Bender december


Ste mislili, da boste lahko zadihali? Med norim bender decembrom v Prulčku? No, niti slučajno. 22 dogodkov za vse vas s hudo kondicijo smo pripravili - vrhunski slovenski muziki: Dada Baand, Soulbots, Anže Mikulan, Anja Hrastovšek in drugi. Izjemni tuji gostje: avstrijski Die Guiteros, italijanski Pericopes in Tori Trio, plus zimski in jazzosvski nastop British School of Music. Da o rednih Blues★Rock Jamih in Prulčkovih karaokah sploh ne govorimo. Pripravite se na binge-listening in non-stop partying v tem veselem prulčkovem Bender decembru!

1.12. pet / Dada Baand & Matjaž Ambrož
2.12. sob / BIMS Winter concert (ob 15h)

4.12. pon / BIMS Jazz Band + Guests  19.30
4.12. pon / Urška Baković trio 21.00
5.12. tor / Pericopes (IT)
6.12. sre / Soulbots
7.12. čet / Blues★Rock Jam - Bluzon Blues Band
8.12. pet / Hanni B

11.12. pon / 30
12.12. tor / Anže Mikulan Quartet
13.12. sre / Ješča vešča
14.12. čet / Milan Erič - Otvoritev razstave 21.00
14.12. čet / Blues★Rock Jam - Nezasišani 21.00
15.12. pet / Mart

18.12. pon / Die Guiteros (AT)
20.12. sre / Tori Trio (SLO, AT, IT)
21.12. čet / Blues★Rock Jam - D Splash
22.12. pet / Soul jazz in jaz

26.12. tor / EO7m
27.12. sre / Ken Li
29.12. pet / Zaključni žur ekipe Prulčka

Začetek koncertov ob 21:00




◬ Na začetek

1.12. pet / Dada Baand & Matjaž Ambrož


Dada Baand velja za svojevrstnega »glasnega in nabritega predhodnika« Samih Bab, ki so posvojile kar nekaj pesmi iz Dada-repertoarja (del članstva je pač isti!). Po skoraj petnajstih letih boste lahko komade Imela je res dobre joške, Ljubica moja, Jebite me – jašite me, Balada o Beti »Blue« F., Franček FF itd. končno spet slišali v živo v originalnih verzijah. Ampak pozor – to ni kak comeback koncert, zgolj žur!!! In ob tej priliki se jim bo pridružil še samosvoj literat brez primere MATJAŽ AMBROŽ.

Sicer pa hrbtenico komadov predstavljajo besedila v svojevrstni južnoslovanski latovščini, meso pa nekakšne post-novovalovske rešitve povzdignjene na raven parodije. Za odrski nastop skupine je značilen svojevrsten humor in nenavadne domislice, ki očitno presenečajo celo same nastopajoče. Bend šteje koncert za uspešen, če se publika zabava vsaj pol toliko kot nastopajoči.





◬ Na začetek

2.12. sob / BIMS Winter concert (ob 15h)


BIMS (the British International Music School) is an afternoon programme of the British International School of Ljubljana. Lessons are open to people of all ages in the Ljubljana area, students are welcome to join us anytime during the year, and no audition is needed. This Concert is dedicated to some of our bands and drum students and an opportunity where they can show their progress to friends, family and other music lovers. Teachers: Tomaz O Rous, Tinkara Kovac & Tomaz O Rous.





◬ Na začetek

4.12. pon / BIMS Jazz Band + Guests (ob 20h)


BIMS (the British International Music School) is an afternoon programme of the British International School of Ljubljana. The BIMS Jazz band started last year when a few of our students got more and more interested in jazz and improvisation. They rehearse on Saturday mornings and still have room for a few more players if anyone wants to learn how to play jazz. In this concert, they will be performing together with various guests but the core band consists of Tatiana Smirnova - Vocals and Piano, Edvard Hadalin - Guitar and Saxophone, Tony Cater - Drums and Piano, David Kocmur - Bass and Guitar



◬ Na začetek

4.12. pon / Urška Baković trio


Urška Baković je 23-letna pevka iz Kočevja. Je tudi diplomirana psihologinja, študentka magistrskega študija psihologije, članica pevskega zbora in avtorica glasbe ter besedil. S priredbami in avtorskimi skladbami najraje zaide v žanre kot so blues, soul, jazz in pop.

