24. teden - 11. - 16. junij

That Dog Was A Band Now

11. 6. pon / Lunine mene - That Dog Was A Band Now (CA / USA / SWE)
12. 6. tor / Peter Ugrin - zaključni koncert študentov
13. 6. sre / Jazz - Nastop 2. letnika KGBL ob 19h
14. in 16. 6. / PTL Festival Ukrep - JAMirko X Murat
15. 6. pet / Etno pulz - Grška nebesa

Vstop prost. Začetek koncertov ob 21:00



◬ Na začetek

11. 6. pon / Lunine mene - That Dog Was A Band Now (CA / USA / SWE)


Lunine Mene se odvijajo v znamenju raznolikih in žanrsko neopredeljenih skupin s strogo nedoločenim poreklom, ki jih vodi vsestranski urednik prulčkovega programa Saša S. Po koncertu sledi interkomunikacija vseh prisotnih umetniških prvakov in seveda popolnih obiskovalcev, ki kreše iskre svetlih trenutkov.

That Dog Was A Band Now


That Dog Was A Band Now formed at one of the best Physical Theatre & Clown schools in the world, located in the Redwoods of Northern California. Since, the band has toured Europe and North America extensively. After recording a 'live on the floor' EP in Eureka California during the Spring of 2016, the band was signed to Santa Rosa Records; Santa Rosa will be releasing an album recorded at a shipping container recording studio on a harbour in Denmark in August of 2017-- the album is being mastered by American music icon "Kramer" (Butthole Surfers, Ween, Daniel Johnston, Pulp Fiction soundtrack) and is set to be released in early March, 2018.





◬ Na začetek

12. 6. tor / Peter Ugrin - zaključni koncert študentov

aključni koncert študentov KGBL, profesor Petr Ugrin.






◬ Na začetek

13. 6. sre / Jazz - Nastop 2. letnika konservatorija za glasbo Ljubljana


Sredin jazz večer združuje izvajalce in poslušalce v vrhunskem glasbenem dogodku. Kot je v navadi, določena zasedba začne s koncertom, ki traja dobro uro. Po kratki pavzi se nadaljuje improvizacija z muzikalnimi gosti. Neuveljavljeni delijo oder z izkušenimi, profesorji z študenti, obiskovalci in glasbeniki se spoznavajo, družijo ter ustvarjajo slovensko jazzovsko noto. Najlepši jazz standardi v inteligentni interpretaciji mednarodno priznanih slovenskih in tujih glasbenikov vsako sredo v Prulčku. Program vodi legendarni kontrabasist Nikola Matošić.

Nastop 2. letnika konservatorija za glasbo Ljubljana ob 19h


Klara Veteršek, Marijan Novak - vokal
Jasna Kolar - bariton saksofon
Nina Baš, Erik Žnidaršič, Gašper Flajs - klavijature
Blaž Mohorič - kitara
Luka Pintarič - bas
Aljaž Ogulin - bobni

Program: H.Hancock, C.Mingus, L.Willis, B.Timmons, R. Rainger

Sledi opening profesorja in njegovega tria ob 21h
Robert Jukič - kontrabas
Cene Resnik- saksofon
Žiga Smrdel - bobni



◬ Na začetek

14. - 15. 6. pet / PTL Festival Ukrep


> Več o festivalu 

JAMirko X Murat predstavlja


JAMU BEATTAPE volume 1. + JAMirkoSESSIONS Party

JAMirko - gramofoni
MURAT - MC, beatbox
BASS BRASS TRIO - Jaka Birsa, saksofon / Gašper Selko, trobenta / Tomy Farkaš, pozavna

JAMirko “S Hiphop beati sem začel svojo elektronsko produkcijo. Letos sem si zadal nalogo, da v studiu vsak teden naredim en beat. Ta izziv je sprejel tudi Murat, s katerim zadnje čase sodelujeva kot DJ / Beatbox MC kombinacija. Vsako sredo sva se dobila v studiu in tako sva zbrala material za skupen JAMU BEATTAPE, prvo kompilacijo najinih idejic, ki so v računalniku čakale na priložnost, da jih dokončava in spraviva ven. Gre za predvsem instrumentalne komade v hiphop estetiki, v katerih sva vzorčila prevsem funk in soul material iz različnih virov.”

Murat: “Beate sem začel delat sprva zato, da bi čez njih rapal. Vendar pa za vse te beate nisem našel primernih idej za besedila, tako da se jih je kar nekaj nabralo. Delal sem jih tudi iz čistega veselja do glasbe. Nekaj sem jih sicer uporabil pri raznih projektih, vendar pa je večina ostala na računalniku. Z JAMirkovo idejo o skupnem "beat tapeu" sem dobil priliko, da nekaj te moje glasbe pride do širšega kroga ljudi.”





◬ Na začetek

15. 6. pet / Etno pulz - Grška nebesa


En krat mesečno sobotni Etno Pulz - Balkan Open Jam vodi večkratno nagrajena skladatelica in glasbenica Jelena Soro, ki pravi, da sta glasba in umetnost najboljše zdravilo za človeško dušo.

Balkan Open Jam - grška nebesa


Zasedba:
Brigita Marko - vokal,
Jelena Soro - vokal, oboa
Bor Zakonjšek - kitara,
Peter Lebar - bas, kitara



◬ Na začetek