Sober oktober


Kar 21 koncertnih večerov vam tega oktobra dajemo v Prulčku - tako da boste imeli resne težave s streznitvijo od vrhunske glasbe! Vračajo se četrtkovi Blues★Rock Jami, pa nore karaoke Prulček ima talent, pridejo italijanski Technoir in Supa Plastic, pa francoski Divine Shade, vmes pa jazz, blues, soul, acoustic metal in rock koncerti, na katerih se boste napili do vrha ušes in grla. Vam bo uspel sober oktober?

2.10. pon / Kantavtor Andrej Černelč: Vzorci
3.10. tor / Jammocrats
4.10. sre / Technoir (IT)
5.10. čet / B★R Jam - Bluesback
6.10. pet / Okttober

9.10. pon / PocketEdition - muzika za v žep
10.10. tor / Prulček ima talent - Karaoke
11.10. sre / Jazzva
12.10. čet / Blues★Rock Jam - BBJ (B. Cvetrežnik, B. Zakonjšek, J. Erič)
13.10. pet / Ars Groova

16.10. pon / The Dots
17.10. tor / Prulček ima talent - Karaoke
18.10. sre / Pyroxene acoustic
19.10. čet / Blues★Rock Jam - ĐEZ revisited feat. Jelena Soro
20.10. pet / Aldo Kumar odpovedan

23.10. pon / We're gonna sing some Jazz
24.10. tor / Prulček ima talent - Karaoke
25.10. sre / FourMore
26.10. čet / Divine Shade (FR)
27.10. pet / Smetnaki

30.10. pon / Supa Plastic (IT)
31.10. tor / Prulček ima talent - Karaoke


Začetek koncertov ob 21:00



◬ Na začetek


2.10. pon / Kantavtor Andrej Černelč: Vzorci


Rojen sem bil 26. septembera 1983. Sem najmlajši od štirih sinov v glasbeni in umetniški družini. Kot otrok sem pel v otroškem in mladinskem zboru, nastopal na festivalu Korajža velja ter v zasedbi Trubadur.

Pri trinajstih sem začel kot samouk igrati kitaro in se kmalu vključil v prebujajočo se rock sceno Bistrice ob Sotli. Sodeloval sem v bendih in projektih Eternia, Malik, Mána in The Ghen (slednji še deluje). Zaključil srednjo šolo (aranžerski tehnik) in fakulteto (bibliotekarstvo in informatika), med in po tem pa aktivno sodeloval v domačem mladinskem društvu, napisal nekaj (tudi nagrajenih) kratkih zgodb, se udeleževal igralskih in filmskih delavnic, sodeloval pri nastanku nekaj videospotov in kratkih filmov ter več let kot spiker in avtor oddaj deloval v Mariborskem radiu študent.





◬ Na začetek

3.10. tor / Jammocrats


Vse okoli nas groova in jamm-a in glasba je začimba življenja. The Jammocrats želimo polepšati vsakdanjik z našimi melodijami in besedili. Res da smo novi, ampak... Kaj?! :)

Bobni - Matic Škrlovnik, Automatic, zmagovalec v air triangel tekmovanju, Mordor 2014, 2015, 2016.

Bas kitara - Milivoj Sečan, Iron Mike, polprofesionalni baletnik in profesionalni freestyle walker, 2. mesto Freestyle playoffs sp. Duplek 2018 (ker je vse vnaprej zmenjen)

Lead kitara, back vokali - Dejan Gavrilovski, Kinky D, nepremagan v welter-heavy weight kategoriji hitrostnega kvačanja, 15 borb, 16.K.O.

Ritem kitara, vokal - Vlado Milošević, Big V, zmagovalec šampionata v plavanju, 29.julij 1979, Jajce, YU;





◬ Na začetek

4.10. sre / Technoir (IT)


TECHNOIR is a psychedelic soul/nu jazz duo based in Milan active since 2014.

