13. teden - 26. - 30. marec


26. 3. pon / In The Attic
27. 3. tor / Spoji - Etnomad
28. 3. sre / Jazz Jam - Peter Ugrin Kvartet
29. 3. čet / Blues★Rock Jam - Jarc Gregorin Trio
30. 3. pet / Dr. Vinko & Milicija (HR)
31. 3. sob / Aleksander Kozmič in Julien Chanal. Gost: Tilen Stepišnik

Začetek koncertov ob 21:00




◬ Na začetek

26. 3. pon / In The Attic


In The Attic so mladi mednarodni trio, ter pripadniki indie rock sceni. Skupino, ki je delujoča že od 2015 sestavljajo Tatiana Smirnova (RUS) na vokalih in tipkah, Christopher Charlesworth (AUS) na bobnih ter Edvard Hadalin (SLO) na kitari.

Influence skupine so mnoge a najbolj jih navdušuje kompozicija Pixies-ov, besedila zasedbe Pile, melodije Jeff Buckleya ter harmonije skupine Denali. In TheAttic pa so tudi sami prepričljivo ustvarili svoj unikaten zvok in stil, ki opominja na indie/alternative/noise rock žanre. Skupina kot dijaški band tekmuje tudi v bitki bandov Špil Liga v Kinu Šiška, ter letos namerava izdati svoj prvi studijski album.





◬ Na začetek

27. 3. tor / Spoji - Etnomad


Obnovljeni sklop nastopov na Prulčkovem odru - Spoji! Multiinštrumentalist Rok Škrlj je pripravil izbor pozabljenih in še neodkritih bendov, ki vam želijo in zmorejo pričarati nepozaben večer. Uvertura bo set pripravljenega programa, po pavzi pa se vse skupaj prelije v jam session.

Etnomad


Zasedba: Vid Pupis: klarinet, Martin Dukarič (trobenta), Iztok Krajnc (tenor saksofon),
Gašper Primožič (harmonika), Iztok Flek (bas kitara), Tine Albreht (tolkala).

Glasbena skupina Etnomad je bila ustanovljena leta 2014. Zasedbo sestavlja šest izkušenih glasbenikov. Skupina izvaja glasbo različnih narodov in kultur. V glasbi prevladuje balkansko-orientalski melos, ki s svojimi živahnimi ritmi prevzame in zapelje. Pester nabor glasbenih inštrumentov oblikuje čudovito zvočno doživetje, ki zadovolji ušesa slehernega poslušalca.





◬ Na začetek

28. 3. sre / Jazz Jam - Peter Ugrin Kvartet


Sredin jazz večer združuje izvajalce in poslušalce v vrhunskem glasbenem dogodku. Kot je v navadi, določena zasedba začne s koncertom, ki traja dobro uro. Po kratki pavzi se nadaljuje improvizacija z muzikalnimi gosti. Neuveljavljeni delijo oder z izkušenimi, profesorji z študenti, obiskovalci in glasbeniki se spoznavajo, družijo ter ustvarjajo slovensko jazzovsko noto. Najlepši jazz standardi v inteligentni interpretaciji mednarodno priznanih slovenskih in tujih glasbenikov vsako sredo v Prulčku. Program vodi legendarni kontrabasist Nikola Matošić.

Peter Ugrin Kvartet


Zasedba: Peter Ugrin (violina), Nikola Matošič (kontrabas), Aleš Ogrin (klaviature), Jože Cesar (bobni)

Zasedba z violino, ki je večkrat koncertirala na Prulčkovem odru sredinih Jazz Jamijih. Ob vsakem njihovem dogodku lahko pričakujemo drugačen glasbeno jazzovski program, ki vedno vsebuje avtorske kompozicije in vroče jeklo jazzovskih standardov iz katerih se železo kuje. Vsi izmed glasbenikov so že krepko uveljavljeni jazzisti v slovenskem prostoru. Peter Ugrin je med drugim predstavnik pedagogov jazza in klasike na Ljubljanski Akademiji in Konservatoriju za glasbo. Poslanstvo je prijateljevanje in odprt pristop do improvizacije.






◬ Na začetek

29. 3. čet / Blues★Rock Jam - Jarc Gregorin Trio


Četrtkov Blues★Rock Jam Session je namenjen skupnemu muziciranju in druženju tako na odru, kot pod njim. Začenjamo točno ob 21h s kratkim koncertom ali improvizirano zasedbo. Potem pa se oder odpre in vabi vas, da se nam pridružite. Poskrbljeno bo za osnovni set bobnov ter ojačevalca za bas in kitaro. Prinesite s seboj svoje inštrumente in zvočna poslastica se lahko prične. Programski vodja je Julijan Erič.

Jarc Gregorin Trio


Progresivno blues zasedbo glasbenikov Jarc Gregorin trio; tvorijo Jaka Jarc (kitarta, vokal), Blaž Gregorin (bas kitara), Janez Moder (bobni).

Na turneji po Sloveniji predstavljajo svojo žanrsko bogato konceptualno ploščo ‘Tja in spet nazaj – There and Back Again’. Njihov nabor izključno avtorskih skladb se ne omejuje na žanre, okvirno prehaja od rocka do bluesa in od countryja do popa, pri tem pa vseskozi drži nivo kvalitete in zanimivosti.





◬ Na začetek

30. 3. pet / Dr. Vinko & Milicija (HR)


Vinko Puclin - lead vokal, bass gitara
Edvin Đerahović - gitara, vokal
Matija Burek - bubnjevi, vokal

"Dr. Vinko & The Milicija" je varaždinska skupina, ki je bila ustanovljena leta 2011.
Ustanovitelj kompozicije je Vinko Puclin, ki je tudi pevec, bas kitarist, flavtist.

"Dr. Vinko & Milicija" je zasedba, katere glasbeniki igrajo in sodelujejo z največjimi hrvaškimi pop in rock zvezdami. Dr. Vinko na svojih koncertih izvaja program Policija in morje.





◬ Na začetek

31. 3. sob / Aleksander Kozmič & Julien Chanal. Gost: Tilen Stepišnik


Aleksander Kuzmič je multiinstrumentalist, ki v svoji avtorski glasbi mojstrsko prepleta več glasbenih stilov. Njegove pesmi, ki so hkrati tehnično dovršene in vedno odprte za improvizacijo, izražajo svobodnega duha, ki je na svojih številnih potovanjih okoli sveta v svojo glasbo vnesel kar nekaj glasbenih stilov.

Julien Chanal je izjemen kitarist francoskih korenin, ki zadnja leta igra in soustvarja glasbo s energično in mednarodno uveljavljeno supino Barcelona Gipsy Balkan Orchestra. Julien je mojster gipsy swinga, odlično pa se znajde tudi v ritmih Balkana ter improvizatorskih vodah.

Prvi del koncerta bo namenjen promociji Aleksandrovega drugega solo albuma Behind NIne Hills, kjer ga bo v duetu spremljal Julien Chanal. Njuna glasba nas bo popeljala v globine, saj je polna misike, srčnosti in avtentičnosti. V drugem delu se bosta kitarista prepustila prepletanju strun skozi različne etno pesmi, seveda tudi gipsy swinga.

Poslastica večera pa bo KITARSI TRIO. Glasbenikoma se bo namreč pridružil še Tilen Stepišnik (DuoAritmija), ki je tudi na omenjenem albumu nastopil kot gost.





◬ Na začetek