Med njenimi avtorskimi skladbami izstopata Domine (2014) in Ples v temi(2016), iz "bendovskega obdobja" pa tudi Eventually (2013) in Poglejte me (2013). Tako imenovani Urška Baković trio tvorita izjemen tolkalist, avtor in studijski mojster Primož Velikonja ter izkušen jazz akademik, avtor in klaviaturist Tibor Burai.

V Prulčku bodo postregli z nekaj jazz standardi, avtorskimi skladbami in pop/soul/blues uspešnicami.




◬ Na začetek

5.12. tor / Pericopes (IT)


Pericopes +1 is a new addition to the project initiated by pianist Alessandro Sgobbio and saxophonist Emiliano Vernizzi. In 2012, they met American drummer Nick Wight and reunited to record These Human Beings (2015).

With liner notes written by Dave Liebman and Enrico Rava, a buzz quickly spread throughout the international jazz community. After five successful international tours — performing near 100 shows in over a dozen countries across the USA, UK and Europe — Pericopes will tour again in December 2017.

Austrian News ORF describes them as, “An original, stylish, well-balanced contribution to contemporary jazz”.

Emi Vernizzi: Sax
Alessandro Sgobbio: Piano & Fender Rhodes
Nick Wight: Drums





◬ Na začetek

6.12. sre / Soulbots

Erin Drummer and Paul Ezekiel originally wrote and performed music together as Erin & The Project. They toured the U.S.A. full time for over 5 years. During which time, they had the honor of working on various projects with world renowned engineer Oz Fritz (Grammy award winner for Tom Waits' "Mule Variations".

Erin Drummer - Vocals/Keys
Paul Ezekiel - Drums/Percussion





◬ Na začetek

7.12. čet / Blues★Rock Jam - Bluzon Blues Band


Četrtkov Blues★Rock Jam Session bo namenjen skupnemu muziciranju in druženju tako na odru, kot pod njim. Začenjali bomo točno ob 20h s kratkim koncertom ali improvizirano zasedbo. Potem pa se oder odpre in vabi vas, da se nam pridružite. Poskrbljeno bo za osnovni set bobnov, ter ojačevalca za bas in kitaro. Prinesite s seboj svoje inštrumente in zvočna poslastica se lahko prične. Programski vodja - Julijan Erič. Če želite nastopiti kot uvodni bend lahko opravite rezervacijo na jam@prulcek.si.

Bliuzon Blues Band


Blejska zasedba je zapisana mešanici skrbno izbranih bluzovskih priredb. Pri tem se ne ustavijo pri klasičnih blues standardih (BB King, SRV, Clapton), ne pri inovatorjih (John Mayer, White Stripes, Black Keys), temveč pogumno raziskujejo tako blues arheologijo (Robert Johnson, Muddy Waters, Buddy Guy), kot blues znanstveno fantastiko (Stevie Wonder, John Scofield).





◬ Na začetek

8.12. pet / Hanni B


Kaj imajo skupnega Depeche Mode in Katy Perry? Ali pa Guano Apes in Lady Gaga? Rod Stewart in Red Hot Chili Peppers? Rick Astley in EMF?
Dobre skladbe, pa čeprav prihajajo iz različnih glasbenih okolij.

Hanni B. nudimo izbor odličnih skladb, zabavno obdelanih in energično odigranih. Našli smo jim stične točke, za katere še njihovi avtorji ne vedo, in jih zlepili v edinstvene kolaže. V repertoarju imamo desetine skladb iz zadnjih tridesetih let, ki se na istem odru najverjetneje še niso znašle.

