Shiny marec


Pomlad steguje svoje dolge lovke v deželo; ptički že nežno rjovejo in temperatura narašča - pri čemer ji z veseljem pomagamo. V bleščečem marcu bodo v Prulčku zažigali domači in tuji bendi, stari znanci in nove zvezde, nadaljeval se bo cikel Greenday za čisto sveže ter Spoji za še neodkrite mojstre, vmes pa se bomo še zamenjali - pa boste vi peli in mi poslušali na Prulčkovih karaokah. In ko se bo po 21 norih koncertih marec končal ... bo že poletje!

1.3. sre / Spoji - Fed Horses
2.3. čet / Manchester Snow (UK)
3.3. pet / Blue Cheese (IT)
4.3. sob / Pointless Rebels

6.3. pon / Greenday - Kitarski kvartet Muliers
7.3. tor / Kralj Meteorit
8.3. sre / Spoji - Jar of Flies
9.3. čet / Metod Man
10.3. pet / Prulček ima talent

13.3. pon / Duo Swing that jazz
14.3. tor / Nevermind
15.3. sre / Spoji - The Dreams
16.3. čet / Stari Pes
17.3. pet / Sunshine and the Loud Cloud

20.3. pon / Lipstick Stain
21.3. tor / Midnight Lightning
22.3. sre / Kristovnik duo
23.3. čet / Martin Ramoveš Band
24.3. pet / Dr. Vinko & The Milicija

27.3. pon / oOo Freeo
28.3. tor / Lapsus, Osmi Greh
29.3. sre / Spoji: Mikola-Škofic-Smrdel-Rampih Kvartet
30.3. čet / Blueberry Station
31.3. pet / Alarm, Buržuazija

Začetek koncertov ob 21:00
◬ Na začetek

1.3. sre / Spoji - Fed Horses


Nov cikel nastopov na Prulčkovem odru - odpiramo Spoje! Rok Škrlj, klarinetist in mentor iz godalkanje.org, je pripravil izbor pozabljenih in še neodkritih bendov, ki vam želijo in zmorejo pričarati nepozaben večer. Uvertura bo set naštudiranega programa, po pavzi pa se vse skupaj prelije v jam session.

Fed Horses


Fed Horses is a Slovenian band based on the principles of tribalism. Their winning performance at ŠOURock 2014 was described by media as:

“With their own “johnny cash” rock sound and highly-skilled harmonicanist they belong to a rodeo, high-end whiskey tasting or a motorcycle reunion. Boys and Dolly Parton, pardon me, Urska as their vocalist, showed a great potential with their technical perfection and a different approach to country music as such, that can barely be found in Slovenia.”

Fed Horses is based on the principle of an ancient tribe, which only accepts constructive, talented individuals, useful for the project. They enjoy creating new sounds, mixing different ones and making new authentic music, that’s affected by The Great Plains of America.
◬ Na začetek

2.3. čet / Manchester Snow (UK)


Salzburg-based indie-rock band Manchester Snow, released our debut record "Out Of The Woods" (via Late Hour Music).

◬ Na začetek

3.3. pet / Blue Cheese (IT)


Matteo "Zecca" Zecchini - Guitars and Vocal
Mike Church - Bass and Back Vocal
Sandro Spirale - Drums

A classic Rock Blues Trio, we love to play old classics from the forefathers like Muddy Waters, Canned Heat, Rolling Stones and many more, from a true love directly to your ears and heart.

◬ Na začetek

4.3. sob / Pointless Rebels


Pointless Rebels is a country / bluegrass / folk / southern rock / rock'n'roll band from Slovenia (Europe)

Jimmy Blackmore - vocal, guitar, mandolin, harmonica, banjo
Sergej Horvat "Sergio" - guitar, vocal
Gašper Kirn "Kira" - Bass, violin, vocal
Jure Skaza - drums, vocal
Miha Brvar - Guitar, trumpet, vocals & Management of the band◬ Na začetek

6.3. pon / Greenday - Kitarski kvartet Muliers


Greenday v Prulčku je namenjen novim upom. Vabimo mlade še neprepoznavne bende z vizijo. Vsak začetek je težak in nastopanje pred publiko je pomembna prelomnica.


Kvartet Muliers, je nova in sveža zasedba na področju komorne klasične glasbe v Sloveniji.

Kvartet je nastal iz želje po skupnem muziciranju štirih profesionalnih akademskih kitaristk: Valne Ožbolt, Sandre Štern, Maje Vrbnjak in Martine Jerinić. Vsaka od članic zasedbe se lahko pohvali z bogato glasbeno potjo.

