Cool april


Kot aprilsko vreme smo: vroči in kul! In kako kul in vroči bodo šele aprilski večeri, ki sledijo sončnim aprilskim dnem: prihajajo mojstri muziki iz Belgije, Velike Britanije, Združenih Držav, Poljske, Srbije, ItalijeBrazilije in seveda domačih logov. Spet se nam bo predstavila glasbena šola Gvido, nadaljevali bomo s koncertnim ciklom Spoji - vi, najboljša publika na svetu, pa boste lahko vsem pokazali svoj razkošni talent na Prulčkovih karaokah. Skratka - najbolj kul april ever!

3.4. pon / The Hills Mover (BE)
5.4. sre / Stray Dogg (SRB)
6.4. čet / Blues-Rock Jam - Bad Notion
7.4. pet / Radio Jam

10.4. pon / Glasbena šola Gvido
11.4. tor / Spoji - Prelude
13.4. čet / Fuck The 5th.
14.4. pet / Okttober
15.4. sob / Prulček ima talent

17.4. pon / Adriano Trindade (Jazz Brazil)
18.4. tor / Prulček ima talent
19.4. sre / Divje Jezero
20.4. čet / Spoji - The Bullets
21.4. pet / Up N’ downs (UND)

24.4. pon / Nika Solce z bendom Faronika odpovedan
25.4. tor / Hana Fatur + Prulček ima talent
26.4. sre / Duo Ofak-Mori
27.4. čet / Smokey Punch (IT)
28.4. pet / Feedback

Začetek koncertov ob 21:00



◬ Na začetek

3.4. pon / The Hills Mover (BE)


Grégoire Fray’s acoustic escapade, The Hills Mover, finds its origins in his own personal mythology (already suggested in his post-industrial project Thot) and develops itself through aerial songs based on a minimalist sonic architecture. After two Ep (“Dead Notes” and “Winter Shade”) and a collaboration with canadian songwriter Eamon McGrath (Shadows on The Night), he is working on new material while touring as much as he can.





◬ Na začetek

5.4. sre / Stray Dogg (SRB)


Melancholic indie-rock solo from Belgrade, Serbia
Dukat Stray - Guitar, vocal





◬ Na začetek

6.4. čet / Blues-Rock Jam - Bad Notion


Četrtkov Blues★Rock Jam Session bo namenjen skupnemu muziciranju in druženju tako na odru, kot pod njim. Začenjali bomo točno ob 20h s kratkim koncertom ali improvizirano zasedbo. Potem pa se oder odpre in vabi vas, da se nam pridružite. Poskrbljeno bo za osnovni set bobnov, ter ojačevalca za bas in kitaro. Prinesite s seboj svoje inštrumente in zvočna poslastica se lahko prične. Programski vodja - Nataša Kolmanko. Če želite nastopiti kot uvodni bend lahko opravite rezervacijo na jam@prulcek.si.

Bad Notion


Grega S. Crnkovic - guitar
Rok Skoliber - drums
Ziga Korencic - bass

Power trio from Ljubljana that got together in 2013 due to abundance of bad music. The lineup consists of three unemployed, uneducated dudes, that still persist on playing blues rock with some funk flavor. On the drums you will be disappointed by Rok, on bass by Zhiga and Greg on guitar and vocals (god help us). Enjoy our stuff.





◬ Na začetek

7.4. pet / Radio Jam


Grega Teršek - vokal, kitara
Ivo Peperko - kitara
Grega Šket ''Chedo'' - bas kitara, vokal
Matic Anderlič - bobni, vokal

Resni začetki skupine Radio Jam so se začeli jeseni 2015, ko so se združeni glasbeniki odločili, da oblikujejo nov glasbeni projekt - novo zasedbo - Radio Jam.

Zbrana štirica je z združitvijo različnih glasbenih vplivov, večstranskega znanja in spretnosti dodala alternativnim frekvencam, v katerih se giblje, več melodičnosti in dinamičnosti. Ker se radi poigravajo z različnimi žanri, in jih prepletajo z vsem poznanimi ritmi so žanrskost svojega ustvarjanja poimenovali kar HARD&ROLL. In tako se začne nova ''doba'' za band Radio jam. Skupina v tem času pridno koncertira in dela na svojem materialu. Prvi album bo na razpolago predvidoma jeseni 2017!





◬ Na začetek

10.4. pon / Glasbena šola Gvido



Glasbena šola GVIDO z aprilskim koncertom solopevske sekcije predstavlja svoje delo ter učence iz Ljubljane, pa tudi drugod. Posebnost koncerta v Prulčku je 'live band', ob spremljavi katerega vsaka pevka oz. pevec dobi izkušnjo, do katere je sicer precej dolga pot. Tokrat bodo pripravili nov program ter izvedli skladbe, na katerih so delali zadnje 3 mesece. Za nekatere nastopajoče bo to tudi prvi korak na oder, zato potrebujejo še dodatno vzpodbudo!



