Sexy september


Poletnega mrtvila je konec, prihaja najbolj seksi del leta - september! In septembra smo v Prulčku spet na polno. 17 vrhunskih koncertov od rocka do soula, od jazza do etna in še in še; pridejo italijanski BandaFenice in ameriški Your 33 Angels, pa gledališka predstava bo in seveda Prulčkove karaoke, kjer boste vi nam pokazali svoj razkošni talent. Zbudite se - tu je sexy september na Prulah!

1.9. pet / The Rusks

5.9. tor / Prulček ima talent
6.9. sre / Predstava Gospod predsednik
7.9. čet / Blues★Rock Jam - Midnight Lighnin’
8.9. pet / Etnomad

12.9. tor / Just friends 4tet
13.9. sre / BandaFenice (IT)
14.9. čet / Project Kristovnik Duo
15.9. pet / KLT by Whiteman

18.9. pon / Charles Darwin Band
19.9. tor / Primarna
20.9. sre / Ex Auro
21.9. čet / Buh blues project
22.9. pet / Soul jazz in jaz

25.9. pon / Your 33 Black Angels / USA
26.9. tor / Uho za Oko
27.9. sre / Gvido - glasbena šola
28.9. čet / Blues★Rock Jam - BorZ & Afrobeat
29.9. pet / Frånke

Začetek koncertov ob 21:00




◬ Na začetek


1.9. pet / The Rusks


Simon Urbas - vokal, kitara
Kristjan Buzeti - bobni
Damir Vintar - bas kitara

The Rusks were officially formed in the year 2013, when our bass guitarist Rok arranged for us to play at the Ethno Histeria festival. We were trying to decide on the name of the band at the last moment and with the help of our friend Davor, the name Rusks came from a joking suggestion. After the festival, we realized that most of us were already contributing to the making of my first album, which had started a few months before. That’s how we became Simon & The Rusks, since I contribute the music and lyrics and the Rusks help me realize them.





◬ Na začetek


5.9. tor / Prulček ima talent


Danes se pa malo zamenjamo: vi pojete, mi poslušamo!

Prulčkove karaoke!

Glede na to, kakšna super publika ste, kakšen talent vas krasi in kako obvladate muziko, boste tudi na odru zagotovo blesteli ... ;-)

Izberite enega (ali tri - plus bis, hehe) od 25.000+ komadov - jazz, blues, soul, rock, punk, vse - in razturite bajto!

Prijave za šankom, na licu mesta.



◬ Na začetek


6.9. sre / Predstava Gospod predsednik


Gospod predsednik, resnično šokantna monodrama Bi radi izvedeli kako izgleda mešanica Jezusa Kristusa, Hamleta, Goetheja, Dragotina Ketteja, Lažnivega Kljukca in morda še koga? Takšna oseba je več kot le običajna avtoriteta. Je novodobni mesija in subjekt, za katerega se predpostavlja, da ve. V prepričljivosti nagovora mu ni para pod soncem, najverjetneje pa tudi v celotni galaksiji ne. Prepričajte se sami. On je Gospod Predsednik.

Avtor in igralec: Žiga Čamernik.
Acting coach: Janez Vajevec.





◬ Na začetek

7.9. čet / Blues★Rock Jam - Midnight Lighnin’


Četrtkov Blues★Rock Jam Session bo namenjen skupnemu muziciranju in druženju tako na odru, kot pod njim. Začenjali bomo točno ob 20h s kratkim koncertom ali improvizirano zasedbo. Potem pa se oder odpre in vabi vas, da se nam pridružite. Poskrbljeno bo za osnovni set bobnov, ter ojačevalca za bas in kitaro. Prinesite s seboj svoje inštrumente in zvočna poslastica se lahko prične. Programski vodja - Julijan Erič. Če želite nastopiti kot uvodni bend lahko opravite rezervacijo na jam@prulcek.si.


Midnight Lightnin'


> udarni blues rock trio v Hendrix maniri
Midnight Lightnin' - Udarni Acid Rock trio. Projekt, ki ga je zasnoval kitarist in vokalist Julijan Erič skupaj z Zlatkom Djogičem in Mihatom Ribaričem z željo po improvizaciji in na novem osmišljanju duha Hendrixove glasbe. Pričakujte ekstatično stanje ter divji ritem.

