39. teden: 24. - 29. september

Jernej Vindšnurer

26. 9. sre / Jazz - Jernej Vindšnurer Trio
27. 9. čet / Blues★Rock - Stand-Art blues band
28. 9. pet / Recipe for Disaster
29. 9. sob / Summertime quintet

Vstop prost. Začetek koncertov ob 21:00

◬ Na začetek

26. 9. sre / Jazz

Sredin jazz večer združuje izvajalce in poslušalce v vrhunskem glasbenem dogodku. Kot je v navadi, določena zasedba začne s koncertom, ki traja dobro uro. Po kratki pavzi se nadaljuje improvizacija z muzikalnimi gosti. Neuveljavljeni delijo oder z izkušenimi, profesorji z študenti, obiskovalci in glasbeniki se spoznavajo, družijo ter ustvarjajo slovensko jazzovsko noto. Najlepši jazz standardi v inteligentni interpretaciji mednarodno priznanih slovenskih in tujih glasbenikov vsako sredo v Prulčku. Program vodi legendarni kontrabasist Nikola Matošić.

Jernej Vindšnurer Trio


Dijak 4.letnika konservatorija za glasbo in balet. Poleg projekta Mencarija, ima še svoj lasten jazzovski trio. Je mladi obetavni kontrabasis, ki je začel, oziroma začenja svojo glasbeno karijero.

Jaka Arh - saksofon
Borut Rampih - bobni
Jernej Vindšnurer - kontrabas





◬ Na začetek

27. 9. čet / Blues★Rock - Stand-Art blues band


Četrtkov Blues★Rock Jam Session, ki ga vodi neverjetni Julijan Erič iz Prismojenih Professorjev, je edinstven dogodek, kjer lahko v totalni emfazi doživiš old-school blues rock s sodobnim energetskim pridihom. Poslastica za poznavalce glasbe 70-ih in razodetje za ljubitelje novodobnih godb. Začenjamo ob 21h s koncertom, po pavzi sledi skupno muziciranje in druženje, tako na odru kot pod njim.

Stand-Art blues band


Stand-Art blues band je skupina dveh generacij,ki sta združili izkušnje z mladostno energijo.

Program je sestavljen iz priredb standardnih blues uspešnic znanih izvajalcev,začinjen z Rock'n'Roll-om… (Muddy Waters,Robert Johnson,Little Walter,Willie Dixon,Jimmy Reed,Chuck Berry,Eric Clapton,John Mayall.....).
Med ostalim se najde tudi kakšen avtorski komad.

Zasedba:
Miro Kovačič - vokal - kitara
Robert Ivačič - ustna harmonika
Miran Žgajnar - vokal,bas
Vili Lipuš - bobni
Tadej Meznarič - klaviature





◬ Na začetek

28. 9. pet / Recipe for Disaster


Recipe for Disaster je skupina brez jasne glasbene opredelitve. Kar igrajo bi najlažje opisali s predznakom jazza, nemalokrat pa se njihova glasba dotika tudi področij klasike, ljudske, včasih zabavne ter predvsem sodobne improvizirane glasbe.

S heroinsko dozo ustvarjalnosti, popolno svobodo in pogostimi popotovanji v tudi njim neznana glasbena območja poskrbijo za priložnost, ki ni nikoli nič več kot le - enkratna.

Zasedba:
Matija Marion: alt sax
Tadej Sepec: tenor sax
Jure Slapar: kitara
Luka Matić: bobni
Jošt Lampret: kontrabas/el.bas



◬ Na začetek

29. 9. sob / Summertime quintet


Summertime quintet je zasedba s katero si krajšajo poletni čas Lana Petrovič (vokal), Lenart De Bock (alt sax), David Križaj (klaviature), Jernej Vindšnurer (kontrabas), Jakob Žerdin (bobni). Preigravajo jazz standarde in če se vam to sliši ljubo, ste iz srca dobrodošli!

◬ Na začetek