23. teden - 4. - 9. junij

Na Lepem prijazni

4. 6. pon / Lunine mene - Tall William (UK)
5. 6. tor / Spoji - Razpaljot
6. 6. sre / Jazz - Just Friends kvartet
7. 6. čet / Blues★Rock - Na Lepem prijazni
8. 6. pet / POP - Lube Duše

Vstop prost. Začetek koncertov ob 21:00



◬ Na začetek

4. 6. pon / Lunine mene - Tall William (UK)


Lunine Mene se odvijajo v znamenju raznolikih in žanrsko neopredeljenih skupin s strogo nedoločenim poreklom, ki jih vodi vsestranski urednik prulčkovega programa Saša S. Po koncertu sledi interkomunikacija vseh prisotnih umetniških prvakov in seveda popolnih obiskovalcev, ki kreše iskre svetlih trenutkov.

Tall William


Tall William is a British singer-songwriter, sometimes playing as a three piece band, living in Vienna. He has a knack for writing Indie-Blues-Pop ear-worms on a home made cigar box guitar. Already a regular at Austrian summer festivals such as Nova Rock and Donauinselfest, Tall William blends indie, pop and rock with a distinctive songwriting style. Fans of Jack White, John Lennon and British indie will not be disappointed.





◬ Na začetek

5. 6. tor / Spoji - Razpaljot


Obnovljeni sklop nastopov na Prulčkovem odru - Spoji! Multiinštrumentalist Rok Škrlj je pripravil izbor pozabljenih in še neodkritih bendov, ki vam želijo in zmorejo pričarati nepozaben večer. Uvertura bo set koncertnega programa (traja dobro uro), po pavzi pa se vse skupaj prelije v jam session.

Razpaljot


Razpaljot smo mlad nadobuden rock band, ki ga sestavlja 5 članov in obstaja od leta 2013. Člani smo se po dvoletnem preigravanju priredb in odigranih cca 30ih koncertih odločil za korak naprej in začeli z ustvarjanjem avtorske glasbe. Leta 2016 smo bili izglasovani za popevko tedna na val202, leta 2017 pa smo se udeležili izbora Volkswagen rocks, na katerem smo bili izmed 126 skupin uvrščeni med 10 ter si tako pridobili nastop na velikem zaključnem koncertu na gospodarskem razstavišču.



◬ Na začetek

6. 6. sre / Jazz - Just Friends kvartet


Sredin jazz večer združuje izvajalce in poslušalce v vrhunskem glasbenem dogodku. Kot je v navadi, določena zasedba začne s koncertom, ki traja dobro uro. Po kratki pavzi se nadaljuje improvizacija z muzikalnimi gosti. Neuveljavljeni delijo oder z izkušenimi, profesorji z študenti, obiskovalci in glasbeniki se spoznavajo, družijo ter ustvarjajo slovensko jazzovsko noto. Najlepši jazz standardi v inteligentni interpretaciji mednarodno priznanih slovenskih in tujih glasbenikov vsako sredo v Prulčku. Program vodi legendarni kontrabasist Nikola Matošić.

Just friends quartet


Just friends je nastal kot hišni bend kluba Jazz hram. Samo ime namiguje, da v njej igrajo dobri prijatelji, kot tudi asociira na poznan jazzovski standard. Zasedba goji in interpertira zvok kvartetov legendarnega saksofonista Sonnya Rollinsa iz 50' let prejšnjega stoletja, ki je bil zelo transparenten, a je odkril najbolj esencialne elemente jazza. Orientiranost k tradiciji so nadgradili z modernejšimi kompozicijami, v zadnjem času predvsem z glasbo Johna Coltrana ter avtorsko glasbo. V tradiciji je moč odkriti in re-interpretirati elemente jazza kot so ritmični drive, zvočne teksture in zlivanje zvena inštrumentov v kompaktno zvočno zmes.

Marko Petrušič - klavir
Bojan Volk - saksofon
Nikola Matošič - kontrabas
Uroš Nemanič - bobni

Kvartet se bo predstavil z avorskimi skladbami Marka Petrušiča kot tudi z prearažiranimi jazzovskimi standardi.



◬ Na začetek

7. 6. čet / Blues★Rock - Na Lepem prijazni


Četrtkov Blues★Rock Jam Session, ki ga vodi neverjetni Julijan Erič iz Prismojenih Professorjev, je edinstven dogodek, kjer lahko v totalni emfazi doživiš old-school blues rock s sodobnim energetskim pridihom. Poslastica za poznavalce glasbe 70-ih in razodetje za ljubitelje novodobnih godb. Začenjamo ob 21h s koncertom, po pavzi sledi skupno muziciranje in druženje, tako na odru kot pod njim.

Na lepem prijazni


Kultna zasedba Na lepem prijazni se vrača na odre z novim projektom Srceder. Gre za melodramatsko pravljično grozljivko, pripoved o sodobni družbi, ki jo na prefinjen način, z liki iz navidezno drugega časa, prikazuje prepoznaven alternativno rockovski, mestoma funkovski in celo jazzovski, zvok zasedbe.

Koncert, ki se giblje med monodramo z Ludvikom Bagarijem v glavni vlogi in popolnoma klasičnim rock koncertom je zanimiv za intimnejša prizorišča a ne nujno zgolj za glasbene sladokusce. Koncert je zaradi zgodbe, ki jo slika in vzdušja, ki ga ustvarja z vešče odigrano glasbeno podlago, posebno doživetje za prav vse, ki imajo radi malo drugačne predstave.

Med glasbo in literaturo se sprehajajo Ludvik Bagari kot frontmen, vokalist, interpret, Vojko Aleksić, kot edini član originalne postave zasedbe in njen kitarist z njima pa še Andjelko Knežević (spremljevalni vokal), Boštjan Franetič (kitara), Damir Vintar (bas kitara), Luka Kuhar (bobni), Žiga Fabbro (saksofon, klaviature).





◬ Na začetek

8. 6. pet / POP - Lube Duše


Petkovi večeri so kulminacija tedenskega programa, ki vključujejo razvedrilno glasbo za vse starosti ob vgnezditvi številnih razvad, kot so prosti vstop, izbor izjemnih piv in enkratna postrežba. Vse to nemudoma pripelje do ekstaze obiskovalcev in čutnega ugodja v samopozabi telesnega užitka do polne odpetosti. Skrbnik programa je Kulturni zavod Prule.

Lube Duše


Summertime quintet je zasedba s katero si krajšamo poletni čas Lenart De Bock (alt sax), David Križaj (klaviature), Tschimy Obenga (kitara), Jernej Vindšnurer (kontrabas), Jakob Žerdin (bobni). Preigravamo jazz standarde v malo bolj modernih priredbah ter priredbe modernejših izvajalcev jazz scene in če se vam to sliši ljubo, ste iz srca dobrodošli!

Zasedba: Lenart De Bock (alt sax), David Križaj (klaviature), Tschimy Obenga (kitara), Jernej Vindšnurer (kontrabas), Jakob Žerdin (bobni).




◬ Na začetek