Moony junij


Poletje! Prule! Muzika! Junij se v Prulčku začne z najbolj jasnim sporočilom: Carpe Diem! Poletno razpoloženje bodo dvigali nori koncerti, od Feedbacka, dua Evina in Generatorjev do Skaktusov, Dreta River banda, Je'Boime, Buržuazije, Fool Nationov in drugih. Nadaljuje se koncertni cikel Spoji, seveda kažete svoj talent tudi vi na Prulčkovih karaokah, glasbena šola Gvido se bo predstavila s Tribute to heroes, ki so nas letos zapustili, na prvi poletni dan pa bo prav poseben Praznik glasbe. Poletje! Prule! Muzika!

1.6. čet / Carpe Diem
2.6. pet / Feedback

5.6. pon / Tuur Florizoone (BE)
6.6. tor / Duo Evina
7.6. sre / Spoji - Puff
8.6. čet / Generator
9.6. pet / Skeebeep

12.6. pon / Duo You&Me
13.6. tor / Prulček ima talent
14.6. sre / Spoji - NiMousse
15.6. čet / Skaktus
16.6. pet / Dreta River Band

19.6. pon / Prulček ima talent
20.6. tor / Je Boime
21.6. sre / Afterparty Praznika glasbe
22.6. čet / No Agenda
23.6. pet / Tribute For Heroes

26.6. pon / Buržuazija
27.6. tor / Fool Nation
28.6. sre / Spoji - Cherry Wine - Amy Winehouse Tribute Band
29.6. čet / Noair
30.6. pet / 90’s Orgy - odpovedan

Začetek koncertov ob 21:00
Programming: Rok Škrlj, Julijan Erič, Občina Prule,



◬ Na začetek

1.6. čet / Carpe Diem


Prvo, kar je treba vedeti o skupini CARPE DIEM je, da se skozi ime ( CARPE DIEM - izkoristi dan, živi ga čutno, danes, zdaj, optimalno, širše, novo...) zrcali tudi njihova glasba. Člani skupine o stilu glasbe razmišljajo takole: ˝Skupine velikokrat težijo k temu, ko odkrijejo eno stvar, se potem prilepijo na njo, s Carpe Diem imamo povsem drugačen namen. Ko je toliko prostora za raziskovanje novega, zakaj se omejevati?" Fantje so redkost v svetu našega popa, saj združujejo živahen ska s poskakujočim groovom funka in vse skupaj oblijejo s pop prelivom, na katerega drzno postavijo še rock noto. Sveži obrazi, ki vam bodo povrnili vero v kvalitetno slovensko ustvarjanje.

Sergije Lugovski - vokal
Rok Drobež - kitara
Aleš Kolar - bas
Jure Kolar - saksofon
Miklavž Tacol - klaviature
Sašo Mulej - bobni





◬ Na začetek

2.6. pet / Feedback


Instrumentalna rock/jazz/blues skupina FEEDBACK je nastala septembra 1999. Skupino je takrat sestavljal trio, novembra 2004 pa se jim je pridruzil se basist, s katerim so postali kvartet.

Magajne Matej - kitara / guitar
Leban Miloš - Hammond, Rhodes
Maver Andrej - bobni / drums
Klavžar Andrej - bas / bass

Izvajajo instrumentalno avtorsko glasbo, ki bi jo lahko uvrstili med nekakšno mešanico rock-a, blues-a in jazz-a, vpliv slednjega pa je vedno bolj prisoten. Njihovi instrumenti so pretežno iz sedemdesetih, kar se odraža tudi v njihovem zvoku. Z igranjem izražajo svoja čustva, od tu tudi razgibanost skladb, katere skupno ustvarjajo na podlagi improvizacije.

Njihovo poznanstvo in skupno ustvarjanje sega v leto '95, kjer so ustvarjali pod drugim imenom in širšo zasedbo. Preigravali so različne starejše avtorje in različne zvrsti glasbe, kar jim je dalo lepo izhodišče za nadaljnje ustvarjanje. Nacin in zvrst glasbe ter igranja so sami odkrivali in oblikovali skozi skupno druženje.

Pod imenom FEEDBACK so igrali na različnih krajih po Sloveniji, pretežno v klubskih prostorih in na festivalih. Tu velja omeniti Rock Otočec, kjer so sodelovali kot predstavniki primorskih mladih neuveljavljenih skupin. Nastopali so večkrat kot predskupina raznim izvajalcem, kar jim omogoča dobra prilagodljivost.





