24. - 29. februar (№9)

Jelena Soro

24. 2. pon / Wolf & Moon (Berlin)
25. 2. tor / Hinotama
26. 2. sre / Jazz - David Mozetič kvartet
27. 2. čet / Excite!
28. 2. pet / Suzana Werbole trio
29. 2. sob / Balkan Open - Turčija

Začetek koncertov ob 21:00. Vstop prost.


◬ Na začetek

24. 2. pon / Wolf & Moon (Berlin)



Wolf & Moon makes folk-infused indie with an electronic touch and we have just received a nomination for Best Newcomer at the VUT Indie Awards at the Reeperbahn Festival 2019. Early this year we released our first record and embarked on a big DIY world tour which was recognised by the well-known news platform The Guardian as "one of the best rock & pop concerts". The tour included nearly 90 concerts in 10 different countries and on 4 different continents, including their appearances at this year's SXSW Festival in Texas.

Wolf & Moon will please fans of Angus & Julia Stone, The XX, Feist or Bon Iver and such.





◬ Na začetek

25. 2. tor / Hinotama


Hinotama je funky pop band, ki ima na repertoarju vse od popa do klasičnih funk komadov. Prepoznali jih boste po z jazzovsko in klasično noto začinjenih priredbah in avtorskih komadih, njihov najbolj prepoznaven atribut pa je "gužva na odru", band ima namreč kar 8 članov.

Morda so zaradi svoje posebne zasedbe, posebnega stila, nedvomno pa zaradi nore energije na odru tako hitro osvojili srca mlade Ljubljanske publike in žirije na raznih glasbenih natečajih. Zagotovili so si nastop na Vičstocku, zmagali so na 12. festivalu glasbe, na mariborskem Droogstocku pa so prejeli nagrade za najboljšo priredbo, pevko in stil. V avgustu 2019 so nastopili na Črnfestu, kjer so publiko ogrevali za Hamo and tribute to love, novembra pa so v sodelovanju z Novim Dijakom izvedli samostojen koncert v hostlu Tresor.

Hana Fatur - klavir in vokal
Staš Planinšek - bobni
Boaz Novšak - el. kitara
Aljaž Luci - violončelo
Eva Domitrovič - alt sax
Lucija Mikuž - flavta
Rok Ljubič - bas
Lara Fatur - violina





◬ Na začetek

26. 2. sre / Jazz - David Mozetič kvartet


Sredin jazz večer združuje izvajalce in poslušalce v vrhunskem glasbenem dogodku. Kot je v navadi, določena zasedba začne s koncertom, ki traja dobro uro. Po kratki pavzi se nadaljuje improvizacija z muzikalnimi gosti.

Neuveljavljeni delijo oder z izkušenimi, profesorji z študenti, obiskovalci in glasbeniki se spoznavajo, družijo ter ustvarjajo slovensko jazzovsko noto. Najlepši jazz standardi v inteligentni interpretaciji mednarodno priznanih slovenskih in tujih glasbenikov vsako sredo v Prulčku. Program vodi legendarni kontrabasist Nikola Matošić.

David Mozetič kvartet


David Mozetič - saksofon
Anže Vrabec - klavir
Ilj Pušnik - kontrabas
Pavel Čebašek - bobni



◬ Na začetek

27. 2. čet / Excite!


Četrtkov Excite!, ki ga vodi neverjetni Julijan Erič iz Prismojenih Profesorjev, je edinstven dogodek, kjer lahko v totalni emfazi doživiš old-school blues rock s sodobnim energetskim pridihom. Poslastica za poznavalce glasbe 70-ih in razodetje za ljubitelje novodobnih godb. Začenjamo ob 21h s koncertom, po pavzi sledi skupno muziciranje in druženje, tako na odru kot pod njim.





◬ Na začetek

28. 2. pet / Suzana Werbole trio


Suzana Werbole trio je pripravil akustične priredbe pesmi raznih glasbenih zvrsti. Med drugim bodo preigravali slovenske popevke, jazz standarde, bossa novo in tudi kakšen rockerski komad se bo našel. Suzano poznamo kot najbolj prepoznavno pevko skupine Panda. Pred časom je združila moči s Tomažem in Matevžem. Tomaž se z igranjem kitare ukvarja že od otroštva in so mu pri srcu mnoge glasbene zvrsti, še posebno bossa nova. Skrbi pa tudi za podmladek, saj mladino poučuje kitaro. Leta 2000 sta združila moči z Matevžem, ki je bil (tudi je še) kitarist pri mnogih zasedbah kot so Moj Boogie Band in rockabilly skupina Lucky Cupids. Kot trio so začeli delovati v decembru 2018. Vabljeni na večer pozitivne energije.



◬ Na začetek

29. 2. sob / Balkan Open - Turčija


En krat mesečno sobotni Balkan Open vodi večkratno nagrajena skladatelica in glasbenica Jelena Soro, ki pravi, da sta glasba in umetnost najboljše zdravilo za človeško dušo.


Obkroženi vonjem lokuma in črnega čaja se sprehajamo od Marmarskega do Črnega morja. Z obrobja Balkana poslušamo azijske zapeljujoče ritme. Z zvoki glasbe bomo preživeli noč v Istanbulu.

Po tem se pa tradicionalno razširimo po celem Balkanu
Na odru z nami bodo:
Jelena Soro - vokal, oboa
Dejan Jovanov - perkusije
Matija Kuzman - perkusije
Juan Huerfano Torres - kitara, elektronika


Vabljeni vsi pogumni in manj pogumni, glasbeniki, plesalci in poslušalci, da se nam pridružite na odru. Prinesite svoje instrumente.

Če pesmi ne znaš, nič ne skrbi, te bomo že naučili.

(Balkan Jam Real Book)


◬ Na začetek