12. teden - 19. - 24. marec

viaEntropia

19. 3. pon / Mattia Caroli & I Fiori del Male (IT)
20. 3. tor / Spoji - viaEntropia
21. 3. sre / Jazz Jam - Jernej Vindšnurer trio
22. 3. čet / Blues★Rock Jam - Samuel Blues
23. 3. pet / Urban Pulz

Začetek koncertov ob 21:00




◬ Na začetek

19. 3. pon / Mattia Caroli & I Fiori del Male (IT)


A group of musicians all born in Rieti between 1989 and 1993: Mattia Caroli, Valerio Brucchietti, Niccolo Jacopo Cavoli, Marco Turani and Lorenzo Di Toro. They love cinema, jazz, literature united by one great passion - music and a shared spirit on enterprise.

Vintage sounds with hints of 60’s psychedelia, lyrics inspired by the poètes maudits and the figurative art and a desire to be heard, despite the difficulties facing artists today are the distinguishing features of a band which in a year and a half has used the web to make its way into public eye with two self-produced videos views more then 35k views.

Lineup: Niccolo Jacopo Cavoli (trumpet), Mattia Caroli (guitar and voice), Valerio brucchietti (cajon).





◬ Na začetek

20. 3. tor / Spoji - viaEntropia


Obnovljeni sklop nastopov na Prulčkovem odru - Spoji! Multiinštrumentalist Rok Škrlj je pripravil izbor pozabljenih in še neodkritih bendov, ki vam želijo in zmorejo pričarati nepozaben večer. Uvertura bo set pripravljenega programa, po pavzi pa se vse skupaj prelije v jam session.

viaEntropia


Zasedba: Jaka Bole (vokal), Dora Domajnko (harmonika), Miran Domajnko (violina), Tilen Jan (kitara), Tibor Babic (bobni), Helena Domajnko (bas kitara).

viaEntropia je zasedba mladih glasbenikov, ki se je skozi zadnjih nekaj let v Ljubljani oblikovala v današnjo ekipo. Ideja je ustvarjanje na področju keltskega punka, tradicionalne irske glasbe, etno glasbe, pa tudi vsesplošno priljubljenih hitov.

Najprepoznavnejši avtorski komad je "V gozdu sreče".





◬ Na začetek

21. 3. sre / Jazz Jam - Jernej Vindšnurer trio

Sredin jazz večer združuje izvajalce in poslušalce v vrhunskem glasbenem dogodku. Kot je v navadi, določena zasedba začne s koncertom, ki traja dobro uro. Po kratki pavzi se nadaljuje improvizacija z muzikalnimi gosti. Neuveljavljeni delijo oder z izkušenimi, profesorji z študenti, obiskovalci in glasbeniki se spoznavajo, družijo ter ustvarjajo slovensko jazzovsko noto. Najlepši jazz standardi v inteligentni interpretaciji mednarodno priznanih slovenskih in tujih glasbenikov vsako sredo v Prulčku. Program vodi legendarni kontrabasist Nikola Matošić.

Jernej Vindšnurer trio


Zasedba: Jernej Vindšnurer (kontrabas), Oto Gvardjančič (klavir), Gaj Bostič (bobni).

Dijak 4.letnika konservatorija za glasbo in balet. Poleg projekta Mencarija, ima še svoj lasten jazzovski trio. Je mladi obetavni kontrabasis, ki je začel, oziroma začenja svojo glasbeno karijero.




◬ Na začetek

22. 3. čet / Blues★Rock Jam


Četrtkov Blues★Rock Jam Session je namenjen skupnemu muziciranju in druženju tako na odru, kot pod njim. Začenjamo točno ob 21h s kratkim koncertom ali improvizirano zasedbo. Potem pa se oder odpre in vabi vas, da se nam pridružite. Poskrbljeno bo za osnovni set bobnov ter ojačevalca za bas in kitaro. Prinesite s seboj svoje inštrumente in zvočna poslastica se lahko prične. Programski vodja je Julijan Erič.

Samuel Blues


Samuel Blues ali Samo Pivač je čisto preprost fant, ki razoroži ljudi s svojo iskreno in dostopno držo, na odru pa naravnost osupne s preobrazbo v izjemnega glasbenika in vokalista. Z mojstrskim preigravanjem kitarskih bluesovskih riffov, z raskavim glasom in izjemno odrsko prezenco premakne popolnoma nevedna ali čisto izostrena bluesovska ušesa. Glasbi se posveča z dušo in telesom že vse življenje. Več kot 15 let se uči kitaro, poleg tega obvlada še klavir in orglice. V svoji majhni sobici na Gorenjskem ima snemalni studio, kjer je posnel dva tuja in en slovenski album. Je zaprisežen lastnik snemalnega traku in lastnik več kot 20ih kitar, saj jih doma izdelujeta z očetom. Poleg tega svojo kreativnost rad izraža tudi virtualno – študira multimedijo, česar rezultat so med drugim tudi številni videospoti, ki se uspešno klikajo na youtubu, prav tako kot tudi njegov nastop z Ericom Sardinasom. Vir RTV4





◬ Na začetek

23. 3. pet / Urban Pulz


Urban Pulz smo Alan (vokal in kitara), Toni (bas kitara), Robert (bobni), Matic (kitara) in v teh dneh delamo na svojem prvem albumu. V svoji zasedbi imamo izkušene glasbenike, ki so kilometrino nabirali v Don Mentoni bandu, Gušti in Polona, Prisluhnimo tišini, Elektrika... Sedaj ustvarjamo svež zvok, ki je hkrati čvrst in melodičen, in v katerem se čuti vpliv sodobnih angloameriških bandov.





◬ Na začetek