5. teden, 29. jan - 2. feb

Melanholiki

29.1. pon / Usuki Bundi (NL) - odpovedan
30.1. tor / Prulček ima talent - Karaoke
31.1. sre / Flora & Paris
1.2. čet / FI★SLO Jam - Koncert glasbenih prijateljev
2.2. pet / Melanholiki

Začetek koncertov ob 21:00



◬ Na začetek

29.1. pon / Usuki Bundi (NL)


We, the band Usuki Bundi, revel in creating music on stage as we perform written songs and improvisations. What we play here is characterized by dark guitar drones, snakey bebop lines and hip hop-like back beats but that is by far not all we do. The band members have various musical backgrounds and interests and how any one piece turns out is usually determined by the venue and the moment. Because music is dynamic!






◬ Na začetek

30.1. tor / Prulček ima talent - Karaoke


Danes se pa malo zamenjamo: vi pojete, mi poslušamo!

Prulčkove karaoke!

Glede na to, kakšna super publika ste, kakšen talent vas krasi in kako obvladate muziko, boste tudi na odru zagotovo blesteli ... ;-)

Izberite enega (ali tri - plus bis, hehe) od 25.000+ komadov - jazz, blues, soul, rock, punk, vse - in razturite bajto!

Prijave za šankom, na licu mesta.



◬ Na začetek

31.1. sre / Flora & Paris


Glasbena skupina z imenom Flora&Paris je otrok ideje treh članov znane slovenske zasedbe Orlek. Po dolgih letih udejstvovanja v glasbi, se je v nas porodila želja po bolj samostojnemu ustvarjanju in drugačnemu zvoku. Tako smo v sredini leta 2012 pričeli z aranžiranjem glasbenih idej Jureta Torija in Mateja Feleta.

Zvokovno pri skupini že od vsega začetka dajemo poudarek na čim bolj akustičnem zvoku, ker je le-ta najbolj prijeten človeškemu ušesu, obenem pa dopušča veliko manevrskega prostora za dinamiko in jakost v izražanju. V glasbenem smislu skušamo združiti mnogokrat nezdružljivo – kvaliteto umetniškega izražanja in poslušljivost ter posledično komercialno uspešnost. Poudarek v naši glasbi imajo prepoznavne melodije in bogata harmonična podlaga, skratka izvabiti iz zasedbe sodoben akustični zvok, tako aranžmajsko kot tudi zvokovno.

Žanrsko vsebujemo elemente pop glasbe, jazza in etna. Trenutno je v slovenskem glasbenem okolju pomanjkanje glasbenih idej in pristnosti v glasbi, zato smo prepričani, da bomo pozitivno vplivali tako na publiko, kot tudi na druge glasbenike in morda spodbudili več takšnega ustvarjanja še pri komu drugemu.

Besedila črpamo iz več avtorjev, kateri največkrat napišejo besedila v skladu z že vnaprej izdelano melodijo. Primarno so besedila slovenska, ker je naš namen prikazati besedno bogastvo in spevnost slovenskega jezika.

Žan Libnik - vokal
Jure Tori - klavir & harmonika
Peter Jeretina - bobni & tolkala
Matej Fele - kitara
Tjaša Perigoj - saksofon
Mitja Tori - bas kitara





◬ Na začetek

1.2. čet / FI★SLO Jam - Koncert glasbenih prijateljev


Četrtkov Blues★Rock Jam Session bo namenjen skupnemu muziciranju in druženju tako na odru, kot pod njim. Začenjali bomo točno ob 20h s kratkim koncertom ali improvizirano zasedbo. Potem pa se oder odpre in vabi vas, da se nam pridružite. Poskrbljeno bo za osnovni set bobnov, ter ojačevalca za bas in kitaro. Prinesite s seboj svoje inštrumente in zvočna poslastica se lahko prične. Programski vodja - Julijan Erič. Če želite nastopiti kot uvodni bend lahko opravite rezervacijo na jam@prulcek.si.

FI★SLO Jam


Grega Smola Crnkovič - Guitar
Julijan Erič - Bass
Joska Saarinen - Drums
Sami Ahonen - Sax

A group of Prulček's usual crew playing together as brothers. Also a farewell concert for Joska who's returning to Finland. We're gonna miss him. Get ready for some badass funk, blues and some slovenian sauerkraut…



◬ Na začetek

2.2. pet / Melanholiki



Zasedba: Marko Stabej (vokal, klaviature), Miha Muck (kitara), Žiga Arh (klarinet, spremljevalni vokal), Jernej Bolka (saksofon, spremljevalni vokal), Matjaž Zorko (bas kitara) in Jaka Vadnjal (bobni, spremljevalni vokal),

Pomagajte nam reševati skladbe pred originali: naše izvedbe drugih avtorjev niso priredbe, ampak podredbe! Imamo pa tudi široko paleto lastnih neuspešnic in nevergrinov!

Melanholiki, obetavni bend že sedemintrideseto leto!

Aleš Podbrežnik je ob zadnjem nastopu Melanholikov v Prulčku svojo uničujočo kritiko na rockline.si zaključil takole:

»Če so v vaši bližini, si storite uslugo in si popestrite večer z obiskom njihovega koncerta. Brezkončni šaljivci in odlični interpreti vas bodo nesebično napolnili z energijo sebi lastnega glasbenega artizma, naphanega s šegavo porogljivostjo velikega komedijanstva.«

Zdi se nam, da smo mu bili všeč, če se ne motimo. Upam, da bo spet prišel 2. 2.! Res da ima naš Miha novo kitaro, Jaka novo stojalo za hi-hat in Marko novo talahko klaviaturco. Res pa je tudi, da ima naš Mičo isto frizuro, Žiga isti klarinet, Nejc pa isti saksofon kot pred slabimi štirimi leti. Res da je naša tedanja razmeroma nova plošča zdaj že uležana zgodovina. Res pa je tudi, da igramo še vedno vse sorte. Od Azzura do Zenice Blues!