Magic januar


Nič čakat - takoj akcija! Magično leto 2017 začenjamo z magičnim januarjem - in na polno, tako kot vedno. Od drugega do enaintridesetega se bo v Prulčku zgodilo kar dvajset koncertov domačih in tujih zvezd, prekaljenih mojstrov, nadebudnih muzikov na poti navzgor, in prvi Prulčkov InSession: jam session - v katerem sodelujete tudi vi! - na temo določene skupine, ki je pustila pečat v zgodovini glasbe. Začnemo z Nirvano!

Skratka, Prulček bo v letu 2017 še bolj poln, še bolj glasen, še bolj prodoren, še bolj divji in še bolj magičen. Tako kot vi! ;-)

2.1. pon / Burry Jurman
3.1. tor / Prulček ima talent
4.1. sre / PostArt Ensemble
5.1. čet / Blues★Rock Jam - Hulahoop
6.1. pet / The Indicals

10.1. tor / Bolfelli - D'Orlando Duo (IT)
11.1. sre / Insession - Nirvana
12.1. čet / Blues★Rock Jam - Bluzon Blues Blend
13.1. pet / Joker Out!

16.1. pon / Miha Peskar - Machina
18.1. sre / Koncert - Cava
19.1. čet / Blues★Rock Jam - Magic Jam
20.1. pet / Koncert - Stino
21.1. sob / Koncert

23.1. pon / Clouie
24.1. tor / Jazz Jam
25.1. sre / Prulček ima talent
26.1. čet / Buh Blues Project
27.1. pet / Koncert - FourMore

30.1. pon / Greenday - Duo Evina
31.1. tor / Jazz Jam - Blue Train Duo

Začetek koncertov ob 21:00



◬ Na začetek

2.1. pon / Burry Jurman


Burry Yurman je kantavtor iz okolice Ljubljane. Kitaro se je začel učiti pri osmih letih, klaviature pa pri štirinajstih letih. Leta 2001 se je udeležil festivala Melodije Morja in Sonca s svojo prvo pesmijo Ti si moja ljubica. Igra rock, rock'n'roll, blues, country in funk glasbo. Posnet je tudi že prvi videospot za skladbo Prvi pogled. Pripravlja se prvi album z naslovom Prvi pogled, ki naj bi bil izdan drugo leto poleti ali jeseni. V letu 2016 je imel dvanajst nastopov, leto nazaj pa petnajst. Koncertira širom Slovenije, Januarja pa se bo oglasil v Prulčku.



◬ Na začetek

3.1. tor / Prulček ima talent - karaoke zabava


Danes se pa malo zamenjamo: vi pojete, mi poslušamo!

Prulčkove karaoke!

Glede na to, kakšna super publika ste, kakšen talent vas krasi in kako obvladate muziko, boste tudi na odru zagotovo blesteli ... ;-)

Izberite enega (ali tri - plus bis, hehe) od 25.000+ komadov - jazz, blues, soul, rock, punk, vse - in razturite bajto!

Prijave za šankom, na licu mesta.



◬ Na začetek

4.1. sre / PostArt Ensemble


Jelena Soro - improvising oboe, piano, author of project
Oliver Ilievski - accordion

PostArt was born in 2012. It started as an experiment questioning the definition of art and an urge to achieve freedom of personal development in today's music world. It is a mix of different musical backgrounds, not to get cross-genre product, but to accomplish an elevation of music beyond the genre frames.

Art is dead. We cannot go back, forward does not exist.This is the time for Postart!

Postart is not a genre, postart is people; their personalities, thoughts, wishes, moods. Postart is a reflection of today, not yesterday or tomorrow. Postart is a space where one can develop in depth, not just height or width. In PostArt Ensemble we gathered our stories. Let them be a part of yours.






◬ Na začetek

5.1. čet / Blues★Rock Jam - Hulahoop


Četrtkov Blues★Rock Jam Session bo namenjen skupnemu muziciranju in druženju tako na odru, kot pod njim. Začenjali bomo točno ob 20h s kratkim koncertom ali improvizirano zasedbo. Potem pa se oder odpre in vabi vas, da se nam pridružite. Poskrbljeno bo za osnovni set bobnov, ter ojačevalca za bas in kitaro. Prinesite s seboj svoje inštrumente in zvočna poslastica se lahko prične. Če želite nastopiti kot uvodni bend lahko opravite rezervacijo na jam@prulcek.si.

