22. - 27. junij (№26)

Boštjan Velkavrh

24. 6. sre / Yanu - World Music
25. 6. čet / Excite!
26. 6. pet / Boštjan Velkavrh & BV Band
27. 6. sob / Bratovsčina Sinjega Goloba

Začetek koncertov ob 20:00.
Sledi objavam na naši FB strani ali se podpiši na mailing listo.


◬ Na začetek

24. 6. sre / Yanu - World Music


Pripravite se na svež veter iz globočin slovenske glasbe! Yanu so v našem prostoru resnično nekaj posebnega. Svoje zgodbe tkejo skozi sočno melodiko in subtilno ritmiko. Njihova dovršenost pa zadovolji tako ljubitelje etno glasbe kot tudi zahtevnejše jazz poslušalce.

YANU so: Jan Tomšič (vokal, kitara), tokrat Žiga Šercher (bobni), Aljoša Struga (bas), Gašper Selko (trobenta, klaviature).

Frontman skupine Yanu je Jan Tomšič, multiinštrumentalist in mojster na področju improvizacije. S svojo dolgoletno skupino Caminoigra (albumi Ishuan, A new child, Yanu) je pustil neizbrisen pečat na slovenski glasbeni sceni. Je eden izmed prvih, ki je v Sloveniji sooblikoval glasbeni stil "World Music".





◬ Na začetek

25. 6. čet / Excite!


Četrtkov Excite!, ki ga vodi neverjetni Julijan Erič iz Prismojenih Profesorjev, je edinstven dogodek, kjer lahko v totalni emfazi doživiš old-school blues rock s sodobnim energetskim pridihom. Poslastica za poznavalce glasbe 70-ih in razodetje za ljubitelje novodobnih godb. Začenjamo ob 19h na zunanjem odru.





◬ Na začetek

26. 6. pet / Boštjan Velkavrh & BV Band


Boštjan Velkavrh & BV - Band vas vabijo na večer, rocka, rock & rolla, bluesa in soula. Obljubljamo večer poln dobre glasbe, ljubezni in prijateljstva ter seveda noro zabavo… morda se Boštjanu in Bandu pridruži še gost presenečenja :)

Poleg avtorskega albuma "Potovanje" vam bomo zaigrali še nekaj priredb, znanih slovenskih in svetovnih glasbenih skupin in legend, ki so razvajale srca in ušesa glasbenih sladokuscev vse od leta 1965 pa do danes....kot so the Beatles, Rolling Stones, Eric Clapton, Joe Cocker, David Bowie in drugi.

Z nekaj priredbami se bodo Boštjan Velkavrh & BV - Band poklonili tudi prehitro preminulima prijateljema in glasbenikoma - Andreju Pintariču in Janezu Zmazku - Žanu.

Na koncertu bomo lahko slišali različne žanre, s katerimi se Boštjan poigrava s svojo skupino izvrstnih slovenskih glasbenikov, ki prav nobenega ne pustijo ravnodušnega.

Tokrat vas bo razvajala 6 članska zasedba...

Blaž Korez - Tolkala
Samo Pečar - Bas
Živa Horvat - Klaviature, back vokal
Boštjan Zorc - kitara, back vokal
David Vezjak Dejvi - kitara back vokal
Boštjan Velkavrh - vokal in še mnogo tega...:)





◬ Na začetek

27. 6. sob / Bratovsčina Sinjega Goloba


Bratovsčina Sinjega Goloba so mladi, v Nemčiji študirajoči, slovenski glasbeniki, ki igrajo improvizirane avtorske skladbe z osnovo jazza in balkanske glasbe. Ideje jemljejo tudi iz klasicne, sodobne in folklorne glasbe sveta. Čudna zasedba jim omogoča mnogoterost glasbenih barv, ki spominja na zgodnjo pomlad. Sicer se pa kar dobro razumejo, v prostem času skupaj rišejo inu barvajo.

Vabljeni na topel koncert!

Luka Poljanec - tolkala
Maj Kavšek - trobenta
Samo Hude - klaviature
Gal Golob - kontrabas, violončelo


◬ Na začetek