Urbani avgust



2.8. ned / Otvoritev razstave ilustracij Nine Belingar - Mange
5.8. sre / Mary Jane
6.8. čet / Amanhecer
7.8. pet / Benefit za činele

11.8. tor / Izbor kratkih igranih filmov AGRFT
12.8. sre / Pod kostanji (jazz & jamm)
13.8. čet / Kransterjam (pop, rock)
14.8. pet / Frank Sinutre - DJ
15.8. sob / Igor Dobnikar swing D.J.

19.8. sre / Mozo kvartet
20.8. čet / the Bitch Boys (Surf band)
21.8. pet / Souled Out
22.8. sob / Issiaka Sannou

25.8. tor /Bárbara Eugênia (BR)
26.8. sre / Igor Leonardi band
27.8. čet / Swingatan
28.8. pet / The Bullets
29.8. sob / Eva Kokalj LIVE
30.8. ned / Cirkus - KA





2.8. ned / Otvoritev razstave ilustracij Nine Belingar - Mange


Nina Belingar je bila rojena leta 1986 v Novem mestu, od študijskih let naprej pa prebiva v Ljubljani. Končala je študij japonologije in geografije.

Risanje jo privlači že od otroštva, svet mange pa jo je vase posrkal v začetku srednje šole, in je od takrat naprej njen zvesti spremljevalec. Manga v japonskem jeziku pomeni strip. Ta strip označuje precej prepoznaven stil ilustracije, za katerega so značilne velike oči, pisani lasje likov, in glede na žanr tudi ogromno detajlov.

◬ Na začetek

5.8. čet / Mary Jane


Marina Benič: vokal
Saša Pipič: kitara, vokal

Korenine slovensko-hrvaškega dua, ki ga tvorita Marina Benič in Saša Pipič, segajo v leto 2005, ko sta se v rojstnih Brežicah srečala in združila lastne izkušnje in podobne poglede na glasbo in ustvarjanje. Marina in Saša sta se poimenovala MaryJane in začela ustvarjati lastne pesmi, vokalno in aranžmajsko dovršene avtorske pesmi, ki sta jih žanrsko opredelila kot indie–eko–pop. Do sedaj sta izdala dva singla - Mjeseče, 2014 in Budim se, 2015 (Dallas Records).

Ime Maryjane se je zgodilo nekako spontano, brez posebnega razmišljanja, v neki fazi je bil to nickname za Marino s strani Saše, in ker jima je dobro zvenelo sta ga uporabila za naziv. O indie eko popu pravita, da je izraz indie pop verjetno večini že znan, dodatek eko pa je tu, ker želi Maryjane ustvarjati človeku prijazno, polnovredno in zdravo, vendar lahko prebavljivo glasbo :) .

Njune pesmi na najrazličnejše načine zrcalijo naravo, ki nam je, kot pravita, vedno na razpolago za obnavljanje različnih ljubezni. Sama pa tudi v pesmih poudarjata, da je najbolj pomembna tista ljubezen, ki nam je vsem najbolj (ne)znana – ljubezen do Sebe, na kar nas spomni narava ter življenjske izkušnje in samo-spoznanja. Avtorsko se MaryJane najdeta v slovenščini in hrvaščini, med pomembne vplive pa štejeta izvajalke kot so Norah Jones, Janis Joplin in Deva Premal.

◬ Na začetek

6.8. čet / Amanhecer


Erik Marenče - klaviature
Primoz Podobnik - bobni
Jure Cehovin - tolkala
Rebeka Bogataj - vokal

Zdruzuje tako klasicne brazilske ritme, funk in ostale latino žanre. Med repertoar pa smo pomešali tudi nekaj standardov iz jazz repertoarja ter pesmi slovenskih avtorjev katerim smo dodali značilen brazilski zvok.

◬ Na začetek

7.8. pet / Benefit za činele



Bil je večer ...
ki je pripadal dnevu…
in ta dan je pripadal letu.
V tem eksaktnem večeru se je zgodil dogodek,
ki je botroval nadaljnjemu zapletu.

Izginile so činele

Primer, ki se ga nebi branil Poirot in tudi Šerlok Holms, je začel reševati lokalec Pero s
somišljeniki… lahko si predstavljate… ni mu uspelo.

Zato je na pomoč priskočil Prulček in napovedal benefit koncert v podporo prikrajšanemu ljubljanskemu bunkerju.

Tej pozitivni gesti se pridružujejo nekateri stari znanci Prulčka in tudi skriti aduti bunkerja, ki redko zaidejo izven svojevrstnega glasbenega vesolja. A ko stopijo se verjetno zgodi nekaj posebnega.

