Podaljšan: Fotografski natečaj Ustvarjalke

Primite za fotografski objektiv (če ste fotko že ujeli, pa toliko bolje) in pošljite svoje fotografije na odprt fotografski natečaj, ki ga pripravljata Prulček in Kulturni zavod Prule pod nazivom Ustvarjalke

foto: Mik Kovačič

Tema natečaja je ženska umetnica, ki (pre)oblikuje, spreminja življenje. Cilj razstave je proslaviti širok spekter ženskih talentov v sodobnem svetu.

V okvir teme natečaja sodijo posnetki z ženskami v procesu (umetniškega) ustvarjanja, ki izzivajo našo predstavo o ženski perspektivi, saj ženskam ne dajemo prednosti le zato, ker so ženske, temveč jih sodimo kot ustvarjalke.

Kdo lahko sodeluje

Natečaj je namenjen vsem ljubiteljskim, amaterskim, poklicnim in umetniškim fotografom obeh spolov, ki skozi objektiv pokažejo ženske, ustvarjalke sedanjosti in prihodnosti.

Želimo, da skozi objektiv pokažete žensko, ki ni zgolj inspiracija za moški svet, temveč ustvarjalka, ki s svojo umetnostjo, močjo in čustvenim pristopom na svoj ženski način, s svojo žensko energijo, spreminja svet.

Nagrada

Prulčkova galerija je bila pred pojavom korona situacije ena izmed najbolj obiskanih v Ljubljani. V času trajanja razstave si jo je ogledalo približno 5000 ljudi. V primeru, da se bodo protikorona ukrepi nadaljevali še naprej, bo razstava potekala virtualno in ogledala si jo bo lahko večina prulčkovih sledilcev.

Na koncu razstave bo vsak od sodelujočih avtorjev prejel svoje natisnjene fotografije in originalno prulčkovo grafiko. Zmagovalec, ki ga bodo izbrali obiskovalci Prulčka, bo prejel denarno nagrado v višini 50 eur.

Kako sodelovati

Na natečaju lahko sodelujete tako, da predložite izvirno fotografijo, ki je lahko barvna ali črnobela, velikosti 40 x 60 cm, najmanj 150 dpi (3600px po daljši stranici), v JPG formatu. Na natečaju lahko vsakdo sodeluje z največ 3. fotografijami.

Prijava

Za sodelovanje se lahko prijavite prek spletne prijavnice, na povezavi tukaj https://forms.gle/QWT1cLrENvsueNrm9.

Koledar

Rok za oddajo fotografij je 20. 3. 2021.

Otvoritev razstave bo 1. 4. 2021 (v kolikor bodo sproščeni protikorona ukrepi, sicer bo razstava potekala virtualno).

Ogled razstave bo možen do 1. 6. 2021.