Alexandros (aka Sound Activist) : guitars, beats, synths, vocals
Jennyfire : vocals, fx, pads

We like new technologies and electronic music, but also the sounds of nature and the music that comes from an instrument played soulfully, we blend all these aspects in our style trying to develop compositions that look at the future without forgetting our roots, that reside in Europe and Africa.





◬ Na začetek

5.10. čet / B★R Jam - Bluesback


Četrtkov Blues★Rock Jam Session bo namenjen skupnemu muziciranju in druženju tako na odru, kot pod njim. Začenjali bomo točno ob 20h s kratkim koncertom ali improvizirano zasedbo. Potem pa se oder odpre in vabi vas, da se nam pridružite. Poskrbljeno bo za osnovni set bobnov, ter ojačevalca za bas in kitaro. Prinesite s seboj svoje inštrumente in zvočna poslastica se lahko prične. Programski vodja - Julijan Erič. Če želite nastopiti kot uvodni bend lahko opravite rezervacijo na jam@prulcek.si.

Bluesback


» Fantje v postavi Peter Orlič (vokal, kitara), Marko Stropnik (kitara, vokal), Willy DeMattia (bas kitara) in Mitja Stropnik (bobni), je več kot prepričala, da je premoremo tudi Slovenci sila zavidljivega "blues rock" struženja.. ... Nastopili so nadvse prepričljivo, izstrelili lepo mero blues energije med ljudi ter pokazali, da gre za izkušen, dodobra naoljen stroj kar se uigranosti in tehnične podkovanosti tiče. Skratka, Bluesback so pristopili korektno in zagreto... Če se Bluesback ustavijo v bližini vašega doma, nikar ne zamudite njihove predstave. Skratka zavidljivo in upajmo, da se jim uspe zavihteti navzgor!«

(Postojna Blues Fest 2006, Aleš Podbrežnik





◬ Na začetek

6.10. pet / Okttober


Milan Fras - vokal, kitara
Nikola Stojanović - kitara
Lan Falež - bas
Gregor Božič - bobni
Peter Čaja - klaviature (stalni gost).

Mariborska skupina Okttober, ki deluje od leta 2009, je konec leta 2015 izdala prvenec - album barvitega melodičnega rocka, z naslovom 10. Na njem je, poleg uspešnice Lep dan, še devet drugih skladb.

Barvit melodični rock, ki prinaša premislek o svetu, ki nas obdaja, obkrožen z značilnim kitarskim zvokom, je naletel na dober odziv. Radijske oddaje so skladbo Lep dan vzele za svojo, fantje pa so zadnje leto dni namenili koncertiranju. Skladba Sem kakor ti je postala pesem tedna na Valu 202, Lep dan pa ima preko 17.500 ogledov na Youtubu. Gre za skladbe, ki so osebno izpovedne, življenjske, v besedilih se ne izognejo kritiki trenutnega družbenega stanja.

Več informacij o skupini tudi na www.oktober.com, kjer so objavljena vsa besedila, povezava do albuma, koncertne informacije, fotografije in podobno.





◬ Na začetek

9.10. pon / PocketEdition - muzika za v žep


Pocket Edition je slovenski "žepni trio", sestavljen v avstrijskem Gradcu, kjer člani zasedbe pilijo svoje glasbeno znanje, kot študentje Univerze za glasbo in upodabljajočo umetnost.

Njihovo ustvarjanje je žanrsko precej raznoliko in se še najbolje identificira z oznakami jazz, pop in etno, združeno v žepno celoto.





◬ Na začetek

10.10. tor / Prulček ima talent - Karaoke


Danes se pa malo zamenjamo: vi pojete, mi poslušamo!

Prulčkove karaoke!

Glede na to, kakšna super publika ste, kakšen talent vas krasi in kako obvladate muziko, boste tudi na odru zagotovo blesteli ... ;-)

Izberite enega (ali tri - plus bis, hehe) od 25.000+ komadov - jazz, blues, soul, rock, punk, vse - in razturite bajto!

