Cvetoči april



01.04 sre / Jazz: Luz (IT) - koncet & jazz jamm
02.04 čet / Josip Brass Band (brass pop rock)
03.04 pet / Prulčkov odpeti petek - Male malice
05.04 ned / Konoplja zdravi - zaupaj naravi. Predavanje Jake Bitenca

06.04 pon / Medgeneracijsko druženje - predstavitev MDU Trbovlje, ob 16h
07.04 tor / Erasmus night - z DJ-jem
08.04 sre / Igor Leonardi kvartet - koncert & jazz jamm
09.04 čet / Orkester Ivana Pavloviča
10.04 pet / The Dreams - blues band
12.04 ned / Otvoritev fotografske razstave Andreja Uduča - Mavrica med 0 in 1

14.04 tor / Junior jazz jamm
15.04 sre / Loosebites teaser band (Electribute) (IT, SLO) - koncert & jazz jamm
16.04 čet / Evropsko združenje glasbenih šol - koncert ob 18:00
17.04 pet / Andrej Pirjevec - AP Group
18.04 sob / Kat na Marsu

20.04 pon / Literarni večer s Terezo Vuk, avtorico Creepyatrije Fear of a Blank Planet
21.4. tor / Neo Muyanga - zaključek EXODOS festivala
22.04 sre / Tonč Feining Trio - koncert & jazz jamm
23.04 čet / Na Krilih Vetra – večer šansonov s prevodi klasične kitajske lirike
24.04 pet / Portmänteau
26.04 ned / Otvoritev slikarske razstave - Eduard Belsky in Boris Šmatkok (Ukrajina)

28.04 tor / Jazzva - vokalna skupina
29.04 sre / Nikola Matošič trio - koncert & jazz jamm
30.04 čet / Počeni Škafi - koncert




◬ Na začetek

01.04 sre / Jazz: Luz (IT) - koncet & jazz jamm


Giacomo Ancillotto - guitar
Igor Legari - double bass
Federico Leo - drums

In less than two years, LUZ has already performed over 100 concerts in 7 different countries in Europe (Italy, Switzerland, Slovenia, Austria, Czech Republic, Germany and Netherlands), both in clubs and festivals (Jazz al Popolo 2012, NOLEBOL Music Fest 2, Peperoncino Jazz Festival 2012-13-14, Rumori nell’Isola 2012, La Strada in Jazz, Jazzflirt 2013, SoundRes 2013, San Leo Fest 14, Terracina Jazz 14).

LUZ has been broadcasted by several radio stations in Italy and abroad. Their performance at JazzFlirt Festival 2013 has been entirely broadcasted by the prestigious Rai Radio 3 (Italian National Broadcasting Company), and their music it’s been used for several documentaries and films, now on festivals worldwide.

◬ Na začetek

02.04 čet / Josip Brass Band (brass pop rock)


Uroš Buh - vocals
Matjaž Ugovšek Ugowsky - guitars, vocals
Rok Šinkovec - keyboards, vocals
Rok Kovačič Fish - drums, arrangements
Danijel Homšak - bass
Nace Kogej - saxophone
Sebastjan Jermol - trumpet
Branko Mrak - trombone

Josip Brass je osemčlanska zasedba glasbenikov iz Ljubljane, Logatca in Idrije, ki na inovativen način prireja zanimivo in kvalitetno glasbo polpretekle zgodovine. Pri izboru glasbenega repertoarja je vodilo vselej potencial, ki ga posamezen komad nosi že v izhodišču in izziv, ki ga prinaša njihova interpretacija. Tako se na njihovi setlisti znajdejo tako Van Morisson, Queeni, Johnny Cash, pa do raznih modernejših aranžmajev Pharella Williamsa in drugih.