Hulahoop


Eva Traven na vokalu, Monika Klobčar na klaviaturah, Marko Klobčar na basu in Anže Burja na tolkalih sestavljajo skupino Hulahoop, o kateri je bilo lahko v zadnjih letih slišati že marsikaj.

Gre namreč za neobičajno zasedbo, katere zvočno barvitost klavirskih akordov premnogokrat presekajo energični sintetizirani zvoki, ki jih odločno dopolnjuje trdna dance podlaga bobnov ter bas kitara z naefektiranimi in poudarjenimi linijami. Prezenten ženski vokal z zapomljivimi linijami in tekstom zapakira glasbo v celoto, s katero dobi skupina svoj prepoznaven zven.

Kljub mnogim koncertom, med katere lahko štejemo tudi bolj znane festivale v Sloveniji, jih je širša javnost spoznala šele z zmago na Šourocku (2013), kjer so s svojim energičnim funky hard popom prepričali tako žirijo kot poslušalce. Poleg tega je skupina prepričala tudi mnogo gledalcev s televizijskim koncertom v okviru oddaje Aritmija na RTV Slovenija, z zanimivimi videospoti, katere večinoma ustvarjajo sami, ter nekaterimi drugimi zanimivimi projekti.

Leta 2014 so kot prvi Slovenci zabeležili zmago na banjaluškem Jelen Demofestu, ki velja za največji festival mladih neuveljavljenih skupin na področju bivše Jugoslavije. Leto pozneje so izdali prvenec z naslovom The Best Of v izvirni in privlačni podobi, ki je bil odlično sprejet tako med poslušalci, kot tudi med glasbenimi poznavalci in kritiki.





◬ Na začetek

6.1. pet / The Indicals


Tilen Kravos & Hana Jerončič & Kaja Stegovec - vocals
Gregor Loco Locatelli - guitar/vocals
Jakob Pepi Leban - trombone/vocals
Nejc Drole - trumpet
Nik Vuga - keyboard
Jan Nanut- bass guitar
Luka Zidarič - drums
Urban Nemec - percussion

THE INDICALS smo ska/reggae/rock bend, ki deluje od konca leta 2012. Vadimo, ustvarjamo in družimo se v našem novem 'placu' (hvala občina šempetr in KŠTM ) v Vrtojbi. Naš repertoar sestavljajo tako legendarni koščki ska zgodovine kot tudi zmeraj rastoči nabor avtorskih skladb v ska stilu. THE INDICALS smo skupina, ki je meje pri sebi podrla in se zato ne omejujemo z zvrstmi in merili. Skušamo biti živi in pristni in to poslanstvo z našo glasbo tudi izpolnjevati. Izdali smo svoj prvi album Nima Kej Bet, ki ga lahko snamete na bandcampu ali pa kupite na koncertih.

Iz slovarja: an Indical (ed., angl.)-član benda The Indicals, stalno vesel človek ka se rad vozi u kombiju in posluša Skatalites, usak majhn plac se mu zdi ogromn in noben špil zanjga ni predaleč.




◬ Na začetek

10.1. tor / Bolfelli - D'Orlando Duo (IT)


The duo, formed in the summer ’15, focuses its performances on improvisation of tunes, moods and landscapes sometimes blurring into noise. The performance includes also an extemporal scoring of George Melies’ masterpiece “ A Trip To The Moon”.

Marco D’Orlando: Drums, electronics;
Marco Bolfelli: Guitar, Bass Frequencies and Stuff.

https://www.youtube.com/watch?v=LborKeSRnz0



◬ Na začetek

11.1. sre / Insession - Nirvana


Insession je mesečni glasbeni dogodek na temo določene skupine, ki je pustila pečat v zgodovini glasbe. Jam session se dogaja v različnih prostorih v Ljubljani po principu »Open mic« večerov, kjer so vabljeni vsi glasbeniki in glasbenice, da predstavijo svojo interpretacijo glasbe na temo večera oz se pridružijo določeni ekipi ali pa snujejo novo na samem dogodku. Večeri so v prvi vrsti namenjeni spoznavanju določene glasbene kulture, ki je zaznamovala svoj čas; predstavitvi glasbe skozi različne pristope/ interpretacije/ poglede glasbenikov; kot tudi druženju in spoznavanju, medgeneracijskem povezovanju idr. Organizatorja: Nataša Kolmanko in Peter Lebar.

