10. teden - 5. - 9. marec


6. 3. tor / Spoji - Trije Muškištirje
7. 3. sre / Otvoritev razstave Ikonografika - 20.00
7. 3. sre / Jazz Jam - Grand opening!
8. 3. čet / Predstavitev knjige «300.000 kilometrov motoavanture» - 18.00
8. 3. čet / Blues★Rock Jam - Groovie Thursday #53 
9. 3. pet / Blaž Vrbič Kvartet: Sinatra & Bennett Tribute / Sprememba

Začetek koncertov ob 21:00

Program uredili: Julijan Erič, Rok Škrlj, Nikola Matošič, Saša S, Zavod Prule,



◬ Na začetek

6. 3. tor / Spoji - Trije Muškištirje


Obnovljeni sklop nastopov na Prulčkovem odru - Spoji! Multiinštrumentalist Rok Škrlj je pripravil izbor pozabljenih in še neodkritih bendov, ki vam želijo in zmorejo pričarati nepozaben večer. Uvertura bo set koncertnega programa (traja dobro uro), po pavzi pa se vse skupaj prelije v jam session.

Trije Muškištirje


Zasedba: Danijel Bogataj (violina), Jure Maček (tolkala), Nejc Klun (kontrabas), Rok Škrlj (ukulele), Vital Jurca (kitara).

Skupina Trije muškištirje se je formirala leta 2016 v Franciji.

Člani skupine so se spoznali na na gostovanju v St. Tropez-u s KD Simfonični orkester Cantabile. Povezuje jih ljudska glasba z razgibanimi aranžmaji in zanimivim zvokom akustičnih inštrumentov. Da gre za kvalitetno in zanimivo skupino, ki nas zagotovo ne bo pustila hladnih, pričajo številna sodelovanja muškištirjev z raznoraznimi slovenskimi glasbeniki in bendi.




◬ Na začetek

Otvoritev razstave Ikonografika - 20.00


Društvo študentov umetnostne zgodovine Kunsthisterik v sodelovanju s Kulturnim zavodom Prule vabi na otvoritev razstave Ikonografika.

Saša Starovojtov je kljub zrelosti let, svež umetnik z mladostno izrazno močjo. V grafično tehniko kolaž monoprint ga je pred tremi leti vpeljal ukrajinski akademski slikar Eduard Belsky. S talentom združeno pridobljeno tehnično znanje je Starovojtovu omogočilo, da na igriv način upodobi element računalniške ikone - del vsakdanjika današnjega človeka. Njegove reliefne grafike, ki se imenujejo tudi ikonografike, namreč predelujejo te najbolj osnovne piktograme. Male podobe z veliko pomena umetnik poveča ter jim vdahne novo, poglobljeno vsebino.

- Neža Lukančič


◬ Na začetek

7. 3. sre / Jazz Jam - Grand opening!


Sredin jazz večer združuje izvajalce in poslušalce v vrhunskem glasbenem dogodku. Kot je v navadi, določena zasedba začne s koncertom, ki traja dobro uro. Po kratki pavzi se nadaljuje improvizacija z muzikalnimi gosti. Neuveljavljeni delijo oder z izkušenimi, profesorji z študenti, obiskovalci in glasbeniki se spoznavajo, družijo ter ustvarjajo slovensko jazzovsko noto. Najlepši jazz standardi v inteligentni interpretaciji mednarodno priznanih slovenskih in tujih glasbenikov vsako sredo v Prulčku. Program vodi legendarni kontrabasist Nikola Matošić.

Grand Opening: Igor Matkovič - Nikola Matošić kvartet



Zasedba: Igor Matkovič (trobenta), Ratko Divjak (bobni), Nikola Matošić (kontrabas), Milan Stanisavljevič (klavir).

Zasedba: Igor Matkovič (trobenta), Ratko Divjak (bobni), Nikola Matošić (kontrabas), Milan Stanisavljevič (klavir).

Jazzovski sceni dobro poznan trobentač in tudi profesor trobente na KGBL konservatoriju za jazz in balet Ljubljana, bo v družbi ravno tako poznanega kontrabasista in dolgoletnega organizatorja jamm sessnov v Ljubljani, pripravil Grand opening nove sezone jazz jamm sessnov v Prulčku. V kvartetu bo tudi bobnarska legenda Ratko Divjak in Pianist Milan Stanisavljevič.



