37. teden: 10. - 15. september

An Eagle in your Mind

10. 9. pon / Lunine mene - An Eagle in your Mind (FR)
12. 9. sre / Jazz - Milan Stanisavljevič trio
13. 9. čet / Blues★Rock - Morgan Finlay (CA)
14. 9. pet / Sensation
15. 9. sob / Chiara Patronella (IT) odpovedan

Vstop prost. Začetek koncertov ob 21:00


◬ Na začetek

10. 9. pon / Lunine mene - An Eagle in your Mind (FR)


Lunine Mene se odvijajo v znamenju raznolikih in žanrsko neopredeljenih skupin s strogo nedoločenim poreklom, ki jih vodi vsestranski urednik prulčkovega programa Saša S. Po koncertu sledi interkomunikacija vseh prisotnih umetniških prvakov in seveda popolnih obiskovalcev, ki kreše iskre svetlih trenutkov.

An Eagle in your Mind


An Eagle in your Mind distills a folk bristling with hip-hop percussion, hypnotic delays, 70 'synths and exotic drones. An abstract folk at the crossroads of psychedelic rock, sacred music and abstract hip-hop. Paradoxical alchemy between so many heterogeneous elements, An Eagle in your Mind likes to blur the borders. It's a nomad duo that pursues music as a journey, a thirst for horizon and light.

Since 2015 it is on the roads of Europe and Africa that the duo composes and records. Along the way, the duo surrounds itself with a colorful and flourishing instrumentarium: guembri (acoustic bass that accompanies the songs of healers from Sudan to Morocco), Indian harmonium, dreadnought guitar, banjo, Berber or Brazilian percussion, drum machine, synthesizers, etc.

From this base the duo brings out a modern folk, shrouded in electrical tension.





◬ Na začetek

12. 9. sre / Jazz


Sredin jazz večer združuje izvajalce in poslušalce v vrhunskem glasbenem dogodku. Kot je v navadi, določena zasedba začne s koncertom, ki traja dobro uro. Po kratki pavzi se nadaljuje improvizacija z muzikalnimi gosti. Neuveljavljeni delijo oder z izkušenimi, profesorji z študenti, obiskovalci in glasbeniki se spoznavajo, družijo ter ustvarjajo slovensko jazzovsko noto. Najlepši jazz standardi v inteligentni interpretaciji mednarodno priznanih slovenskih in tujih glasbenikov vsako sredo v Prulčku. Program vodi legendarni kontrabasist Nikola Matošić.

Milan Stanisavljevič trio


Zasedba:
Milan Stanisavljevič - klavir
Nikola Matošić - kontrabas
Luka Matić - bobni





◬ Na začetek

13. 9. čet / Blues★Rock - Morgan Finlay (CA)


Četrtkov Blues★Rock Jam Session, ki ga vodi neverjetni Julijan Erič iz Prismojenih Professorjev, je edinstven dogodek, kjer lahko v totalni emfazi doživiš old-school blues rock s sodobnim energetskim pridihom. Poslastica za poznavalce glasbe 70-ih in razodetje za ljubitelje novodobnih godb. Začenjamo ob 21h s koncertom, po pavzi sledi skupno muziciranje in druženje, tako na odru kot pod njim.

Morgan Finlay


V Hamburgu živeči kanadsko-irski kantavtor Morgan Finlay, ki po svetu koncertira in snema plošče že 14 let, se bo v okviru solo unplugged turneje po Evropi po letih odsotnosti ponovno ustavil tudi v Sloveniji. V Ljubljani bo odigral dva intimna koncerta v klubskem vzdušju - prvega v Prulčku in drugega v Soteski. Edinstvenih dogodkov, ki bodo polni zgodb iz Morganovega pestrega popotniškega življenja, ne gre zamuditi!

Morgan Finlay, trubadur z unikatnim glasom in svojevrstnim občutkom za pripovedovanje zgodb, je letos izdal svoj šesti studijski album Little Calm, ki ga bo - skupaj s preteklimi prepoznavnimi skladbami - predstavil tudi v Ljubljani.




◬ Na začetek

14. 9. pet / Sensation


Experience new music sense with
Julijan Erič - guitar, vocal
Miha Ribarič - bass
Borut Rampih - drums





◬ Na začetek

15. 9. sob / Chiara Patronella (IT)


Chiara is an Italian songwriter. She made a new album recently and traveling to make it known. Chiara’s music tells stories of migrants, travel, dreams and hopes. But also of the traditions of mhery country and the new worlds to discover.




◬ Na začetek