Nastopili bodo:
Charles Darwin
Apory Museum
Trip Jazz Trio

In Jam Session z Rastkom, kateremu je neusodna posoja bobnov botrovala, da smo sedaj vsi lepo vabljeni na dogodek.

Se vidimo ;)

◬ Na začetek

11.8. tor / Izbor kratkih igranih filmov AGRFT


Dobro uro trajajoča projekcija kratkih igranih filmov Akademije za gledališče, radio, film in televizijo (AGRFT) bo razkrivala študijska dela, začetke filmskega ustvarjanja izbranih, sedaj že uveljavljenih in mednarodno nagrajenih slovenskih filmskih režiserjev.

Tokratna filmska projekcija na terasi Prulčka bo lahkotna, s tako ali drugače poletnimi filmi:

Črepinjice, r: Janez Lapajne, 1997
Plaža, r: Urša Kos, 1994
Sestrična, r: Kaja Tokuhisa, 2009
Prezgodaj dva metra spodaj, r: Matevz Luzar, 2006

◬ Na začetek

12.8. sre / Pod kostanji (jazz & jamm)


Boštjan Franetič - kitara
Jaka Ahačevič - tenor sax
Vanja Dizdarevič - kontra bas
Jože Cesar - bobni

◬ Na začetek

13.8. čet / Kransterjam (pop, rock)


Aarron - kitara, vokal
Jan - kitara,vokal
Pero - bas kitara
Jurij (funkerst) - bobni

Kranstrjam je mlad band iz Kranja, ki rad preigrava blues, rock in funk melodije. Zaceli so s s preigravanjem priredb približno dve leti nazaj (Hendrix, Melvin Taylor, Santana, Funkadelic, ...), sedaj pa so se osredotocili predvsem na ustvarjanje svoje avtorske glasbe.

◬ Na začetek

14.8. pet / Frank Sinutre - DJ



◬ Na začetek

15.8. sob / Igor Dobnikar swing DJ



◬ Na začetek

19.8. sre / Mozo kvartet


David Mozetič - alt sax
Nejc Škofic - klaviature
Goran Krmac - tuba
Primož Podobnik - bobni

Še en večer odličnih, mladih glasbenikov!

◬ Na začetek

20.8. čet / the Bitch Boys (Surf band)


Robi Bilodžerić - kitara
Matevž Perovšek - bas
Marko Valant - bobni
Tadej Kovačič - kitara

◬ Na začetek

21.8. pet / Souled out


Klara Potočan - voc
Karmen Potočan - voc
Blažka Garmut - voc
Simon Vračko - tenor sax
Petra Jodl - alt sax
Andraž Robnik - tr
David Stoger - key
Mikke N. Stanley - g
Aljoša Osmanović - b
Tiža - dr

So mlada skupina glasbenikov, ki igrajo soul, od klasikov kot so Aretha Franklin in Stevie Wonder do sodobnih izvajalecev kot so Amy Winehouse ali underground herojev kot Quantic Soul Orchestra.

◬ Na začetek

22.8. sob / Issiaka Sannou

Po glasnem in napornem tednu vas danes vabimo na miren večer ob glasbeni spremljavi Issiaka Sanou- ja, odličnega glasbenika iz Burkina Fase.

Vabljeni pod zvezdnato nebo!!

◬ Na začetek

25.8. tor / Bárbara Eugênia


BARBARA EUGENIA is carioca, but lives in São Paulo since 2005 and was in Paulicéia she began her musical career effectively in an exceptional manner: in 2007 was invited by Apollo 9 music producer to participate in the soundtrack of the film "Drained", award-winning filmmaker Heitor Dahlia. The following year, she met the musician Edgard Scandurra and together - counting on the participation of Arnaldo Antunes, Henrique Alves, Chris Hidalgo, Juliana R., among others - started the musical project "Les provocateurs" who pays tribute to French singer Serge Gainsbourg today.

At the same time, the singer-songwriter also attended the band's tour 3namassa, he met Boca Junior, responsible for the production of their first album, "Journal of Bad," released at the end of 2010. The album features guest appearances by important musicians of both the current scenario as the Brazilian music in general: Edgard Scandurra, Tom Zé, Pupillo, Dengue, Karina Buhr and Guizado between them. With songs of his own, Barbara received unreleased tracks from Jam da Silva, Tata Airplane and Junio ​​Barreto, in addition to versions of Fernando Catatau and Tom Zé.

