15. teden - 9. - 14. april

Embryo

9. 4. pon / Thunderbabies - odpovedan
10. 4. tor / Spoji - Lumber Jazz Quartet
11. 4. sre / Jazz Jam - Gregor Ftičar kvartet
12. 4. čet / Neron Mikandus - promocijski koncert
13. 4. pet / Embryo (DE)
14. 4. sob / PleteRI (HR)

Začetek koncertov ob 21:00




◬ Na začetek

9. 4. pon / Thunderbabies


Thunderbabies so odbita rock'n'roll atrakcija, ki deluje vse od leta 2002. Že na svojih začetkih so posneli iskrive demo posnetke z naslovom "K4-411". Predstavljali so spogledovanje s punk rockom in garažnim rock'n'rollom. Seveda ne moremo mimo vpliva detroitskih namazanih akordnih variacij in tudi avstralskega rock'n'rolla. Vse naštete heterogene glasbene izkušnje so vzpodbudile razvoj in kredibilnost prepoznavnega zvoka.

Zasedba: Brane Škerjanc - Bruc (glavni vokal, kitara), Alenka Hrvatin - Thunderbaby (bas), Tomaž Berginc (kitara), Bor Carnelutti (bobni)





◬ Na začetek

10. 4. tor / Spoji - Lumber Jazz Quartet


Obnovljeni sklop nastopov na Prulčkovem odru - Spoji! Multiinštrumentalist Rok Škrlj je pripravil izbor pozabljenih in še neodkritih bendov, ki vam želijo in zmorejo pričarati nepozaben večer. Uvertura bo set koncertnega programa (traja dobro uro), po pavzi pa se vse skupaj prelije v jam session.

Lumber Jazz Quartet


Zasedba: Matic Mikola (saksofon), Nejc Skofic (klaviature), Peter Smrdel (bas), Borut Rampih (bobni).

LumberJazz Quartet se je prvič zbral proti koncu leta 2016 na pobudo bobnarja Boruta Rampiha. Po številnih dobrih odzivih na dosedanjih nastopih, se bodo tokrat na svojem prvem letošnjem koncertu predstavil s svežim programom. Slišali boste lahko od novih avtorskih skladb, do starih dobrih standardov in neparnih specialitet! Vabljeni v Prulček na večer jazza in improvizirane glasbe...





◬ Na začetek

11. 4. sre / Jazz Jam - Gregor Ftičar kvartet


Sredin jazz večer združuje izvajalce in poslušalce v vrhunskem glasbenem dogodku. Kot je v navadi, določena zasedba začne s koncertom, ki traja dobro uro. Po kratki pavzi se nadaljuje improvizacija z muzikalnimi gosti. Neuveljavljeni delijo oder z izkušenimi, profesorji z študenti, obiskovalci in glasbeniki se spoznavajo, družijo ter ustvarjajo slovensko jazzovsko noto. Najlepši jazz standardi v inteligentni interpretaciji mednarodno priznanih slovenskih in tujih glasbenikov vsako sredo v Prulčku. Program vodi legendarni kontrabasist Nikola Matošić.

Gregor Ftičar kvartet 


Zasedba: Gregor Ftičar (klavir), Adam Klemm (saxofon), Nikola Matošić (kontrabas), Jože Cesar (bobni).

Kamničan Gregor Ftičar (1985) je leta 2011 magistriral na oddelku za jazz-klavir v razredu prof. Olafa Polziehna na Akademiji za glasbo in upodabljajočo umetnost v Gradcu. Sodeloval je z mnogimi priznanimi slovenskimi in tujimi vokalnimi solisti, pa tudi z večino najpomembnejših domačih jazzovskih instrumentalistov.




◬ Na začetek

12. 4. čet / Neron Mikandus - promocijski koncert


Dr. Milan Ignjatović je uspešen kardiolog, bivši jugoslovanski prvak v judu in strasten glasbenik. Z zasedbo Neron Mikandus ima dr. Ignjatovič dolgo zgodovino, danes pa z njimi predstavlja čisto nov album z naslovom Od vriska do šaputanja.

Prvi album z naslovom Neron je zasedba izdala leta 1983, najnovejši album pa je Milanov peti. Pri njegovih predhodnih albumih so sodelovali različni priznani umetniki, med njimi tudi Miroslav Mika Antić in Rambo Amadeus.

Da boste imeli malo več občutka za kakšno glasbo gre, pošiljam še nekaj linkov, do izdanih singlov. Gost: Bora Đorđević (Čorba).






◬ Na začetek

13. 4. pet / Embryo (DE)


Formed in 1969. One of the most original and innovative Krautrock bands, Embryo fused traditional ethnic music with their own jazzy space rock style.

"Embryo - They are these crazy creative musicians playing really weird stuff." - Miles Davis






◬ Na začetek

14. 4. sob / PleteRI (HR)


Rock bend PleteRI je osnovao gitarist Tomislav Maslak 2013. godine. Bend je proteklih godina skupio veliko iskustvo i zavidan broj nastupa (178) po festivalima, klubovima, moto susretima,raznim manifestacijama i humanitarnim koncertima te velik broj puta i kao predgrupa afirmiranim hrvatskim i stranim izvođačima (Opća Opasnost, Hladno Pivo, Prljavo Kazalište, Atomsko Sklonište, Let 3, Željko Bebek, Crvena Jabuka, Belfast Food, Kawasaki 3P, S A R S, Brkovi,…) istovremeno radeći na autorskim pjesmama. 2014. godine snimljene su prve četiri autorske pjesme koje su svoje mjesto našle i u eteru velikih radio postaja na ponos benda i fanova,a par spotova i na televiziji. U jesen 2016. izdali smo svoj prvi album, pod nazivom “Budi što želis”, koji planiramo predstaviti široj publici u Hrvatskoj i inozemstvu.

Tomislav Maslak - ritam gitara i back vokal
Niko Petković - vokal
Matija Lukanić - lead gitara
Sven Marenković - bas gitara
Mladen Popović Plopy - bubanj




◬ Na začetek