23. - 28. marec (№13)


23. 3. pon / Sergeant Jammer (CZ) + Regen (SI)
24. 3. tor / Škisova tržnica
25. 3. sre / Jazz - Matic Mikola kvartet
26. 3. čet / Excite!
27. 3. pet / Yatanu
28. 3. sob / Urban Folk - Bojan Cv Tribute to Aca Šišić

Začetek koncertov ob 21:00. Vstop prost.



◬ Na začetek

23. 3. pon / Sergeant Jammer (CZ) + Regen (SI)


Sergeant Jammer is somewhere between alternative and indie rock! The familiar 80s sound with Britepop elements, combined with the unique voice of frontman Lukáš, makes every Sergeant Jammer concert a unique experience. As support for the Canadian band Peach Pit, the four boys from Prague made a name for themselves. After another tour with British indie sensation Banfi, Sergeant Jammer released their new single "Behind The Wall" in 2019. In "Behind The Wall" they tell their own personal story about being different and the feeling of alienation ... Constantly looking for a place to feel safe!



Regen


Otvoritev večera bodo prevzeli Regen, mlada ljubljanska peterica, ki čarobno spaja folktroniko z indie rockom. Njihovi zasanjani komadi temeljijo na minimalističnem zvoku kitar in syntov ter na nepogrešljivem melanholičnem vokalu, ki se ne boji odtavati tudi v svet efektov. Čeprav je skupina aktivna manj kot pol leta, je njen izbruh ustvarjalnosti naplavil že več kot deset avtorskih komadov. Po koncertu v Ljubljanski Gala Hali, kjer so si oder delili z uveljavljenimi srbskimi indierockerji Stray Dogg, je Regen moč vedno pogosteje slišati tudi na radijskih valovih. Odkritje leta!





◬ Na začetek

24. 3. tor / Škisova tržnica


ŠkisoLOV – finalni izbor

Škisova tržnica je letos ponovno razpisala Škisolov, kjer mladim in obetavnim bendom ponudi možnost nastopa na velikem odru pred množico razgretih študentov.
Po dolgem lovu je strokovna komisija izbrala dva najbolj obetavna banda, ki se bosta spopadla na finalnem predizboru. Večer bo tako poln dobre družbe, energije in predvsem odlične glasbe.

Škisolov bo svojega zmagovalca okronal s pomočjo strokovne žirije in publike, ki bo obiskala dogodek. Skupina, ki bo obiskovalce in strokovno komisijo najbolj prepričala, si bo zagotovila nastop na velikem odru Škisove tržnice 2020!

Pridružite se nam na spopadu bendov in nam pomagajte izbrati najboljšega!

Dogodek gosti Škisova tržnica.





◬ Na začetek

25. 3. sre / Jazz - Matic Mikola kvartet


Sredin jazz večer združuje izvajalce in poslušalce v vrhunskem glasbenem dogodku. Kot je v navadi, določena zasedba začne s koncertom, ki traja dobro uro. Po kratki pavzi se nadaljuje improvizacija z muzikalnimi gosti.

Neuveljavljeni delijo oder z izkušenimi, profesorji s študenti, obiskovalci in glasbeniki se spoznavajo, družijo ter ustvarjajo slovensko jazzovsko noto. Najlepši jazz standardi v inteligentni interpretaciji mednarodno priznanih slovenskih in tujih glasbenikov vsako sredo v Prulčku. Program vodi legendarni kontrabasist Nikola Matošić.

Matic Mikola kvartet


Matic Mikola - sax
David Križaj - keys
Peter Smrdel - bass
Žiga Smrdel - drums


◬ Na začetek

26. 3. čet / Excite!


Četrtkov Excite!, ki ga vodi neverjetni Julijan Erič iz Prismojenih Profesorjev, je edinstven dogodek, kjer lahko v totalni emfazi doživiš old-school blues rock s sodobnim energetskim pridihom. Poslastica za poznavalce glasbe 70-ih in razodetje za ljubitelje novodobnih godb. Začenjamo ob 21h s koncertom, po pavzi sledi skupno muziciranje in druženje, tako na odru kot pod njim.




◬ Na začetek

27. 3. pet / Yatanu


Yatanu is a new project from a multi-instrumentalist Jan Tomšič (born 1973, Berlin). Jan is known for his band Caminoigra, Etno disco dancing events, acoustic fusion-jazz band Yanu and wild improvisation jam sessions.

Yatanu is a one-man-band. Jan is using his outstanding voice and various organic instruments to form unique sound patterns. Those patterns are then glued together with the help of loop-station.





◬ Na začetek

28. 3. sob / Urban Folk - Bojan Cv Tribute to Aca Šišić


Urban Folk je nov cikel na Prulčkovem odru, ki ga vodi inovativni godalni čarodej Ljubljane – Bojan Cvetrežnik. Ustanovitelj izobraževanj Godalkanje skrbi za širino glasbenih obzorjih po srcu večno mladih, ki se želijo potopiti globlje v stile tradicionalne, improvizirane in notografirane violinske igre. Enkrat mesečno bodo v Prulčku koncertne zasedbe mentorjev Godalkanja, mednarodnih gostov, profesionalnih zasedb z godali ter najstniških zasedb, ki jemljejo sapo publiki po Evropi. Koncertu sledi običajno še jam-session.

Bojan Cv - Tribute to Aca Šišić
Bojan Cvetrežnik - violina
Barja Drnovšek - violina
Jovan Torbica - kontrabas (A)
Momir Moka - harmonika (A)

Aleksandar Šišić je bil eden navečjih violinskih virtuozov vseh časov, specializiran predvsem za srbsko narodno glasbo. Malokdo izvaja njegova kola. Bojan Cvetrežnik je svoje navdušenje nad tovrstno igro nadgradil s predanim študijem posebnosti tega stila. Glasbo Ace Šišića tudi prenaša svojim učencem. Med drugim je že tri leta zapored predaval srbsko violino na festivalu Fiddlers on the move v Belgiji. Prulčkovi urbani publiki se obeta Žur v ritmu kola!




◬ Na začetek