Prijave za šankom, na licu mesta.



◬ Na začetek

11.10. sre / Jazzva


V vokalni skupini Jazzva ustvarjajo lepoto a capella glasbe že od leta 2005. Ustanovni člani, ki so v tistem času prepevali v različnih vrhunskih slovenskih pevskih zborih, so se odločili, da potrebujejo več glasbene svobode in ustvarjalnosti, bolj divje ritme in glasnejši zvok svojih glasov. Umetniško vodstvo skupine je najprej prevzela Andreja Paščinski, od začetka leta 2009 pa skupino vodi in razvija Jasna Žitnik.

Jazzvin repertoar sestavljajo pesmi iz najrazličnejših žanrov; od popa, rocka in jazza do aranžmajev ljudskih pesmi in še mnogo drugega. Tako v svojih vrstah kot tudi izven njih sodelujejo z odličnimi aranžerji, ki več kot uspešno poskrbijo, da vse njihove male nore ideje pridejo med notno črtovje.

Trenutna zasedba ustvarja skupaj od leta 2013.





◬ Na začetek

12.10. čet / Blues★Rock Jam - BBJ (B. Cvetrežnik, B. Zakonjšek, J. Erič)


Četrtkov Blues★Rock Jam Session bo namenjen skupnemu muziciranju in druženju tako na odru, kot pod njim. Začenjali bomo točno ob 20h s kratkim koncertom ali improvizirano zasedbo. Potem pa se oder odpre in vabi vas, da se nam pridružite. Poskrbljeno bo za osnovni set bobnov, ter ojačevalca za bas in kitaro. Prinesite s seboj svoje inštrumente in zvočna poslastica se lahko prične. Programski vodja - Julijan Erič. Če želite nastopiti kot uvodni bend lahko opravite rezervacijo na jam@prulcek.si.

BBJ / Bojan Cvetrežnik, Bor Zakonjšek, Julijan Erič


Kombinacija električne violine, bobnov in kitare, pričakujte nepričakovano.

Bojan Cvetrežnik - el. Violina
Bojan Cvetrežnik - performer, učitelj in skladatelj. Ustvaril številne projekte, s katerimi je želel poudariti enakopravnost različnih glasbenih stilov. V svetu klasične glasbe nastopal kot solist, v komornih zasedbah in pri sodobnih projektih ter delal kot solo violist v SNG Operi. Svojo ljubezen do evropskega ljudskega violinskega izročila izraža skozi nenehno učenje novih violinskih stilov z vseh, glasbeno izjemno bogatih, koncev Evrope – od juga do severa. Eden od ustanovnih članov zasedbe Terrafolk, ki jo je nagradila tudi britanska BBC, delal pa sem tudi kot violinist solist pri svetovno znanem kanadskem »Cirque du Soleil«.

Julijan Erič - el. Kitara
Julijan Erič. Rojen septembra leta 1988. Multiinstrumentalist, vokalist, aranžer. Pri Prismojenih profesorjih bluesa znan kot kitarist. Zanj pravijo, da je tako globoko zakoreninjen v glasbi, da ne najde prostora za kakršnokoli drugo strast.

Bor Zakonjšek - Bobni
Bor Zakonjšek je izurjeni bobnar, kitarist in avtor, ki je svojo glasbeno pot začel že v zgodnjih letih. Glasbene zvrsti, ki jih je osvojil, se raztezajo od klasike in jazza do afriške glasbe, bluza in funka.Kot soustanovitelj zasedbe Moonlight Sky je v vlogi bonarja ter avtorja koncertiral, tako doma in v tujini. Glasbeno pot je nato nadaljeval z lastno zasedbo CikCak v kateri je izpostavljal predvsem svoj žanrsko zanimiv "afriški" stil, ki ga je črpal iz glasbe severno-malijskih blues kitaristov kot so Ali-Farka-Toure, Baboucar Traore ter zasedbe Tinariwen.Predvsem v vlogi bobnarja, pa je gostoval v različnih zasedbah z Dejanom Lapanjo, Tadejem Koširjem, Nejcem Kržičem, Galom Gjurinom, Juretom Capudrom, Ninom de Glerio, Igorjem Leonardijem, Lolito, NTokom, Prismojenimi profesorji bluza, Katjo Šulc, Jano Beltran, Joštom Drašlerjem, Vitom Marenčem in še mnogimi drugimi.



