Christian Howes - Zaključni koncert jazz delavnice na godalih

14. december 20:30



Dvodnevni mojstrski tečaj jazza na godalih, ki se bo zgodil v Ljubljani 13. in 14. decembra bo sklenjen z zaključnim koncertom.

V baru Prulček bo nastopil glavni mentor delavnice prof. Christian Howes v sodelovanju s trenutno najbolj aktivno skupino s tega področja - mladimi slovenskimi glasbeniki združeni v skupini Artbeaters (Peter Ugrin-violina, Aleš Ogrin-klaviature, Jan Gregorka-električni bas, Anže Žurbi-bobni).

Glavni namen izvedbe tovrstne delavnice in koncerta je predvsem v slovenskem prostoru razviti kakovostno jazzovsko izobraževanje na godalih (violina, viola ter violončelo), kajti tovrstnega učenja pri nas zaenkrat ni moč doseči.

O mentorju:
Christian Howes je dobitnik številnih nagrad na področju jazz glasbe, med drugim s prvim mestom nagrajen v "Downbeat magazine’s Critics Poll (Rising Star Violin)" v letu 2011.Prav tako je za leto 2011 nominiran kot "Violinist of the Year" s strani uglednega združenja jazz glasbenikov "Jazz Journalists Association in 2011". Prof. Howes je poleg tega, da je mojster jazz improvizacije, tudi mojster klasične violine.

Delavnico organizira: Kulturno Društvo JuicyJuice
Projekt so sofinancirali Ministrstvo za kulturo, JSKD MOL