◬ Na začetek

5.6. pon / Tuur Florizoone (BE)


Although in the Low Countries the accordion is often still associated with corniness and banal hi-jinx, in other cultures it has been a fully respected instrument with a great expressive range for many years. Especially in the hands of a composer and improviser with imagination and taste, such as one of Belgium’s most beloved musicians, Tuur Florizoone. This has everything to do with his broad knowledge and interests, his charisma and tangible joy in performing, and his gift for touching the heart of the music as well as that of the listeners.

As an improviser, he’s at his best in open situations with a lot of freedom and interaction, like in the group Tricycle, the collective trio Massot/Florizoone/Horbaczewski, and in a duo with diatonic accordionist Didier Laloy.

He demonstrated his control of mastery of mood and atmosphere, based on simple, directly appealing material, in film soundtracks such as Les Amours des Moules and Aanrijding in Moscou. In 2008, during the prestigious World Soundtrack Awards, the public were completely enamoured with his passionate score for the Flemish film “Aanrijding in Moscou” (“Neulich im Belgien”). The soundtrack’s international success leads us to believe that Tuur is well on his way to becoming Belgians own Yann Tiersen.





◬ Na začetek

6.6. tor / Duo Evina


Duo EVINA. Punci prihajata iz Postojne in preigravata poleg avtorskih skladb rock pesmi. Letos sta se imeli priložnost predstaviti tudi na odru Slovenija ima talent, na festivalu Fens v Kopru pa sta zasedli s skladbo V čolnu za dva odlično 2. mesto. Skladbo lahko slišite na različnih radijskih postajah.



◬ Na začetek

7.6. sre / Spoji - Puff


Nov cikel nastopov na Prulčkovem odru - odpiramo Spoje! Rok Škrlj, klarinetist in mentor iz godalkanje.org, je pripravil izbor pozabljenih in še neodkritih bendov, ki vam želijo in zmorejo pričarati nepozaben večer. Uvertura bo set naštudiranega programa, po pavzi pa se vse skupaj prelije
v jam session.

Puff


V glasbeni skupini PUFF se je leta 2014 povezala peterica postojnskih glasbenih ustvarjalcev, zdaj pa je pred izidom svojega prvega albuma. Zasedbo PUFF sestavljajo vokalist Nick Keenan, kitarist Tomaž Valenčič, basist Martin Petrič, klaviaturist in kitarist Marko Markovčič, ter bobnar Adriano Buonassisi. Druži jih užitek, ki ga najdejo v ustvarjanju in realizaciji glasbenih idej. Vsi so več desetletij aktivni ljubiteljski glasbeni (so)ustvarjalci, nekateri so v preteklosti že sodelovali pri različnih glasbenih projektih. Posebnost skupine je pevec Nick Keenan, Avstralec iz Melbourna, ki zadnja leta živi v Postojni, zato so besedila pesmi v angleščini.

Na prihajajočem albumu bo pester izbor različnih glasbenih stilov, vendarle pa bo prevladoval rock vpliv. Izidu prvenca skupine PUFF z imenom albuma Back Home, z devetimi izbranimi pesmimi, bodo lahko poslušalci prisluhnili v soboto 10.12.2016, na Facebook strani skupine(Puff band). Tam je mogoč tudi brezplačen prenos celotnega albuma. Pri nastajanju albuma je sodeloval snemalec, od pete do glave Postojnčan Iztok Kaljanac, ki je soustvaril končno sliko zvoka kot šesti član skupine. Album, ki je plod dvoletnega ustvarjanja, je v celoti izvirna postojnska stvaritev.





◬ Na začetek

8.6. čet / Generator


Originalna 9-členska elektro-akustična indukcija. Eklektična in unikatna zasedba nabita s svežo srčno energijo dinamičnega repertoar-ja, ki vas bo pretvorila. Fuzija prepletajoče se funk, soul, blues, reggae in etno glasbe.