◬ Na začetek

03.04 pet / Prulčkov odpeti petek - Male malice


Tadej Vasle
Gregor Zvonko
Davor Zemljič
Miha Ravnikar

Skupina, ki je obnorela obiskovalce festivala La vie en rose 2012. Odlične a capella interpretacije, prežete z obilico humorja! Vokalno skupino Male Malice so pred petimi leti ustanovili štirje bivši pevci Akademskega pevskega zbora Tone Tomšič. Po dvajsetih letih so si ponovno zaželeli glasbenega poustvarjanja in ustvarjanja. Tenorja Miha Ravnikar in Davor Zemljič ter baritonista Gregor Zorko in Tadej Vasle večinoma posegajo po popularnih skladbah iz druge polovice prejšnjega stoletja.

Gradivo zajemajo iz bogate slovenske, še bogatejše jugoslovanske in najbogatejše svetovne zakladnice. Skrbno izbrane bisere potem obrusijo po svoje. Včasih do te mere, da oglati ritem novejšega popa preraste v swing, da iz valčka nastane bossa nova, primerek trdega rocka pa lahko zadiši po renesansi. Poseben izziv letošnje sezone je bil priredba Adamičeve skladbe Breskvice, ki so jo izvedli na letošnjem festivalu La Vie en Rose. Breskvice je v izvirniku prepevala Sonja Gabršček, fantje pa do "ženskih" skladbic gojijo še prav posebno ljubezen. V zadnjem času na mestu drugega tenorja pomagata Tomaž Čibej in Marjan Jarnjak, slednji še prav izdatno.

◬ Na začetek

05.04 ned / Konoplja zdravi - zaupaj naravi. Predavanje Jake Bitenca
Konoplja kot zdravilo
konoplja 1
Si predstavljate zdravilo, ki stane slabe štiri eure in je tako vsestransko,
da lahko ozdravi tudi raka? Učinek na industrijo zdravil bi bil katastrofalen, prav to pa je vzrok, da vlade vztrajajo pri prepovedi gojenja konoplje, ki je surovina za čudežno zdravilo.

◬ Na začetek

06.04 pon / Medgeneracijsko druženje - predstavitev MDU Trbovlje, ob 16h
Medgeneracijsko društvo Upanje Trbovlje je bilo ustanovljeno v letu 2000 na temelju, da je osamljenost ena najhujših stisk starejših ljudi. Poslanstva društva so zato skrb za kakovostno starost, zmanjševanje osamljenosti in boljši medgeneracijski odnosi. Medgeneracijsko solidarnost krepijo z razvojem prostovoljstva ter s tem tudi pozitivno vplivajo na spremembo javnega odnosa do starih ljudi in starosti.

vabljene vse generacije,da se skupaj podučimo o medgeneracijskem sodelovanju in solidarnosti.

◬ Na začetek

07.04 tor / Erasmus night - z DJ-jem

◬ Na začetek

08.04 sre / Igor Leonardi kvartet - koncert & jazz jamm
Igor-Leonardi.jpg

Igor Leonardi (kitara)
Nino de Gleria (kontrabas)
Enos Kugler ( bobni)
Lazaro Amed Hierrezuelo (violina, bongo bobni)

Igor Leonardi, sprva samouk na kitari, je nato 1980 začel s študijem jazza in klasične kitare na Glasbeni akademiji v Gradcu. Med potovanji po Indiji, Aziji in Afriki je osvajal znanje različnih strunskih inštrumentov, se izpopolnjeval v etnu ter našel korenine jazza. Med letoma 1989 in 1999 je v ZDA sodeloval z glasbeniki, kot so Don Cherry in skupina Metallica, nastopil pa tudi na več jazzovskih festivalih po vsem svetu.

◬ Na začetek

09.04 čet / Orkester Ivana Pavloviča


Orkester Ivana Pavloviča so druga truba Guče, ki so zelo poznani med romsko populacijo. Negujejo staro cigansko glasbo in moderni stil gipsy funk hip hop itd.