V osnovi smo rockovski kvartet, ki pa z istim inštrumentarijem suvereno odigramo tudi klubske plesne uspešnice.

Preverite nas na nastopu – bistvo je v dobri glasbi in prijetni zabavi. Vljudno vabljeni!

Jelena Janković – vokal
Teo Kahrimanović – kitara, vokal (Tinkara Kovač, Zmelkoow)


Vitja Oblak Yagas – bas, vokal (Dropped D, Flu Flu)
Robert Rebolj – bobni (Katalena, Sfiltrom, Moj Boogie Band)





◬ Na začetek

11.12. pon / 30


Rock skupino "30" sestavlja pet bivših tekmovalcev badmintona, ki so se lepega dne odločili strune na loparju zamenjati za take, ki premorejo več, kot en sam ton. S kitaro v roki, in rockom v žilah so se fantje tiho splazili mimo stražnih stolpov vsakodnevnih fašističnih režimov, združeni v tajni misiji, ki jo izdaja le kodirano sporočilo bendovega skrivnostnega imena - da ostanejo večno mladi in zajezijo tiktakajočo plimo pri številki 30.



◬ Na začetek

12.12. tor / Anže Mikulan Quartet

Ekipa se je zbrala skupaj iz enega samega razloga in to je igranje jazz glasbe. Skupaj preigravajo jazz standarde že dobra tri leta, eni manj eni več. Vsi prihajajo iz Konservatorija za glasbo in balet v Ljubljani, ki pa je tudi njihova stična točka. Če bi jih morali stilsko opredeliti, bi lahko rekli, da jih pojem cool jazz še najbolj opiše, predvsem zaradi inštrumentov, ki jih premore zasedba.

Za bobni sedi Anže Mikulan, ustanovitelj zasedbe, za vibrafonom stoji Aleksander Sever, na klavirskem stolčku sedi Oto Gvardjančič, kontrabas pa v rokah drži Jernej Vindšnurer. Ker je v jazz glasbi značilna predvsem improvizacija, se velikokrat zgodi, da se glasbeniki mešajo med sabo in jammajo. Tokrat ne bo nič drugače, saj po koncertu sledi še jam session.

Vabljeni Jazzerji!



◬ Na začetek

13.12. sre / Ješča vešča



Skupina Ješča vešča je dolenjska glasbena skupina, ki jo sestavljajo Ana Markelj (vokal, violina), Boštjan Colarič (vokal, tolkala), Primož Markelj(ritem kitara), Andrej Karlič (bas kitara) in Dušan Grgič (cajon, darbuka). Repertoar Ješče vešče vsebuje priredbe raznih znanih in manj znanih skladb različnih glasbenih zvrsti od ciganskega swinga, jazza do etno, folk, rocka. Ustvarjamo tudi avtorske skladbe, v katerih je čutiti preplet omenjenih glasbenih zvrsti.





◬ Na začetek

14.12. čet / Milan Erič - Otvoritev razstave ob 20.30h


Milan Erič se je rodil leta 1956 v Slovenj Gradcu. Študiral je slikarstvo pri profesorju Janezu Berniku na ALU v Ljubljani, kjer je diplomiral leta 1979. Študij je nadaljeval na specialki za slikarstvo pri istem profesorju in ga zaključil leta 1982. Med letoma 1986 in 1994 je bil zaposlen na Katedri za oblikovanje oblačil na Naravoslovnotehniški fakulteti v Ljubljani kot docent za predmet Risanje in slikanje. Nato se je zaposlil kot predavatelj na Oddelku za oblikovanje na ALU v Ljubljani, kjer je leta 2001 postal redni profesor.

Prvenstveno se ukvarja z animiranim filmom. V soavtorstvu z Zvonkom Čohom je ustvaril risani film Poskušaj migati dvakrat (1981) in prvi slovenski celovečerni risani film Socializacija bika? (1998), za katerega je leta 1999 prejel nagrado Prešernovega sklada. Pri risanem filmu in ilustracijah izhaja iz karikature. Svoja slikarska dela in risbe predstavlja na samostojnih razstavah od leta 1980 (Ljubljana, Maribor, Koper, Zagreb, Dubrovnik, Beograd, Tübingen in drugod). Sodeloval je tudi na številnih skupinskih razstavah v Sloveniji in tujini.