Vokal - Anina Trobec
Boben - Maksim Špelko
Bas - Primož Špelko
Kitara - Tomaž Zorko, Marko Turk
Klavir/Synth - Joseph Wheba
Saksofon - Mitja Turk
Pozavna - Grega Turk
Trobenta - Denis Androic





◬ Na začetek

9.6. pet / Skeebeep


Skeebeep je ne tako redek pojav, ki ga je moč opaziti na štajerskem, natančneje v občini

Kungota. Značilen je predvsem za pomladne in poletne mesece, strokovnjaki pa ne izključujejo možnosti, da je možen celo v jesenskih in zimskih mesecih, saj so opazili upad učinkovitosti hiberniranja. Zadeva je tesno povezana z ustvarjanjem in izvajanjem glasbe.

Zvrsti je več, ker je v slogi moč, izpostaviti pa velja ska, punk, reggae in rock. Gre za pojav, ki so ga prvič opazili in dokumentirali okrog septembra 2011. Za prijetne in živahne melodije so krivi 4 glasbeniki. Kitarist Igor, pevec in kitarist Matevž, basist Janko in bobnar Miha. To je druščina štirih prijateljev, ki združuje koristno s prijetnim in širi pozitivno energijo tudi na pogrebe.





◬ Na začetek

12.6. pon / Duo You&Me


Mojca Jeram - Vokal / Tamburin / Orglice / Kitara
Uroš Mohorič - Back vokali / Kitara

Povezala naju je ljubezen in želja do glasbe. Oba rada posegava po starejši glasbi iz 60. in 70. let prejšnjega stoletja, tako da tudi najin repertoar zajema znane avtorje iz tistih časov, kot so denimo Led Zeppelin, The Doors, Beatles in druge. Ustvarjava pa tudi avtorsko glasbo.

Delava na tem, da sva čimbolj dinamična, kar se tiče izbora komadov, ki se vejejo med rock, blues, soulom, country in pop-om, in poleg uporabe dvoglasja in kitare tudi po uporabi drugih inštrumentov (tamburin, orglice, še ena kitara). Vse pesmi, ki jih izvajava, poskušava prirediti na najin način oz v njih vnesti nekaj najinega stila.





◬ Na začetek

13.6. tor / Prulček ima talent


Danes se pa malo zamenjamo: vi pojete, mi poslušamo!

Prulčkove karaoke!

Glede na to, kakšna super publika ste, kakšen talent vas krasi in kako obvladate muziko, boste tudi na odru zagotovo blesteli ... ;-)

Izberite enega (ali tri - plus bis, hehe) od 25.000+ komadov - jazz, blues, soul, rock, punk, vse - in razturite bajto!

Prijave za šankom, na licu mesta.



◬ Na začetek

14.6. sre / Spoji


Nov cikel nastopov na Prulčkovem odru - odpiramo Spoje! Rok Škrlj, klarinetist in mentor iz godalkanje.org, je pripravil izbor pozabljenih in še neodkritih bendov, ki vam želijo in zmorejo pričarati nepozaben večer. Uvertura bo set naštudiranega programa, po pavzi pa se vse skupaj prelije v jam session.

NiMousse


NiMousse je sveže nastali trio mladih glasbenikov, ki se gibajo med žanri soula, bluesa in r’n’b.ja, katerih se lotevajo srčno in človeško. Vsi trije so študenti jazz glasbe na deželnem konservatoriju v Celovcu. Moussa ne bo, a posladek bo dobra glasba in NiMousse, da ne boste odšli siti.

Vokal: Ursula Luthar
Saksofon: Saba Safić
Kitara: Matic Ašič



◬ Na začetek

15.6. čet / Skaktus


Skaktus je začel s svojo muziko leta 1999. Za sabo ima dva posneta CD albuma, leta 2006 izdani »Ali pa ne« in leta 2010 izdani album z naslovom »2010«. Oba albuma sta bila posneta v Beogradu v studiu Del arno benda, s katerim posnamejo tudi srbsko verzijo komada »Rdeča jesen«, ki je poslušana in predvajana ne le v Srbiji ampak tudi drugod po bivši Jugi. Skaktus koncertira bolj ali manj intenzivno vsa leta svojega obstoja. Od večjih odrov lahko izpostavimo dva nastopa na River Splash festivalu in pa nastop na festivalu Lent, skupaj z Buldožerji, manjših pa je bilo še okoli 100.

Igramo svojo inačico ska rock pop žanrsko obarvane avtorske muzike, vmes se najde le kaka priredba, kot je recimo komad Men je zadost, oz. Cracking up, za katerega smo prejeli osebno pohvalo skrbnikov avtorskih pravic Bo Didleya.

