26. teden - 25. - 30. junij

Boz Trio

25. 6. pon / Lunine mene - Zajtrk duo
26. 6. tor / Spoji - Boz Trio (IT)
27. 6. sre / Jazz - Nikola Matošić quartet
28. 6. čet / Blues★Rock Jam
29. 6. pet / POP - Riverbreaks (USA)
30. 6. sob / Ja, ne

Začetek koncertov ob 21:00. Vstop prost.




◬ Na začetek

25. 6. pon / Lunine mene - Zajtrk duo


Lunine Mene se odvijajo v znamenju raznolikih in žanrsko neopredeljenih skupin s strogo nedoločenim poreklom, ki jih vodi vsestranski urednik prulčkovega programa Saša S. Po koncertu sledi interkomunikacija vseh prisotnih umetniških prvakov in seveda popolnih obiskovalcev, ki kreše iskre svetlih trenutkov.

Zajtrk


Sva Zajtrk, glasbeni duo, katerega sestavljava Sven Horvat (kitara) in Laura Krajnc (vokal, violina, ropotuljice). Sva mlada glasbenika, ki tako kot na odrih zelo rada igrava tudi na ulicah. Pred kratkim sva posnela avtorski album z naslovom Pričutenja. Pesmi še niso izdane, saj so še vedno v postopku mixanja. Najin repertoar je zelo raznovrsten; od etno-folk glasbe, do jazza, bluesa, popa, pa od družbeno-kritičnih tem, pa do zelo liričnih, humornih in satiričnih besedil (tako kot zares, rada ustvarjava tudi za šalo :) )





◬ Na začetek

26. 6. tor / Spoji - Boz Trio (IT)


Obnovljeni sklop nastopov na Prulčkovem odru - Spoji! Multiinštrumentalist Rok Škrlj je pripravil izbor pozabljenih in še neodkritih bendov, ki vam želijo in zmorejo pričarati nepozaben večer. Uvertura bo set koncertnega programa (traja dobro uro), po pavzi pa se vse skupaj prelije v jam session.

Boz Trio (IT)


The Boz Trio's crew is made up of four musicians that will take you to distant shores, sailing across the deep ocean of the traditional music that takes its roots into exotic and faraway lands. During our exhibition you'll seat around a campfire with the cossacks in the russian steppe, you'll be moved by the jewish music's poetry, you'll dance restlessly to the catchy balkan tunes, and you'll be fascinated by the wierd greek rhythms. In just a few hours you are going to travel miles and miles, without pollution and with no need for travel documents.

Rouben Vitali - clarinet
Simone Draetta - violin
Luca Pedeferri - accordion
Davide Longoni - guitar





◬ Na začetek

27. 6. sre / Jazz - Nikola Matošić quartet


Sredin jazz večer združuje izvajalce in poslušalce v vrhunskem glasbenem dogodku. Kot je v navadi, določena zasedba začne s koncertom, ki traja dobro uro. Po kratki pavzi se nadaljuje improvizacija z muzikalnimi gosti. Neuveljavljeni delijo oder z izkušenimi, profesorji z študenti, obiskovalci in glasbeniki se spoznavajo, družijo ter ustvarjajo slovensko jazzovsko noto. Najlepši jazz standardi v inteligentni interpretaciji mednarodno priznanih slovenskih in tujih glasbenikov vsako sredo v Prulčku. Program vodi legendarni kontrabasist Nikola Matošić.



◬ Na začetek

28. 6. čet / Blues★Rock Jam


Četrtkov Blues★Rock Jam Session, ki ga vodi neverjetni Julijan Erič iz Prismojenih Professorjev, je edinstven dogodek, kjer lahko v totalni emfazi doživiš old-school blues rock s sodobnim energetskim pridihom. Poslastica za poznavalce glasbe 70-ih in razodetje za ljubitelje novodobnih godb. Začenjamo ob 21h s koncertom, po pavzi sledi skupno muziciranje in druženje, tako na odru kot pod njim.



◬ Na začetek

29. 6. pet / POP - Riverbreaks (USA)


Petkovi večeri so kulminacija tedenskega programa, ki vključujejo razvedrilno glasbo za vse starosti ob vgnezditvi številnih razvad, kot so prosti vstop, izbor izjemnih piv in enkratna postrežba. Vse to nemudoma pripelje do ekstaze obiskovalcev in čutnega ugodja v samopozabi telesnega užitka do polne odpetosti. Skrbnik programa je Kulturni zavod Prule.

The Riverbreaks


The Riverbreaks is a rock band known for its rowdy shows, raw emotion, and lyrical depth. Formed in 2009 around songs Ryan Bailey (lead singer) wrote in CentralAmerica during the Peace Corps, the band quickly developed a strong following in their home base of Washington, D.C. In 2012, they traveled to Chapel Hill, N.C., where many of the band members originally met at UNC, to work with acclaimed producer Chris Stamey.





◬ Na začetek

30. 6. sob / Ja, ne


Nejc Praznik (kitara, vokal)
Jaka Kovše (bobni, spremljevalni vokal)

Nejc in Jaka igrata izpovedno-angažirano avtorsko glasbo, ki ji žanrsko opredelitev določajo raznovrstna sveža slovenska besedila. Nekje med rockom in swingom vdihujeta čar njuni glasbi dolgoletno prijateljstvo in sodelovanje pri ustvarjanju, zato je glasba polna bolečih krikov mladega človeka na robu odraščanja, vrženega v prostor slovenske družbe, potisnjenega v izobraževalni proces, zaljubljenega v ljubezen samo. Besedila segajo na različna področja življenja, od lahkotnejših tem pa do perečih vprašanj sodobne družbe. Pri glasbenem izražanju segata vsakič znova po še nedoseženem, zato imajo posamezne pesmi raznolike glasbene podobe, ki pa se venomer ujemajo s smislom in namenom ustvarjenega -- zato so pesmi koherentno zaključene celote. Ob njunem nastopu ni dolgčas, saj se občinstvu predstavita prav takšna, kakršna sta: zabavna, šaljiva fanta, v vsakem od njiju majhen otrok, želeča si biti slišana. Predvsem pa dobra prijatelja in kolega, ki sta drug v drugem našla pot do izražanja svojih mišljenja in ranljivosti. (avtorica Ema Štarkl)





◬ Na začetek