V Prulčku se bo 11.01.2017 zgodil jam session na temo skupine Nirvana.

Vabljeni vsi ki skupino poznate, da se nam pridružite za mikrofon, kitaro, bas, boben ali za kakšen (vam) drag instrument in nam predstavite svojo interpretacijo te, ene najbolj vplivnih skupin, brez katere si grunge glasbe ne gre predstavljati.

Za vse tiste, ki ste leta 94 zamudili njihov predzadnji koncert v Ljubljani, vam mama ni pustila ali pa ste bili prestari, vljudno vabljeni.



◬ Na začetek

12.1. čet / Blues★Rock Jam - Bluzon Blues Blend


Četrtkov Blues★Rock Jam Session bo namenjen skupnemu muziciranju in druženju tako na odru, kot pod njim. Začenjali bomo točno ob 20h s kratkim koncertom ali improvizirano zasedbo. Potem pa se oder odpre in vabi vas, da se nam pridružite. Poskrbljeno bo za osnovni set bobnov, ter ojačevalca za bas in kitaro. Prinesite s seboj svoje inštrumente in zvočna poslastica se lahko prične. Če želite nastopiti kot uvodni bend lahko opravite rezervacijo na jam@prulcek.si.

Bluzon Blues Blend


Mirč Činku - kitara, vokal
Satoshi Nakamoto - orgle, klavir
Matija Hiršenfelder - bas
Aleš Justin - bobni

Blejska zasedba Bluzon Blues Blend je zapisana raziskovanju bluzovskih priredb, pri čemer radi najdejo kaj novega in nepričakovanega. Tako se ne ustavijo pri klasičnih blues standardih (BB King, SRV, Clapton) in se z enako prizadevnostjo lotijo tudi blues inovatorjev (John Mayer, White Stripes, Black Keys). Zaidejo tudi v funk (Meters, Stevie Wonder, Booker T Jones) in soul (Ray Charles, Bill Whithers), zgodi se jim pa tudi tudi kakšen izlet na mejo z jazzom (Jimmy McGriff, Eddie Harris, Lonnie Smith, John Scofield + MMW).



◬ Na začetek

13.1. pet / Joker Out!


Bojan Cvijetićanin - Vokal
Matic Kovačič - Bobni
Martin Jurkovič - Bas Kitara
Jan Peteh - Kitara
Kris Guštin - Kitara

Band Joker Out je nastal šele maja leta 2016. To pa ne pomeni, da glasbeniki niso izkušeni. Bojan, Matic in Martin so pred zasedbo Joker Out 5 let igrali v bandu Apokalipsa, Jan in Kris pa sta se svetu predstavila v bandu Buržuazija. Ko je Apokalipsa razpadla sta njena kitarista odšla v Buržuazijo, kjer sta jima mesto naredila Kris in Jan. Ta dva pa sta se pridružila preostanku Apokalipse in nastal je Joker Out. V svoj program Joker Out vključujejo avtorske pesmi iz časov Apokalipse, svoje avtorske pesmi in priredbe. V naslednjih treh tednih pa bodo izdali tudi prvi singl. Mi vam tega Jokerja še ne bomo razkrili. Nam boš svojega razkril ti? Joker Out on the table!



◬ Na začetek

16.1. pon / Miha Peskar - Machina


Greenday v Prulčku je namenjen novim upom. Vabimo mlade še neprepoznavne bende z vizijo. Vsak začetek je težak in nastopanje pred publiko je pomembna prelomnica.

Miha Peskar z avtorskim projektom Machina


Miha Peskar, novinec na slovenskih glasbenih odrih, se predstavlja z avtorskim projektom Machina. V spremljavi svojega benda bo izvedel skladbe izpod lastnega peresa, pri katerih je čutiti vplive bluesa, jazza, popa in rock-n-rolla.



◬ Na začetek

17.1. tor / Marco Bolfelli Trio (IT)


Marco Bolfelli - Guitar
Simone Serafini - Double Bass
Igor Checchini - Drums

The group performs original compositions from the album “Streamflow”, the first release of young guitarist Marco Bolfelli, published in December 2014 by Birdland Sounds label. The album features Simone Serafini on double bass, Igor Checchini on drums, and also ECM recording artist Klaus Gesing as a special guest on few tracks, playing bass clarinet and soprano sax.