◬ Na začetek

13.10. pet / Ars Groova



Ars Groova smo 8 članska glasbena skupina s Kozjanskega, ki jo dobro predstavi že njeno ime. Raznolik žanrski repertoar ter pestra zasedba na odru ustvarita energijo, ki iz poslušalcev izvabi pozibavanje v ritmu in glasbi, ki groova. Poleg nekaj avtorskih skladb izvajamo znane tuje skladbe, ki so prirejene in izvedene v svojevrstnem slogu, navdušujejo pa tako staro kot mlado.

Marjeta Pušnik - solo vokal
Matic Romih - klaviature, vokal
Gorazd Zapušek - kitara
Aleš Paščinski - bas kitara, vokal
Miha Vrečko - bobni
Žan Cesar - trobenta
Žiga Vešligaj - alt saksofon, vokal
Anže Škornik - bariton saksofon, vokal





◬ Na začetek

16.10. pon / The Dots


The Dots smo bili prvotno petčlanska zasedba iz Škofje Loke, ki pa se je v zadnjem času preuredila v akustični trio dveh kitar in vokala. Izvajamo avtorske skladbe in priredbe izvajalcev kot so Arctic Monkeys, Amy Winehouse, Eric Clapton, Frank Sinatra, itd. Naš slog bi težko postavil pod eno zvrst, v naši glasbi pa se slišijo primesi bluesa, jazza, alternativnega rocka, funka in indiea.

Skupaj smo dobro leto in pol, za sabo imamo dobrih 20 koncertov po celi Sloveniji. Na priznanem tekmovanju dijaških skupin Droogstock pa smo osvojili tudi tri nagrade, za najboljšega vokalista, najboljšo skladbo v slovenskem jeziku in za najboljšo skupino po izboru občinstva.





◬ Na začetek

17.10. tor / Prulček ima talent - Karaoke


Danes se pa malo zamenjamo: vi pojete, mi poslušamo!

Prulčkove karaoke!

Glede na to, kakšna super publika ste, kakšen talent vas krasi in kako obvladate muziko, boste tudi na odru zagotovo blesteli ... ;-)

Izberite enega (ali tri - plus bis, hehe) od 25.000+ komadov - jazz, blues, soul, rock, punk, vse - in razturite bajto!

Prijave za šankom, na licu mesta.



◬ Na začetek

18.10. sre / Pyroxene acoustic


Vrata so odtrgana z ležajev od poželenja deklic, ko se fantje pojavijo na odru. Težkometalni ritmi in izmaličeni rifi odmevajo po več dni, koder se ognjenorojeni fantje odločijo poprijeti za inštrumente. Vsestranski lepotci imajo obširen repertoar, ki zaobjema vse od bluesa do metala. Združujejo najboljše iz vseh časov rock’n’rolla. Razvrat in razdejanje sta zagotovljena, poleg kakšnih počenih bobenčkov in nostalgičnih utrinkov. Vonj po ledru in prešvicani kovini na odru! Nihče ni varen, nihče noče biti!

Smrt in razdejanje!”





◬ Na začetek

19.10. čet / Blues★Rock Jam - ĐEZ revisited ft Jelena Soro


Četrtkov Blues★Rock Jam Session bo namenjen skupnemu muziciranju in druženju tako na odru, kot pod njim. Začenjali bomo točno ob 20h s kratkim koncertom ali improvizirano zasedbo. Potem pa se oder odpre in vabi vas, da se nam pridružite. Poskrbljeno bo za osnovni set bobnov, ter ojačevalca za bas in kitaro. Prinesite s seboj svoje inštrumente in zvočna poslastica se lahko prične. Programski vodja - Julijan Erič. Če želite nastopiti kot uvodni bend lahko opravite rezervacijo na jam@prulcek.si.

