25. teden - 18. - 23. junij

Simon in Prepečenci

18. 6. pon / Lunine mene - Skupina 30
20. 6. sre / Jazz - Quartzite
21. 6. čet / Blues★Rock - Baltazar, Lokus Pokus
22. 6. pet / POP - Simon in Prepečenci
23. 6. sob / Zoon politikon

Vstop prost. Začetek koncertov ob 21:00



◬ Na začetek

18. 6. pon / Lunine mene - Skupina 30


Lunine Mene se odvijajo v znamenju raznolikih in žanrsko neopredeljenih skupin s strogo nedoločenim poreklom, ki jih vodi vsestranski urednik prulčkovega programa Saša S. Po koncertu sledi interkomunikacija vseh prisotnih umetniških prvakov in seveda popolnih obiskovalcev, ki kreše iskre svetlih trenutkov.

30


Rock skupino "30" sestavlja pet bivših tekmovalcev badmintona, ki so se lepega dne odločili strune na loparju zamenjati za take, ki premorejo več, kot en sam ton. S kitaro v roki, in rockom v žilah so se fantje tiho splazili mimo stražnih stolpov vsakodnevnih fašističnih režimov, združeni v tajni misiji, ki jo izdaja le kodirano sporočilo bendovega skrivnostnega imena - da ostanejo večno mladi in zajezijo tiktakajočo plimo pri številki 30.



◬ Na začetek

19. 6. tor / Spoji


Obnovljeni sklop nastopov na Prulčkovem odru - Spoji! Multiinštrumentalist Rok Škrlj je pripravil izbor pozabljenih in še neodkritih bendov, ki vam želijo in zmorejo pričarati nepozaben večer. Uvertura bo set koncertnega programa (traja dobro uro), po pavzi pa se vse skupaj prelije v jam session.



◬ Na začetek

20. 6. sre / Jazz - Quartzite


Sredin jazz večer združuje izvajalce in poslušalce v vrhunskem glasbenem dogodku. Kot je v navadi, določena zasedba začne s koncertom, ki traja dobro uro. Po kratki pavzi se nadaljuje improvizacija z muzikalnimi gosti. Neuveljavljeni delijo oder z izkušenimi, profesorji z študenti, obiskovalci in glasbeniki se spoznavajo, družijo ter ustvarjajo slovensko jazzovsko noto. Najlepši jazz standardi v inteligentni interpretaciji mednarodno priznanih slovenskih in tujih glasbenikov vsako sredo v Prulčku. Program vodi legendarni kontrabasist Nikola Matošić.

Quartzite


Quartzite is an extremely compact, granular rock, consisting essentially of quartz.
"That's what we want our music to be."
Marko Jugovic - Vibraphone
Bostjan Simon - Saxophone
Dejan Hudoklin - Bass
Elvis homan - Bobni

The sound of this ensemble explores between the boundaries of the classical-contemporary music, jazz and rock. For the future, explosive energy is reflecting into their highly structured compositions leaving space for adventurous risk taking moments and no-holds-barred improvisation. The band created it's own style and genre.

Quartzite is vibraphonist Marko Jugovic, saxophonist Wietse Voermans, bassist Alessio Bruno and drummer Elvis Homan. The quartet met while studying at Codarts, University of Arts, Rotterdam. They became friends- than lovers, than even something else and basically became a rock; QUARTZITE! - and converged together as Quartzite in 2015.





◬ Na začetek

21. 6. čet / Blues★Rock - Baltazar, Lokus Pokus


Četrtkov Blues★Rock Jam Session, ki ga vodi neverjetni Julijan Erič iz Prismojenih Professorjev, je edinstven dogodek, kjer lahko v totalni emfazi doživiš old-school blues rock s sodobnim energetskim pridihom. Poslastica za poznavalce glasbe 70-ih in razodetje za ljubitelje novodobnih godb. Začenjamo ob 21h s koncertom, po pavzi sledi skupno muziciranje in druženje, tako na odru kot pod njim.

Baltazar


Duet Baltazar tvorita prvoborca obsoteljske jam scene, a nista narisana, čeprav bi človek pomislil, da bi najbrž samo animirani lahko izvedli akrobacije, ki jih ona dva čisto zares. Baček igra naravnost bolane riffe in jih potem še z looperjem posname, da lahko preko njih igra še druge bolane rife. Še bolj divji je Muc, ki igra bobne, vmes pa še spušča semple, igra klaviaturo in spušča efekte preko dveh kaoss padov. Označuje se ju kot fusion, progresive, instrumental. Sama glede oznak ne komplicirata, se je pa duet sestavljal več let preko jam situacij v studiu in placu na meji v Bistrici ob Sotli.

LokusPokus


LokusPokus iz Šmarja pri Jelšah, v katerem je nastal blues, rock, noise eksperimentalno ambientalni enojec brez krmarja, pluje po ritmu isto in enega, enega in istega z dinamiko vala in buke, pri čemer je njegova ena, edina pomoč – kitara in telefonski krik!



◬ Na začetek

22. 6. pet / POP - Simon in Prepečenci


Petkovi večeri so kulminacija tedenskega programa, ki vključujejo razvedrilno glasbo za vse starosti ob vgnezditvi številnih razvad, kot so prosti vstop, izbor izjemnih piv in enkratna postrežba. Vse to nemudoma pripelje do ekstaze obiskovalcev in čutnega ugodja v samopozabi telesnega užitka do polne odpetosti. Skrbnik programa je Kulturni zavod Prule.

Simon & Prepečenci


Od Logatca do Ljubljane, iz vseh glasbenih vetrov zbrana druščina sliši na ime Prepečenci/ The Rusks. Njihov glasbeni začetek sega v leto 2013, ko so nastopili na že legendarnem festivalu Ethno Histeria, kjer so namesto načrtovanega 45 minutnega nastopa igrali skoraj 3 ure. V takratni devet članski zasedbi so igrali vse od etna, rock-a, soul-a, bluesa, jazz-a, reggae-ja,... trenutno pa zasedbo sestavljajo štirje člani, ki so se oprijeli težkega rock'n'roll-a, ta se pa je razvil na akustični kitari frontmana skupine Simona Urbasa. Na prvencu skupine Simon&Prepečenci je prav ta vpliv akustične kitare prepoznaven. Medtem ko je drugi album, ki bo izšel letos jeseni, po zvoku bolj podoben hibridu med Nirvano in blues-om.





◬ Na začetek

23. 6. sob / Zoon politikon


Zoon politikon je glasbena skupina iz Podgorice (Črna Gora). Glasba, ki jo Zoon politikon ustvarja, je mešanica različnih podžanrov rocka, s trdim hardcore grooveom in melodičnostjo bluesa. Teksti njihovih pesmi so kratke parole, včasih jasne in surove, včasih hecne in absurdne. Kakorkoli jih tolmačimo, so provokativne in subverzivne do trhonega družbenega okolja, v katerem člani skupine živijo in ustvarjajo.

Trenutno skupina ni aktivna, ker je kitarist in pevec v Ljubljani, kar je uporabil kot priložnost, da avtorske pesmi predela in preoblikuje v bolj umirjene verzije, ki jih boste lahko slišali v Prulčku.




◬ Na začetek