Ključni oktober



Začetek koncertov ob 20.00

1.10. čet / Farafinaslo
2.10. pet / Le Serpentine
3.10. sob / Blues kičen

6.10. tor / Izbor kratkih igranih filmov AGRFT
7.10. sre / Jazz koncert & Jamm
8.10. čet / Malamour
9.10. pet / Ambrosia (ne več 3o)
10.10. sob / Igor Dobnikar - swing dj+ zastonjski uvodni polurni tečaj swinga

14.10. sre / Jazz koncert & Jamm
15.10. čet / Vito Marenče duo
16.10. pet / Soul, jazz & jaz
18.10. ned / Potopljene poezije

21.10. sre / Kvartet Ajtaj – Eneidi – Miklós – Krispel (HU/A/USA)
22.10. čet / Magični kabare & Laurea Dilettante
23.10. pet / The Big Nose Attack

28.10. sre / Jazz koncert & Jamm
29.10. čet / Diana Čerenšek Quartet
30.10. pet / Chiki Liki Tu-a



◬ Na začetek


1.10. čet / Farafinaslo


FARAFINA was founded in the early eighties. Right from the beginning they were enthusiastically welcomed by their audiences who were fascinated by so much virtuosity.

Their ability to expand their music without denying their traditional instruments has enabled them to experience new forms and record with musicians such as Jon Hassell, the Rolling Stones, Ryuichi Sakamato, Daniel Lanois, Billy Cobham, Joji Hirota...they played several times at the Montreux Jazz Festival, and for 72 000 listeners at the famous Nelson Mandela's birthday concert in the London Wembley Stadium.

Their music interweaves complex and forceful rhythms and is carried by the melodic lines of balafons, flute and koras. The songs are played on traditional instruments while their lyrics deal with present issues of African realities in a critical though hopeful way.


◬ Na začetek

2.10. pet / Le Serpentine



Tjaša Teropšič - vokal
Anže Kern - bobni
Grga Jokić - bass
Žiga Jokić - kitara

Strmi in ostri zvočni zavoji s pridihom 90-ih let prejšnjega stoletja predstavljajo svet Le Serpentine.

Sicer pa so deklje in fantje prejšni mesec izdali svoj prvi album z naslovom Ujemi val, ki ga že predstavljajo na svoji turneji, med drugim je ena njihovih postojank tudi v Prulčku.


◬ Na začetek

3.10. sob / Blues Kičen


Gašper Buh, vokal in kitara
Janez Cucek, bas
Marek Fakuč, bobni

So blues trio z delovnim imenom Blues Kičen.

Nagibajo se k zvrsti bluesa, ki je vzhajal ob delti reke Mississippi, dodal električni zvok v Chicagu in prešel v mainstream v 60. letih prejšnjega stoletja.

Slišati je vplive Willie Dixona, Howlin Wolfa, Alberta Kinga, Stevie Ray Vaughna kot tudi drugih sodobnejših glasbenikov.

V repertuar vključujejo blues standarde in avtorske komade.


◬ Na začetek

6.10. tor / Izbor kratkih igranih filmov AGRFT



Dobro uro trajajoča projekcija kratkih igranih filmov Akademije za gledališče, radio, film in televizijo (AGRFT) bo razkrivala študijska dela, začetke filmskega ustvarjanja izbranih, sedaj že uveljavljenih in mednarodno nagrajenih slovenskih filmskih režiserjev.


◬ Na začetek

7.10. sre / Jazz koncert & Jamm


(program bo dopolnjen naknadno)


◬ Na začetek

8.10. čet / Malamour


Sanaa Taha, vokal
Luka Ropret, kitara
Jaka Hawlina, trobenta
Blaž Celarec, tolkala
Peter Baroš, klaviature

MALAMOR je glasbena skupina, ki deluje od leta 2014. Originalni zasedbi - Sanaa Taha, avtorica glasbe in besedil, vokal; Luka Ropret, kitara; Jaka Hawlina, trobenta - sta se pred kratkim pridružila tudi Blaž Celarec na tolkalih, in Peter Baroš na klaviaturah. Pesmi so avtorske, odsev eklektičnih okusov in osebnih izskušenj avtorice, ki se je dolga leta potepala po meji med Mehiko in Ameriko. Fiktivni prostor je torej beznica v tem mejnem prostoru med jeziki, kulturami in časom - jezik je španski in angleški, glasba pa sinkretizem kabareja, mehiškega folka, tanga, rumbe, swinga, bluesa, psihadelije in garage punka.