◬ Na začetek

11.4. tor / Spoji - Prelude


Nov cikel nastopov na Prulčkovem odru - odpiramo Spoje! Rok Škrlj, klarinetist in mentor iz godalkanje.org, je pripravil izbor pozabljenih in še neodkritih bendov, ki vam želijo in zmorejo pričarati nepozaben večer. Uvertura bo set naštudiranega programa, po pavzi pa se vse skupaj prelije v jam session.

Prelude


Prelude - kvartet, katerega namen je predvsem ustvarjati avtorsko glasbo in iskati svoj sound. Ne omejujejo se na določeno zvrst glasbe, ideje črpajo tako iz trših zvrsti, kot iz bolj mirnih različic rocka. Njihov začetek izhaja iz leta 2012, ko so začeli preigravati cover komade skupin kot so Alter Bridge, Pantera, Puddle of Mud, Foo fighters itd., v koncu leta 2015 pa so izdali svoj prvi album z naslovom 1688 in od tedaj je na njihovem repertoarju predvsem avtorska glasba.

Band sestavljajo kitarist Klemč, basist Beko, bobnar Žaži in vokalist Đemo, ki ob priložnosti prime v roke tudi saksofon.






◬ Na začetek

12.4. sre / Mike Parker's Trio Theory (USA, PL)


Mike Parker - double bass
Frank Parker - drums
Slawek Pezda - tenor saxophone

The trio began in November '14 by completing a marathon tour of 27 concerts in 27 nights. Since then, they have played over 150 concerts across 9 countries including the Krokus Jazz Festival (PL), Jazz Festival Praha, Jazz Goes To Town (CZ), MediaWave Festival (HU), Jazzire Festival (RS), Targu Mures International Jazz Festival (RO), and many more. In April '16 they released Parker's third album 'Alive Out There', recorded live on their Fall '15 tour.

'For an all-acoustic jazz unit this band transmits an electrifying presence... Parker and associates produce music that is meaningful and inspiring' - Glenn Astarita, All About Jazz

'An ingenious synthesis of all musical genres... It is all that jazz should be: original, fresh, unpredictable, symbiotic in group improvisation, and all that with a sense of humor.' - Basia Gagnon, JazzPRESS.

New York bassist and composer Mike Parker is joined by 2-time Grammy nominee Frank Parker (Kurt Elling Quartet) on drums and Krakow, Poland's fiery tenor saxophonist Slawek Pezda. Together, they take the jazz trio format and inject it with the raw energy of Rock, the sensitivity of Classical, the textural palette of the Avant-Garde, and the rhythmic and harmonic diversity of Modern Jazz.





◬ Na začetek

13.4. čet / Fuck The 5th


Fuck the 5th is a loud, four-piece band, with a variety of hard, heavy, melodic, and sweet tunes. Cut loose and dance with us to some Sweet little tunes!

Guitar: Jure Javoršek
Vocal: Patricia Arh
Bass guitar: Jan Urbanija
Drums: Jaka Horvat





◬ Na začetek

14.4. pet / Okttober


Milan Fras - vokal, kitara
Nikola Stojanović - kitara
Lan Falež - bas
Gregor Božič - bobni
Peter Čaja - klaviature (stalni gost).

Mariborska skupina Okttober, ki deluje od leta 2009, je konec leta 2015 izdala prvenec - album barvitega melodičnega rocka, z naslovom 10. Na njem je, poleg uspešnice Lep dan, še devet drugih skladb.

Barvit melodični rock, ki prinaša premislek o svetu, ki nas obdaja, obkrožen z značilnim kitarskim zvokom, je naletel na dober odziv. Radijske oddaje so skladbo Lep dan vzele za svojo, fantje pa so zadnje leto dni namenili koncertiranju. Skladba Sem kakor ti je postala pesem tedna na Valu 202, Lep dan pa ima preko 17.500 ogledov na Youtubu. Gre za skladbe, ki so osebno izpovedne, življenjske, v besedilih se ne izognejo kritiki trenutnega družbenega stanja.





◬ Na začetek

15.4. sob / Prulček ima talent


Danes se pa malo zamenjamo: vi pojete, mi poslušamo!

Prulčkove karaoke!

Glede na to, kakšna super publika ste, kakšen talent vas krasi in kako obvladate muziko, boste tudi na odru zagotovo blesteli ... ;-)

Izberite enega (ali tri - plus bis, hehe) od 25.000+ komadov - jazz, blues, soul, rock, punk, vse - in razturite bajto!

Prijave za šankom, na licu mesta.



◬ Na začetek

17.4. pon / Adriano Trindade (Jazz Brazil)


Adriano Trindade, musician, take the samba-rock flag around the world, the New MPB ( Música Popular Brasileira) in general.





