21. teden - 21. - 25. 5. maj

Nezaslišano!

21. 5. pon / Lunine mene - Kvali - odpovedan
22. 5. tor / Spoji - Groovocado
23. 5. sre / Jazz - Škofic, Gregorka, Rampih trio
24. 5. čet / Blues★Rock - Nezaslišano!
25. 5. pet / POP - The Jammocrats

Začetek koncertov ob 21:00




◬ Na začetek

21. 5. pon / Lunine mene - Kvali


Lunine Mene se odvijajo v znamenju raznolikih in žanrsko neopredeljenih skupin s strogo nedoločenim poreklom, ki jih vodi vsestranski urednik prulčkovega programa Saša S. Po koncertu sledi interkomunikacija vseh prisotnih umetniških prvakov in seveda popolnih obiskovalcev, ki kreše iskre svetlih trenutkov.

Ženska vokalna skupina Kvali


Zasedba: Adelina Grad, Alma Bejtullahu, Barbara Svetek, Barbara Dovjak, Jasna Klinc, Marina Anžič, Nevenka Črnko, Petra Trobec, Sabina Vodlan, Yulia Roschina, Urša Šivic.




◬ Na začetek

22. 5. tor / Spoji - Groovocado


Obnovljeni sklop nastopov na Prulčkovem odru - Spoji! Multiinštrumentalist Rok Škrlj je pripravil izbor pozabljenih in še neodkritih bendov, ki vam želijo in zmorejo pričarati nepozaben večer. Uvertura bo set koncertnega programa (traja dobro uro), po pavzi pa se vse skupaj prelije v jam session.

Groovocado


Groovocado je skupina devetih, ki se ni hotela imenovati nonet, želi pa delati zabavno, plesno glasbo, s katero se ljudje sprostijo in vsaj za tisto urco, dve, pozabijo na svoje probleme ter enostavno uživajo.

Od razgretega soula, energičnega funka 70-ih, plesne glasbe do modernejših komadov. Za vse navdušence ozkih zvokov in pompoznih pozavn, za staro, mlado in še vse vmes! Pridite razmigat svojo rit!

Zasedba: Monika Mulec (vokal), Nejc Kosanič (kitara), Rok Šeško (bas kitara), Tine Brglez (klaviature), Jure Skaza (bobni), Gregor Preložnik (trobenta), Sašo Fekonja (saksofon), Marko Makuc (pozavna), Tina Ritlop (spremljevalni vokal).





◬ Na začetek

23. 5. sre / Jazz - Škofic, Gregorka, Rampih trio


Sredin jazz večer združuje izvajalce in poslušalce v vrhunskem glasbenem dogodku. Kot je v navadi, določena zasedba začne s koncertom, ki traja dobro uro. Po kratki pavzi se nadaljuje improvizacija z muzikalnimi gosti. Neuveljavljeni delijo oder z izkušenimi, profesorji z študenti, obiskovalci in glasbeniki se spoznavajo, družijo ter ustvarjajo slovensko jazzovsko noto. Najlepši jazz standardi v inteligentni interpretaciji mednarodno priznanih slovenskih in tujih glasbenikov vsako sredo v Prulčku. Program vodi legendarni kontrabasist Nikola Matošić.

Škofic, Gregorka, Rampih trio


Zasedba: Nejc Škofic (piano),
Jan Gregorka (bass),
Borut Rampih (drums).

V openingu vam bomo postregli s poslasticami standardnega in modernega jazz repertoarja, za vročekrvne pa ne bo manjkalo tudi kakšno latinsko obarvano presenečenje.






◬ Na začetek

24. 5. čet / Blues★Rock - Nezaslišano!


Četrtkov Blues★Rock Jam Session, ki ga vodi neverjetni Julijan Erič iz Prismojenih Professorjev, je edinstven dogodek, kjer lahko v totalni emfazi doživiš old-school blues rock s sodobnim energetskim pridihom. Poslastica za poznavalce glasbe 70-ih in razodetje za ljubitelje novodobnih godb. Začenjamo ob 21h s koncertom, po pavzi sledi skupno muziciranje in druženje, tako na odru kot pod njim.

