28. teden - 9. - 13. julij

Martin Ramoveš Band

9. 7. pon / Luminarte
11. 7. sre / Jazz - Roberto Magris Trio
13. 7. pet / Martin Ramoveš Band

Vstop prost. Začetek koncertov ob 21:00


◬ Na začetek

9. 7. pon / Luminarte


Luminarte je glasbeni projekt, katerega glavni cilj je predstaviti različne glasbene stile v okviru združevanja mnogoterih kultur.

Projekt vodi pianistka Petra Koprivec, ki je združila glasbenike flamenka - tolkalista Pedra Marcosa Cano Montiela in pevko Tanio Terron Flores, s klasičnimi glasbeniki - flavtistom Blažem Snojem, čelistko Elviro Serrano Rivas in violinistom ter multi-instrumentalistom Fernandom Garcia Calvom.

S tem je ustvarila možnost pretoka znanja, kjer lahko skupina ustvari čudovito zlitje, v katerem ima vsak posameznik pomembno vlogo pri ustvarjanju lastnega sloga ter povezovanja modrosti starih tradicij z modernejšim izrazom. Edinstveni sekstet jo navdihuje, da piše svoje lastne kompozicije in vsem ustvarjalcem daje možnost raziskovanja novih stilov in načinov izražanja. Rezultat je lepa kombinacija flamenka, latinske, klasične glasbe in balkanske tradicije, ki nam pokaže, da je glasba pravi način združevanja, povezanosti in ljubezni.





◬ Na začetek

11. 7. sre / Jazz - Roberto Magris Trio


Sredin jazz večer združuje izvajalce in poslušalce v vrhunskem glasbenem dogodku. Kot je v navadi, določena zasedba začne s koncertom, ki traja dobro uro. Po kratki pavzi se nadaljuje improvizacija z muzikalnimi gosti. Neuveljavljeni delijo oder z izkušenimi, profesorji z študenti, obiskovalci in glasbeniki se spoznavajo, družijo ter ustvarjajo slovensko jazzovsko noto. Najlepši jazz standardi v inteligentni interpretaciji mednarodno priznanih slovenskih in tujih glasbenikov vsako sredo v Prulčku. Program vodi legendarni kontrabasist Nikola Matošić.



◬ Na začetek

13. 7. pet / Martin Ramoveš Band


Martin Ramoveš Band je power trio z avtorsko glasbo, ki temelji na bluesu, a se odmika v najrazličnejše smeri: od rockovske udarnosti in glasnega coutryja do zasanjanih melodij, ki sledijo izpovednim besedilom.

Martin Ramoveš (guitar, vocals)
Marko Petrič (bass guitar)
Luka Drobnič (drums, percussions)

Glasbo skupine je bila izdana na treh albumih: Zvok dežele (2012), Nesojeni kavboji (2014) in Astronomi (2017) ter na različnih kompilacijah. Zadnja albuma prinašata posebno združitev različnih medijev, saj sta plošči priloženi knjigi stripov, narisanih po besedilih pesmi. Ko je leta 2012 skupina gostovala v oddaji Izštekani, se je razširila in tudi na koncertih so se ji pridruževali: Miha Erič (orglice), Žiga Lovšin (klaviature), Julijan Erič (solo kitara), Tony Cater (Saksofon, trobenta), Jan Adamek (trobenta) in Luka Jerman (saksofon). V obdobju plošče Astronomi, ki jo je Martin Ramoveš izdal kot solo album, se je skupina vrnila v prvotno obliko udarnega tria.





◬ Na začetek