“The debut album by this young Italian guitarist and Berklee College student is a hugely impressive and satisfying affair”- Roger Farbey, All About Jazz

“Streamflow is not just a start of a new career, it is a good beginning!” - Robin Arends, Jazz Times

“Streamflow is a very rewarding listening experience, as Bolfelli demonstrates a wide emotional range combined with the musical instincts of a mature musician” - Budd Kopman, All About Jazz





◬ Na začetek

18.1. sre / Koncert - Cava


Cava je čorba Santane, Floydov in kvazifunka, povaljanega v umazan bluz.

Zasedba seva old-school vibe, na katerega se da peti, plesati in spustiti v svet sanj. S čudovitimi solažami, virtuoznimi bas linijami, živimi ritmi in zakajenim soulful vokalom definirajo svoj sound, s kompozicijo pa v vsakem komadu predstavijo novo zgodbo.

Stilsko ujemanje, ljubezen do glasbe in pravšnja mera odpuljenosti je rdeča nit, ki jih vodi skozi odkrivanje novega groova. Cava je zasedba brez okvirjev, ustvarja svobodno glasbo, pri kateri pa je esencialen groove in ekstatičen občutek.

Lead kitara, vokal - Matej Potokar
Kitara, lead vokal - Nikola Cava Kail Popovič
Bas, percussions, vokal - Jošt Lampret
Bobni, percussions - Nel Daugul
Saksofon - Matic Fortuna
Gostja na vokalu - Petra Pelemiš



◬ Na začetek

19.1. čet / Blues★Rock Jam - Magic Jam (I. Leonardi, J. Erič, Z. Đogič)


Četrtkov Blues★Rock Jam Session bo namenjen skupnemu muziciranju in druženju tako na odru, kot pod njim. Začenjali bomo točno ob 20h s kratkim koncertom ali improvizirano zasedbo. Potem pa se oder odpre in vabi vas, da se nam pridružite. Poskrbljeno bo za osnovni set bobnov, ter ojačevalca za bas in kitaro. Prinesite s seboj svoje inštrumente in zvočna poslastica se lahko prične. Če želite nastopiti kot uvodni bend lahko opravite rezervacijo na jam@prulcek.si.

Magic Jam


Igor Leonardi - kitara
Julijan Erič - bas
Zlatko Đogič - bobni

Pričakujmo nepričakovano!

Magic Jam je sestavljen iz dveh članov Prismojenih Profesorjev Bluesa: bobnarja Zlatka Đogića in kitarista Julijana Eriča, ki v tem triu igra bas, ter šefa Fake Orchestre: kitarista Igorja Leonardija na električni/midi kitari. Vokali niso izključeni.

Orbitalna midi- synthesizer kitara, efektiran bas in pojoči bobni skupaj zvenijo več kot le "power trio".

Glasbeniki se brez predhodnih priprav ali opornih komadov podajajo v neznane sfere kjer med sabo in s publiko komunicirajo z univerzalnim jezikom glasbe; melodijo in ritmom. Vse kar vedo vnaprej je le, da bo super groovy, funky, space rockin' in čarobno doživetje!



◬ Na začetek

20.1. pet / Koncert - Stino


STINO - rock skupina iz Kopra.

Tina Krmac - (vokal)
Andrej Rot - (kitara/vokal)
Mitja Stropnik - (bobni)
Tomaž Trošt - (bass/vocal)

Po uspešnem koncertiranju po obali in preigravanju več ali manj starih rock n roll uspešnic, se je skupina odločila da naredi naslednji korak in poslušalcem ponudi tudi svojo avtorsko glasbo.

Prvi singel z naslovom Preklet izdajo 1.1.2015.

Preklet je tako prva pesem iz prihajajočega albuma. 24.5. izdajo 2. singel z naslovom Čakam ekstrem in napovejo izid albuma v mesecu juliju. 11.07.2015 izdajo svoj prvenec "Brez Naslova" in ga z gosti predstavijo na velikem odru pred Snack Barom.



◬ Na začetek

23.1. pon / Antikantavtorski projekt Clouie


Clouie je prvi anti – kantautor u Kozmosu. Originalno dolazi iz Volodera, ali već neko vrijeme studira u Zagrebu. Dubinskom analizom stanja u glazbenoj industriji zaključio je kako trenutno jedino ima smisla “drmati” kavez, kako pasivnoj publici, tako i bezidejnim “muzičarima”.