Nezaslišano!


Vse, kar je v free glasbi prepovedano in nekaj tega, kar je dovoljeno. Kombinacija električne violine, bobnov in kitare, pričakujte nepričakovano.

Bojan Cvetrežnik – el. Violina.
Bojan Cvetrežnik – performer, učitelj in skladatelj. Ustvaril številne projekte, s katerimi je želel poudariti enakopravnost različnih glasbenih stilov. V svetu klasične glasbe nastopal kot solist, v komornih zasedbah in pri sodobnih projektih ter delal kot solo violist v SNG Operi. Svojo ljubezen do evropskega ljudskega violinskega izročila izraža skozi nenehno učenje novih violinskih stilov z vseh, glasbeno izjemno bogatih, koncev Evrope – od juga do severa. Eden od ustanovnih članov zasedbe Terrafolk, ki jo je nagradila tudi britanska BBC, delal pa sem tudi kot violinist solist pri svetovno znanem kanadskem »Cirque du Soleil«.

Julijan Erič – el. Kitara.
Julijan Erič. Rojen septembra leta 1988. Multiinstrumentalist, vokalist, aranžer. Ena od ključnih figur mlajše blues rock generacije. Ustanovitelj zasedbe Prismojeni profesorji bluesa. Igral in sodeloval je s številnimi domačimi in tuji izvajalci. Zanj pravijo, da je tako globoko zakoreninjen v glasbi, da ne najde prostora za kakršnokoli drugo strast.

Bor Zakonjšek – Bobni.
Bor Zakonjšek je izurjeni bobnar, kitarist in avtor, ki je svojo glasbeno pot začel že v zgodnjih letih. Glasbene zvrsti, ki jih je osvojil, se raztezajo od klasike in jazza do afriške glasbe, bluza in funka.Kot soustanovitelj zasedbe Moonlight Sky je v vlogi bonarja ter avtorja koncertiral, tako doma in v tujini. Glasbeno pot je nato nadaljeval z lastno zasedbo CikCak v kateri je izpostavljal predvsem svoj žanrsko zanimiv “afriški” stil, ki ga je črpal iz glasbe severno-malijskih blues kitaristov kot so Ali-Farka-Toure, Baboucar Traore ter zasedbe Tinariwen.Predvsem v vlogi bobnarja, pa je gostoval v različnih zasedbah z Dejanom Lapanjo, Tadejem Koširjem, Nejcem Kržičem, Galom Gjurinom, Juretom Capudrom, Ninom de Glerio, Igorjem Leonardijem, Lolito, NTokom, Prismojenimi profesorji bluza, Katjo Šulc, Jano Beltran, Joštom Drašlerjem, Vitom Marenčem in še mnogimi drugimi.




◬ Na začetek

25. 5. pet / POP - The Jammocrats


Petkovi večeri so kulminacija tedenskega programa, ki vključujejo razvedrilno glasbo za vse starosti ob vgnezditvi številnih razvad, kot so prosti vstop, izbor izjemnih piv in enkratna postrežba. Vse to nemudoma pripelje do ekstaze obiskovalcev in čutnega ugodja v samopozabi telesnega užitka do polne odpetosti. Skrbnik programa je Kulturni zavod Prule.

The Jammocrats


The Jammocrats je mlad band s staro dušo, skupina se je formirala oktobra lani, igramo pa mešanico funka,soula, bluesa, rocka, pa še kakšna začimba se najde vmes. Odvisno od občutka znamo tudi kako fino improvizacijo izpeljat. The Jammocrats igramo precej energetično in veselo muziko, zato ljudje težko ostanejo pri miru poslušavši naše jamme

Po špilu pa bomo proslavili kar 3 obletnice ;) .

Zasedba: Matic Škrlovnik (bobni), Milivoj Sečan (bas kitara), Dejan Gavrilovski (kitara, vokal), Vlado Milošević (kitara, vokal).




◬ Na začetek