◬ Na začetek

10.04 pet / The Dreams - blues band


Andrej Vengust - vocals, harmonica;
Gašper Peršl - drums;
Sergej Ranđelovič - Runjoe, drums;
Jure Lopatič - bass, backing vocals;
Mitja Kavčič - keyboards;
Luka Vehar - guitar;
Boštjan Zorc - guitar,
Vili Grdadolnik - guitar, slide

The Dreams formed at the end of 2011 and managed to put an Allman Brothers band tribute on the stage within a month. Soon afterwards, these eight seasoned musicians started to perform various other blues rock classics. As the name of the band already implies, the music is mostly dedicated to one of the giants of southern rock, but also to the love of live performances and making the effort to make it happen on stage. Exploring the boundaries of the music and limits of their performances, gives them a typical jam session band signature.

◬ Na začetek

12.04 ned / Otvoritev fotografske razstave Andreja Uduča - Mavrica med 0 in 1
Andrej-Uduc.jpg

V začetku 21. stoletja je posameznik vse bolj osamljen, izoliran, odvisen od opija digitalnih medijev, ki prežemajo vse pore našega življenja. Tako se vse bolj spreminja v ne-akterja, ki brez premisleka sprejema impulze, trende, ki jih narekuje potrošniška družba. Govorimo lahko o “copy/paste” generaciji. Vizija ni povratek k staremu, temveč uporaba tisočletne modrosti v novih okoliščinah (tehnologije, družbe) za boj proti davku na dodano vrednost digitalizacije: digitalizaciji srca.

Podobe, pri katerih katerih se lahko samo smejiš ali jokaš. Izbiram smeh.

◬ Na začetek

14.04 tor / Junior jazz jamm

Večer slovenskega jazz podmladka..

◬ Na začetek

15.04 sre / Loosebites teaser band (Electribute) (IT, SLO) - koncert & jazz jamm


Giovanni Cigui - alto sax and electronics
Anselmo Luisi - drums
Francesco Deluisa - keyboards and synthesisers
Simone Serafini - bass

Jazz, Rock, Elettronica.

16.04 čet / Evropsko združenje glasbenih šol - koncert ob 18:00

◬ Na začetek

17.04 pet / Andrej Pirjevec - AP Group


Andrej Pirjevec – AP (Glasbenik, multiinstrumentalist in producent) predstavlja svoj avtorski material in nekatere vsem znane melodije prirejene na poseben način, kjer se lahko sliši zvoke in glasbene stile, ki se dotikajo: Popularne glasbe, Latino, Etno, Svetovne glasbe, Jazz-a ter Instrumentalne glasbe. To pa je vse skupaj zamešano in začinjeno v unikatno zmes dobrih glasbenih okusov.

Pri tem mu pomaga mednarodna zasedba AP Group, sestavljena iz samih odličnih in izkušenih glasbenikov:

Martina Feri (Italy, Slovenia) – vokal Pevka z bogatimi izkušnjami, ter tudi profesorica petja. Sodelovanja: EMA 2010, Big Band RTV Slovenija, Gorni Kraker Kvartet, Marko Feri, Enzo Hrovatin, SSG Trst, Snemala je za italijansko RAI (državna radiotelevizija), za RTV Slovenija, za TV Koper/Capodistria in za tržaško televizijsko postajo Telequattro.

Davide Tomasetig (Italy, Slovenia) – klaviature, kitara Organizator in producent najpomembnejšega Festivala narečne pesmi v Furlaniji Julijski Krajini “ SENJAM Beneške Pesmi”. Kljub svoji mladosti je posnel že veliko zgoščenk kot studijski glasbenik, seveda ima tudi bogate koncertne izkušnje. Je tudi diplomirani profesor klavirja na Videmskem konzervatoriju (Tomadini-Udine).

Franko Reja (Slovenia) – kitare Avtor številnih pesmi in dvakratni udeleženec festivala EMA 2001 in 2004 ter sedemkratni udeleženec enega najpomembnejših Slovenskih festivalov: Melodij Morja in Sonca, tudi profesor klasične in električne kitare na glasbeni matici v Trstu.