Odlikuje nas širok glasbeni program, ki obsega tako zahtevnejšo klasično glasbo kot ambientalno, ljudsko in popularno glasbo ter tudi druge zabavne glasbene zvrsti.◬ Na začetek

7.3. tor / Kralj Meteorit


Avtorska hip-hop glasba, v zasedbi so Matej Tratnik, back vokalist in tonski mojster, ki tudi spušča matrice.

◬ Na začetek

8.3. sre / Spoji - Jar of FliesNov cikel nastopov na Prulčkovem odru - odpiramo Spoje! Rok Škrlj, klarinetist in mentor iz godalkanje.org, je pripravil izbor pozabljenih in še neodkritih bendov, ki vam želijo in zmorejo pričarati nepozaben večer. Uvertura bo set naštudiranega programa, po pavzi pa se vse skupaj prelije v jam session.

Jar of Flies


Ob želji, da se ustvari skupina, kjer so članice le ženske, je nastala Jar of flies. Sestavljajo jo Tina Žakelj - vokal, Natalija Novak - kitara, Maja Kastelec - bobni, Erika Mlinar - bas kitara. Zametek njihovega igranja izhaja iz grungea, predvsem navdušenosti nad Alice in chains. Poleg priredb je na repertoarju tudi avtorska glasba, ki skupaj z omenjenim stilom vsebuje tudi druge glasbene zvrsti.

Foto: Mirsad Grga Demirović


◬ Na začetek

9.3. čet / Metod Man


70s soul funk jazz

Metod Banko: vokal, tolkala
Igor Leonardi: el.synth kitara
Krešimir Tomec: bas
Enos Kugler: bobni

Metod Banko je vokalist, ki se je šolal na jazz konzervatoriju v Celovcu.
V skupini Metod Man izvaja soul funky jazz pesmi iz poznih 60ih in 70ih let.
Besedila so družbeno zavedna in aktualna tudi danes, glasba pa zelo groovy in polna improvizacij.

Vabljeni k sodelovanju na jam sessionu, ki bo sledil koncertu.
◬ Na začetek

10.3. pet / Prulček ima talent


Danes se pa malo zamenjamo: vi pojete, mi poslušamo!

Prulčkove karaoke!
Glede na to, kakšna super publika ste, kakšen talent vas krasi in kako obvladate muziko, boste tudi na odru zagotovo blesteli ... ;-)
Izberite enega (ali tri - plus bis, hehe) od 25.000+ komadov - jazz, blues, soul, rock, punk, vse - in razturite bajto!

Prijave za šankom, na licu mesta.◬ Na začetek

13.3. pon / Duo Swing that jazz


Bernard Zaman - vokal
Marko Petrušič - klavir

Bernard Zaman se uči petje 4 leta pri Jadranki Juras, sodeloval je tudi na delavnicah z drugimi mentorji. Za duom je uspešna sezona v hotelu San Simon v Izoli. Repertoar je Frank Sinatra, Nat King Cole in kakšna pop skladba.◬ Na začetek

14.3. tor / Nevermind


NEVERMIND smo 5 članska skupina, ki v sedajšnji zasedbi (Jakob Sever-kitara, Tine Farkaš-bas, Peter Bubola-klaviature, Matej Mittendorfer-vokal, kitara ter Gaj Bostič-bobni) deluje približno eno leto. Naš repertoar sestavljajo večinoma priredbe pesmi bandov kot so The Doors, Deep Purple, Lynyrd Skynyrd in podobno, v ozadju pa se ustvarja slovenska avtorska glasba.

Tine Farkaš - bas kitara
Gaj Bostič - Bobni
Matej Mittendorfer - kitara in vokal
Jakob Sever - kitara
Peter Bubola - klavir◬ Na začetek

15.3. sre / Spoji - The Dreams


Nov cikel nastopov na Prulčkovem odru - odpiramo Spoje! Rok Škrlj, klarinetist in mentor iz godalkanje.org, je pripravil izbor pozabljenih in še neodkritih bendov, ki vam želijo in zmorejo pričarati nepozaben večer. Uvertura bo set naštudiranega programa, po pavzi pa se vse skupaj prelije v jam session.

The DreamsThe Dreams formed at the end of 2011 and managed to put an Allman Brothers band tribute on the stage within a month. Soon afterwards, these eight seasoned musicians started to perform various other blues rock classics. As the name of the band already implies, the music is mostly dedicated to one of the giants of southern rock, but also to the love of live performances and making the effort to make it happen on stage. Exploring the boundaries of the music and limits of their performances, gives them a typical jam session band signature.