◬ Na začetek

18.4. tor / Prulček ima talent


Danes se pa malo zamenjamo: vi pojete, mi poslušamo!

Prulčkove karaoke!

Glede na to, kakšna super publika ste, kakšen talent vas krasi in kako obvladate muziko, boste tudi na odru zagotovo blesteli ... ;-)

Izberite enega (ali tri - plus bis, hehe) od 25.000+ komadov - jazz, blues, soul, rock, punk, vse - in razturite bajto!

Prijave za šankom, na licu mesta.



◬ Na začetek

19.4. sre / Divje Jezero


Alen Bogataj - Bas kitara
Aleš Golja - Kitara
Luka Čibej - Bobni
David Križaj - Klaviature
Tomi Peljhan - Saksofon

Skupino Divje Jezero prihaja iz okolice Idrije. Ustvarjajo inštrumentalno glasbo v kateri je moč zaznati veliko različnih stilov – jazz/rock/fusion ter vplivov skupin in glasbenikov kot npr.: Billy Cobham, Jeff Beck, Dixie Dregs, Rush, Pink Floyd, Santana,… S stili glasbe se nikakor ne obremenjujejo in omejujejo.

Začetki skupine segajo v leto 2006, sprva je delovala kot duet (Alen na basu in Luka na bobnih), po kakšnem letu se je skupini pridružil kitarist Aleš. Skupaj so nato posneli prvi demo plošček »Divje Jezero«, na katerem je šest avtorskih skladb in dve priredbi. V želji po ustvarjanju avtorske glasbe, ki bo zanimivejša in bolj raznolika ter tudi kvalitetnejša, se je izkazala potreba, da se skupina okrepi z dodatnim košem harmonij in melodij - klaviaturami. Tako se je v začetku 2010 skupini pridružil David in skladbam doprinesel svojo paleto glasbenih odtenkov.

V prihodnosti si Divje Jezero želijo čim več nastopati in ustvarjati novih skladb ter predvsem uživati v glasbi nasploh.





◬ Na začetek

20.4. čet / Spoji - The Bullets


Nov cikel nastopov na Prulčkovem odru - odpiramo Spoje! Rok Škrlj, klarinetist in mentor iz godalkanje.org, je pripravil izbor pozabljenih in še neodkritih bendov, ki vam želijo in zmorejo pričarati nepozaben večer. Uvertura bo set naštudiranega programa, po pavzi pa se vse skupaj prelije v jam session.

The Bullets


The Bullets je skupina glasbenikov z obale, ki žgejo energično blues rock muziko.

Skupina The Bullets je nastala spomladi leta 2011, kmalu po tem, ko je virtuozni obalni glasbenik Rocky Petković, seznanil prav tako izvrstnega obalnega kitarista mlajše generacije Miho Cvejanova z bobnarjem Boštjanom Tršarjem. Porodila se je ideja o preigravanju blues-rock muzike in začelo se je iskanje prvenstveno basista, kaj kmalu pa je bil sestavljen band v širši zasedbi:

Miha Cvejanov – kitara
Roy Bržan – vokal, perkusije
Zorko Vidali – kitara, vokal
Zoran Lukić – bas kitara, vokal
Boštjan Tršar – bobni, vokal


◬ Na začetek

21.4. pet / Up N’ downs (UND)


Up N’ downsi so Erik, David, Martin, Andraž, Lucija in Matjaž.

Januarja 2016 so svoje večletno delovanje ovekovečili z izdajo prvega albuma z naslovom Vse kar sem pozabil, katerega je pospremila vse leto trajajoča promocijska turneja, v okviru katere so fantje in dekle z nastopi prekrižarili tako rekoč vso Slovenijo, pot pa jih je zanesla tudi v Srbijo. Zasedba je trenutno poleg spomladanskih koncertov tudi v fazi priprav in snemanja nadaljevalnega, drugega albuma Vse kar sem pozabil II.

Njihova glasba predstavlja kombinacijo zgovornih in aktualnih besedil, brezkompromisno rockovske, a hkrati poslušljive glasbene podlage ter masivne vokalne konstrukcije, ki je postala njihov zaščitni znak.





◬ Na začetek

24.4. pon / Nika Solce z bendom Faronika


Glasbenica, pevka, kitaristka, skladateljica in lutkarica Nika Solce se je najprej uveljavila kot pevka etnoglasbe v različnih zasedbah na festivalih od Slovenije, Italije, Srbije do Avstralije.

