19. teden - 7. - 12. maj

Rok Zalokar Trio

7. 5. pon / Lunine mene - Michael Weiskopf unplugged (ZDA)
9. 5. sre / Jazz - Rok Zalokar trio
10. 5. čet / Blues★Rock - BorZ
11. 5. pet / Emma Morton + the Graces (UK-IT) - odpovedan
12. 5. sob / Imperij

Začetek koncertov ob 21:00





◬ Na začetek

7. 5. pon / Lunine mene - Michael Weiskopf unplugged (ZDA)


Lunine Mene se odvijajo v znamenju raznolikih in žanrsko neopredeljenih skupin s strogo nedoločenim poreklom, ki jih vodi vsestranski urednik prulčkovega programa Saša S. Po koncertu sledi interkomunikacija vseh prisotnih umetniških prvakov in seveda popolnih obiskovalcev, ki kreše iskre svetlih trenutkov.

Michael Weiskopf unplugged (ZDA)


V Ljubljano prihaja newyorški glasbenik in kantavtor Michael Weiskop. Weiskopfov pohod po Ljubljani se bo pričel v ponedeljek, 7. maja, v intimnem vzdušju bara Prulček, nato pa se bo nadaljeval v sredo, 9. maja v objemu kluba Daktari. Njegovi prvi nastopi v Sloveniji bodo v znamenju formata "storytellers", saj bo nastopil v intimnem vzdušju, sam z akustično kitaro, predstavil novi (četrti studijski) album, ki ga te dni končuje v ZDA. Del pesmi je bilo posnetih tudi v znamenitem londonskem studiu Abbey Road, katerega ime v svet so ponesli Beatli. Weiskopf bo prvi del koncerta posvetil svojim novim in starejšim stvaritvah, v drugem delu nastopa pa se bo poklonil legendarnemu ameriškemu piscu in skladatelju Bobu Dylanu . Glasbenik je izdal tudi avtobiografijo, v kateri razkriva svojo neverjetno življenjsko zgodbo. Živi namreč ameriške sanje – od sirote, ki se je za obstoj borila na neizprosnih newyorških cestah, se je povzpel do milijonarja. Je ustanovitelj več uspešnih revij, med drugim tudi revije American Cheerleader. V svojih šestdesetih letih pa se je posvetil svoji prvi ljubezni – glasbi. (Vir - zurnal24.si)





◬ Na začetek

9. 5. sre / Jazz - Rok Zalokar trio


Sredin jazz večer združuje izvajalce in poslušalce v vrhunskem glasbenem dogodku. Kot je v navadi, določena zasedba začne s koncertom, ki traja dobro uro. Po kratki pavzi se nadaljuje improvizacija z muzikalnimi gosti. Neuveljavljeni delijo oder z izkušenimi, profesorji z študenti, obiskovalci in glasbeniki se spoznavajo, družijo ter ustvarjajo slovensko jazzovsko noto. Najlepši jazz standardi v inteligentni interpretaciji mednarodno priznanih slovenskih in tujih glasbenikov vsako sredo v Prulčku. Program vodi legendarni kontrabasist Nikola Matošić.

Rok Zalokar trio


Zasedba: Rok Zalokar (klavir), Dejan Hudoklin (bas), Jože Cesar (bobni)

Rok Zalokar trio je jazz-rock-klasični klavirski trio. Rdeča nit zasedbe je krmarjenje med razpoloženji in razvoj le-teh. V osnovne kompozicijske skice vključujejo elemente jazza, neposrednost rocka ter liričnost klasične glasbe. Da bi ohranili živost skladb, dobršen del prostora v svojih glasbenih povestih prepuščajo tudi improvizaciji, ki so ji kompozicije v veliki meri tudi podrejene. Trio se ne omejuje s tradicionalnim zvokom, mestoma ga podkrepi z uporabo efektov, a vendar le-te ne predstavljajo jedra, namen je dodati zvoku odtenke, ne podrediti celotne zvočne podobe.





◬ Na začetek

10. 5. čet / Blues★Rock Vibe


Četrtkov Blues★Rock Jam Session, ki ga vodi neverjetni Julijan Erič iz Prismojenih Professorjev, je edinstven dogodek, kjer lahko v totalni emfazi doživiš old-school blues rock s sodobnim energetskim pridihom. Poslastica za poznavalce glasbe 70-ih in razodetje za ljubitelje novodobnih godb. Začenjamo ob 21h s koncertom, po pavzi sledi skupno muziciranje in druženje, tako na odru kot pod njim.

