11. teden - 12. - 16. marec

The Dreams

12. 3. pon / Dixieland orkester Ljubljanske korenine
13. 3. tor / Spoji - The Dreams
14. 3. sre / Jazz Jam - Igor Bezget trio
15. 3. čet / Blues★Rock Jam - Simon Urbas
16. 3. pet / TRY! John Mayer Tribute

Začetek koncertov ob 21:00




◬ Na začetek

12. 3. pon / Dixieland orkester Ljubljanske korenine


Zasedba: Rudi Bužga (trobenta), Mitja Kajfež, (klarinet), Miklavž Dobovišek (pozavna), Črtomir Kristan (klavir), Jože Završnik (banjo), Hugo Weber (kontrabas), Zenon Umiastowski (bobni), Rado Tihelj (vokal)

Sedem nas je in v študentskih letih smo v različnih ansamblih igrali dixieland glasbo. Leta 1996 smo se znova zavedli glasbenih korenin in začutili, da jih lahko oživimo. Nastal je Dixieland orkester Ljubljanske korenine.

Drevo, ki je pognalo, kljub našim letom lepo uspeva, saj ga zalivamo s svojim mladostnim muziciranjem. Zgodi se, da se kakšna veja na drevesu posuši, vendar pa z energijo naše glasbe, ki nas vse pomlaja, kmalu zraste nova in igramo naprej v naše veselje in v zadovoljstvo naših poslušalcev.





◬ Na začetek

13. 3. tor / Spoji - The Dreams


Obnovljeni sklop nastopov na Prulčkovem odru - Spoji! Multiinštrumentalist Rok Škrlj je pripravil izbor pozabljenih in še neodkritih bendov, ki vam želijo in zmorejo pričarati nepozaben večer. Uvertura bo set pripravljenega programa, po pavzi pa se vse skupaj prelije v jam session.

The Dreams


“Southern rock” in “Blues” sta preozka okvirja za opis žanra 7 članske zasedbe “THE DREAMS”. Sta pa trden temelj za živo improvizacijo, ki se zgodi vedno znova med izvajanjem klasik “Allman Brothers Band-a”.

Od konca leta 2011 “THE DREAMS” koncertira po domačih in tujih odrih. Več kot 2 urni program, nabit s pozitivno energijo in čustvi, daje njihovim koncertom značaj jam sessiona. Izkušnja, ki se jo da pridobiti le z obiskom koncerta. Doživite jo… Vabljeni!

Zasedba: Andrej Vengust (vokal, ustna harmonika), Luka Vehar (el. kitara), Boštjan Zorc (el. kitara), Gašper Peršl (bobni), Vili Grdadolnik (slide kitara), Mitja Kavčič (Hammond orgle), Jure Lopatič (bas kitara)




◬ Na začetek

14. 3. sre / Jazz Jam - Igor Bezget trio



Igor Bezget trio


Zasedba: Igor Bezget (kitara), Nikola Matošić (kontrabas), Gašper Peršel (bobni).

Sodelovanje Igorja Bezgeta in Nikole Matošića sega v prejšnje tisočletje,natančneje leta 1996. Takrat je tudi nastala prva zgoščenka tria z imenom Sensor.

V originalni zasedbi je sicer bobnar mednarodno priznani jazz bobnar Gašper Bertoncelj živeči v Tel Avivu,ki ga žal nebo. Tokrat ga bo nadomeščal odlični Gašper Peršel. Lahko rečemo da jih bo trio spet moč slišati po dolgoletnem zatišju.



◬ Na začetek

15. 3. čet / Blues★Rock Jam


Četrtkov Blues★Rock Jam Session je namenjen skupnemu muziciranju in druženju tako na odru, kot pod njim. Začenjamo točno ob 21h s kratkim koncertom ali improvizirano zasedbo. Potem pa se oder odpre in vabi vas, da se nam pridružite. Poskrbljeno bo za osnovni set bobnov ter ojačevalca za bas in kitaro. Prinesite s seboj svoje inštrumente in zvočna poslastica se lahko prične. Programski vodja je Julijan Erič.

Simon Urbas


Simon Urbas je ljubezen do glasbe začutil že v mladih letih, pozneje pa je pričel z ustvarjanjem lastnih skladb. V njegovi glasbi slišimo blues, rock in pop, pri pisanju pa se ni mogel izogniti bogatemu izročilu tako domače kot tuje kantavtorske šole.



◬ Na začetek

16. 3. pet / TRY! John Mayer Tribute


Zasedba: Matic Kotnik (vokal/kitara), Marko Loredan (bass), Aljoša Bolje (vocal/bobni)

TRY! John Mayer Tribute je trio glasbenikov z obsežnimi izkušnjami v mnogih zasedbah. Njihovo predanost glasbi nadgrajujejo s preigravanjem skladb znanega ameriškega kantavtorja. Poslušalcu ponudijo spektakel in podoživetje, ki je zmes zvrsti rocka in bluesa s popom.Repertoar obsega več kot dve uri glasbe izvedene v živo, aranžirane v minimalistični vendar čustveno in izvajalsko močni predstavi.






◬ Na začetek