22. - 27. april (№17)

Jelena Soro

22. 4. pon / Vagabunda
23. 4. tor / Anastomoza (dobrodelni koncert)
24. 4. sre / Jazz - Bruno Mičetić & Peter Ugrin kvartet
25. 4. čet / Excite! Midnight Lighnin' + guests
26. 4. pet / Sarah & The Romans
27. 4. sob / Balkan Open Jam - Romunija (20:30)

Začetek koncertov ob 21:00. Vstop prost.



◬ Na začetek

22. 4. pon / Vagabunda


»Vagabunda sva osebi, ki se aktivno klativa po svetu s kitaro«, se na hitro opišeta Jure Jurca in Matevž Pavčnik. Akustični duet je svojo esenco našel v preigravanju glasbe, katero sta oba akterja poslušala kot mulca. Po mnogokaterih koncertih v Sloveniji in onkraj meja sta svoje avtorske skladbe nagradila z glasbeno zgodbo imenovano Away in jo položila v priročen USB ključek. EP je v fizični obliki izšel v samozaložbi. Kasneje je za digitalno izdajo poskrbel Dallas records Slovenija.

Od svojega začetka, leta 2013, Vagabunda pišeta zgodbo o glasbeni drugačnosti. Jure in Matevž menita, da je dandanes preveč podobnosti med rock skupinami, ki jih poslušamo. Zato si konstantno prizadevata, da eksperimentirata s svojo avtorsko glasbo. Tako je leta 2016 na dan prijokal drzen album, ki sta mu nadela naslov Open.

Jure Jurca - vokal, akustična kitara
Matevž Pavčnik - vokal, akustična kitara





◬ Na začetek

23. 4. tor / Anastomoza (dobrodelni koncert) 


V letošnjem poletju se skupina štirih mladih zdravnikov za tri mesece odpravlja na humanitarno medicinsko odpravo v Kenijo. V vasici Majiwa na zahodu države bodo v okviru Sekcije za tropsko in potovalno medicino pomagali pri zdravstveni oskrbi tamkajšnjih prebivalcev.

Na pomoč pri zbiranju sredstev v ta namen so jim priskočili kolegi medicinci, člani Big banda Medicinske fakultete, ki približno dve leti delujejo v bendu Anastomoza. Gre za glasbeno skupino, ki igra predvsem plesno jazz glasbo v swing in latino ritmih, sestavljajo pa jo Anže Žgank na trobenti, Jakob Kovač na klaviaturah, Andraž Jene na basu, Jaka Ceglar na bobnih, Simon Rezelj na saksofonu, Miha Zupančič na kitari ter Ajda Kovačič in Miha Žgank kot vokalista.

Več na https://odpravamajiwa2018.wordpress.com/



◬ Na začetek

24. 4. sre / Jazz - Bruno Mičetić & Peter Ugrin kvartet 


Sredin jazz večer združuje izvajalce in poslušalce v vrhunskem glasbenem dogodku. Kot je v navadi, določena zasedba začne s koncertom, ki traja dobro uro. Po kratki pavzi se nadaljuje improvizacija z muzikalnimi gosti.

Neuveljavljeni delijo oder z izkušenimi, profesorji z študenti, obiskovalci in glasbeniki se spoznavajo, družijo ter ustvarjajo slovensko jazzovsko noto. Najlepši jazz standardi v inteligentni interpretaciji mednarodno priznanih slovenskih in tujih glasbenikov vsako sredo v Prulčku. Program vodi legendarni kontrabasist Nikola Matošić.

Zasedba:
Bruno Mičetić - kitara
Peter Ugrin - violina
Borko Rupena - bobni
Nikola matošić - kontrabas



◬ Na začetek

25. 4. čet / Excite! Midnight Lightnin' + Guests 

Četrtkov Excite!, ki ga vodita neverjetni Julijan Erič iz Prismojenih Professorjev, je edinstven dogodek, kjer lahko v totalni emfazi doživiš old-school blues rock s sodobnim energetskim pridihom. Poslastica za poznavalce glasbe 70-ih in razodetje za ljubitelje novodobnih godb. Začenjamo ob 21h s koncertom, po pavzi sledi skupno muziciranje in druženje, tako na odru kot pod njim.

Midnight Lightnin’


Julijan Erič - kitara
Miha Ribarič - bas
Zlatko Đogić - bobni



◬ Na začetek

26. 4. pet / Sarah & The Romans  


Meet Sarah & the Romans - the Croatian bluegrass band, a group of honest fans of American musical styles and European artistic heritage. In their visual identity you’ll find rural scenes of Gorski Kotar and the atmosphere of Louisiana, elements of Central European folk and the intuitiveness of American musical tradition. On stage polka and country, waltz and western, march and blues, mazurka and rock 'n' roll are part of their musical mix. And this is why their shows are special, and their energy is kind-hearted and filled with radiant warmth. And this has spread throughout Europe and America.





◬ Na začetek

27. 4. sob / Balkan Open Jam - Romunija (20:30) 


Enkrat mesečno sobotni Etno Jam – Balkan Open vodi večkratno nagrajena skladateljica in glasbenica Jelena Soro, ki pravi, da sta glasba in umetnost najboljše zdravilo za človeško dušo.


Balkan Jam odpira prostor za odmeve Karpatov, da zazvenijo skozi sveži aprilski večer...
Na kaj pomisliš ko slišiš Romunija?
Na mističnost, mogoče temačnost, gradove, naravo, bogato kulturo... ali na ......
Pridi potrditi ali spremeniti svoje asocijacije ;)

V drugem delu pa razširimo veselje na celi Balkan.

Na odru bodo:
Aleksander Kuzmić - kitara,
Dennis Lampret - kitara,
Peter Lebar - bas,
Jelena Soro - vokal, oboa

Vabljeni vsi pogumni in manj pogumni, glasbeniki, plesalci in poslušalci, da se nam pridružite na odru. Prinesite svoje instrumente.

Če pesmi ne znaš, nič ne skrbi, te bomo že naučili.

Začnemo točno ob 20.30.


◬ Na začetek