16. teden - 16. 4. - 21. 4.

Jernej Zoran & Ministrstvo resnice

16. 4. pon / Lapsus + Osmi greh
17. 4. tor / Spoji - GeMÜSE
18. 4. sre / Jazz Jam - Cene Resnik kvartet
19. 4. čet / Blues★Rock Jam - Groovie Thursday #55
20. 4. pet / Jernej Zoran & Ministrstvo resnice
21. 4. sob / Ješča Vešča

Začetek koncertov ob 21:00




◬ Na začetek

16. 4. pon / Lapsus + Osmi greh


Zasedba: Klemen Gnidovec (vokal), Matija Kalin (kitara, back vokal), Luka Gnidovec (kitara), Barbara Mihelič (klaviature), Jure Žigon (bobni), Mitja Hofer (bas kitara)

Lapsus je glasbena zasedba, ki jo sestavlja 5 nadarjenih mladeničev in ena talentirana mladenka iz okolice Ljubljane. Žanrsko se uvrščajo v alternative rock, ki je skupna točka vsem članom. Skupina je v svojem enoletnem delovanju doživela že marsikateri uspešen koncert, tako na majhnih kot tudi na večjih odrih. Preigravajo priredbe znanih uspešnic in avtorsko glasbo.

Osmi greh


Osmi greh smo skupina petih, občasno šestih decov v pozni pubrteti. Radi mamo hitr pank, prešvicane ženske in topu pir. Poleg slovenskega panka pa kdaj in kdaj udarimo kakšenOsmi greh smo skupina petih, občasno šestih decov v pozni pubrteti. Radi mamo hitr pank, prešvicane ženske in topu pir. Poleg slovenskega panka pa kdaj in kdaj udarimo kakšen lep in nežen komad. Grehovci pa se počasi lotevamo tudi avtorske glasbe.

Izidor Straus (vokal). Jakob Blatnik (ritem kitara), Jošt Pekolj (lead kitara), Andraž Dražumerič (bas kitara), Neil Gerjol (bobni)



◬ Na začetek

17. 4. tor / Spoji - GeMÜSE


Obnovljeni sklop nastopov na Prulčkovem odru - Spoji! Multiinštrumentalist Rok Škrlj je pripravil izbor pozabljenih in še neodkritih bendov, ki vam želijo in zmorejo pričarati nepozaben večer. Uvertura bo set koncertnega programa (traja dobro uro), po pavzi pa se vse skupaj prelije v jam session.

GeMÜSE

GeMÜSE smo 5 članska zasedba živopisanih biološko pridelanih brhkih mladcev, gorzraslih na rodovitni rovtarski grudi. Naše osnovno poslanstvo je osveščanje soljudi o pomembnosti samooskrbe, tako v vrtičkarstvu, kot tudi v glasbi. Tako smo po dolgih in vročih dneh pletja in okopavanja njiv v hladnih večerih iz rok spustili svoje rovnice in motike ter poprijeli za glasbene inštrumente z namenom preigravanja pesmi skupine Muse. Glavno gonilo skupine GeMÜSE torej ni želja po mednarodni slavi in kopičenju bogastva, temveč kopičenje bioloških odpadkov v kompostnik, da bo prihodnje leto koleraba še bolj debela.

Zasedba: Boštjan Lukan (vokal), Matej Celarc (kitara), Jaka Logar (bas kitara), Bert Logar (kitara, sintetizator zvoka), Žiga Mlinar (bobni)



◬ Na začetek

18. 4. sre / Jazz Jam - Cene Resnik kvartet


Sredin jazz večer združuje izvajalce in poslušalce v vrhunskem glasbenem dogodku. Kot je v navadi, določena zasedba začne s koncertom, ki traja dobro uro. Po kratki pavzi se nadaljuje improvizacija z muzikalnimi gosti. Neuveljavljeni delijo oder z izkušenimi, profesorji z študenti, obiskovalci in glasbeniki se spoznavajo, družijo ter ustvarjajo slovensko jazzovsko noto. Najlepši jazz standardi v inteligentni interpretaciji mednarodno priznanih slovenskih in tujih glasbenikov vsako sredo v Prulčku. Program vodi legendarni kontrabasist Nikola Matošić.

Cene Resnik kvartet


Znani slovenski saxsofonist bo posvtil večer Legendi jazz saksofona Sonny Rollinsu. Sledi jamm z prisotnimi glasbeniki.

Zasedba:Cene Resnik (saksofon), Maki Čepak (kitara), Nikola Matošić (kontrabas), Jože Cesar (bobni)





◬ Na začetek

19. 4. čet / Blues★Rock Jam - Groovie Thursday #55


Četrtkov Blues★Rock Jam Session, ki ga vodi neverjetni Julijan Erič iz Prismojenih Professorjev, je edinstven dogodek, kjer lahko v totalni emfazi doživiš old-school blues rock s sodobnim energetskim pridihom. Poslastica za poznavalce glasbe 70-ih in razodetje za ljubitelje novodobnih godb. Začenjamo ob 21h s koncertom, po pavzi sledi skupno muziciranje in druženje, tako na odru kot pod njim.

Zasedba: Julijan Erič (kitara, vokal), Žiga Korenčič (bas kitara), Grega Smola Crnkovič (bobni)



◬ Na začetek

20. 4. pet / Jernej Zoran & Ministrstvo resnice


Zasedba: Jernej Zoran (kitara), Nina Radkovič (vokal) Marko Verbič (kitara), Peter Jenič (bas), Miro Tomšič (bobni).

Dolenjski kitarist in avtor Jernej Zoran ponuja izjemno glasbeno doživetje, uživanje v mešanici rocka, popa in bluesa. Virtuozno igranje kitare, odlična pevka in udarna ritem sekcija so lastnosti benda, ki sliši na ime JERNEJ ZORAN & MINISTRSTVO RESNICE. Gre za zasedbo prekaljenih glasbenikov, ki je koncertno kilometrino nabirala z izvajalci, kot so Dan D, Gušti, DMP, Tinkara Kovač …).

Koncertni spored je dolg do dve uri. Zajema avtorske pesmi z Jernejevih štirih samostojnih albumov (precej singlov je danes radijska stalnica, od Primorskega do Murskega vala, do Vala 202), izbor pesmi, ki jih je napisal in posnel z Društvom mrtvih pesnikov (DMP), katerega član je bil, in nekaj instrumentalnih kitarskih poslastic.





◬ Na začetek

21. 4. sob / Ješča Vešča


Skupina Ješča vešča je dolenjska glasbena skupina, ki jo sestavljajo Ana Markelj (vokal, violina), Boštjan Colarič (vokal, tolkala), Primož Markelj (ritem kitara), Andrej Karlič (bas kitara) in Dušan Grgič (cajon, darbuka). Repertoar Ješče vešče vsebuje priredbe raznih znanih in manj znanih skladb različnih glasbenih zvrsti od ciganskega swinga, jazza do etno, folk, rocka. Ustvarjamo tudi avtorske skladbe, v katerih je čutiti preplet omenjenih glasbenih zvrsti.




◬ Na začetek