BUUM - Bazar Uporabnih UMetnisti / 17. november

17.11.2013 od 10:00 do konca



PROGRAM:
10:00 > Poslikave otroških obrazov
12:00 > "Fine Feeling" ustvarjalna delavnica - skvačkaj si sam
15:00 > Risanje portretov
19:00 > Dražba portretov
20:00 > Glasbeni program - Trio Kranjc, DJ & Umetnik Matic Praznik

Beseda BAZAR izvira iz perzijske besede bāzār in pomeni pokrito tržnico. To je tržnica, katere korenine segajo na Bližnji Vzhod, kjer ima tak kraj posebno atmosfero. Neprekinjen vrvež ljudi v stiku s prodajalci in umetniki ustvarja posebno ozračje, ljudje barantajo za ceno, ustvarja se kaos pa vendar vse skupaj deluje kot celota, saj se vsi držijo nenapisanih konceptualni pravil.

Cilj Bazarja uporabnih umetnosti BUUM je umetnike in njihove izdelke približati ljudem.

Umetnost naj ne bi bilo nekaj, kar visi na stenah, temveč nekaj, kar se uporablja. Buum si bo skozi druženja umetnikov in obiskovalcev prizadeval, da umetnost postane bistvo dogodka. Umetniki bodo svoje umetnine prodajali po kupcu prijaznih cenah. Obiskovalci pa bodo imeli tudi možnost, da sami ustvarijo umetniško delo.

In če želimo, da umetnost postane standard, se moramo lotiti spreminjanja vrednot pri najmlajših. Zato so na Buum toplo vabljeni tudi otroci, saj bodo skozi pester program prišli v stik z glasbo, likovno umetnostjo in lastnim ustvarjanjem.

Na Bazarju uporabne umetnosti se bo skozi cel dan s svojimi izdelki predstavilo več umetnikov. Za prijetno vzdušje pa bo z glasbo poskrbel ustvarjalec Matic Praznik.