Kaktus je v svojih letih delovanja delno spreminjal svojo zasedb, a se je v zadnjem času oblikoval kot combo zasedba 4 članov:

Sašo koprivec - vokal
Ivan Bečan - kitara
Janko Orešič - bas
Brane Košorog- bas kitara





◬ Na začetek

16.6. pet / Dreta River Band


Old school rock glasbena skupina iz Nazarij - DRETA RIVER BAND, deluje od jeseni 2014.

Ime glasbene skupine so si nadeli po reki Dreti, ki teče skozi kraj Nazarje, kjer je tudi njihov sedež.

Joco Škorjanc - bobni
Ante Rota - vokal, bas kitara, akustična kitara, klaviature
Boris Lastro - kitara
Sebastjan Videc - kitara, bas kitara, back vokali





◬ Na začetek

19.6. pon / Prulček ima talent


Danes se pa malo zamenjamo: vi pojete, mi poslušamo!

Prulčkove karaoke!

Glede na to, kakšna super publika ste, kakšen talent vas krasi in kako obvladate muziko, boste tudi na odru zagotovo blesteli ... ;-)

Izberite enega (ali tri - plus bis, hehe) od 25.000+ komadov - jazz, blues, soul, rock, punk, vse - in razturite bajto!

Prijave za šankom, na licu mesta.



◬ Na začetek

20.6. tor / Je Boime


Skupina je začela z delovanjem 2015, čeprav so člani stari mački in so posamično (ali skupaj) delovali na več projektih. Nenad Koković je igral v skupinah Kakice, Bolš Teatr, Šukar, Koko & mandovi, Milan Bijeljac v skupinah Vali, Baksuzi, Koko&mandovi, v več bandih sta igrala tudi Mladen in Jure (Zaklonišče prepeva...)

Pesmi so avtorske in izhajajo iz izročila New Wave glasbe 80ih prejšnjega stoletja. Seveda, zadeve so prilagojene današnjim časom, besedila so pa v srbskem jeziku. Ob poslušanju pesmi ima človek občutek, da jih pozna od nekdaj, a gre vseeno za čisto sveže komade.

Jure Matoh: Perc., Drums
Mladen Bijeljac: Bass, vocal
Milan Bijeljac: Guitars, vocal
Nenad Kokovich: Voice, guitar





◬ Na začetek

21.6. sre / Afterparty Praznika glasbe


Fête de la musique je svetovni praznik glasbe; glasbe brez žanrskih omejitev, glasbe, ki je dostopna vsem in ki je v veselje tako glasbenikom kot občinstvu. SIGIC – Slovenski glasbeno-informacijski center se tudi letos pridružuje svetovni iniciativi, ki v Franciji poteka že od leta 1982 in združuje že več kot 700 mest iz več kot 120 držav sveta. 21. junija, na najdaljši dan v letu, bodo ulice zaživele v znamenju glasbe ne le v Ljubljani, temveč po novem tudi v Mariboru. V Ljubljani se bo praznovanje odvijalo v okviru festivala Junij v Ljubljani, v Mariboru pa pod okriljem Festivala Lent.

Afterparty jam session v Prulčku od 21h.



◬ Na začetek

22.6. čet / No Agenda


Kristjan Arčon - Vocals,
Luka Flander - Guitar & Back Vocals,
Tine Strnad - Guitar & Back Vocals
Andrej Batič - Bass & Back Vocals
Patrik Bašelj - Drums & Percussions

No Agenda je energična skupina polna neslanih šal in slabih pričesk. Skupina se je v samem začetku podala na lov za punk melodijami in besedilih o prepovedanih substancah, propadlih razmer, puncah, deklinah, ženišč.

Z novo postavo trenutno obratujemo na alternativnih rock riffih in globokem slovenskem besedovju.





◬ Na začetek

23.6. pet / Tribute For Heroes


Zaključni koncert Glasbene šole GVIDO (solo petje z live bandom) bo tokrat tematsko obarvan: od začetka 2016 smo izgubili mnogo glasbenih imen in herojev: David Bowie, Prince, Leonard Cohen, George Michael, Esma Redžepova in Dušan Velkaverh so nam samo najbolj poznani. A vrsta je žal dolga in za mnoge, ki so iz ozadja krojili glasbeno zgodovino, niti ne vemo! Tribute For Heroes je obuditev te bogate glasbene zapuščine.