Julijan Erič - Kitara, vokal
Zlatko Đogič - bobni, vokal
Miha Ribarič - bas kitara




◬ Na začetek

Etnomad


Glasbena skupina Etnomad je bila ustanovljena leta 2014. Zasedbo sestavlja šest izkušenih glasbenikov, izvajajo glasbo različnih narodov in kultur. V glasbi prevladuje balkansko-orientalski melos, ki s svojimi živahnimi ritmi prevzame in zapelje. Pester nabor glasbenih inštrumentov (klarinet, trobenta, tenor saksofon, harmonika, bas kitara in tolkala) oblikuje čudovito zvočno doživetje, ki zadovolji ušesa slehernega poslušalca.

Njihov izbor skladb obsega: slovensko, makedonsko, romsko, židovsko, rusko in filmsko glasbo (Šund, Ko to tamo pjeva, Dom za obešanje ,…). V repertoar so vključene tudi priredbe skladb znanih glasbenikov in skupin (Goran Bregović, Šaban Bajramović, Esma Redžepova, Fanfare Ciocarlia, Klezmatics, Sandy Lopičić orkestra, Terra folk ind.).

Koncert glasbene skupine Etnomad obeta prvovrstno doživetje, ki bo zadovoljilo tako poslušalce željne sprostitve, zabave in plesa, kot tudi tiste, ki jim glasba pomeni nekaj več.
Skupina nastopa na festivalih, porokah, prireditvah, privatnih zabavah ter klubskih dogodkih.

Vid Pupis: klarinet,
Klemen Kavčič: trobenta,
Iztok Krajnc: tenor saksofon,
Gašper Primožič: harmonika,
Iztok Flek: bas kitara,
Tine Albreht: tolkala





◬ Na začetek

12.9. tor / Just friends 4tet


Just friends 4tet je nastal kot hišni bend kluba Jazz hram. Samo ime namiguje, da v njej igrajo dobri prijatelji, kot tudi asociira na poznan jazzovski standard. Zasedba goji in interpretira zvok kvartetov legendarnega saksofonista Sonnya Rollinsa iz 50h let prejšnjega stoletja, ki je bil zelo transparenten, a je odkril najbolj esencialne elemente jazza. Orientiranost k tradiciji so nadgradili z modernejšimi kompozicijami, v zadnjem času predvsem z glasbo Johna Coltrana ter avtorsko glasbo. V tradiciji je moč odkriti in re-interpretirati elemente jazza kot so ritmični drive, zvočne teksture in zlivanje zvena inštrumentov v kompaktno zvočno zmes.

Marko Čepak - Maki: kitara;
Bojan Volk: tenor in alt saksofon;
Luka Herman Gaiser: kontrabas;
Mitja Tavčar: bobni;



◬ Na začetek


13.9. sre / BandaFenice (IT)


BandaFenice is born in Milan in 2016 thanks to the encounter of Marco Filatori, theater director and author of most of the band’s lyrics and music, with Marcello Ferrero, guitar player in milanese bands. Both were looking for a new creative dimension.

Following a starting period in electric version, the band finds its adequate dimension with the arrival of Marco Rossi (expert keyboard player) Claudio Elazar Lazzaro (eccentric ethno/punk/reggae bass player ) and Massimo RastaMax Fusaro (bass player from reggae bands playing in Italy).

BandaFenice is an ‘ensemble' of variabile structure which combines musicians with different origins, associated by the desire to propose something original in Italian language.

Marco Filatori - Voce, chitarra, tastiere
Marcello Ferrero - Chitarra, voce, armonica a bocca
Massimo Fusaro - Batteria, voce
Marco Rossi - Tastiere





◬ Na začetek


14.9. čet / Project Kristovnik Duo


Kristovnik projekt se je razvil, ko sta Jan Tehovnik (vokal) in Kristjan Hacin (kitara, back vokal) zaslišala klic romantične duše. Pevec in kitarist iz benda Pyroxene, skupine, ki je znana po težjih ritmih, vas bosta ob zvokih akustične kitare in žametnega vokala popeljala v nostalgične občutke skozi pesmi, ob katerih sta njuni duši našli svoj spokoj. Prijeten večer je zagotovljen.