Andre Araujo (Brazil) – bobni in tolkala Profesor bobnov diplomiran v Braziliji. Andre ima dolgoletne izkušnje kot poklicni bobnar, dolga leta je igral tudi na raznih križarkah ki so plule po celem svetu. Sodeloval je z veliko artisti med drugim tudi z legendo Italijanske glasbe Jovanotti-jem, za katerega je snemal tolkala.

Sodelovanja: Andrej Pirjevec – AP je sodeloval, snemal ali delil oder z glasbeniki kot so: Tinkara Kovač, Enzo Hrovatin (iz skupine Faraoni), Ana Pupedan, Primož Grašič, Billy Cobham, Antonio Farao, Denise Dantas, Ariel Cubria, Daniele Raimondi, Dej Šen Litro, Vlado Batista, Matija Jahn, Lara Jankovič, Polona Furlan ter še mnogimi drugimi. Snemal je za RTV SLovenija, Italijansko RAI (državna radiotelevizija), TV Koper/Capodistria in še nekatere druge postaje.

◬ Na začetek

18.04 sob / Kat na Marsu


KaT - voice
Matej - guitar
Mare - bass guitar

KaT na MarSu is an acoustic story of the hip and the nostalgic, the whispers and the shouts, the open and the broken hearts, the bits of fear and much bigger dreams. All with a pinch of sunny pop and lots of rock’n’roll flavor, it is a story about other people's songs made our own.

We just like to play and play with what we like to play. To forget about the average day, free fall and leave this world for a while.

Jackson, Tom Petty, Daft Punk, The Monkees, Janis, Amy, Chris, Jason, KT, oldies and the hip hits. Rock with us!

◬ Na začetek

20.04 pon / Literarni večer s Terezo Vuk, avtorico Creepyatrije Fear of a Blank Planet
Nedelo__Nedelo_Foto_2014112.16_hires.jpeg0.jpeg

O knjigi:
Tereza Vuk je inteligentna ženska, ki po sili razmer fura safr, živi safr in piše o safru. Vem, da ne zveni ravno slovnično pravilno, ampak tako to je. Njene kratke zgodbe, ki so končno zbrane v knjigi, so smešne le na prvi pogled. Urejena, domnevno normalna večina se rada smeje drugačnim, še posebej rada se naslaja nad trpkimi usodami vseh, ki živijo na margini družbe.

Tipičen slovenski humor, največkrat ga opazimo na TV, je omejen na norčevanje iz fizičnih lastnosti posameznika. Če ima nekdo velike zobe ali jih sploh nima, je grbast, šepa, ima govorno napaČo ali ne zna govoriti slovensko ipd., spravi v smeh večino gledalcev.

◬ Na začetek

21.4. tor / Neo Muyanga - zaključek EXODOS festivala



Neo Muyanga was born in Soweto.
He studied the Italian madrigal tradition with choral maestro, Piero Poclen, in Trieste, Italy.
In the mid 90’s he co-founded the acoustic pop duo, Blk Sonshine with Masauko Chipembere, garnering a following throughout southern africa and internationally.
neo writes music plays, chorus songs and has a variety of works for chamber and large ensemble (his operetta, “the flower of shembe”, premiered to critical acclaim in 2012).
He continues to tour widely both as a solo performer and in various band guises.
Neo co-founded the Pan African Space Station in 2008 with Chimurenga’s publishing editor, Ntone Edjabe, as a continually evolving host of cutting-edge pan african music and sound art on the internet and across stages in cape town and other parts of the globe.

◬ Na začetek

22.04 sre / Tonč Feining Trio - koncert & jazz jamm


Tonč Feinig (klavir)
Štefan Thaler (bas)
Klemens Marktl (bobni)

Born in Klagenfurt, Austria. First piano lessons at 8, in 1994 jazz diploma (jazz piano) at the Kärntner Landeskonservatorium in Klagenfurt 2000 Master of Music in The Hague, Netherlands (studied 1994-2000 at the Royal Conservatory in The Hague, teachers included Rob van Bavel, Rob van Krefeld and Frans Elsen)
during the studies in The Hague also three years of jazz singing with Rachel Gould and Jeanne Lee.