◬ Na začetek

26.6. pon / Buržuazija


Jure Vukina - vokal
Rok Molnar - kitara
Žan Žak Martinjak - kitara
David Podgornik - bobni

Buržuazija je rap-rock band iz Ljubljane. So mladi, drugačni in provokativni. Sestavljajo ga štirje člani, ki živijo za glasbo. Ustvarjajo avtorsko glasbo, ob tem pa igrajo coverje, da zapolnijo koncertni repertoar. Kamorkoli pridejo pustijo srce na odru. Člani so stari od 16 do 18 let, vsi so dijaki srednjih šol v Ljubljani





◬ Na začetek

27.6. tor / Fool Nation


Fool Nation - skupina 5 mladih fantov, ki so se dolgo iskali in se v zaključku 2016 vendarle našli.

Mešanica dobrega starega rocka, psihadelično-ekspresionističnih besedil, modernejšega zvoka in solističnih dodatkov vseh vrst.

Imamo različne vzornike in v naši glasbi se poznajo vplivi mnogih velikih imen glasbe - od jazza in bluesa do rocka, funka in še česa - zaradi česar se v naših delih neradi omejujemo in si tako puščamo svobodo pri improvizaciji in ustvarjanju lastne glasbe

Tine Zajc - vokal
Anže Babnik - kitara, back vokal
Žiga Babnik - bas kitara
Andraž Balantič - kitara, back vokal
Jaka Šinko - bobni





◬ Na začetek

28.6. sre / Spoji - Cherry Wine


Nov cikel nastopov na Prulčkovem odru - odpiramo Spoje! Rok Škrlj, klarinetist in mentor iz godalkanje.org, je pripravil izbor pozabljenih in še neodkritih bendov, ki vam želijo in zmorejo pričarati nepozaben večer. Uvertura bo set naštudiranega programa, po pavzi pa se vse skupaj prelije v jam session.

Cherry Wine - Amy Winehouse Tribute Band


Po smrti kraljice Amy Winehouse se bo na odru preporodila edinstvena skupina, z imenom Cherry Wine. Ker bo to eden redkih nastopov v Sloveniji, pa vas vabimo, da se nam pridružite, da skupaj doživimo eargasm.

Maja Predatoria - vokal
Ugo Ugowsky - kitara, vokal
Rok Šinkovec - klaviature, vokal
Gašper Peršl - bobni
Rok Škrlj - bass kitara
Branko Mrak - pozavna
Davor Loštrek - saksofon
Matic Mikola - saksofon
Uroš Sever - trobenta





◬ Na začetek

29.6. čet / Noair

NOAIR je štiričlanska zasedba iz Kopra, ki svojo glasbo označuje kot alternativni pop. Sami namreč pravijo, da so nekakšen križanec teh popolnoma različnih svetov. Prvenec Existential izdan leta 2014 je sredotočen na melodičnost, ki se kaže s številnimi preoblekami zvoka in ritma, ter družbenokritična in introspektivna besedila. Svoj drugi album bo skupina predstavila junija 2017.

Vokali In Kitara - Maks Bembič
Bas Kitara In Vokali - Jaša Hedžet Jajo
Kitara - Aleksander Družina Sandoc
Bobni In Vokali - Gregor Brajkovič Brajko
Ton - Tomi Valant




◬ Na začetek

30.6. pet / 90’s Orgy


Najboljši in najlepši slovenski band. Elitni glasbeniki. Rock 'n' roll odnos do življenja. Pretehtano izbran repertoar različnih žanrov vrhunske glasbe 90-ih let. Dodelana zunanja podoba. 90's orgy morate slišati, videti, predvsem pa doživeti.

Menimo, da se je glasba iz 80-ih skoraj že preveč razpasla in smo je že precej naveličani... Glasbo 90-ih let ljudje vseh starosti naravnost obožujejo, vendar do sedaj nismo imeli nobenega banda, ki bi
izrecno to glasbo tudi v živo izvajal.

Sedaj so tu 90's orgy, ki nas bodo, tako z glasbo, kot tudi vizualno, popeljali nazaj v glasbeno pestrost 90-ih let prejšnjega stoletja.

Mikke N. Stanley - vokal, kitara
Natalija Tumpej - vokal
Taja Božič - sintetizator, vokal
Matevž Štaher - kitara
Matjaž Lorber - bas
Grega Gorenšek - bobni, činele, vokal




◬ Na začetek