◬ Na začetek

14.12. čet / Blues★Rock Jam - Nezaslišani


Četrtkov Blues★Rock Jam Session bo namenjen skupnemu muziciranju in druženju tako na odru, kot pod njim. Začenjali bomo točno ob 20h s kratkim koncertom ali improvizirano zasedbo. Potem pa se oder odpre in vabi vas, da se nam pridružite. Poskrbljeno bo za osnovni set bobnov, ter ojačevalca za bas in kitaro. Prinesite s seboj svoje inštrumente in zvočna poslastica se lahko prične. Programski vodja - Julijan Erič. Če želite nastopiti kot uvodni bend lahko opravite rezervacijo na jam@prulcek.si.

Nezaslišani


Kombinacija električne violine, bobnov in kitare, pričakujte nepričakovano.

Bojan Cvetrežnik - el. Violina
Bojan Cvetrežnik - performer, učitelj in skladatelj. Ustvaril številne projekte, s katerimi je želel poudariti enakopravnost različnih glasbenih stilov. V svetu klasične glasbe nastopal kot solist, v komornih zasedbah in pri sodobnih projektih ter delal kot solo violist v SNG Operi. Svojo ljubezen do evropskega ljudskega violinskega izročila izraža skozi nenehno učenje novih violinskih stilov z vseh, glasbeno izjemno bogatih, koncev Evrope – od juga do severa. Eden od ustanovnih članov zasedbe Terrafolk, ki jo je nagradila tudi britanska BBC, delal pa sem tudi kot violinist solist pri svetovno znanem kanadskem »Cirque du Soleil«.

Julijan Erič - el. Kitara
Julijan Erič. Rojen septembra leta 1988. Multiinstrumentalist, vokalist, aranžer. Pri Prismojenih profesorjih bluesa znan kot kitarist. Zanj pravijo, da je tako globoko zakoreninjen v glasbi, da ne najde prostora za kakršnokoli drugo strast.

Bor Zakonjšek - Bobni
Bor Zakonjšek je izurjeni bobnar, kitarist in avtor, ki je svojo glasbeno pot začel že v zgodnjih letih. Glasbene zvrsti, ki jih je osvojil, se raztezajo od klasike in jazza do afriške glasbe, bluza in funka.Kot soustanovitelj zasedbe Moonlight Sky je v vlogi bonarja ter avtorja koncertiral, tako doma in v tujini. Glasbeno pot je nato nadaljeval z lastno zasedbo CikCak v kateri je izpostavljal predvsem svoj žanrsko zanimiv "afriški" stil, ki ga je črpal iz glasbe severno-malijskih blues kitaristov kot so Ali-Farka-Toure, Baboucar Traore ter zasedbe Tinariwen.Predvsem v vlogi bobnarja, pa je gostoval v različnih zasedbah z Dejanom Lapanjo, Tadejem Koširjem, Nejcem Kržičem, Galom Gjurinom, Juretom Capudrom, Ninom de Glerio, Igorjem Leonardijem, Lolito, NTokom, Prismojenimi profesorji bluza, Katjo Šulc, Jano Beltran, Joštom Drašlerjem, Vitom Marenčem in še mnogimi drugimi.




◬ Na začetek

15.12. pet / Mart


Experimental, Jazz, Rock from Ajdovščina / Vipava

MART is a group of four friends playing, creating and indulging in music accompanied by endless talks who is trying to find a language with which we could at least partially bridge the unbridgeable chasm that exists between an individual’s expression of thoughts and receiver’s interpretation.

Come listen to us to see how dramatically we fail at it.

MART is looking for a meaning in a world that no longer demands it and is in a constant process of organic development of aspirations and goals that arise as a byproduct of the need for socializing and making music.