◬ Na začetek


15.9. pet / KLT by Whiteman


PUNK-ROCK skupina treh generaci iz Trbovelj.

Marko Lesjak - bobni
Tina Gajšek - vokal
Klara Gajšek - ritem kitara
Laura Gajšek - solo kitara
Tomaž Deželak - bas
Jožef Benko - mentor

V začetku smo Laura, Tita in Klara preigravale priredbe, potem pa se nam je leta 2012 pridružil družinski prijatelj Marko Lesjak. Nastajati so začeli avtorski komadi in po enem letu vaj smo imeli 31. 8. 2013 prvi avtorski koncert pred Mladinskim centrom Trbovlje. Predstavili smo 7 avtorskih pesmi. Naš gost na prvem koncertu je bil Pero Lovšin. Z njim smo odigrale 8 njegovih komadov.

Po dobrem letu ustvarjanja se nam je na bas kitari s štirim komadi pridružil naš dedek, Jožef Benko. Kot zadnji se nam je pridružil Tomaž Deželak, ki pri večini komadov igra bas kitaro, občasno ritem in solo kitaro. Leta 2014 smo v samozaložbi izdali demo CD (300 izvodov) in jih razdelili med prijatelje.

Naše življenje in ustvarjanje temelji na visokih moralnih in etičnih vrednotah. Sprejemamo drugačnost. Poštenost, solidarnost in odkritosrčnost dajejo našemu življenju širino in polnost. Menimo, da so primitivna lojalnost in diplomacija, neznanje in prikrivanje resnice, požrešnost po materialnih dobrinah in laž najslabše vrednote človeka, ki vodijo svet v pogubo. Zato poskušamo s svojim načinom življenja in z našo iskreno, pozitivno, kritično in nežaljivo poezijo dajati zgled.



◬ Na začetek


18.9. pon / Charles Darwin Band


Tričlanska inštrumentalna zasedba Charles Darwin Band združuje najboljše elemente številnih zvrsti. Vse od klasičnih bluesovskih melodij, razigranih funk insertov, udarnih rockovskih solaž, pa vse do težkih riffov po zgledu starih stoner rock zasedb. Končni paket - progresiven repertoar poln presenečenj.

Ram Dušić Hren - el. kitara
Nino Kutnjak - bass
Jan Javornik Tizmonar- bobni





◬ Na začetek


19.9. tor / Primarna


Primarna, R`n`R band iz Nove Gorice. Zgodovina sega v leto 1989, ko sta se Leon, kitarist iz Nove Gorice (med drugim je igral z skupino Marjanov čudežni zajec, legendarnim bendom Marka Breclja in z njimi posnel album Svinjam dijamante) in legenda goriških odrov Boško, našla nasproti in se odločila ustanoviti bend. Tri leta kasneje je bila pri založbi RTV Slovenija, pod taktirko Aca razbornika, izdana kaseta z naslovom Provokator. Bend je aktivno igral do sredine 90ih let, a je zaradi menjave članov nastal daljši premor. Leta 2012 se je bend ponovno postavil na noge in od takrat dela z polno paro. Decembra 2014 smo izdali CD ˝Ven it´ v mesto˝. Dobi v trgovinah Big Bang.

Primarna smo, Boško - glas, Leon - kitara, Dejan - bas in Borut na bobnih.





◬ Na začetek


20.9. sre / Ex Auro


EX AURO je plesno-glasbeni projekt (world-jazz-fusion), v katerem sta svoje 'zlate vizije' združila Maria Keck in Tomaž Pačnik. Maria Keck (ples, vokal) je madžarka umetnica, ki že dolga leta živi in deluje v Španiji. S plesom in glasbo ter skozi različne zasedbe in projekte predstavlja tako tradicionalni, kot moderni flamenco. Prisotna je na koncertih, festivalih in turnejah po celotni Evropi ter tudi na Japonskem in v Argentini. Tomaž Pačnik (klavir) je skozi sodelovanja z mnogimi skupinami že dolgo del mednarodne glasbene scene, najdlje z etno-jazz zasedbo Jazoo, ki deluje že preko 20 let. V zadnjem času z njo več nastopa v tujini, prav tako pa se vedno bolj aktivno ukvarja s flamencom. Rezultat njunega skupnega raziskovanja je mešanica flamenca ter ostalih eksotičnih glasbenih zvrsti.





