20. teden - 14. - 19. maj

Boštjan Simon trio

14. 5. pon / Lunine mene - Dolphins
15. 5. tor / Spoji - Make Like a Tree (UA)
16. 5. sre / Jazz - Boštjan Simon trio
17. 5. čet / Blues★Rock - BackUP
18. 5. pet / POP: THeWET & Attic Mist
19. 5. sob / Etno Pulz - Gypsy Dream

Začetek koncertov ob 21:00


◬ Na začetek

14. 5. pon / Lunine mene - Dolphins


Lunine Mene se odvijajo v znamenju raznolikih in žanrsko neopredeljenih skupin s strogo nedoločenim poreklom, ki jih vodi vsestranski urednik prulčkovega programa Saša S. Po koncertu sledi interkomunikacija vseh prisotnih umetniških prvakov in seveda popolnih obiskovalcev, ki kreše iskre svetlih trenutkov.

Dolphins


Dolphins are Valentin and Sascha and a Roland 505 Drum Machine.

The Music and Performance is Shaped by their contrary personalities, wild theatrical moments change into dreamy moments , Kraut Punk fluently into Dream Pop . Since working with a Drummachine, associations like Ndw / 80's are thrown around as well. The Band already performs since 2016, but was at that time a threepiece. The current setup exists since February 2017 and has already played over 25 Shows since then.





◬ Na začetek

15. 5. tor / Spoji - Make Like a Tree (UA)


Obnovljeni sklop nastopov na Prulčkovem odru - Spoji! Multiinštrumentalist Rok Škrlj je pripravil izbor pozabljenih in še neodkritih bendov, ki vam želijo in zmorejo pričarati nepozaben večer. Uvertura bo set koncertnega programa (traja dobro uro), po pavzi pa se vse skupaj prelije v jam session.

Make Like a Tree


Make Like a Tree is a quintessention of travels expressed in music and photography created by Sergey Onischenko - vagabonder from Ukraine who is hitch-hiking round the world and spreading his indie-folk tunes with a touch of non-conformism and Beat Generation ideas and exhibiting his minimalistic landscape photography taken in omnifarious places during his journeys.

Each concert is played with new members and all songs are created and recordered in different parts of the world. Experiments with sounds and collaborations with audience can turn one-man-band in a duo or in quite a large improvising ensemble so be ready to take part in a process of creating music.

Soundscapes of Make Like a Tree will bring you to inner world of nature, woods, mountains and songs of whales on the bottom of the ocean.





◬ Na začetek

16. 5. sre / Jazz - Robert Jukič trio


Sredin jazz večer združuje izvajalce in poslušalce v vrhunskem glasbenem dogodku. Kot je v navadi, določena zasedba začne s koncertom, ki traja dobro uro. Po kratki pavzi se nadaljuje improvizacija z muzikalnimi gosti. Neuveljavljeni delijo oder z izkušenimi, profesorji z študenti, obiskovalci in glasbeniki se spoznavajo, družijo ter ustvarjajo slovensko jazzovsko noto. Najlepši jazz standardi v inteligentni interpretaciji mednarodno priznanih slovenskih in tujih glasbenikov vsako sredo v Prulčku. Program vodi legendarni kontrabasist Nikola Matošić.

Boštjan Simon Trio


Boštjan Simon (saksofon), Nikola Matošić (kontrabas), Ratko Divjak (bobni)

Boštjan Simon, rojen leta 1982, je diplomiral iz Filozofije na temo eksperimentalne glasbe in Johna Cagea, nato pa še iz jazz-saksofona na konservatoriju za glasbo v Amsterdamu. Od konca študija ustvarja v več glasbenih skupinah različnih žanrov kot so Trus, Litošt, Velkro, There Be Monsters, poleg tega pa tudi poučuje igranje saksofona. Obeta se torej žanrsko in izrazno raznolik solistični večer, kjer bo edina nezgrešljiva konstanta zvok saksofona.

Večer bo posvečen Thelonious Monku in njegovi glasbi. Letos mineva sto let od njegovega rojstva..


◬ Na začetek

17. 5. čet / Blues★Rock - BackUP


Četrtkov Blues★Rock Jam Session, ki ga vodi neverjetni Julijan Erič iz Prismojenih Professorjev, je edinstven dogodek, kjer lahko v totalni emfazi doživiš old-school blues rock s sodobnim energetskim pridihom. Poslastica za poznavalce glasbe 70-ih in razodetje za ljubitelje novodobnih godb. Začenjamo ob 21h s koncertom, po pavzi sledi skupno muziciranje in druženje, tako na odru kot pod njim.

BackUP


70-ta so bila eno najbolj plodnih obdobij rock glasbe, zato sem se odločil, da vam jih s projektom BackUP čim bolj približam. -Franci Kic Pridružite se nam na koncertih in skupaj podoživimo 70-ta!

Marjan Lebar - bas kitara, back vokal
Franci Kic - bobni
Benjamin Kic - kitara, back vokal
Franci Stritar - vokal, akustična kitara



◬ Na začetek

18. 5. pet / POP: THeWET & Attic Mist


Petkovi večeri so kulminacija tedenskega programa, ki vključujejo razvedrilno glasbo za vse starosti ob vgnezditvi številnih razvad, kot so prosti vstop, izbor izjemnih piv in enkratna postrežba. Vse to nemudoma pripelje do ekstaze obiskovalcev in čutnega ugodja v samopozabi telesnega užitka do polne odpetosti. Skrbnik programa je Kulturni zavod Prule.

THeWET


THeWET je škofjeloška skupina, ki jo sestavljamo Marko Štibelj, Matic Žagar, Martin Doljak in Vid Vraničar. Glasbeno sodelujemo že več kot deset let. V tem času smo si nabrali veliko odrskih in studijskih izkušenj s katerimi bogatimo svoj nastop. V svojih besedilih pokažemo družbeno kritičnost, sproščenost in mladostno brezbrižnost, ne manjka pa tudi humorja, domišljije in ljubezni. Preigravamo svojo različico funk, raggea, ska in hard rock glasbe.



Attic Mist


Attic Mist je zasedba petih glasbenikov, ki v glasbeni svet vstopa skozi lastno izražanje in doživljanje neskončne širine celotnega rock spektra. Hard rock žanrska linija pa dodatno spodbuja svobodno voljo teamskega duha skupine, ki se v solo improvizacijah spontano prepusti tudi toku Rock'n rolla in Blues-a. Attic Mist pluje v toku glasbenega ravnovesja, ki ga je skupina dosegla v slabih dveh letih in si dokaj hitro utrla pot preko lokalnih meja domačega Kranja ter uprizorila kar lepo število samostojnih koncertov.






◬ Na začetek

19. 5. sob / Etno Pulz - Gypsy Dream


En krat mesečno sobotni Etno Pulz - Balkan Open Jam vodi večkratno nagrajena skladatelica in glasbenica Jelena Soro, ki pravi, da sta glasba in umetnost najboljše zdravilo za človeško dušo.

4. Tradicionalni Balkan Open Jam - Gypsy Dream
Balkan Open Jam nam tokrat raskriva zapeljivost Romskih komadov.

Na odru z nami bodo:
Jelena Soro - oboa, vokal
Aleksander Kozmič - kitara
Damir Vintar - bas
Andrej Tomazin - perkusije

Vabljeni vsi pogumni in manj pogumni, glasbeniki, plesalci in poslušalci, da se nam pridružite na odru. Prinesite svoje instrumente. Če pesmi ne znaš, nič ne skrbi, te bomo že naučili.





◬ Na začetek