34. teden - 20. - 25. avgust

Chili brass band

21. 8. tor / Mascara kvartet
22. 8. sre / Jazz - Škofic, Rampih, Matošić trio, Tribute to Bill Evans
23. 8. čet / Bitch Boys
24. 8. pet / Chili brass band & Pantaloons

Vstop prost. Začetek koncertov ob 21:00




21. 8. tor / Mascara kvartet



Mascara je akustična zasedba, ki izvaja portugalski fado, argentinski tango. S prepričljivimi koncerti že vrsto let uspešno nastopamo v Sloveniji in na tujem. Lani poleti je izšla LP plošča skupine, premierno promocijo pa smo imeli v klubu Cankarjevega doma, 26.9.2017.






◬ Na začetek

22. 8. sre / Škofic, Rampih, Matošić trio, Tribute to Bill Evans


Sredin jazz večer združuje izvajalce in poslušalce v vrhunskem glasbenem dogodku. Kot je v navadi, določena zasedba začne s koncertom, ki traja dobro uro. Po kratki pavzi se nadaljuje improvizacija z muzikalnimi gosti. Neuveljavljeni delijo oder z izkušenimi, profesorji z študenti, obiskovalci in glasbeniki se spoznavajo, družijo ter ustvarjajo slovensko jazzovsko noto. Najlepši jazz standardi v inteligentni interpretaciji mednarodno priznanih slovenskih in tujih glasbenikov vsako sredo v Prulčku. Program vodi legendarni kontrabasist Nikola Matošić.

Škofic, Rampih, Matošić trio, Tribute to Bill Evans

Nejc Škofic - klavir
Borut Rampih - bobni
Nikola Matošić - kontrabas





◬ Na začetek

23. 8. čet / Bitch Boys


Bitch Boys so ikona slovenskega surf rocka. So domači rockerji, ki so se odzvali na surfrevival, ki ga je sprožil soundtrack Tarantinovega » Pulp Fiction« (Šund) sredi devetdesetih.
Pipeline Magazine je njihov prvi album »... In Heat« proglasil za najboljši sodobni surf rock album. Posledično so naslednja dva »Behind the Hound Dog Walls« in »Ride the First Wave« izdali pri ameriški založbi Golly Gee Records. Albuma sta bila pospremljena z vrhunskimi recenzijami.





◬ Na začetek

24. 8. pet / Chili brass band & Pantaloons


Chili Brass Band je mlada glasbena zasedba, ki je nastala v želji po izvajanju sodobnih glasbenih uspešnic v drugačni preobleki. Zgodovina zasedbe sega v leto 2015, ko je skupina mladih glasbenikov pričela z vadenjem. Sestavljena je iz 9 glasbenikov in glasbenic, ki jih poleg prijateljstva povezuje tudi ljubezen do glasbe in želja po igranju nečesa novega in drugačnega. Zasedba se zgleduje predvsem po uspešnih ameriških brass skupinah, kot sta Youngblood Brass Band in Lucky Chops. Skupina z rednim nastopanjem pridobiva na prepoznavnosti v obalni regiji in širši slovenski glasbeni sceni. Chili Brass Band vas s svojo energijo in pikantnostjo prav gotovo ne bo pustil ravnodušnih.

Zasedba:
Mateja Peroša - alt sax
Luka Belič - tenor & bariton sax
Aljaž Markežič - tuba
Rok Markežič - pozavna
Alen Računica - pozavna
Nejc Olenik - trobenta
Tadej Vujanič - trobenta
Črt Despotović - tolkala
David Nik Lipovac - bobni




◬ Na začetek