7. - 12. september (№37)

Marko Črnčec

8. 9. tor / Urška Supej & Klara Veteršek: Popevke in pravljice
9. 9. sre / Marko Črnčec's Grooves and Melodies
10. 9. čet / Excite! Bad Notion
12. 9. sob / Duo Aritmija, gost: Dino Murtezanija

Začetek koncertov ob 20:00.
Sledi objavam na naši FB strani ali se podpiši na mailing listo.


◬ Na začetek

8. 9. tor / Urška Supej & Klara Veteršek: Popevke in pravljice


Glasbenici Klara Veteršek in Urška Supej sta ustvarili projekt Popevke in pravljice, v katerem sta se odločili raziskati bogato zgodovino slovenske popevke in ji dodati sodoben pridih. S projektom želita obuditi spomin na slovenske glasbene velikane ter se jim pokloniti v sodobnem, nežnem in intimnem duhu dueta. Poleg zimzelenih slovenskih melodij njun repertoar zajema tudi avtorsko glasbo.



◬ Na začetek

9. 9. sre / Marko Črnčec's Grooves and Melodies


Igor Bezget: električna kitara
Marko Črnčec: bobni
Tadej Kampl: električni bas

Marko Črnčec, Igor Bezget in Tadej Kampl so odlični, mednarodno uspešni glasbeniki ter dolgoletni prijatelji in ta zanimiva zasedba je nastala pred kratkim na pobudo Črnčca, ki zadnja leta tudi aktivno igra bobne. Repertoar tega energičnega tria pa zajema skladbe vseh treh glasbenikov kot tudi predelave znanih jazz originalov.



◬ Na začetek

10. 9. čet / Excite! Bad Notion

Bad Notion je bend, ki velja, v smislu današnjega dometa slovenskega rocka, za vrsto senzacije. Daleč od tega da se blues nikdar pri nas ni igral, gre pa pri tem triu za glasnik nove generacije, se pravi generacije, ki posega pri komponiranju vse prej po čem drugem, kot pa po doktrini žanra blues glasbe, za pravo nasprotje.
Bad Notion nosi neverjeten potencial in je s svojo iskrenostjo in srčnostjo ter nepotvorjenostjo, silno pomembna v slovenskem mini valu blues revivala, ki so ga tako odkritosrčno in pristno zanetili pred časom Prismojeni profesorji bluesa.
- Aleš Podbrežnik




◬ Na začetek

12. 9. sob / Duo Aritmija, gost: Dino Murtezanija


Kitarski dvojec Aritmija, ki ga sestavljata glasbenika in skladatelja Tilen Stepišnik in Šemsudin Dino Džopa, je nastal leta 2002. Izvajata predvsem lastne avtorske skladbe v world-music stilu. V svoji glasbi prepletata elemente rocka, jazza, klasične glasbe, flamenka, ritmično se pa najbolj opirata na izročilo balkanske ljudske glasbe, za katero so značilni lihi ritmi, v katerih duo piše večino svojih skladb. Ravno lihi »nepravilni« ritmi so bili tudi povod, da sta si nadela ime Aritmija.

Aritmija je v razširjeni zasedbi izdala zgoščenki Gonilna sila (2007) in Aritmija live (2010), kot duo pa sta izdala zgoščenko Ulica (2012). Zabeležila sta več kot 600 nastopov v Sloveniji in tujini: Švica, Francija, Italija, Velika Britanija, Avstrija, Nemčija, Indija, Uzbekistan. Med številnimi prizorišči izstopajo mednarodni festival TTF Rudolstadt (DE), Madame Guitar Festival (IT), Uhuru (CH), FIMU (FR), Gomad

Festival (Ooty, Indija), NGMA (Mumbai, Indija), ter domača prizorišča kot so Križanke (Ljubljana), Kino Šiška (Ljubljana), Festival LENT (Maribor), JEFF (Koper), Noč v stari Ljubljani in drugi.

Aritmiji se bo tokrat na nastopu kot gost pridružil kavalist Dino Murtezani, s katerim že dolgo sodelujeta. Dino Murtezani poleg pihala kaval igra tudi klarinet in lutnjo. Je pa tudi avtor Aritmijine uspešnice Ples lastovk.

foto: Jan Prpič




◬ Na začetek