33. teden - 13. - 18. avgust

Bratko Bibič & Dedley Woodleybears

15. 8. sre / Jazz - Doug Hammond trio
16. 8. čet / Nuša Kalanj in band
17. 8. pet / Bratko Bibič & Dedley Woodleybears (A, CZ)
18. 8. sob / Etno pulz - Jelena Soro

Vstop prost. Začetek koncertov ob 21:00




◬ Na začetek

15. 8. sre / Jazz - Doug Hammond trio   


Sredin jazz večer združuje izvajalce in poslušalce v vrhunskem glasbenem dogodku. Kot je v navadi, določena zasedba začne s koncertom, ki traja dobro uro. Po kratki pavzi se nadaljuje improvizacija z muzikalnimi gosti. Neuveljavljeni delijo oder z izkušenimi, profesorji z študenti, obiskovalci in glasbeniki se spoznavajo, družijo ter ustvarjajo slovensko jazzovsko noto. Najlepši jazz standardi v inteligentni interpretaciji mednarodno priznanih slovenskih in tujih glasbenikov vsako sredo v Prulčku. Program vodi legendarni kontrabasist Nikola Matošić.

Doug Hammond bobni
Mirko Cisilino - trobenta
Nikola Matošić - kontrabas





◬ Na začetek

16. 8. čet / Nuša Kalanj in band


Nuša Kalanj je dramaturginja in glasbenica, ki je že nekaj časa aktivna na področju odrskih umetnosti, tokrat pa se je vrnila k svojim začetkom, svoji prvi ljubezni, glasbi. V njenih beležkah ter na akustični kitari je konec pomladi začela nastajati kantavtorska glasba v angleščini, ki jo je potem aranžmajsko dopolnil kitarist Kristjan Hacin. Kmalu so se ekipi pridružili še pevka Tina Šumer, bobnar Aleš Zorec ter basist Aljoša Struga, in vsak od njih je veliko doprinesel h končni podobi glasbe. Ker se Nuša kmalu odpravlja na dolgo pot čez Atlantski ocean, je bil prvotni namen njenega projekta poslovilni koncert, a je prerasel v glasbeno skupino, ki igra mešanico folk rocka, bluesa, countryja in jazza. To je nežna, izpovedna glasba, prijetna za ušesa, ki povečinsko govori o intimnih človeških odnosih.





◬ Na začetek

17. 8. pet / Bratko Bibič & Dedley Woodleybears (A, CZ)


Bratko Bibič (SLO) – harmonika, vokal & Dedley Woodleybears (A/CZ):
Paul Schuberth (A) – harmonika, vokal;
Victoria Vicy Pfeil (A) – saksofoni, vokal;
Tomáš Novák (CZ/A) - violina, vokal

Skladatelj in harmonikar Bratko Bibič je leta 2015 povabil k sodelovanju dva glasbenika in glasbenico mlade generacije, živeče in delujoče v Avstriji, ki so zategadelj formirali trio Dedley Woodleybears.

Bibič s harmonikarjem in sladateljem Paulom Schuberthom redno (so)deluje v

petnajstčlanskem harmonikarskim orkestru Die Wiener Ziehharmoniker od ustanovitve leta 2009 dalje. Na prvem gostovanju v Sloveniji (avgust 2015) so koncertirali v Ljubljani (Celica), Izoli (Poletni četrtki Largo pri špini), Laborju in Novem mestu (Goga festival), leta 2016 pa na Dunaju (Theater am Spittelberg, Das Dorf), drugje po Avstriji, Sloveniji in v Nemčiji. Serijo nastopov so zaključili marca 2017 z nastopom na 17. ediciji enega največjih festivalov harmonikarske glasbe v Evropi, dunajskega Akkordeon Festival Vienna (Reigen), kjer so odigrali zatvoritveni koncert festivala z Bibičevimi izbranimi »domišljijskimi filmsko pripovednimi« »zmešanimi venčki«, iz stilsko raznovrstnega nabora skladb članov tria pa zajemali elemente avantgardnega jazza, »nove glasbe«, eksperimentalne svetovne glasbe in improvizacije.

Tako bo tudi na koncertu v Prulčku, kjer bodo v duetih, triih in kvartetu predstavili tudi nekaj novitet v okviru krajše slovenske turneje, med katero bodo posneli skladbe za nov album Bratka Bibiča, podprla pa sta jo Avstrijski kulturni forum Ljubljana in Mestna občina Ljubljana - oddelek za kulturo.





◬ Na začetek

18. 8. sob / Etno pulz - Jelena Soro


En krat mesečno sobotni Etno Jam - Balkan Open vodi večkratno nagrajena skladatelica in glasbenica Jelena Soro, ki pravi, da sta glasba in umetnost najboljše zdravilo za človeško dušo.

6. Balkan open jam


Bolgarija, dežela Črnega morja in neskončnih polj vrtnic. Balkan Open Jam odpremo z lepotami trilčkastih in poskočnih bolgarskih melodij. Potem se tradicionalno razširimo po celem Balkanu.

Na odru z nami bodo:
Saba Safić - saksofon
Jelena Soro - vokal, oboa
Marko Smiljanič - kitara
Peter Lebar - bas
Aleš Zorec - perkusije

Vabljeni vsi pogumni in manj pogumni, glasbeniki, plesalci in poslušalci, da se nam pridružite na odru. Prinesite svoje instrumente.

Če pesmi ne znaš, nič ne skrbi, te bomo že naučili.


◬ Na začetek