6. - 11. julij (№28)

JERNEJ VINDŠNURER TRIO | Dogodek | My NightJernej Vindšnurer

8. 7. sre / Yanu
9. 7. čet / Mr. J. V. trio feat. Aleksander Sever
10. 7. čet / The Rusks - Prepečenci

Odpovedano zaradi protikoronskih ukrepov :(

Sledi objavam na naši FB strani ali se podpiši na mailing listo.


◬ Na začetek

8. 7. sre / Yanu


Pripravite se na svež veter iz globočin slovenske glasbe! Yanu so v našem prostoru resnično nekaj posebnega. Svoje zgodbe tkejo skozi sočno melodiko in subtilno ritmiko. Njihova dovršenost pa zadovolji tako ljubitelje etno glasbe kot tudi zahtevnejše jazz poslušalce.

Zasedba:
Jan Tomšič (vokal, kitara)
Žiga Šercher (bobni)
Aljoša Struga (bas)
Gašper Selko (trobenta, klaviature)

Frontman skupine Yanu je Jan Tomšič, multiinštrumentalist in mojster na področju improvizacije. S svojo dolgoletno skupino Caminoigra (albumi Ishuan, A new child, Yanu) je pustil neizbrisen pečat na slovenski glasbeni sceni. Je eden izmed prvih, ki je v Sloveniji sooblikoval glasbeni stil "World Music".





◬ Na začetek

9. 7. čet / Mr. J. V. trio feat. Aleksander Sever


Je mlada zasedba treh prijateljev, ki neokrnjeno deluje že več kot 2 leti, tokrat pa se jim bo na odru pridružil perspektivni vibrafonist Aleksander Sever.

Prav vsi trije so nedavni nagrajenci in zmagovalci prestižnega državnega tekmovanja Temsig. Tako v jazz combo zasedbi, kot tudi solistični kategoriji.

Spoznali so se na konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana, njihovo skupno ustvarjanje pa še vedno deluje, ne glede nato, da so vsi že člani priznanih jazzovskih univerz (Amsterdam, Dunaj, Graz). V ospredju večera bodo predvsem avtorske skladbe Aleksandra in Jerneja, ki so nastale v času študija v inozemstvu. Njihovo glasba temelji na akustičnem soundu, na kar nakazujejo tudi inštrumenti v dani zasedbi(vibrafon, kontrabas, trobenta...). Cilj h kateremu stremijo je ustvarjanje unikatnega zvočnega prostora, ob čimvečji skupni interakciji.

Gaj Bostič - bobni
Vid Šketa - trobenta
Aleksander Sever - klavir
Jernej Vindšnurer - kontrabas



◬ Na začetek

10. 7. čet / The Rusks - Prepečenci


Začetki banda The Rusks/Prepečenci segajo v poletje 2013. Od takrat je band igral na različnih koncertnih prizoriščih po Sloveniji, spremenil zasedbo, izdal prvenec, pripravljal avtorske pesmi in snemal nov album … in na koncertih igral tako pesmi s prvenca kot s prihajajočega albuma.

Predlani so The Rusks v Kranju zmagali na festivalu novih bendov Sveženj 2018, si pozneje delili oder z Moving Brothers in Edom Majko ter koncertirali na festivalu Gora Rocka.

Na prvencu avtorskih pesmi ”Dnevnik”, ki je izšel leta 2014, je bolj prisoten akustični vpliv kitare s primesmi bluesa, rocka in kantavtorske šole.

Novi, drugi album ”Bad information” prežema bolj trši zvok blues-rocka, punka, grungea, hard rocka … in je avtorski hibrid rocka od 60-ih in do tega milenija; v glasbo občasno vpletejo tudi elemente jazza in funka.

Zasedba:
Simon Urbas – vokal in kitara,
Kristjian Buzeti – bobni
Damir Vintar - bas.




◬ Na začetek