45. teden: 5. - 10. november

Mood Lab 5tet

5. 11. pon / Kostanjev sekstet
6. 11. tor / Kadenca - Mood Lab 5tet
7. 11. sre / Jazz - David Mozetič band
8. 11. čet / Excite! Wacky's trio + Jani Šepetavec
9. 11. pet / Pikapolonica
10. 11. sob / Limbrunire (IT)

Začetek koncertov ob 21:00. Vstop prost.


◬ Na začetek

5. 11. pon / Kostanjev sekstet


Kostanjev sekstet sestavljajo Jaka Ahačevčič na tenor in sopran saksofonu, Uroš Sever na krilnem rogu, Boštjan Franetič in Dennis Lampret na kitarah ter Vanja Dizdarević na kontrabasu in Pavel Čebašek na bobnih. Skupina ustvarja in razvija avtorsko glasbo v pretežno jazzovski maniri. Poleg nagnjenosti k neobičajnim ritmom jih druži tudi skupno muziciranje na obrežju Ljubljanice, kjer so se utrdili kot skupina. Reden termin so imeli nekaj časa pod kostanjevim drevoredom, zato se je ta odločil in jim nadel svoje ime.





◬ Na začetek

6. 11. tor / Kadenca - Mood Lab 5tet


Nov cikel nastopov v Prulčku -- Kadenca. Jošt Lampret je pripravil izbor bendov z mlado ustvarjalno energijo in nestandardnim pogledom na glasbene standarde. Uvertura bo set koncertnega programa (traja približno 60 min), po pavzi pa se vse skupaj prelije v neponovljiv jam session.

Mood Lab 5tet


Mood Lab 5tet je zasedba glasbenikov , ki se v večini dobro poznajo iz različnih drugih zasedb, v tej pa bojo premierno nastopili prav v Prulčku. Na sporedu bodo kompozicije znanih in manj znanih Jazzovskih mojstrov v inovativnih in vznemerljivih preoblekah.

Maj Kavšek - Trobenta
Jure Slapar - Kitara
Samo Hude - Klavir
Luka Dobnikar - Bas
Borut Rampih - Bobni



◬ Na začetek

7. 11. sre / Jazz - David Mozetič band


Sredin jazz večer združuje izvajalce in poslušalce v vrhunskem glasbenem dogodku. Kot je v navadi, določena zasedba začne s koncertom, ki traja dobro uro. Po kratki pavzi se nadaljuje improvizacija z muzikalnimi gosti. Neuveljavljeni delijo oder z izkušenimi, profesorji z študenti, obiskovalci in glasbeniki se spoznavajo, družijo ter ustvarjajo slovensko jazzovsko noto. Najlepši jazz standardi v inteligentni interpretaciji mednarodno priznanih slovenskih in tujih glasbenikov vsako sredo v Prulčku. Program vodi legendarni kontrabasist Nikola Matošić.



◬ Na začetek

8. 11. čet / Excite! Wacky's trio + Jani Šepetavec


Četrtkov Excite!, ki ga vodita neverjetni Julijan Erič iz Prismojenih Professorjev in Grega Smola Crnković iz Bad Notion, je edinstven dogodek, kjer lahko v totalni emfazi doživiš old-school blues rock s sodobnim energetskim pridihom. Poslastica za poznavalce glasbe 70-ih in razodetje za ljubitelje novodobnih godb. Začenjamo ob 21h s koncertom, po pavzi sledi skupno muziciranje in druženje, tako na odru kot pod njim.

Wacky's trio + Jani Šepetavec

Julijan Erič - kitara, vokal
Zlatko Đogič - bobni
Miha Ribarič - bass
Jani Šepetavec - sax



◬ Na začetek

9. 11. pet / Pikapolonica 


Skupina Pikapolonica se je izlegla leta 2013. Pred tem so se člani zasedbe kalili v različnih skupinah širom Evrope. V skupini imajo dva glavna vokala, katera se izmenjujeta in dopolnjujeta med seboj. Tako SEBASTJAN ROCK, kot TOMI PANCE igrata oba tudi kitaro. Na bobnih je JANNIS PARASCHOS, bas kitaro igra SAŠA ALEKSANDAR MARINKOVIĆ, na kitari je tudi ANDREA OCCHIPINTI, kot zadnji se jin je pridružil tudi orgličar LEONARDO FORESTA. Koncerti so polni strasti in plesnih ritmov. PIKAPOLONICA igra pristni rock and roll z dodatkom bluesa. Veliko ljudi se z veseljem vrača na njihove koncerte, igrajo pa praktično povsot. Od vaških praznikov, do koncertov na dvoriščih, pa vse do velikih poletnih festivalov. Igrali so že skoraj v vseh sosednjih državah. Tako Sloveniji, Italiji, Avstriji in Hrvaškem. Izdana imajo dva studijska albuma (2014 Stimulacija Ljubeni in 2016 Wine n’ roll), tretji pa je v nastajanju. Vabljeni na rock and roll fešto kot je še niste videli v vašem mestu!





◬ Na začetek

10. 11. sob / Limbrunire (IT) 


Limbrunire (Francesco Petacco) was born at dusk some decades ago in a small province of the Ligurian Levant.

He plays football discreetly until the age of 19 when he decides to hang up his boots and actively devotes himself to writing poetry and harvesting wine grapes in September. He loves the mountains, the electric guitar, Kerouac, the white disks, the single cylinders, Amici Miei, “parmigiana” aubergines, “guaranà” chewing gum, elesales at 3 am and the Athos cannol’s.

“La Spensieratezza” is his debut album composed to eleven tracks born from the passion for 80s electrosynthpop and Pasquale Pannella, historical collaborator of Lucio Battisti.





◬ Na začetek