22. teden - 28. maj - 2. junij

KOB

28. 5. pon / Lunine mene - Kralj Meteorit
29. 5. tor / Spoji - BO!
30. 5. sre / Jazz - David Mozetič kvartet
31. 5. čet / Blues★Rock - Funk Fu
1. 6. pet / POP - KOB (BiH)
2. 6. sob / Hanni B

Začetek koncertov ob 21:00



◬ Na začetek

28. 5. pon / Lunine mene - Kralj Meteorit


Lunine Mene se odvijajo v znamenju raznolikih in žanrsko neopredeljenih skupin s strogo nedoločenim poreklom, ki jih vodi vsestranski urednik prulčkovega programa Saša S. Po koncertu sledi interkomunikacija vseh prisotnih umetniških prvakov in seveda popolnih obiskovalcev, ki kreše iskre svetlih trenutkov.

Kralj Meteorit


Kralju Meteoritu so se na njegovem medgalaktičnem popotovanju pridružili A-steroidi. Njihov zvok je trd in neomajen kot skale, iz katerih so zgrajeni, njihova duša pa prepolna skrivnosti vesolja.

Igrajo hip-hop na človeške inštrumente in skupaj s Kraljem drvijo proti zemlji! Pripravite se na spremembe in poletite na A-steroidih!



◬ Na začetek

29. 5. tor / Spoji - BO!


Obnovljeni sklop nastopov na Prulčkovem odru - Spoji! Multiinštrumentalist Rok Škrlj je pripravil izbor pozabljenih in še neodkritih bendov, ki vam želijo in zmorejo pričarati nepozaben večer. Uvertura bo set koncertnega programa (traja dobro uro), po pavzi pa se vse skupaj prelije v jam session.

BO!


Slovenska rock skupina z nenavadnim imenom BO! je na sceni prisotna že nekaj let. Do danes so izdali tri albume z glasbo v slovenskem jeziku (Dirka za notranji mir 2012), Okrogli svetovi (2014) in KINGKONG (10. maj 2018). Fantje so nase opozorili predvsem v zadnjih dveh letih z gostovanjem na Izštekanih pri Juretu Longyki, ki je njihov nastop pospremil z naslednjimi besedami: “energičen in sodoben zvok z neprevzetnim rockom in jasnim sporočilom”.

BO!jevci takole komentirajo njihovo glasbeno pot: »Naš album z rockovskim naklonom je zdravilo za dušo. V zadnjih dveh letih smo vanj vgradili naše značaje, producent pa jih je uspel sestaviti v studijsko mojstrovino. Če povzamemo: nekje vmes smo postali odrasli.«

Trenutno se fantje posvečajo promociji plošče KINGKONG, o kateri bomo zagotovo še slišali. Številni komadi se že vrtijo na radijskih postajah, najbolj odmevna trenutno sta prva dva singla Maska in Drugi krog, za katera so fantje posneli tudi videospot z mladim režiserjem Markom Pircom, ki se zadnje čase podpisuje pod številne video in oglasne izdelke.

BO! so: Boštjan Meh (vokal) Robi Kugler (kitara), Grega Hrovat (bobni), Jurij Žohar (bas)





◬ Na začetek

30. 5. sre / Jazz - David Mozetič kvartet


Sredin jazz večer združuje izvajalce in poslušalce v vrhunskem glasbenem dogodku. Kot je v navadi, določena zasedba začne s koncertom, ki traja dobro uro. Po kratki pavzi se nadaljuje improvizacija z muzikalnimi gosti. Neuveljavljeni delijo oder z izkušenimi, profesorji z študenti, obiskovalci in glasbeniki se spoznavajo, družijo ter ustvarjajo slovensko jazzovsko noto. Najlepši jazz standardi v inteligentni interpretaciji mednarodno priznanih slovenskih in tujih glasbenikov vsako sredo v Prulčku. Program vodi legendarni kontrabasist Nikola Matošić.

David Mozetič kvartet


Zasedba: David Mozetič (sax), Anže Vrabec (klavir), Peter Smrdel (bas), Borut Rampih (bobni)



◬ Na začetek

31. 5. čet / Blues★Rock - Funk Fu


Četrtkov Blues★Rock Jam Session, ki ga vodi neverjetni Julijan Erič iz Prismojenih Professorjev, je edinstven dogodek, kjer lahko v totalni emfazi doživiš old-school blues rock s sodobnim energetskim pridihom. Poslastica za poznavalce glasbe 70-ih in razodetje za ljubitelje novodobnih godb. Začenjamo ob 21h s koncertom, po pavzi sledi skupno muziciranje in druženje, tako na odru kot pod njim.