◬ Na začetek

8. 3. čet / Predstavitev knjige «300.000 kilometrov motoavanture» ob 18h


Na svetu je le peščica ljudi, ki se lahko pohvalijo, da so z istim motornim kolesom v samo sedmih letih prepotovali kar pet celin in pri tem prevozili izredno zahtevnih 300.000 kilometrov v vseh cestnih i vremenskih razmerah. To pa je uspelo mlademu splitskemu motorističnemu navdušencu in pustolovcu Željanu Rakeli z njegovim BMW R 1 200 GS Adventurejem.

Doživetja in izkušnje, ki si jih je nabiral vse od žgoče Sahare prek Murmanska do najsevernejše točke Evrope, ledenega Nordkappa, od najbolj vroče puščave na svetu Dasht-e Lut v Iranu do hladne Himalaje in nato vzdolž in počez zemeljske oble, od egipčanskih piramid in največjega slanega jezera v Sahari Chott el Jerida, čez številne evropske države do Severne Amerike in njenih prostranstev, od hribovitega Balkana pa vse do oddaljene Avstralije, je zbral v potopisu, ki ga pravkar držite v svojih rokah in ki bo, kot upa avtor, tudi v vas vzbudil željo po pustolovščinah, kolegom motoristom pa ponudil številne koristne informacije in praktične nasvete.

Poleg tega, da s svojim zgledom dokazuje, da se lahko uresničijo tudi tiste najdrznejše sanje, če je želja za pot v neznano le dovolj močna, Željan Rakela živi za vožnjo in vozi za življenje, ker, kot pravi sam, človek z vsakim potovanjem postane malo boljši.

Predstavitev knjige v Splitu: http://dalmatinskiportal.hr/zivot/rakela/28199





◬ Na začetek

8. 3. čet / Blues★Rock Jam - Groovie Thursday #53


Četrtkov Blues★Rock Jam Session je namenjen skupnemu muziciranju in druženju tako na odru, kot pod njim. Začenjamo točno ob 21h s kratkim koncertom ali improvizirano zasedbo. Potem pa se oder odpre in vabi vas, da se nam pridružite. Poskrbljeno bo za osnovni set bobnov ter ojačevalca za bas in kitaro. Prinesite s seboj svoje inštrumente in zvočna poslastica se lahko prične. Programski vodja je Julijan Erič.

Groovie Thursday #53


Blues, psychedelic rock.

Zasedba: Julijan Erič (kitara, vokal), Anže Mikulan (bobni), Marko Petrič (bas kitara)





◬ Na začetek

9. 3. pet / Blaž Vrbič Kvartet: Sinatra & Bennett Tribute


OBVESTILO O SPREMEMBI!

Zaradi bolezni nocojšnjega koncerta z BV kvartetom žal ne morem izvesti. Namesto mene bo z "mojim" odličnim triom nastopil izvrstni saksofonist Matej Kužel. VABLJENI NA DOZO ODLIČNE ŽIVE GLASBE. Mi pa se vidimo kmalu, še močnejši in še boljši! 💪🏾 Hvala za razumevanje!

-----

Zasedba: Blaž Vrbič (vokal), Nejc Škofic (klaviature), Jan Gregorka (bas), Gašper Peršl (bobni)

Koncert ponuja sprehod po največjih uspešnicah in izbranih raritetah, ki so zaznamovale karieri dveh ikon ameriške vokalne glasbe. Subtilno združuje Frankovo dramatičnost in Tonyjevo igrivost s svežimi aranžmaji za jazz kvartet pa postavi najlepše zgodbe klasičnih uspešnic v nov, sodoben okvir. Del koncerta bo namenjen tudi predstavitvi izbranih skladb z Blaževega prihajajočega avtorskega albuma.

Pevec Blaž Vrbič se je izobraževal na ljubljanskem Konservatoriju za glasbo in balet v razredu prof. Nade Žgur, pozneje pa še pri prof. Pieri Ancone v Benetkah, slovenski sopranistki Ireni Preda ter maestru Davidu Jonesu v New Yorku, ZDA. V letih 2009 - 2013 je deloval kot pevec in glasbeni vodja skupine OdBeatli, kot solist je večkrat nastopil z Big bandom RTV Slovenija, redno deluje tudi v projektih gospel jazz glasbe s skupino Alfa in Omega. Od leta 2013 z Big bandom Grosuplje ponovno oživlja pesmi Franka Sinatre in Tonyja Bennetta.



◬ Na začetek