BorZ & Afrobeat


BorZ je bend, ki razvija glasbo, ki je nekaj svežega v slovenskem glasbenem prostoru in se počasi odpira širšemu občinstvu. Zasedba se trudi v živo predstaviti glasbo trenutka in se prepušča spontanim momentom in občutkom, kjer prostor in čas dobita novo dimenzijo.

Zasedba:
Bor Zakonjšek - avtor glasbe, bobni, el.kitara
Julijan Erič - el.kitara
Aljoša Struga - el.bas
Jasna Kmetec - saksofon

Bor Zakonjšek je izurjeni bobnar, kitarist in avtor, ki je svojo glasbeno pot začel že v zgodnjih letih. Glasbene zvrsti, ki jih osvaja, se raztezajo od klasike, jazza, afriške glasbe, bluza, afrokubanske, vzhodnjaških ritmov ter funka.

Tokrat se v zasedbi z Afrobeat-Funk-Blues projektom predstavlja v sveži bendovski postavi z glasbeniki iz različnih glasbenih svetov. Saksofonistka Jasna Kmetec je redna gostja zasedbe Prismojeni profesorji bluza in s svojim energičnim zvokom daje posebno energijo bendu. Aljoša Struga, izvrsten basist ki je glasbeno šolanje končal na jazz konzervatoriju v Celovcu je v zasedbi del močne ritem sekcije.Zasedbi se je nedavno pridružil slovenskemu občinstvu znan kitarist Julijan Erič, drugače ustanovni član zasedbe Prismojeni profesorji bluza. Njegov "gruvaški" stil igranja kitare samo povdari močno ritem sekcijo in glasbi doda zanimiv zvok.





◬ Na začetek

11. 5. pet / POP - Emma Morton + the Graces (UK-IT)


Petkovi večeri so kulminacija tedenskega programa, ki vključujejo razvedrilno glasbo za vse starosti ob vgnezditvi številnih razvad, kot so prosti vstop, izbor izjemnih piv in enkratna postrežba. Vse to nemudoma pripelje do ekstaze obiskovalcev in čutnega ugodja v samopozabi telesnega užitka do polne odpetosti. Skrbnik programa je Kulturni zavod Prule.

Emma Morton + the Graces (UK-IT)


Voice: Emma Morton
Drums: Piero Perelli (Dana Fuchs)
Guitar: Luca Giovacchini (Vinicio Capossela, Bobby Johnson, R.L. Burnside, Frank Frost, Sam Carr and more)
Doublebass: Gabriele Evangelista (Stefano Bollani, Rava and more)

“Emma Morton + the Graces’ live show offers more than just a taste of the band’s unique psychotropic sound-cocktail, fizzing with Afro-American and Scottish Folk influences; their emotionally charged improvisation and authentic dialogue not only speaks to their audiences but invites them to take part in the hunt for truth as they expose and explore the beautiful contaminations which hide in the dark and decorate and distort the prosody of every day life.”





◬ Na začetek

12. 5. sob / Imperij


Skupina Imperij je praznovala četrti rojstni dan. Skupino sestavljamo bobnar in ustanovitelj skupine Julij Klemenc, kitarist Peter Horvat, vokalist in ritem kitarist Jure Salobir ter klaviaturistka in vokalistka Katarina Kurtjak.

Imperij smo ena redkih neuveljavljenih skupin, ki igramo izključno avtorsko glasbo s slovenskimi besedili. V osnovi smo rock band, vseeno pa se skozi ustvarjanje in navdih vsakega posameznika v skupini skozi pesmi prepletajo različne podzvrsti. Tako na trenutke zajadramo tudi v pop, indie in alternativne vode. Jeseni 2016 smo pod okriljem Dallas Records izdali svoj prvenec "2068", ki smo ga predstavili na več kot 20 nastopih po Sloveniji. Februarja smo v studiu z našim producentom Dragom Popovičem posneli že drugi album. Predviden izid je jeseni 2018, tudi ta pod okriljem Dallas Records.




◬ Na začetek