35. teden: 27. avgust - 1. september

Peter Ugrin Kvartet

28. 8. tor / HornBox (CH)
29. 8. sre / Jazz - Peter Ugrin Quartet
30. 8. čet / Blues★Rock Jam - Astrid Lindgren
31. 8. pet / BorZ

Vstop prost. Začetek koncertov ob 21:00



◬ Na začetek

28. 8. tor / HornBox (CH)


When the box opens, the instruments unpacked, then one song after the other, from Funk, over the Balkans to Samba, from tango to jazz to reggae and back.

Nilo Bortot - guitar
Lukas Bitterlin - drums
Resl Thönen - trumpet and alpski rog (Alphorn)
Thomas Danzeisen - sax
Jüre Lehmann - percussion
Christoph Harnisch - keyboards
Fredi Küffer - bass/tuba

For parties, garden and house parties, OpenAir and indoor - wherever there is dancing and variety is desired.

◬ Na začetek

29. 8. sre / Jazz - Peter Ugrin Qusrtet


Sredin jazz večer združuje izvajalce in poslušalce v vrhunskem glasbenem dogodku. Kot je v navadi, določena zasedba začne s koncertom, ki traja dobro uro. Po kratki pavzi se nadaljuje improvizacija z muzikalnimi gosti. Neuveljavljeni delijo oder z izkušenimi, profesorji z študenti, obiskovalci in glasbeniki se spoznavajo, družijo ter ustvarjajo slovensko jazzovsko noto. Najlepši jazz standardi v inteligentni interpretaciji mednarodno priznanih slovenskih in tujih glasbenikov vsako sredo v Prulčku. Program vodi legendarni kontrabasist Nikola Matošić.

Peter Ugrin Kvartet


Zasedba: Peter Ugrin (violina), Nikola Matošič (kontrabas), Aleš Ogrin (klaviature), Jože Cesar (bobni)

Zasedba z violino, ki je večkrat koncertirala na Prulčkovem odru sredinih Jazz Jamijih. Ob vsakem njihovem dogodku lahko pričakujemo drugačen glasbeno jazzovski program, ki vedno vsebuje avtorske kompozicije in vroče jeklo jazzovskih standardov iz katerih se železo kuje. Vsi izmed glasbenikov so že krepko uveljavljeni jazzisti v slovenskem prostoru. Peter Ugrin je med drugim predstavnik pedagogov jazza in klasike na Ljubljanski Akademiji in Konservatoriju za glasbo. Poslanstvo je prijateljevanje in odprt pristop do improvizacije.





◬ Na začetek

30. 8. čet / Blues★Rock JAM - Astrid Lindgren


Četrtkov Blues★Rock Jam Session, ki ga vodi neverjetni Julijan Erič iz Prismojenih Professorjev, je edinstven dogodek, kjer lahko v totalni emfazi doživiš old-school blues rock s sodobnim energetskim pridihom. Poslastica za poznavalce glasbe 70-ih in razodetje za ljubitelje novodobnih godb. Začenjamo ob 21h s koncertom, po pavzi sledi skupno muziciranje in druženje, tako na odru kot pod njim.

Astrid Lindgren


Skupina je nastala okoli leta 2004 v Ivančni gorici. Najbolj pogosto jih primerjajo z izvajalci kot so Pixies, David Bowie, Talking Heads, U2, Dinosaur Jr, The Cure…

»Astrid Lindgren so band, ki brez pretvarjanja in posrednosti butnejo v glavo nekaj, kar ne morate zanikati. Eden tistih bendov, ki niso maskota ali kopija, tega kar stoji za Grunge Rockom. Trio s trdo osnovo stare šole in discipline uigranosti le razkrivajo njihov osebni pristop iskanja kompleksnosti v minimalizmu. V danih današnjih okoliščinah vsekakor občudovanja vreden podvig. Imajo svoj alter touch, kateremu se ne odrekajo za nobeno ceno, še manj pa se podrejajo kateri od viziji današnjega mainstreamovskega alter Rocka. Straight in your face, brez izbire odločanja o lastnem razumevanju njihovega statementa in tako je prav!!!˝« Matej Gobec (producent)

Zasedba:
Tomaševič - bas
Lipar - bobni
Kavšek - kitara/vokal





◬ Na začetek

31.8. pet / BorZ


Bor Zakonjšek - avtor glasbe, bobni, el.kitara
Miha Kraker - el.kitara
Aljoša Struga - el.bas
Jasna Kmetec - saksofon

Bor Zakonjšek je izurjeni bobnar, kitarist in avtor, ki je svojo glasbeno pot začel že v zgodnjih letih. Glasbene zvrsti, ki jih je osvojil, se raztezajo od klasike in jazza do afriške glasbe, bluza in funka. Kot soustanovitelj zasedbe Moonlight Sky je v vlogi bonarja ter avtorja koncertiral, tako doma in v tujini.Glasbeno pot je nato nadaljeval z lastno zasedbo CikCak v kateri je izpostavljal predvsem svoj žanrsko zanimiv "afriški" stil, ki ga je črpal iz glasbe severno-malijskih blues kitaristov kot so Ali-Farka-Toure, Baboucar Traore ter zasedbe Tinariwen. Predvsem v vlogi bobnarja, pa je gostoval v različnih zasedbah z Dejanom Lapanjo, Tadejem Koširjem, Nejcem Kržičem, Galom Gjurinom, Juretom Capudrom, Ninom de Glerio, Igorjem Leonardijem, Lolito, NTokom, Prismojenimi profesorji bluza, Katjo Šulc, Jano Beltran, Joštom Drašlerjem, Vitom Marenčem, Carnaval, Šemsudimom Dzopo,Tilnom Stepišnikom, Vidom Drašlerjem,Joštom Drašlerjem, Cenetom Resnikom, Janom Tomšičem, Žigo Golobom, Katarino Juvančič, Matijo Krečičem, Markom Petrušičem, Raggalution in še mnogimi drugimi.

Trenutno pa v vlogi bonarja igra pri zasedbi Yanu (Jan Tomšič - kitare, glas, indijska flavta, Žiga Golob - kontrabas, el.bas) in z Julijanom Eričem (Prismojeni profesorji bluza) v zasedbi Message of Love.

Glasba BorZ projekta je torej zmes fuison jazza, kubanske, afriške, bluz in klasične glasbe in je nekaj svežega v slovenskem glasbenem prostoru.




◬ Na začetek