31. avgust - 5. september (№36)

Skupina Belin

1. 9. tor / Sympraxis Project
2. 9. sre / Bratovščina Sinjega Goloba
3. 9. čet / Excite!
4. 9. pet / Belin - odpovedan
5. 9. sob / Getonka

Začetek koncertov ob 20:00.
Sledi objavam na naši FB strani ali se podpiši na mailing listo.


◬ Na začetek

1. 9. tor / Sympraxis Project


Je zasedba treh izvrstnih mladih glasbenikov, ki prihajajo iz celotne Evrope (Francija, Grčija, Slovenija).

Vsi so zelo uveljavljeni na svojih domačih glasbenih scenah, v zadnjih letih pa se uspešno prebijajo tudi na mednarodno sceno. Njihovo stičišče je univerza za glasbo in upodabljajočo umetnost v Grazu (jazz oddelek), kjer skupaj študirajo in ustvarjajo že 2 leti.

Tokratna turneja jih vodi skozi skozi pet različnih mest (Celje, Ljubljana, Graz, Dunaj, Linz). V ospredje projekta vstopajo predvsem njihove avtorske kompozicije, s katerimi ustvarjajo svoj lasten spekter in značaj razpoznavnosti. V njih se skrivajo značilnosti jazzovske tradicije, obogatene z osebnim pristopom vsakega posameznika. Zasedba brez perkusivnega instrumenta poslušalca zapelje v sfero, kjer se rdeča nit vleče predvsem okoli harmonije z estetsko izdelano glavno melodijo flügelhorna/trobente.

Njihova povezanost in uigranost zagotavljata nepozaben in predvsem unikaten večer.

Konstantinos Bourvaris - kitara
Jean-Baptist Rousseaux - trobenta
Jernej Vindšnurer - kontrabas



◬ Na začetek

2. 9. sre / Bratovščina Sinjega Goloba


Bratovsčina Sinjega Goloba so mladi, v Nemčiji študirajoči, slovenski glasbeniki, ki igrajo improvizirane avtorske skladbe z osnovo jazza in balkanske glasbe. Ideje jemljejo tudi iz klasicne, sodobne in folklorne glasbe sveta. Čudna zasedba jim omogoča mnogoterost glasbenih barv, ki spominja na zgodnjo pomlad. Sicer se pa kar dobro razumejo, v prostem času skupaj rišejo inu barvajo.

Vabljeni na topel koncert!
Luka Poljanec - tolkala
Maj Kavšek - trobenta
Samo Hude - klaviature
Gal Golob - kontrabas, violončelo



◬ Na začetek

3. 9. čet / Excite!


Četrtkov Excite!, ki ga vodi neverjetni Julijan Erič iz Prismojenih Profesorjev, je edinstven dogodek, kjer lahko v totalni emfazi doživiš old-school blues rock s sodobnim energetskim pridihom. Poslastica za poznavalce glasbe 70-ih in razodetje za ljubitelje novodobnih godb. Začenjamo ob 19h na zunanjem odru.





◬ Na začetek

4. 9. pet / Belin


BELIN - Za dotik globin

Zasedba Belin izvaja različne pesmi sveta: romske, hebrejske, sevdalinke, prirejene slovenščino in svoje avtorske pesmi.

Preplet glasbe različnih kultur pričara čarobno vzdušje, kjer vam bo pri srcu toplo in vas bodo ob zvenu glasu, kitare, violine, kontrabasa in tolkal zasrbele pete in povabile k plesu.

Neža Drobnič – vokal,
Klemen Bračko – violina,
Matic Smolnikar – kitara,
Vanja Dizdarević – kontrabas,
Anže Žurbi – tolkala





◬ Na začetek

5. 9. sob / Getonka


Kvartet Getonka bo navdušil vse, ki se radi prepustijo čutni interpretaciji znanih in manj znanih tradicionalnih pesmi. Pesmi, ki so ob enem poskočne in melanholične, ki nam prebujajo spomine in nas odpeljejo na pot v neznano. Pesmi, ki v uri in pol publiki pričarajo iskriv in barvit svet poln hrepenenja in nostalgije. To so pesmi prednikov, ki jih podajamo prihodnjim generacijam. Pesmi daljnih krajev, ki smo jih začutili kot svoje, pa tudi domače pesmi, katerih čustven naboj lahko zaznajo poslušalci po vsem svetu. Pesmi, ki vsaka na svoj način pripovedujejo o ljubezni.

Getonka poustvarja glasbeno izročilo različnih evropskih tradicij. Njihov repertoar zajema paleto zvrsti, med katerimi najdemo tako sevdah, rembetiko, cigansko glasbo, starogradske pesmi, kot tudi pesmi s pridihom renesančne Italije in Španije.

Getonkini aranžmaji prinašajo duh časa in prostora v katerem so pesmi nastale. Popeljejo nas na popotovanje iz Slovenije preko celega Balkana do slovanskega in Bližnjega vzhoda, ter nazaj po obalah Mediterana do Italije in Španije.

Pashalina Pop Gligorova - vokal, tamburin,
Maruša Jenič - violina,
Boštjan Benčič - kontrabas, kitara
Bojan Rajh - kitara, tamburica




◬ Na začetek