Jani Peljhan - bass guitar
Ram Cunta - guitar
Nejc Franca - drums, synthesizer
Rok Velikonja - piano
Igor Vuk - sound





◬ Na začetek

18.12. pon / Die Guiteros (AT)


"Die Guiteros" is an Austrian Pop Rock Band, formed in Austria. The Band was founded by Guitarist and Singer Wolfgang Fischer and Lead-Guitarist Tommy Wallner in June 2017 in Villach, Austria. Wolfgang Fischer is well known for his Songwriting and as a Musician in different projects for about 17 years. Tommy Wallner is also known for his appearance in different projects in Austria and the US. He graduated at the Los Angeles Music Academy in 2011. Die Guiteros are playing original songs and covers from bands like Pink Floyd, U2, Bruce Springsteen, ... in their own style with two guitars and one voice!





◬ Na začetek

19.12. tor / Prulček ima talent - Karaoke


Danes se pa malo zamenjamo: vi pojete, mi poslušamo!

Prulčkove karaoke!

Glede na to, kakšna super publika ste, kakšen talent vas krasi in kako obvladate muziko, boste tudi na odru zagotovo blesteli ... ;-)

Izberite enega (ali tri - plus bis, hehe) od 25.000+ komadov - jazz, blues, soul, rock, punk, vse - in razturite bajto!

Prijave za šankom, na licu mesta.




◬ Na začetek

20.12. sre / Tori Trio (SLO, AT, IT)


Diskretni šarm melanholije, ki jo v akustični maniri mnogoplastnega instrumentalnega prepletanja uglasbijo harmonikar Jure Tori, kontrabasist Wolfram Derschmidt in kitarist Sergio Giangasepro, naseljuje prefinjeno lirično zvočno telo, polno nad in medžanrske poetike ter vplivov, ki so v glasbenikih pustili svoje korenine.

Globalna "(z)godba z intimističnim poreklom" dolguje tako zverzirani južno ameršiki ritmiki, avstrijski džezovski konsistentnosti kot slovenskemu folk artizmu, kot celota "troedino" diha esenco v glasbo prevedene " čustvene inteligence". Kompleksno razraščanje in medsebojno pripuščanje motivnih sklopov, razgrajevanje stilnih tekstur, improvizirani dialogi in tehnično dovršene vinjete predstavljajo le nekaj okruškov, vsi pa so nevsiljivo vkomponirani v funkcijo strukture skladb in njihovo notranjo dinamiko.

Trio Tori, raznolikost izraznosti in pristopov podaja skozi avtorsko glasbo, v subtilnem izzvenu interpretacije pa je slišati, da so soodvisni, prepleteni, "tukaj in skupaj" v vseh inačicah. Sodobni zvočni kolaž botruje tako instrumentalni tankočutnosti kot tehnični dovršenosti, za nameček pa razgrinja še prostor ambientalnih zvočnih pokrajin, znotraj katerih zvočni intimizmi albuma "Wine Cafe" vlivajo upanje, da za tisto, kar je nežno še ni vse izgubljeno.

Jure Tori – harmonika (SLO)
Sergio Giangaspero – kitara (IT)
Wolfram Derschmidt – kontrabas (AT)





◬ Na začetek

21.12. čet / Blues★Rock Jam - D Splash


Četrtkov Blues★Rock Jam Session bo namenjen skupnemu muziciranju in druženju tako na odru, kot pod njim. Začenjali bomo točno ob 20h s kratkim koncertom ali improvizirano zasedbo. Potem pa se oder odpre in vabi vas, da se nam pridružite. Poskrbljeno bo za osnovni set bobnov, ter ojačevalca za bas in kitaro. Prinesite s seboj svoje inštrumente in zvočna poslastica se lahko prične. Programski vodja - Julijan Erič. Če želite nastopiti kot uvodni bend lahko opravite rezervacijo na jam@prulcek.si.