◬ Na začetek


21.9. čet / Buh blues project


Gašper Buh - vokal in kitara
Janez Cucek - bas
Marek Fakuč - bobni

So blues trio z imenom Buh Blues Project. Nagibajo se k zvrsti bluesa, ki je vzhajal ob delti reke Mississippi, dodal električni zvok v Chicagu in prešel v mainstream v 60. letih prejšnjega stoletja.

Slišati je vplive Willie Dixona, Howlin Wolfa, Alberta Kinga, Stevie Ray Vaughna kot tudi drugih sodobnejših glasbenikov. V repertuar vključujejo blues standarde in avtorske komade.





◬ Na začetek


22.9. pet / Soul jazz in jaz


Anja Hrastovšek - vokal
Nejc Škofic - klaviature
Jan Gregorka - bas kitara / kontrabas
Anže Žurbi - bobni

Skupino sestavljajo štirje mladi jazzerji, dejavni pri mnogih slovenskih zasedbah – Magnifico, Trkaj & Rapostoli, Benč, Artbeaters, Jazzva, Sekou Kouyate, Grooveapartment idr.

Svpjevrstno so se lotili jazz standardov, soul in pop uspešnic, disco legend, tudi slovenskih zimzelenih. Skupaj iščejo načine kako predrugačiti pesmi, ki so že velikokrat izzvenele v različnih poustvarjalnih sestavih, in iz njih narediti nekaj svežega.

Let's movin' and groovin' folks! :)





◬ Na začetek


25.9. pon / Your 33 Black Angels / USA


YOUR 33 BLACK ANGELS is a long-running freakshow based out of New York City...The genre-defying project has its own stamp of dark pop, electro-paisley new wave space rock, with a dose of crunk bass and rhythm.

Glamour is the 6th LP from Y33BA. Listen here - https://y33ba.bandcamp.com/album/glamour

To wit:
"Glamour is a delight of jangling guitars, spacey-sweet vocals and electronic squiggles, a psych record rooted in beat-pop and experimentalism." VILLAGE VOICE

"Filled with synths, breathy vocals, and a backseat that won't stop, 'Hypnotic' is the perfect summer song.". PANCAKES AND WHISKEY





◬ Na začetek


26.9. tor / Uho za Oko


Veronika N. Cabesten (lyrics and vocals),
Simon 'Saš' Bezek (drums),
Klemen Švikart (bass guitar),
Fedja Saksida (session keyboards, occasional member),
Wilber Hodge (acoustic guitar, occasional member);
Urša Horjak (lead guitar)
Brigita Gračner (synthesizer)



◬ Na začetek


27.9. sre / Gvido - glasbena šola


Tokratni koncert pomeni otvoritev pevske sezone Glasbene šole GVIDO ter predstavitev pevk in pevcev iz različnih enot in oddelkov: Ljubljana, Koroška, Savinjska, Štajerska.

Koncert zopet poteka ob podpori GVIDO Benda, ki je sestavljen in profesionalnih glasbenikov, kar je pri nas redkost in ena posebnih in čudovitih izkušenj za vse nastopajoče. Glasbena šola GVIDO se že 16. leto ukvarja s poučevanjem glasbe, inštrumentov, solopetja ter glasbene produkcije. Programe izvaja v različnih krajih Slovenije: v Ljubljani, na Koroškem, Savinjskem in Štajerskem. Odlikuje se s številnimi koncerti in sodelovanjem z mnogimi organizacijami v Sloveniji, od osnovnih in srednjih šol, do študentskih organizacij, različnih društev ter občinskih prireditev in festivalov.

V zadnjem času se Glasbena šola GVIDO lahko pohvali z uspešnimi šolskimi predstavami in mjuzikli, ki jih je ustvarila z dijaki različnih srednjih šol.