Tonč Feinig has dedicated himself to the piano and so-called vintage keyboards, including the legendary Hammond organ. While occasionally also in the studio recording for other musicians and bands, he is mainly busy with his own projects, where his compositions carry the special mood and intensity of Feinig's musical landscape.

Tonč (a slovenian nick name for Tony, pronounced Tonch) played and plays concerts/sessions with following artists:

Brad Leali, Miles Griffith, Mario Gonzi, Stjepko Gut, David Murray, Kruno Levačič, Vito Leszak, Hubert Tubbs, Jamaaladeen Tacuma, Hans Salomon, Erich Bachträgl, Andy Middleton, Wolfgang Puschnig, Ulrich Langthaler, Lee Harper, Peter Kastner, Jens Loh, Heyn v/d Geyn, Stefan Thaler, Karl Sayer, Matthias Pichler, Primus Sitter, Peter Taucher, Uroš Rakovec, Christian Salfellner, Joris Dudli, Daniel Nösig, Toine Thys, Michael Erian, Mario Vavti, Robert Jukič, Jure Pukl, Milan Nikolić, Nikola Matošić, Andjelko Stupar, Dušan Novakov, Gasper Bertoncelj, Ratko Divjak, Drago Gajo, Reinhardt Winkler, Thomas Kugi, Judy Niemack, Caroline de Rooij, Simone Kopmajer, Rachel Gould, Ana Bezjak, Bettina Schusser, Patrizia Ferarra, Dean Bowman,..

◬ Na začetek

23.04 čet / Na Krilih Vetra – večer šansonov s prevodi klasične kitajske lirike
Screen Shot 2015-03-13 at 12.32.31.png

Klasična kitajska lirika je v Sloveniji še zelo malo znana. Jana S. Rošker bo predstavila sedem svojih prevodov lirike iz obdobja dinastije Tang (618-907) v obliki šansonov. Njeno vokalno izvedbo bo na klavirju spremljal pianist Dejan Berden, ki je tudi avtor aranžmajev. Dogodek pa ne bo ostal omejen zgolj na kitajsko liriko, temveč bosta Jana in Dejan poslušalstvu za posladek ponudila tudi nekaj jazz klasikov, odetih v slovenska besedila.

O avtorjih:
Jana S. Rošker je univerzitetna profesorica sinologije in mednarodno priznana znanstvenica, ki se v svojem raziskovalnem delu posveča kitajski filozofiji, predvsem epistemologiji. Kot prava Slovenka posveča svoj prosti čas zlasti družini, prijateljem in prijateljicam, glasbi ter psičkama Momo in Lajki.

Dejan Berden je profesor glasbe in vrhunski pianist, skladatelj, aranžer ter producent. Njegov glasbeni razpon sega od klasike preko jazza do improvizirane glasbe, prav tako pa je pestro in raznoliko tudi njegovo udejstvovanje na različnih področjih, povezanih z glasbo. Kot pianist, avtor (tudi za gledališče in film), soavtor, aranžer ali producent je sodeloval pri več kot 100 projektih bodisi solistične bodisi ansambelske narave.

◬ Na začetek

24.04 pet / Portmänteau


Matej Kavčič - bas
Jaka Snoj - kitara
Jan Kopač - kitara
Tilen Slovenc - vokal
Maj Zalaznik Novak - klaviature
Peter Kuntarič - bobni

This is Portmänteau, the band, we're here to occultivate your spirit!
Portmänteau are silver statues in a pond, deep in the urban forest on a cloudless day. Its also tapered.

◬ Na začetek

26.04 ned / Otvoritev slikarske razstave - Eduard Belsky in Boris Šmatkok (Ukrajina)
8865440_orig.jpg

Edward Belsky is one of the most popular and established contemporary Ukrainian artists. Born in 1963 in a provincial region of Volyn, Edward was educated at the National School of Art, Art College (Dnepropetrovsk), and Ukrainian Art Academy in Kiev. A unique combination of the best traditions of Ukrainian painting with a great influence of the French School has made his style brilliantly original and allowed him to gain enormous interest all over the world.