Funk Fu


Funk Fu je novo nastala glasbena skupina iz Zagorja ob Savi. Band sestavlja osem članov, ki ustarjajo jazz, pop in funk glasbo. Na repertoarju najdemo priredbe znanih avtorjev, kot so Stevie Wonder, Amy Winehouse, Bruno Mars ipd. Prav tako imajo že nekaj avtorskih komadov, ki so trenutno v procesu studijskega snemanja.

Zasedba: Klara Veteršek (vokal). Tilen Gavranovič (kitara), Domen Drnnovšek (bas), Luka Jahn (bobni), Oto Gvardjančič (klaviature), TIm Jerman (saksofon), Vid Šketa (trobenta), Filip Veteršek (pozavna).





◬ Na začetek

1. 6. pet / POP - KOB (BiH)


Petkovi večeri so kulminacija tedenskega programa, ki vključujejo razvedrilno glasbo za vse starosti ob vgnezditvi številnih razvad, kot so prosti vstop, izbor izjemnih piv in enkratna postrežba. Vse to nemudoma pripelje do ekstaze obiskovalcev in čutnega ugodja v samopozabi telesnega užitka do polne odpetosti. Skrbnik programa je Kulturni zavod Prule.

KOB (BiH)


KOB je nastao jos 2012. godine kao cover bend. Atorskim radom se bavimo od 2015-te, kada smo poceli sa prvim idejama. Prvo predstavljanje u medijima i internet mrezama smo imali pocetkom 2017-te, sa nasom obradom cuvene pjesme `Oci boje meda`. Ne dugo nakon toga smo izbacili nas prvi singl, pjesmu `Strah`, te za njom i `Sudnji dan`. Pocetkom 2018-te smo izbacili jos jedan singl, pjesma `Ona`. Svirali smo na brojnim festivalima, kao sto su: Z.E.T Fest, DemoFest Banja Luka, Una Rock Fest…

U svom dosadasnjem radu smo odsvirali preko 400 svirki, od kojih je bilo mnogo Moto Festova, klubskih svirki i mnogo humanitarnih koncerata. Duško Cikota, Milorad Nježić i Vanja Cvijanović kao KOB smo ušli u studio sa jos dvije pjesme i spremamo se za sledecu sezonu.





◬ Na začetek

2. 6. sob / Hanni B


Kaj imajo skupnega Depeche Mode in Katy Perry? Ali pa Guano Apes in Lady Gaga? Rod Stewart in Red Hot Chili Peppers? Rick Astley in EMF?

Dobre skladbe, pa čeprav prihajajo iz različnih glasbenih okolij. Hanni B. nudimo izbor odličnih skladb, zabavno obdelanih in energično odigranih. Našli smo jim stične točke, za katere še njihovi avtorji ne vedo, in jih zlepili v edinstvene kolaže. V repertoarju imamo desetine skladb iz zadnjih tridesetih let, ki se na istem odru najverjetneje še niso znašle. V osnovi smo rockovski kvartet, ki pa z istim inštrumentarijem suvereno odigramo tudi klubske plesne uspešnice.

Dobre skladbe so dobre, kakor koli jih obrneš. Lahko si jih predvajaš na mobilniku, si ogledaš spote na YouTubeu, jih poslušaš z družbo na iPadu, lahko pa jih užiješ tudi v živo. In tu nastopimo Hanni B! Instrumentalisti smo doslej sodelovali v zasedbah kot so Katalena, Tinkara Kovač in Zmelkoow, vendar je to nepomembno ob dejstvu,da imamo najboljšo pevko na svetu. Kaj pa drugega reči, če z istim kompletom glasilk odpoje Suck My Kiss, Just Dance, Heavy Cross in I Kissed a Girl?

Preverite nas na nastopu – bistvo je v dobri glasbi in prijetni zabavi. Vljudno vabljeni!

Hanni B smo: Jelena Janković – vokal, Robert Rebolj – bobni (Katalena, Sfiltrom, Moj Boogie Band), Teo Kahrimanović – kitara, vokal (Tinkara Kovač, Zmelkoow), Vitja Oblak Yagas – bas, vokal (Dropped D, Flu Flu)

Foto: Kyrylo Beliaiev


◬ Na začetek