ĐEZ revisited feat. Jelena Soro


Pred Prismojenimi profesorji bluesa sta Zlatko in Julijan igrala z basistom Klemnom Zeličem v eksperimentalnem rock triu ĐEZ. Večkrat so se jim na nastopih pridružili različni gosti. Jelena Soro, izvrstna oboistka bo gostja na tokratnem nastopu in po več kot desetih letih bodo spet zaigrali skupaj.

Jelena Soro - Oboa
Klemen Zelič - bas
Zlatko Djogič - bobni
Julijan Erič - el. Kitara, vokal



◬ Na začetek

20.10. pet /  Aldo Kumar


Slovenski skladatelj, do leta 2003 svobodni umetnik, sedaj izredni profesor na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo v Ljubljani.





◬ Na začetek

23.10. pon / We're gonna sing some Jazz


Čaka vas večer, ki vam ga bodo z jazz standardi pričarali 4 vokalisti- Patricija Škof, Margherita Baggi (ITA), Ana Predan (HR) in Lovro Mirth(HR), ki so se julija spoznali na poletni šoli v Grožnjanu.

Na klavirju jih bo spremljal Oto Gvardjančič in na basu Jakob Grčman.



◬ Na začetek

24.10. tor / Prulček ima talent - Karaoke


Danes se pa malo zamenjamo: vi pojete, mi poslušamo!

Prulčkove karaoke!

Glede na to, kakšna super publika ste, kakšen talent vas krasi in kako obvladate muziko, boste tudi na odru zagotovo blesteli ... ;-)

Izberite enega (ali tri - plus bis, hehe) od 25.000+ komadov - jazz, blues, soul, rock, punk, vse - in razturite bajto!

Prijave za šankom, na licu mesta.



◬ Na začetek

25.10. sre / FourMore


Skupino sestavljamo trije člani in skupaj ustvarjamo avtorske pesmi, vendar delamo tudi na priredbah. Kot skupina izžarevamo temperament, drugačnost in energičnost. Cilj skupine se je predstaviti čim širši publiki z svojimi pesmi, katere ustvarjamo z srcem in dušo. Prav tako pa pride prav tudi kakšna priredba, da se na koncertih za vsako uho najde svoja pesem.

Simon Roguljić - Vokal, kitara
Alen Roguljić - Kitara
Rok Prah - Cajon



◬ Na začetek

26.10. čet / Divine Shade (FR)


Rock / Dark Electro - FR

"It recognizes Divine Shade his unmistakable desire to leave nothing to chance, both its production and arrangements appear to have been entrustred to fairy fingers." - W Fenec

"Young & talented trio who mixes influences from dark wave culture with a touch of industrial rock/electro. Divine Shade certainly reveals a musical maturity thrust, subtle writing quality. FFO Nine Inch Nails, Black Light Burns, Gesaffelstein, Depeche Mode, A Place To Bury Strangers.." - Julie T.





◬ Na začetek

27.10. pet / Smetnaki



Smetnaki so mlad band iz Kranja. Ustvarjajo funk - ska melodike in punkovske lirike. Obožujejo smeti. Tako kličejo tiste poslušalce, katerih srca se dotakne njihova špon muzika. Pridi! Bodi Smet tudi ti!





◬ Na začetek

30.10. pon / Supa Plastic (IT)


Supa Plastic is the brand new project of Alberto Morganti.

After a past as punk guitarist and singer, Morga land to the electronic music after a long period of experimentation.

He doesn't accept tags at all about his music and that pushed him, also thanks to Simone Fedi the first Ep producer, to create something that melt the plastic sound of drum machine and analog synthesis, with the pure clean sound of electric guitar.