After the release of "Journal of Bad," Barbara was invited to take part in major projects that consolidated once as a leading voice of the current Brazilian music: part of the DVD "Invisible Friends" of Edgard Scandurra was part of the compilation " Literally Crazy (They sing Marina Lima), "recorded the theme song of the movie" Deep Silver "Karim Ainouz shared the MTV VMB stage with Marina Lima and Trip Transformers Luiz Melodia and Wilson das Neves; recorded the program Som Brazil (Globo), the compilation "Re-treatment", disco-tribute to Los Hermanos, the compilation "Women of Pericles," disco-tribute to Pericles Cavalcanti, and the second season of the program Singers of Brazil (Channel Brazil), in honor of Vinicius de Moraes.

In 2012, it was one of the stamp contest winners Hi Music entitled "MPTM Festival (music for everyone)," which included the recording of their second album and the release show CD. "It's what we" came out in April 2013 and has production Clayton Martin (Instigated Citizen) and Edgard Scandurra. The album has the participation of caul, Tata Airplane and Mustache and Apaches.

"That's what we have," in a short time has earned Barbara Eugenia Multishow Brazilian Music Award in the category "Year Version" with the band " We fight because "successful Neil Diamond immortalized in Portuguese by singer Diana.

◬ Na začetek

26.8. sre / Igor Leonardi band


Leonardi je bil kitarist samouk do leta 1980, ko je naredil sprejemne izpite na graško akademijo za glasbo. Prepotoval je Azijo in Afriko, kjer se je izpopolnjeval v etno glasbi na različnih strunskih inštrumentih. Med leti 1989 in 1999 je živel v ZDA, kjer se je učil pri mednarodno priznanem glasbeniku Donu Cherryju in poleg znanih jazzovskih glasbenikov sodeloval tudi s člani rock skupine Metallica. Nastopil je na številnih mednarodnih jazz festivalih (San Francisco, New York, Houston, Zürich, Praga, Ljubljana, Istanbul, Beograd ...). Več let je bil zaposlen kot strokovnjak za svetovno (etno) glasbo v Oaklandu v Kaliforniji.

V Sloveniji je znan kot nekdanji član skupin Quatebriga, Begnagrad, Miladojka Youneed in kot skladatelj glasbe za približno 100 gledaliških predstav v režiji Vita Tauferja (Alica v čudežni deželi, Sen kresne noči, Pika, Matiček se ženi, Primorske zdrahe, Dream, Hamlet, Atlantida, ...).

V zadnjem času piše tudi za film (Rezervni deli, Delo osvobaja, Za vedno - vsi v režiji Damjana Kozoleta).

Na TV Slovenija je soavtor tedenske oddaje Muzikajeto, ki je leta 2011 prejela Viktorja popularnosti.

Leta 1997 je ustanovil etno-jazz skupino Fake orchestra, ki redno nastopa doma in v tujini.

◬ Na začetek

27.8. čet / Swingatan


Peter Ugrin - violina
Marko Čepak Maki - kitara
Nikola Matošič - Kontrabas

Projekt Swingatan je akustični gipsy trio violine, kitare in kontrabasa. Izvajajo akusticno swing glasbo, vse od balad pa do virtuoznih tem, skozi neusmiljeni gipsy rhythm 'n' drive.

◬ Na začetek

28.8. pet / The Bullets



Andrej Vengust
Miha Cvejanov
Zoran Lukič
Boštjan Tršar

The Bullets je skupina glasbenikov z obale, ki igrajo energično blues rock glasbo.

◬ Na začetek

29.8. sob / Eva Kokalj LIVE


Eva Kokalj je izjemno karizmatična performerka, ki se giblje med govorjeno poezijo, sodobnim šansonom in sofisticirano urbano elektroniko.

Morda se vam je vtisnila v spomin predvsem kot gledališka režiserka in poetičarka. Pred slabim letom pa je širšo javnost nase opozorila tudi s live glasbenopoetičnem performansom Poezija na plesišču, kjer je z DJ Baktom izvedla koncert lastne poezije. Vsekakor je performerka in umetnica ki predstavlja svežino na slovenski glasbeno ART sceni.

V Prulčku se bo predstavila z mixtapeom ki bo kasneje prerastel v pravi plošček.

◬ Na začetek

30.8. ned / Cirkus - KA


Anna Szlávics and Tamás Rock are a singer-songwriting duo from Budapest leading their band, called Cirkusz-KA.

In 2009 they became troubadours and from that magic moment, they have taken their intimate acoustic music to various stages in Europe. Cities played include Budapest, Paris, Hamburg, Berlin, Barcelona, Vienna, Bern, Brussels, Ljubljana and Wroclaw.

Since 2006 they have been creating their Dream-Worldmusic songs, born of their cultural roots in native Hungarian heritage and inspired by the diversity of music throughout the world.

They enrich their original compositions with the sensuality of Fado and the energy of Tango, adding Cirkusz-KA a flavour of jazz.