Danes jo poznamo kot domiselno aranžerko in odlično pevko, tudi interpretko. Že sam izbor ljudskih domačih in tujih pesmi, predvsem pa način, kako jih prireja, dokazujejo njen izreden glasbeni talent. Poleg samostojnih avtorskih pesmi, je njena zadnja upesnitev poezije Srečka Kosovela še korak dlje v njeni samostojnosti, predvsem pa izvirnosti v katerem se spleta poezija slovenskih pesniških legend in ljudsko izročilo s sodobno avtorsko glasbo. Nika neguje, bogati in širi slovensko kulturo na čisto svoj način, ki dobiva čisto novo dimenzijo.

Spremljala jo bosta vrhunska glasbenika: moldavski violončelist Martin Nega in Tilen Stepišnik na kitari.




◬ Na začetek

25.4. tor / Hana Fatur + Prulček ima talent


Danes se pa malo zamenjamo: vi pojete, mi poslušamo!

Prulčkove karaoke!

Glede na to, kakšna super publika ste, kakšen talent vas krasi in kako obvladate muziko, boste tudi na odru zagotovo blesteli ... ;-)

Izberite enega (ali tri - plus bis, hehe) od 25.000+ komadov - jazz, blues, soul, rock, punk, vse - in razturite bajto!

Prijave za šankom, na licu mesta.

Hana Fatur - ob 20.00


Hana Fatur Lani je bila zmagovalka natečaja za avtorske skladbe mladih Comp comp. V sklopu tega tekmovanja je nastopila v veliki dvorani Kina Šiška. Na 9. glasbenem festivalu v Festivalni dvorani je bila nominirana za najboljšo avtorsko skladbo, dobila je tudi zlato priznanje na Glasbeni olimpijadi. Za Hano je že več javnih nastopov - na Kongresnem trgu, pred Škuc-em in Hišo športa itd.Sem redna gostja na Daktarijevem Open-micu.





◬ Na začetek

26.4. sre / Duo Ofak-Mori


Odigrala sta mnogo koncertov, sodelovala ob otvoritvah umetniških razstav, popestrila marsikateri literarni večer, uglasbila in izdala zgoščenko Naj letim s teksti mladih slovenskih pesnikov, posnela glasbo za film. Decembra 2011 sta na natečaju Bisergora prejela nagrado za najboljšo priredbo ljudske pesmi.

Andrej Ofak in Borut Mori, povezana z glasbo od otroških let ustvarjata v njunem, lastnem avtorskem izrazu, ki se je v vseh teh letih razvijal popolnoma neobremenjeno. Oba sta akademsko izobražena; študij glasbe sta zaključila v Gradcu.





◬ Na začetek

27.4. čet / Smokey Punch (IT)


Matami Matthew Friend - vocals
Mark Bracco Crivaro - Battery
Michigan Michele Casalini - guitar
Jammo Andrea Puglia - low
Mastro Davide Vecchi - guitar

The project Smokey Punch was founded by four boys in Collecchio (PR) of childhood friends who driven by their creativity and thoughtfulness in 2012 decided to form a band.

The songs of Smokey Punch cover topics purely frivolous: Parties wild, dream girls, friendship, romantic complications, without ever falling into the vernacular but with large doses of irony and sarcasm.

Future projects are many and are always driven by the philosophy of roll up their sleeves and do, which led the Smokey Punch in recent years to achieve their small dreams.





◬ Na začetek

28.4. pet / Feedback


Instrumentalna rock/jazz/blues skupina FEEDBACK je nastala septembra 1999. Skupino je takrat sestavljal trio, novembra 2004 pa se jim je pridruzil se basist, s katerim so postali kvartet.

Magajne Matej - kitara / guitar
Leban Miloš - Hammond, Rhodes
Maver Andrej - bobni / drums
Klavžar Andrej - bas / bass

Izvajajo instrumentalno avtorsko glasbo, ki bi jo lahko uvrstili med nekakšno mešanico rock-a, blues-a in jazz-a, vpliv slednjega pa je vedno bolj prisoten. Njihovi instrumenti so pretežno iz sedemdesetih, kar se odraža tudi v njihovem zvoku. Z igranjem izražajo svoja čustva, od tu tudi razgibanost skladb, katere skupno ustvarjajo na podlagi improvizacije.

Njihovo poznanstvo in skupno ustvarjanje sega v leto '95, kjer so ustvarjali pod drugim imenom in širšo zasedbo. Preigravali so različne starejše avtorje in različne zvrsti glasbe, kar jim je dalo lepo izhodišče za nadaljnje ustvarjanje. Nacin in zvrst glasbe ter igranja so sami odkrivali in oblikovali skozi skupno druženje.

Pod imenom FEEDBACK so igrali na različnih krajih po Sloveniji, pretežno v klubskih prostorih in na festivalih. Tu velja omeniti Rock Otočec, kjer so sodelovali kot predstavniki primorskih mladih neuveljavljenih skupin. Nastopali so večkrat kot predskupina raznim izvajalcem, kar jim omogoča dobra prilagodljivost.