that makes you step on it when you’re driving straight to nowhere.





◬ Na začetek

17. 10. sre / Jazz - Lado Rebrek in New Hopes trio 


Sredin jazz večer združuje izvajalce in poslušalce v vrhunskem glasbenem dogodku. Kot je v navadi, določena zasedba začne s koncertom, ki traja dobro uro. Po kratki pavzi se nadaljuje improvizacija z muzikalnimi gosti. Neuveljavljeni delijo oder z izkušenimi, profesorji z študenti, obiskovalci in glasbeniki se spoznavajo, družijo ter ustvarjajo slovensko jazzovsko noto. Najlepši jazz standardi v inteligentni interpretaciji mednarodno priznanih slovenskih in tujih glasbenikov vsako sredo v Prulčku. Program vodi legendarni kontrabasist Nikola Matošić.

Lado Rebrek in New Hopes trio 


Zasedba:
Ladislav Rebrek - kontrabas
Marko Petrušič - klavir
Enos Kugler - bobni








◬ Na začetek

18. 10. čet / Blues★Rock 


Četrtkov Blues★Rock Jam Session, ki ga vodi neverjetni Julijan Erič iz Prismojenih Professorjev, je edinstven dogodek, kjer lahko v totalni emfazi doživiš old-school blues rock s sodobnim energetskim pridihom. Poslastica za poznavalce glasbe 70-ih in razodetje za ljubitelje novodobnih godb. Začenjamo ob 21h s koncertom, po pavzi sledi skupno muziciranje in druženje, tako na odru kot pod njim.

In Between on Overdrive 


Poletne topline ni več, zato se pridite pogret na malo manj tradicionalen In Between koncert - malo akustike, malo distorzije in za spremembo malo manj glasnosti (vendar ne premalo). Po dolgem času se In Between vračajo na odre in obljublja se kup glasbenih novosti. Se vidimo!

Doris N. K. - vokal
Urban J. - kitara
Gašper M. - bobni
Jay H. - bas






◬ Na začetek

19. 10. pet / POP - Nikolaj Efendi (AT/SLO) 


Petkovi večeri so kulminacija tedenskega programa, ki vključujejo razvedrilno glasbo za vse starosti ob vgnezditvi številnih razvad, kot so prosti vstop, izbor izjemnih piv in enkratna postrežba. Vse to nemudoma pripelje do ekstaze obiskovalcev in čutnega ugodja v samopozabi telesnega užitka do polne odpetosti. Skrbnik programa je Kulturni zavod Prule.


Nikolaj Efendi 


“When Leonard Cohen and Einstürzende Neubauten are composing soundtracks for deliriums”.

The intention of the Viennese musician and composer Nikolaj Efendi was to create an inter-disciplinary work of art, and the result is a conceptual double release: both a CD and a theatre play.

“May your hands always be busy, may your feet always be swift.“ (Bob Dylan)

It appears that Efendi embraces Dylans’ words as his own, personal mantra. Ever-inspired and unremitting, he dedicates all his time to art. Much of the last eight years he spent touring with his band „Roy de Roy“ or in the studio, played hundreds of concerts in no less than 14 countries, recorded 6 music albums with various artists, which were published by his own label (dramatic pause) – and additionally composed music for different theatre plays.





◬ Na začetek

20. 10. sob / Vokalna skupina Bird-land 


V brezdelju poletnih počitnic leta 2015 se je porodila ideja o večglasnem petju nečesa novega, manj klasičnega, kar pa naj ne bi bila pop ali zastarela swing glasba. Z začetkom šolskega leta se je na podlagi te ideje začela ustanavljati mešana pevska skupina, v katero so se vključili pevci z različnimi glasbenimi okusi, občudovalci klasike, jazza, metala, funka, bluesa, sodobne elektronske glasbe, ubranih etno melodij…

Vokalno skupino Bird-land sestavljajo pevci:
Pia Skvarča - sopran
Taja Starc - sopran
Dina Radovanovič - prvi alt
Nina Ambrožič - prvi alt
Aleksandra Vojnovič - drugi alt
Anja Lončar drugi - alt
Klemen Zelič - tenor
Vid Sever - bariton
Matej Slavec - bariton
Simon Nosan - bas
Kuka Škrlj - bas

in umetniški vodja skupine - Bojan Zelič




◬ Na začetek