◬ Na začetek

28.9. čet / Blues★Rock Jam - BorZ & Afrobeat


Četrtkov Blues★Rock Jam Session bo namenjen skupnemu muziciranju in druženju tako na odru, kot pod njim. Začenjali bomo točno ob 20h s kratkim koncertom ali improvizirano zasedbo. Potem pa se oder odpre in vabi vas, da se nam pridružite. Poskrbljeno bo za osnovni set bobnov, ter ojačevalca za bas in kitaro. Prinesite s seboj svoje inštrumente in zvočna poslastica se lahko prične. Programski vodja - Julijan Erič. Če želite nastopiti kot uvodni bend lahko opravite rezervacijo na jam@prulcek.si.

BorZ & Afrobeat / Funk - Blues projekt


Bor Zakonjšek - avtor glasbe, bobni, el.kitara
Miha Kraker - el.kitara
Aljoša Struga - el.bas
Jasna Kmetec - saksofon

Bor Zakonjšek je izurjeni bobnar, kitarist in avtor, ki je svojo glasbeno pot začel že v zgodnjih letih. Glasbene zvrsti, ki jih je osvojil, se raztezajo od klasike in jazza do afriške glasbe, bluza in funka. Kot soustanovitelj zasedbe Moonlight Sky je v vlogi bonarja ter avtorja koncertiral, tako doma in v tujini.Glasbeno pot je nato nadaljeval z lastno zasedbo CikCak v kateri je izpostavljal predvsem svoj žanrsko zanimiv "afriški" stil, ki ga je črpal iz glasbe severno-malijskih blues kitaristov kot so Ali-Farka-Toure, Baboucar Traore ter zasedbe Tinariwen. Predvsem v vlogi bobnarja, pa je gostoval v različnih zasedbah z Dejanom Lapanjo, Tadejem Koširjem, Nejcem Kržičem, Galom Gjurinom, Juretom Capudrom, Ninom de Glerio, Igorjem Leonardijem, Lolito, NTokom, Prismojenimi profesorji bluza, Katjo Šulc, Jano Beltran, Joštom Drašlerjem, Vitom Marenčem, Carnaval, Šemsudimom Dzopo,Tilnom Stepišnikom, Vidom Drašlerjem,Joštom Drašlerjem, Cenetom Resnikom, Janom Tomšičem, Žigo Golobom, Katarino Juvančič, Matijo Krečičem, Markom Petrušičem, Raggalution in še mnogimi drugimi.

Trenutno pa v vlogi bonarja igra pri zasedbi Yanu (Jan Tomšič - kitare, glas, indijska flavta, Žiga Golob - kontrabas, el.bas) in z Julijanom Eričem (Prismojeni profesorji bluza) v zasedbi Message of Love.

Glasba BorZ projekta je torej zmes fuison jazza, kubanske, afriške, bluz in klasične glasbe in je nekaj svežega v slovenskem glasbenem prostoru.






◬ Na začetek

29.9. pet / Frånke


Bobni - Zlatan Delić
Bass - Gregor Lužar
Kitara - Frenk Mehle
Klaviatura - Dejan Markič
Vokal - Jernej Čampelj

Skupina Frånke je nova skupina na glasbenem prizorišču, a sestavljena iz članov, ki že več, kot 20 let igrajo v različnih zasedbah in žanrih.

Žanr v katerem danes ustvarjamo je najlažje poimenovati POPŠANSON. Močna, v veliki večini slovenska, besedila (avtorja: Jernej Čampelj in Gašper Tič), ki jih s osebnoizpovedno interpretacijo interpretira vokalist in diplomirani dramski igralec Jernej Čampelj. Besedila so podprta s melodičnimi harmonijami s katerimi se poigravajo klavir, kitara in harmonika.

Skupina se je julija zaprla v studio in posnela 12 avtorskih skladb. Konec oktobra pa je na radijske valove poslala svoj prvi singel Brajda in se danes predvaja na 18ih radijskih postajah (Radio Val 202, Radio Slovenija-1 Program, Radio Koper, Radio Maribor, Radio Ptuj, Radio Celje, Radio City, Radio Prlek, Radio Zeleni Val, Radio Laser, Radio 94, Radio Primorski Val, Radio Murski Val, Radio Zeleni Val, Koroški Radio, Radio Brezje, Radio Sora, Radio Univox).