9935590_orig.jpg

Boris Shmatok, born in 1961 with following academic background: Republican Taras Shevchenko Secondary School of Arts (Kyiv, UA), Lviv Academy of Arts (UA).

Illustrator, painter, designer, craftsman, and sculptor, Boris works mainly in areas of monumental and decorative art. Held nine personal exhibitions in Ukraine and abroad. Since 1993 participated in over 30 exhibitions and projects in Ukraine, Russia, Hungary, Poland, Israel, Germany, France

◬ Na začetek

28.04 tor / Jazzva - vokalna skupina


V vokalni skupini Jazzva ustvarjajo lepoto a capella glasbe že od leta 2005. Ustanovni člani, ki so v tistem času prepevali v različnih vrhunskih slovenskih pevskih zborih, so se odločili, da potrebujejo več glasbene svobode in ustvarjalnosti, bolj divje ritme in glasnejši zvok svojih glasov. Umetniško vodstvo skupine je najprej prevzela Andreja Paščinski, od začetka leta 2009 pa skupino vodi in razvija Jasna Žitnik.
Jazzvin repertoar sestavljajo pesmi iz najrazličnejših žanrov; od popa, rocka in jazza do aranžmajev ljudskih pesmi in še mnogo drugega. Tako v svojih vrstah kot tudi izven njih sodelujejo z odličnimi aranžerji, ki več kot uspešno poskrbijo, da vse njihove male nore ideje pridejo med notno črtovje.
Trenutna zasedba ustvarja skupaj od leta 2013.

◬ Na začetek

29.04 sre / Nikola Matošič trio - koncert & jazz jamm
nikola.jpg

Nikola Matošič - kontrabas
Blaž Jurevčič - klavir
Jože Cesar - bobni

NIKOLA MATOŠIČ – Rojen 17.1.1978 v Ljubljani in sodi med glavne akterje novejše generacije slovenskih glasbenikov, ki si prizadeva za oživitev, ohranitev in posodobitev slovenske jazzovske scene. Že vrsto let je eden najboljših slovenskih kontrabasistov. V Ljubljani je kar nekaj let organiziral in vodil tradicionalne jazzovske večere v Jazz klubu Gajo.

Veliko nastopa tudi v tujini, predvsem v sosednjih državah. Letos je za njim uspešna Finska turneja s Petrom Miheličem, z Zoranom Predinom je bil kot soustvarjalec in izvajalec njegovega gypsy swing programa, v Franciji, Angliji in na Škotskem.

Sodeloval je tudi z nekaterimi svetovnimi jazzovskimi glasbeniki kot so : Deborah Brown, Rachel Gould, Renato Chicco, Aron Goldberg,Peter Mihelič,Howerd Curtis, Doug Sides Vincent Hering. Cenjen je v vseh glasbenih žanrih, zato ga k sodelovanju vabijo kolegi najrazličnejših glasbenih izrazov Adi Smolar, Oto Pesner, mlade jazzovske zasedbe in še veliko drugih.

◬ Na začetek

30.04 čet / Počeni Škafi - koncert


Igrajo neworleanški ulični swing. Njihovi koncerti so divja plesna zabava, ki vas z mešanico sinkopiranih ritmov, neukročenih melodij in pogrošnih besedil iz najboljšega časa jazza ter modernih energičnih izvedb dvigne s tal in tako silovito zavrti, da boste v hipu pozabili na svet okoli sebe. Imajo neudomačenega harmonikarja, divjega klarinetista, prefinjenega pozavnista in neobrzdano ritem sekcijo kitare, škaf basa in ribežna ter očarljivo pevko, ki jo ljubijo vsi, a ona ljubi izključno le njih.

◬ Na začetek