◬ Na začetek

9.10. pet / Ambrosia (ne več 3o)


Petra Ambrož - vokal
Urban Logar - kitara
Mitja Centrih - bas
Miha Friedrich - bobni

Trio Ambrosia je nekakšna franšiza, spin-off, hčerinska firma, podružnica če hočete, pretežno trboveljske zasedbe Any colour you like. Trio je nastal na željo treh glasbenikov, in sicer vokalistke Petre Ambrož, basista Mitje Centriha in kitarista Urbana Logarja, katerim odri že nekaj časa niso bili tuji, saj so že dlje delovali v sestavih kot so Saxotoxin, Elabanda, Portico, Orkester Mandolina Ljubljana, Cabaret Band…

Zaradi želje po drugačni, akustični interpretaciji že znanih melodij, se je omenjena trojica odločila kot taka predstaviti občinstvu. Toliko o njih na papirju, ostalo naj pove glasba sama.

Dame in gospodje, (ne več 3o) Ambrosia… Dobrodošli!


◬ Na začetek

10.10. sob / Igor Dobnikar - swing dj+ zastonjski uvodni polurni tečaj swinga


Še en zanimiv večer swinga se nam obeta, s tem, da smo tokrat dodali še zastonjski pol urni tečaj, da nam tako Igor, kot njegova odlična soplesalka Lea pokažeta osnove swinga, da nam bo bolj zanimivo plesati!!

Za udeležbo na tečaj ni potrebno vnaprejšnje najavljanje


◬ Na začetek

14.10. sre / Jazz koncert & jamm


(program bo dopolnjen naknadno)


◬ Na začetek

15.10. čet / Vito Marenče duo


Vito Marence

Virtuoz kitarskih strun se je izobraževal s 7 let starosti na področju klasične kitare. V času 10-letnega izobraževanja (klasika) pri prof. Anton Crnugelj je sodeloval na številnih državnih mednarodnih tekmovanjih kjer je dosegel eno od prvih treh mest. V zadnjih treh letih igranja klasične kitare je študiral tudi na Srednji glasbeni šoli-oddelek za Jazz in zabavno glasbo pri prof. Aleš Strajnar. Po končanem študiju se je vpisal na Rotterdam Conservatorium, kjer je diplomiral pri svetovnem mojstru flamenco kitare prof. Paco Pena in se udeležil delavnic pri mojstrih kot so Juan Gomaz - Chicuelo, Miguel Angel Cores, Paco Serrano,.. .

Igral je na številnih mednarodnih festivalih po Evropi, sodeloval z Angel Munoz, Nuria Manglano - La Granaina, Silvia Cabeza, Miguel Hiroshi Garcia, Udo Demandt, Jose Ligero, Juan Penas in slovensko maestresso flamenka Ano Pandur.

Predstavil nam bo avtorsko glasbo, zasnovano na tradicionalnih ritmih ter primarnih in unikatnih elementih flamenka.


