3. teden, 16. - 19. jan

Mencarija

16.1. tor / Just Friends Quartet
17.1. sre / Uroš Planinc Group
18.1. čet / Blues★Rock Jam - BorZ & Afrobeat
19.1. pet / Mencarija

Začetek koncertov ob 21:00




◬ Na začetek

16.1. tor / Just Friends Quartet


Just friends je nastal kot hišni bend kluba Jazz hram. Samo ime namiguje, da v njej igrajo dobri prijatelji, kot tudi asociira na poznan jazzovski standard. Zasedba goji in interpertira zvok kvartetov legendarnega saksofonista Sonnya Rollinsa iz 50' let prejšnjega stoletja, ki je bil zelo transparenten, a je odkril najbolj esencialne elemente jazza. Orientiranost k tradiciji so nadgradili z modernejšimi kompozicijami, v zadnjem času predvsem z glasbo Johna Coltrana ter avtorsko glasbo. V tradiciji je moč odkriti in re-interpretirati elemente jazza kot so ritmični drive, zvočne teksture in zlivanje zvena inštrumentov v kompaktno zvočno zmes.

Marko Petrušič - klavir
Bojan Volk - saksofon
Nikola Matošič - kontrabas
Uroš Nemanič - bobni

Kvartet se bo predstavil z avorskimi skladbami Marka Petrušiča kot tudi z prearažiranimi jazzovskimi standardi.






◬ Na začetek

17.1. sre / Uroš Planinc Group


Blues rock skupina Uroš Planinc Group je nastala leta 2006 v Celju in spada med protagoniste kitarskega rocka v Sloveniji.

Uroš Planinc – kitara
Blaž Bizjak– bas
Dani Telebar – kitara
Matjaž Ključevšek – bobni.

Skupaj so ustvarili edinstven brezčasen zvok, ki ga z lahkoto prepoznamo kot Uroš Planinc Group. V sorazmerno bogati glasbeni karieri, so na podlagi brezkompromisnih koncertov po Sloveniji in v tujini, ustvarili bazo zvestih poslušalcev in dokazali, da se lahko merijo z izvajalci tega žanra tudi v evropskem merilu.





◬ Na začetek

18.1. čet / Blues★Rock Jam - BorZ & Afrobeat


Četrtkov Blues★Rock Jam Session bo namenjen skupnemu muziciranju in druženju tako na odru, kot pod njim. Začenjali bomo točno ob 20h s kratkim koncertom ali improvizirano zasedbo. Potem pa se oder odpre in vabi vas, da se nam pridružite. Poskrbljeno bo za osnovni set bobnov, ter ojačevalca za bas in kitaro. Prinesite s seboj svoje inštrumente in zvočna poslastica se lahko prične. Programski vodja - Julijan Erič. Če želite nastopiti kot uvodni bend lahko opravite rezervacijo na jam@prulcek.si.

BorZ & Afrobeat / Funk - Blues projekt


Bor Zakonjšek - avtor glasbe, bobni, el.kitara
Miha Kraker - el.kitara
Aljoša Struga - el.bas
Jasna Kmetec - saksofon

Bor Zakonjšek je izurjeni bobnar, kitarist in avtor, ki je svojo glasbeno pot začel že v zgodnjih letih. Glasbene zvrsti, ki jih je osvojil, se raztezajo od klasike in jazza do afriške glasbe, bluza in funka. Kot soustanovitelj zasedbe Moonlight Sky je v vlogi bonarja ter avtorja koncertiral, tako doma in v tujini.Glasbeno pot je nato nadaljeval z lastno zasedbo CikCak v kateri je izpostavljal predvsem svoj žanrsko zanimiv "afriški" stil, ki ga je črpal iz glasbe severno-malijskih blues kitaristov kot so Ali-Farka-Toure, Baboucar Traore ter zasedbe Tinariwen. Predvsem v vlogi bobnarja, pa je gostoval v različnih zasedbah z Dejanom Lapanjo, Tadejem Koširjem, Nejcem Kržičem, Galom Gjurinom, Juretom Capudrom, Ninom de Glerio, Igorjem Leonardijem, Lolito, NTokom, Prismojenimi profesorji bluza, Katjo Šulc, Jano Beltran, Joštom Drašlerjem, Vitom Marenčem, Carnaval, Šemsudimom Dzopo,Tilnom Stepišnikom, Vidom Drašlerjem,Joštom Drašlerjem, Cenetom Resnikom, Janom Tomšičem, Žigo Golobom, Katarino Juvančič, Matijo Krečičem, Markom Petrušičem, Raggalution in še mnogimi drugimi.

Trenutno pa v vlogi bonarja igra pri zasedbi Yanu (Jan Tomšič - kitare, glas, indijska flavta, Žiga Golob - kontrabas, el.bas) in z Julijanom Eričem (Prismojeni profesorji bluza) v zasedbi Message of Love.

Glasba BorZ projekta je torej zmes fuison jazza, kubanske, afriške, bluz in klasične glasbe in je nekaj svežega v slovenskem glasbenem prostoru.





◬ Na začetek

19.1. pet / Mencarija


Mencarija je avtorski projekt Blaža Mencingerja, nastal pa je kot posledica (začasnega) prenehanja delovanja skupine Jazz in the pants. Projekt ohranja njen vihravi duh, a se pomika v manjšo in intimnejšo zasedbo. V zasedbi so Jernej Vindšnurer na kontrabasu, Lenart De Bock na saksofonu in klarinetu ter Blaž Mencinger na vokalu in kitari. Vsi pojejo tudi back vokale in za silo plešejo. Pomembno je poudariti tudi vlogo Odbora za kritiko, ki mu predseduje Miha Gantar.

Skupina svojo glasbo opredeljuje kot kantavtorski gipsy swing, pri čemer pa se ne boji dotakniti drugih žanrov, ki se prilegajo posamezni pesmi. Prav tako je fleksibilna in razširljiva tudi zasedba, v katere smeri, pa prepustimo času.

Za ime Mencarija sta dva razloga. Prvi, ker je avtor projekta pač sam sebi ljubo bitje in je kot tak hotel v ime skupine vključiti del svojega priimka. Drugi, pomembnejši razlog, pa je nagnjenost k mencanju, ki mu vsi včasih podležemo in rezultira v polzenju priložnosti in življenja skozi prste, čemur nastavljajo zrcalo tudi nekatere skladbe.