Andrej Vengust: vocals, harmonica
Gašper Peršl: drums
Jure Lopatič: bass, backing vocals
Mitja Kavčič: keyboards
Luka Vehar: guitar
Boštjan Zorc: guitar
Vili Grdadolnik: guitar, slide◬ Na začetek

16.3. čet / Stari Pes


Matic Jereb – vokal, klaviature, kitara
Martin Mravlje – kitara
Jernej Šorli – bobni
Mario Pevec – bas
Aleš Tonaj – djembe

Stari pes se je začel ovohavati leta 2011 v Mariboru, natanko 10 let po ljubljanski impro zasedbi Sunday morning, v kateri sta sodelovala kitarist Martin in bobnar Jernej. Po pridružitvi Kristijana na basu in Matica na vokalu so začeli počasi in povsem neobremenjeno razvijati svoj pasji stil, avtorsko godbo s koreninami predvsem v bluzu, improvizaciji in drugih rito-migajočih ritmih.

Prelomnica je nastopila decembra 2012, po nastopu in pozitivnih odzivih na koncertu v MC-ju v Pekarni, kjer so se prepričali o njihovem poslanstvu in vse večji potrebi po odrskih izkušnjah. Leta 2013 se je formirala sedanja zasedba z Alešom na djembah in Mišom na basu, ki je v začetku leta 2014 takoj posnela album Off the leash v enem dnevu kot studijski posnetek vaje in ga izdala januarja 2015. Pasji woof&roll je dovolj raznolik in melodičen, da je poslušljiv, a še vedno dovolj improviziran, da je zanimiv, predvsem v živo, ko je izletov v neznano več.

◬ Na začetek

17.3. pet / Sunshine and the Loud Cloud


Nina Krmavnar - lead vocals
David Panzalović - guitar/vocals
Žiga Dostal - drums

Sunshine & The Loud Clouds, bend iz okolice Ljubljane, podrobneje Ziga na bobnih, ki prihaja iz Moravc, David na kitari iz Zirovnice in Nina na vokalu ter tudi klaviaturah iz Kamnika. Skupaj ustvarjajo dobro leto in pol in se zadnje case precej posvecajo tudi avtorski glasbi. Tako je pred dobre pol leta nastal prvi avtorski komad z naslovom Dotik.

Zvrst glasbe je najlažje opisati kot neko kombinacijo modernega popa in rocka, in iz istega podrocja so tudi vsi koverji, ki jih preigravamo. Na nasih koncertih je tako mozno slisati vse od avtorske glasbe, do Dan D-jev in Dusty-ja Springfielda.

◬ Na začetek

20.3. pon / Lipstick Stain


Sanja Jerenko - vokal
Tine Petelinšek - kitara
Sebastijan Kužner - bas
Jernej Koražija - bobni

Bend sestavljajo štirje člani. Njihovi začetki segajo v leto 2013, ko se je bend oblikoval predvsem z namenom preigravanja komadov iz Seattelske scene. Kmalu so začeli nastajati tudi avtorski komadi, zato se na njihovem repertoarju najdejo tako avtorski komadi, kot tudi priredbe bendov kot so Hole, The gits, L7, 7 year bitch, Nirvana, Ida Maria, Pearl jam, Skunk Anansie, Anouk in podobnih. Rock'n'grunge'n'garage'n'roll.◬ Na začetek

21.3. tor / Midnight Lightning


> udarni blues rock trio v Hendrix maniri

Midnight Lightnin' - Udarni Acid Rock trio. Projekt, ki ga je zasnoval kitarist in vokalist Julijan Erič skupaj z Zlatkom Djogičem in Mihatom Ribaričem z željo po improvizaciji in na novem osmišljanju duha Hendrixove glasbe. Pričakujte ekstatično stanje ter divji ritem.

Julijan Erič - Kitara, vokal
Zlatko Đogič - bobni, vokal
Miha Ribarič - bas kitara◬ Na začetek

22.3. sre / Kristovnik duo

◬ Na začetek

23.3. čet / Martin Ramoveš Band


Martin Ramoveš - vocal, guitar
Marko Petrič - bass guitar, vocal
Luka Drobnič - drums

Martin Ramoveš Band continues the tradition of socially critical tones of blues and rock, lucidly reflecting the perspectives and dilemmas of a generation that bears the greatest burden and responsibility of present day.

The album Nesojeni kavboji was released as a comic book, accompanied by a CD. It brings ten short stories & songs, each dealing with some sort of a social anomaly.The album is distinguished by incisive lyrics and energetic instrumental inputs, ranging from subtle blues playing to psychedelic disconnections.

