27. januar - 1. februar (№5)

Bordó Sárkány Band

28. 1. tor / Bordó Sárkány Band (HU)
29. 1. sre / Jazz - Steve K.
30. 1. čet / Excite!
31. 1. pet / Shiver River (LJ)
1. 2. sob / Majara (IT)

Začetek koncertov ob 21:00. Vstop prost.


◬ Na začetek

28. 1. tor / Bordó Sárkány Band (HU)


Bordó Sárkány Old Music Order plays medieval music, mostly from the XI-XVI centuries. The group was founded in 2010. We play medieval and folk music from all across Europe, and also our own songs. We use medieval bagpipes, drums, cister, fiddle, cobza/koboz and many other folk instruments.

Dickmann Roland - rogovi, srednjeveške piščalke, piščali, tolkala, vokal
János Fábi - violina
Ernő Kiss - cisterna, tambura
Szlama László - coboz, citre, srednjeveške piščalke, vokal
Miklós Blonde - bobni





◬ Na začetek

29. 1. sre / Jazz - Steve Klink


Sredin jazz večer združuje izvajalce in poslušalce v vrhunskem glasbenem dogodku. Kot je v navadi, določena zasedba začne s koncertom, ki traja dobro uro. Po kratki pavzi se nadaljuje improvizacija z muzikalnimi gosti.

Neuveljavljeni delijo oder z izkušenimi, profesorji z študenti, obiskovalci in glasbeniki se spoznavajo, družijo ter ustvarjajo slovensko jazzovsko noto. Najlepši jazz standardi v inteligentni interpretaciji mednarodno priznanih slovenskih in tujih glasbenikov vsako sredo v Prulčku. Program vodi legendarni kontrabasist Nikola Matošić.

Steve Klink


Predstavitev študenov akademije za glasbo Ljubljana pod vodstvom Steve Klinka

Ameriški pianist Steve Klink je skladatelj, aranžer in pianist ter doc.profesor na Akademiji za glasbo Ljubljana. V svojem ustvarjanju združuje čutno in duhovno podstat, iz katere je jazz nastal in s katero še vedno pomlaja svet, zamah swinga in zamaknjenost spirituala, veselje do igranja, ki ga poznamo iz jazzovskih klubov, in otožnost bluesa. Pod njegovim mentorstvom se bojo predstavili študentje akademije, ki poleg klasike osvajajo tudi jazzovske improvizacijske tehnike.





◬ Na začetek

30. 1. čet / Excite!


Četrtkov Excite!, ki ga vodi neverjetni Julijan Erič iz Prismojenih Profesorjev, je edinstven dogodek, kjer lahko v totalni emfazi doživiš old-school blues rock s sodobnim energetskim pridihom. Poslastica za poznavalce glasbe 70-ih in razodetje za ljubitelje novodobnih godb. Začenjamo ob 21h s koncertom, po pavzi sledi skupno muziciranje in druženje, tako na odru kot pod njim.



◬ Na začetek

31. 1. pet / Shiver River (LJ)


Shiver River is an indie pop/rock duo based in Ljubljana Slovenia with influences coming from modern R&B artists like Hiatus Kaiyote along with indie artists like King Krule and Cosmo Pyke. The group consists of Nika Sluga on vocals along with Christopher Charlesworth on guitar.





◬ Na začetek

1. 2. sob / Majara (IT)


The folk vibes of pandeiro, mandola and guitar match with the classical style of clarinet and double bass to enrich themselves even more thanks to the sounds of different cultures: from the mediterranean to Brazil, along with melodies of Arab-Andalusian inspiration and odd rhythms from Persia, all blended together in an avant-jazz atmosphere.

Pippi Dimonte - double bass
Mario Brucato - clarinet
Francesco Paolino - guitar / mandola
Emiliano Alessandrini - pandeiro




◬ Na začetek