Andrej Tomazin

Z glasbo se je kot kitarist pričel ukvarjati leta 2000. Nekaj let je igral v rock zasedbi Méndah in ostalih manjših projektih, v času študija etnologije in kulturne antropologije pa se je pričel zanimati za glasbene tradicije afro-ameriške diaspore. Leta 2010 je v Barceloni, pod mentorstvom Ramóna Olivaresa, pričel raziskovati flamenko cajón, hkrati pa ga je Jonas Santana spoznal z brazilskim tolkalom pandeiro, kar je botrovalo poglobljenemu študiju brazilske glasbe v naslednjih letih. Leta 2013 je na temo brazilske popularne glasbe tudi diplomiral in nadaljeval s samostojnim izobraževanjem. Na njegov stil igranja najbolj vplivajo afro-latinoameriška dediščina, flamenko in afriška popularna glasba. Kot tolkalec je sodeloval v več zasedbah in projektih, ki so se žanrsko gibali med balkanskim etnom in neoklasiko ter ostalimi sodobnimi interpretacijami etno glasbe, trenutno pa je najbolj aktiven v etnofuturistični zasedbi Cik cak


◬ Na začetek

16.10. pet / Soul, jazz & jaz


Anja Hrastovšek - vokal
Nejc Škofic - klaviature
Jan Gregorka - bas kitara / kontrabas
Anže Žurbi - bobni

Skupina Soul jazz in jaz v sestavi štirih glasbenikov se je zbrala in iz legendarnih napevov naredila nekaj posebnega, malce drugačnega. Lotili so se slovenskih zimzelenih, soul uspešnic, jazz standardov, kot tudi disko legend in jih oblekli v latino, swing, funky aranžmaje. Njihova posebnost je izrazita interpretacija in podvrženost improvizaciji ter ustvarjanju na samem odru.


◬ Na začetek

18.10. ned / Potopljene poezije


Sodelujoči:
Umetniško vodstvo: Anja Mejač
Video: Črt Potočnik
Fotografija: Ajda Schmidt
Klavir: Ermin Tkalec

Izvajalci v videu:
koreografija: Anja Mejač
ples in interpretacija: Anja Mejač, Mitja Obed
glasba: Izidor Erazem Grafenauer (kitara), Urška Jeraj (violina, glas), Vasja Štukelj (indijske table, cajon)

Potopljene Poezije je multudisciplinarna plesna predstava, ki v svojem jedru združuje flamenko (glasbo in ples) s Poezijo Franceta Prešerna ter klasično glasbo.

S prezentacijo projekta želimo javnosti prikazati osnovni dialog, kateri predstavo gradi, temelji namreč na novem spajanju različnih umetniških zvrsti.

Dogodek bo vseboval projekcijo videa Memento mori, klavirski koncert, ter fotografsko razstavo Marmorna sirena.

Vljudno vabljeni!


◬ Na začetek

21.10. sre / Kvartet Ajtaj – Eneidi – Miklós – Krispel (Madžarska/Avstrija/ZDA)


Peter Ajtaj – kontrabas
Marco Eneidi – altovski saksofon
Miklós Szilveszter – bobni
Markus Krispel – altovski in tenorski saksofon

V Prulčkovem sredinem jazzovskem terminu tokrat gostuje mednarodni freejazzovski kvartet Ajtaj – Eneidi – Miklós – Krispel, razširjena različica triaAKM, v katerem igrajo avstrijski saksofonist Markus Krispel ter bobnar Miklós Szilveszter in basist Péter Ajtaj, sicer člana tria AMP, enega glavnih predstavnikov mlade improjazzovske scene na Madžarskem. Za pričujočo turnejo se jim bo pridružil Marco Eneidi, ameriški saksofonist, ki je bil v osemdestih del newyorške downtown jazzovske scene in je med drugim sodeloval s Cecilom Taylorjem, Williamom Parkerjem, Dennisom Charlesom in Royem Campbellom, v devetdesetih ustanovil big band American Jungle Orchestra, danes pa živi v Mehiki, kjer vodi trio Cosmic Brujo Mutafaka.
22.10. čet / Magični kabare & Laurea Dilettante



Laura Delittante prihaja iz Hamburga, vendar že vse življenje potuje. Študirala je petje na Konzervatoriju Arnhem na Nizozemskem. Predstavila vam bo svoj potujoči glasbeni show, v katerem vam bo na akordeon zaigrala svoje pesmi o ljubezni, življenju in svobodi. Poleg tega boste lahko slišali stare kabarejske pesmi iz dvasetih let prejšnjega stoletja ali pa disco pesmi kot valček v molu. Laura se vam bo prikupila tudi s pripovedovanjem zgodbic.