Blues is a feeling that always produces a wind of history and it is sovereignly represented - musicaly as well as graphically - by Martin Ramoveš Band.◬ Na začetek

24.3. pet / Dr. Vinko & The Milicija


Vinko Puclin - lead vokal, bass gitara
Edvin Đerahović - gitara, vokal
Matija Burek - bubnjevi, vokal

"Dr. Vinko & The Milicija" je varaždinski cover rock sastav, osnovan 2011 godine.
Osnivač sastava je Vinko Puclin, koji je ujedno i pjevač, bas gitarista, flautista.

"Dr. Vinko & The Milicija" je sastav čiji glazbenici nastupaju i surađuju sa najvećim hrvatskim pop i rok zvijezdama. Dr. Vinko na svojim koncertima izvodi program pod nazivom tribute The Police & more.

◬ Na začetek

27.3. pon / oOo Freeo


Tina Jenko: drums
Mihael Kunšič: guitar
Žiga Jenko: vocal & guitar

We don't play by the rules. All should not happen. It is just a way to express ourselves without any guilt or expectations. We don't know nothing, but we love music. A lot of bands/musicians is our bath. Enjoy where ever you are and express yourself. It does not matter what you did before or what will you be tomorrow. Be here and now, listen to the stories. Take a minute more than the restless peace of everyday always wants from you. And ALWAYS FOLLOW YOUR INNER VOICE! That is oOo......

◬ Na začetek

28.3. tor / Lapsus, Osmi Greh


Lapsus je glasbena zasedba, ki jo sestavlja 5 nadarjenih mladeničev in ena talentirana mladenka iz okolice Ljubljane. Žanrsko se uvrščajo v alternative rock, ki je skupna točka vsem članom. Skupina je v svojem enoletnem delovanju doživela že marsikateri uspešen koncert, tako na majhnih kot tudi na večjih odrih. Preigravajo priredbe znanih uspešnic in avtorsko glasbo.

Klemen Gnidovec - vokal
Matija Kalin - kitara, back vokal
Luka Gnidovec - kitara
Barbara Mihelič - klaviature
Jure Žigon - bobni
Mitja Hofer - bas kitara

Osmi greh


Osmi greh smo skupina petih, občasno šestih decov v pozni pubrteti. Radi mamo hitr pank, prešvicane ženske in topu pir. Poleg slovenskega panka pa kdaj in kdaj udarimo kakšenOsmi greh smo skupina petih, občasno šestih decov v pozni pubrteti. Radi mamo hitr pank, prešvicane ženske in topu pir. Poleg slovenskega panka pa kdaj in kdaj udarimo kakšen lep in nežen komad. Grehovci pa se počasi lotevamo tudi avtorske glasbe.

Izidor Straus - vokal
Jakob Blatnik - ritem kitara
Jošt Pekolj - lead kitara
Andraž Dražumerič - bas kitara
Neil Gerjol - bobni◬ Na začetek

29.3. sre / Spoji: Mikola-Škofic-Smrel-Rampih kvartet


Nov cikel nastopov na Prulčkovem odru - odpiramo Spoje! Rok Škrlj, klarinetist in mentor iz godalkanje.org, je pripravil izbor pozabljenih in še neodkritih bendov, ki vam želijo in zmorejo pričarati nepozaben večer. Uvertura bo set naštudiranega programa, po pavzi pa se vse skupaj prelije v jam session.

Mikola-Škofic-Smrel-Rampih kvartet


Matic Mikola - sax
Nejc Škofic - keys
Peter Smrdel - bass
Borut Rampih - drums

Na pobudo bobnarja Boruta so se fantje prvič zbrali, za nastop na njegovem diplomskem koncertu, v začetku letošnjega leta. Po dobrih začetnih odzivih so dodali še nekaj skladb in na zadnji februarski ponedeljek odigrali dva seta v nabitem živalskem vrtu, kjer ni manjkalo predvsem improvizirane glasbe, od tradicionalnih do bolj abstraktnih pristopov. V podobnem stilu bodo nadaljevali tudi v Prulčku! Vabljeni na "jazz" večer... =)


◬ Na začetek

30.3. čet / Blueberry Station


Blueberry station je band, ki je nastal leta 2014, v postavi Marjan H., Andraž T., Rajko T., v Borovnici.

Trije prijatelji so se po dolgih letih igranja odločili, da bi ustvarili svojo avtorsko glasbo in do sedaj se lahko pohvalijo z dvanajstimi lastnimi skladbami.