D-Splash


D-Splash je band, ki trenutno v instrumentalni zasedbi predstavlja svoje ideje skozi koncepte, kateri so več ali manj improvizirani. V njihovi glasbi se čuti, da se band ne predalčka po določenih zvrsteh, vendar ustvarjajo to, kar čutijo v momentu, zato je moč zaznati ostre naboje rocka, funky groove, ki te premaknejo, dolge razvlečene zvoke, ki ob močnih in udarnih ritmih ustvarjajo mistične koncepte, ter predstavijo svojo glasbo kot nekako potovanje.

Miha Šmalcelj - klaviature, orgle
Rok Tomšič - kitara
Yuri Baron - bas kitara
Žiga Šercer - bobni



◬ Na začetek

22.12. pet / Soul jazz in jaz


Sestavljamo jo štirje jazzerji, dejavni pri mnogih slovenskih zasedbah – Magnifico, Trkaj & Rapostoli, Benč, Artbeaters, Jazzva, Sekou Kouyate, Grooveapartment idr.

Svojevrstno smo se lotili jazz standardov, soul in pop uspešnic, disco legend, tudi slovenskih zimzelenih. Skupaj iščemo načine kako predrugačiti pesmi, ki so že velikokrat izzvenele v različnih poustvarjalnih sestavih, in iz njih narediti nekaj svežega.

Let's movin' and groovin' folks! :)

Anja Hrastovšek - Vokal
Nejc Škofic - Klaviature
Jan Gregorka - Bas Kitara / Kontrabas
Anže Žurbi - Bobni





◬ Na začetek

26.12. tor / EO7m


BIO – Eni od sedmih milijard

Eni Od Sedmih Milijard je ime slovenske indie/folk/rock skupine, ki izhaja iz Jezera pri Trebnjem. Ustvarjajo avtorsko glasbo, katero stopnjujejo z umirjenim ritmom tolkal, harmonijami vokalov in violine, klavirja, akustične kitare ter električne in bas kitare. Vedno znova se vračajo k predani publiki, tisti, ki je z njimi v prostoru in zaradi katere je njihova strast do glasbe še močnejša. Občinstvo jih opisuje kot iskreno, spevno in dinamično skupino, ki z močnimi besedili in pristnim stikom s publiko na vsakem koncertu pusti svoj pečat.

Aljaž Hrastar- el.kitara, glas, ac.kitara
Gregor Gorenčič- bass kitara
Maja Svoljšak- glas
Zala Hrastar- violina, glas
Mateja Kralj- klavir, klarinet,
Janez Janežič - el. kitara
Luka Gorenčič - bobni





◬ Na začetek

27.12. sre / Ken Li


Band sestavljamo trije glasbeniki - eden na kitari, ena na cajonu in ena na flavti, vsi trije pa tudi pojemo. Našli smo se v želji, da bi preigravali in delali lastne priredbe znanih ter manj znanih pesmi. Že narava inštrumentov lahko namigne, da stremimo k akustičnem zvoku, žanrovsko pa se večinoma sprehajamo po rocku.

Andrej Jakoš – Kitara, vokal
Ina Kresal – Cahon, vokal
Tjaša Avsec – Flavta, vokal





◬ Na začetek

28.12. čet / Frances Farmer's Revenge (Nirvana Tribute)


Band sestavljamo štirje glasbeniki, ki smo se odločili igrati coverje od Nirvane. V svoj glasben nastop smo s kostumi, projektorji in pripomočki vključili tudi vizualen aspekt. Igramo pesmi z vseh studijskih albumov, tako so se v našem repertoarju znašli veliki hiti kot so Come as You Are, Smells Like Teen Spirit, Heart Shaped Box in tudi manj znane pesmi za intimnejše poznavalce - Marigold, Sliver, Radio Friendly Unit Shifter.

Andrej Jakoš – Vokal, kitara
Jan Hauschen – Vokal, kitara
Peter Regouc – Bas
Jure Novljan - Bobni





◬ Na začetek

29.12. pet / Zaključni žur ekipe Prulčka