Po gostovanjih v ZDA, Nemčiji, Švici, Avstriji, Španiji, Italiji, Grčiji, Belgiji in Nizozemski, bo tokrat prvič obiskala tudi Slovenijo.


Sam Sebastian je slovenski poklicni iluzionist in kabaretist. V svoji petnajstletni karieri je gostoval okoli tri tisočkrat v dvanajstih državah. Za svoje delo je do sedaj prejel sedem mednarodnih nagrad. Verjetno ste ga že videli na kakšnem festivalu uličnega gledališča ali pa na TV zaslonu v njegovi magični oddaji Sam Sebastian: Šesti čut.

Ali imamo šesti čut, nam bo hudomušen način pokazal v svojem magičnem kabareju, zato pazite, kaj vam bo rojilo po glavi!


◬ Na začetek

23.10. pet / the Big Nose Attack


Boogieman: Vocals,Guitar
LittleTonnie: Drums

Brothers Boogieman (Guitars,Vocals) and Little Tonnie (Drums) formed the band back in 2011 in Athens,Greece, mixing their blues influences with untamed rock riffs, reviving the american wave of the lates 60’s. Four years and two albums later, they are considered to be one of the most restless bands in Europe, counting numerous tours. The Big Nose Attack painted everything blue on their latest album ‘Paint it blue…’, delivering their audience a remarkable blues/rock album. Their song ‘Yeah! (That Girl)’ became an addiction for their fans , made it on the playlists of every up-to-date dj and radio producer and went viral on the internet with the official video hitting more than 120,000 views on youtube and still counting. The band is currently recording their new album and booking shows for a European tour, with highlight a performance at the biggest event in Greece, Rockwave Festival, with the Black Keys.


◬ Na začetek

28.10. sre / Jazz koncert & Jamm


(program bo objavljen naknadno)


◬ Na začetek

29.10. čet / Diana Čerenšek quartet


Diana Čerenšek, flavta
Davor Doležal, kitara
Zvonimir Šestak, kontrabas
Pavle Golobić, bobni

Rođena je u Zagrebu gdje započinje glazbeni put sa šest godina. Završava osnovnu i srednju glazbenu školu Vatroslav Lisinski nakon čega upisuje flautu na Umjetničkoj akademiji Sveučilišta u Splitu. Godine 2009. odlazi na University of Minnesota (SAD) gdje se usavršava godinu dana na području klasične glazbe. Formalno glazbeno obrazovanje zaokružuje i završava 2013. na klasičnoj Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu kao Magistar Art flaute. Za vrijeme klasičnog obrazovanja usavršava se na stručnim seminarima kod vodećih domaćih i inozemnih flautista.

Dobitnica je nekoliko nagrada, solistički, orkestralno i komorno, koje ostvaruje kroz studij formalnog obrazovanja; Prva nagrada u Zurichu 2010.,posebno priznanje za koncert održan u Veroni 2009.,druga nagrada na natjecanju za solistu Hrvatskog komornog sastava 2007.,nekoliko prvih i drugih nagrada na natjecanjima studenata glazbe i plesa, te razna ostvarenja na manifestacijama i koncertima u Hrvatskoj,Sloveniji,Austriji, te Bosni i Hercegovini.


◬ Na začetek

30.10. pet / Chiki Liki Tu-a


Martin Višňovský, bas, vokal
Ľuboslav Petruška, kitara
Tomáš Višňovský, bobni

Alternative Rock, Rock`n Roll band, ki letos praznuje 20. letnico. O sebi na svoji strani se fantje opisujejo z:

20 YEARS ON SCENE, OVER 1000 SHOWS IN 15 COUNTRIES

England, France, Ireland, Belgium, Macedonia, Austria, Germany, Czech Rep., Hungary, Northern Ireland, Switzerland, Netherland, Slovenia, Slovakia, Poland

Tako, da vabljeni na dobro podkovan band, ki ima resno kilometrino.

◬ Na začetek