Clouie je nastao početkom 2016. godine i do sada je svirao više puta u Zagrebu (Spunk, Radio Student, Booksa), u Koprivnici, a svakako su najvažnije turneje na koje Clouie često odlazi. Srpanj 2016. - (Široki Brijeg – WHF festival (BiH), Drvenik), kolovoz 2016. – (Zadar – Dubrovnik) i studeni 2016. – (Beograd (Srb), Osijek, Sivac (Srb), Novi Sad (Srb)). Clouie u 2017. godini planira snimiti album i otići na veliku Balkansku turneju.





◬ Na začetek

24.1. tor / Jazz Jam


Jazz jami so pravi urbani presežek, kjer gostujoča zasedba najprej predstavi izbrani material, nato pa skupaj z drugimi jazzisti poda v širjave jazzovske improvizacije. Vsi superlativi so na mestu, jazz jami so "must hear".

Začenjali bomo ob 20h s kratkim koncertom ali improvizirano zasedbo, nato pa ga nadaljuje spontana improvizacija prisotnih glasbenikov. Nekateri med njimi so že stalni mimoidoči in vsak teden srečamo nove. Tudi mlajšim pevcem/kam in še nepoznanim muzičarjem dajemo z odprtim odrom priložnost nastopanja v živo pred občinstvom.

Programski vodja - Rebeka Zajc.



◬ Na začetek

25.1. sre / Prulček ima talent - karaoke zabava


Danes se pa malo zamenjamo: vi pojete, mi poslušamo!

Prulčkove karaoke!

Glede na to, kakšna super publika ste, kakšen talent vas krasi in kako obvladate muziko, boste tudi na odru zagotovo blesteli ... ;-)

Izberite enega (ali tri - plus bis, hehe) od 25.000+ komadov - jazz, blues, soul, rock, punk, vse - in razturite bajto!

Prijave za šankom, na licu mesta.



◬ Na začetek

26.1. čet / Buh Blues Project

Blues trio z imenom Buh blues project.

Gašper Buh -vokal in kitara
Janez Cucek - bas
Marek Fakuč - bobni

Nagibajo se k zvrsti bluesa, ki je vzhajal ob delti reke Mississippi, dodal električni zvok v Chicagu in prešel v mainstream v 60. letih prejšnjega stoletja.

Slišati je vplive Willie Dixona, Howlin Wolfa, Alberta Kinga, Stevie Ray Vaughna kot tudi drugih sodobnejših glasbenikov.

V repertuar vključujejo blues standarde in avtorske komade.



◬ Na začetek

27.1. pet / Koncert - FourMore


Akustično zasedbo skupine FourMore predstavljamo trije člani:

Vokal, kitara - Simon Roguljić
Back vokal, kitara - Alen Roguljić
Cajon - Rok Prah

Kot skupina ustvarjamo večinoma avtorske pesmi, vendar delamo tudi na priredbah. Cilj skupine je predstaviti se čim širši publiki z svojimi pesmi, katere ustvarjamo z srcem in dušo. Prav tako pa pride prav tudi kakšna priredba, da se za vsako uho najde svoja pesem.



◬ Na začetek

30.1. pon / Greenday - Duo Evina


Greenday v Prulčku je namenjen novim upom. Vabimo mlade še neprepoznavne bende z vizijo. Vsak začetek je težak in nastopanje pred publiko je pomembna prelomnica.

Duo Evina


Duo EVINA. Punci prihajata iz Postojne in preigravata poleg avtorskih skladb rock pesmi. Letos sta se imeli priložnost predstaviti tudi na odru Slovenija ima talent, na festivalu Fens v Kopru pa sta zasedli s skladbo V čolnu za dva odlično 2. mesto. Skladbo lahko slišite na različnih radijskih postajah.



◬ Na začetek

31.1. tor / Jazz Jam - Blue Train Duo

Andrej Vernik - saksofon
Marko Petrušič - klaviature

Duo Blue train je nastal poleti 2007 ob poslušanju istoimenske plošče Johna Coltrana.Sestavljata ga Andrej Vernik-Vero-tenor saksofon in Marko Petrušić-Petko-klavir/klaviature.

V tem času sta med drugim nastopila na podelitvi Jakopičeve nagrade na Ljubljanskem gradu, na EPK Maribor 2012 in na Trnfestu. 2011 sta pri založbi Celinka izdala prvenec Waltzing moon.